• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen olmak

nery83

Independence is happiness.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2008
1.823
6.186
683
Herkese merhabalar. Konuyu kısa tutmaya çalışacağım. Bir meslek lisesinde kültür dersi öğretmeniyim. Okulumuzda bir kaç bölüm var ve bu bölümlerden bir tanesinin öğretmenleri tamamen ücretli. Yani sektörden davet edilmiş uzmanlar ancak pedagojik formasyonları yok. Genel olarak öğrencilerle ilişkilerinde aşırı laçkalık mevcut. Çocukların çoraplarına bakıp performans notundan 5 puan düştüm demeler, çocukları kendi bahçelerinde çalıştırma vs..

Bunların içinden bir kadın hoca sınav uygulamasında usulsüzlük yapmış, bazı öğrencilere soruları vermiş, değerlendirmeleri hatalı yapmış. Çocuklar itiraz edince de sınıfa bilenmiş. Hatta ailesi tarım işçisi olan bir çocukla ailesi konusunda dalga geçmiş. Çocuklar ilçe milli eğitim'e şikayet dilekçesi yazmışlar. Birkaç hocanın ricasıyla dilekçelerini işleme koydurtmadı çocuklar. Olaylar kapandı ama ben bu hanım hocayla iletişimi tamamen kestim.

Gelelim bu haftaya. Öğrencilerimizin biri eski hocalardan birinin e- okul şifresini ele geçirmiş. Kendisinin ve birkaç arkadaşının notlarını değiştirmiş. Zaten başarısız bir öğrenciydi. Bu durum anlaşılınca sınıfta bırakmaya karar verdik. O günden beri ilçe milli eğitimdeki şef, müdür, memur vs' sen inanılmaz baskı gördük. Çocuğun babası polis, nerden buluyorsa torpilleri bulup aratıyor. Ve bu konuda bizimle muhatap bile olmuyor. İşi yukardan bitirmeye çalışıyor anlayacağınız. Çocuk da sınıfta nasıl olsa geçeceğim göreceksiniz diye hava atıyor.

Herneyse arkadaşlar perşembe mesai bitimine kadar dayandık. Tam çıkacağınız bu meslekçi hanım hoca geldi, yaşadığımız huzursuzluğu bilmesine rağmen, nezaketen de olsa en ufak bir açıklama yapmadan notunu değiştirdi ve çocuk sınıfı geçti.

Veli bizim yanımızda (yine bizimle göz TEMA'sı bile kurmadan) torpillerini arayıp teşekkür etti. İlk defa yaptığım işin gram değeri olmadığı anladım. O an kalktım e-okulu açın dedim idareye. Okulda ne kadar sınıfta kalan öğrenci varsa performans notlarımı 100'ledim. Diğer arkadaşlar da bana katıldılR. Torpilsiz olanların ne suçu var, gariban Veli'nin çocuğu da geçsin madem dedik.

Bugün karne vermeye gittiğimizde bu hanım hoca birine dertleniyor. Topu bana attılar, şimdi beni suçluyorlar diye. Ben de sessiz kalamadım nezaketen de olsa ben geçiriyorum bu çocuğu, şunlar şunlar beni arıyor, baskı görüyorum vs demeliydin. Ayrıca bu çocuğun kurtarma sınavını usulsüz yapmışsınız. Hoşlanmadığınız sınıftan sınava girenlere ise hep 0 vermişsiniz. Yaptığınız adaletsizlik dedim. Ve kadın ağlamaya başladı. 2 saat boyunca ağladı İnan'ın. En sonunda insanlar sanki yanlış davranan benmişim gibi, sanki bir önceki gün aynı şeyden şikayetten muzdarip olan kendileri değilmiş gibi bana ters bakışlar atmaya başladılar. Size soruyorum haksız mıyım? Böyle bir durumda diğer öğretmenlerin kararlarını hiçe saymak normal mi? Ve kendisi gelecek yıl belki de bizim okulumuzda çalışmayacak. Bu kadar da mı söz hakkım yok???

öğretmen olanlar kusura bakmasın ama;

ilkokul öğretmenimin çocuğuna sınıfın en tembel öğrencisinin annesi bakıcılık yapıyordu ve bu öğrenci hep teşekkür alıyordu.

işte bu yüzden öğretmenlere (öğretmenlik mesleğine değil) pek bir saygı ya da sevgim yok.

neticede hiçbiriniz hayali bir karakter olan Mahmut Hoca değilsiniz.

çocukları emanet ettiğimiz öğretmenlere bak.

yanlışa yanlışla karşılık vermişsiniz. o çocuğun notunu tekrar düşüremiyor muydunuz?
Hayır maalesef düşüremiyoruz notu.. öğrenci aleyhine son anda değişiklik yapanlar suçlu duruma düşer..

Sektörden davet edilmiş uzman nasıl meslek lisesinde öğretmenlik yapiyor asıl beter durum bu asıl buradan şikayet neden çıkmıyor
Vallahi o çocuk gecerse ben de herkesi geçirirdim çocukların tek suçu torpilleri olmaması mı

Sektörden davet edilmiş uzman nasıl meslek lisesinde öğretmenlik yapiyor asıl beter durum bu asıl buradan şikayet neden çıkmıyor
Vallahi o çocuk gecerse ben de herkesi geçirirdim çocukların tek suçu torpilleri olmaması mı
Çünkü o alan için öğretmen yetiştirilmiyor. Ve bu uzmanlar da zaten maddi gelirleri çok iyi olduğundan nezaket icabı derse giriyorlar. Hatta çoğu zaman ilk birkaç saate yetişemiyorlar..

Yazıklar olsun bunlar gibi öğretmene eğitim sistemine.
Rezillik resmen rezillik.
Ben olsam BİMER'e şikayet ederim. En üstten teftiş etsinler bunlar çete olmuş.
Yazıklar olsun midem bulandı olaylara bak.
Sözde eğitim sözde eğitimcilik.
Karakteri zayıf, kültürsüz, ahlaksız öğretmenler, rüşvet, kıskançlık, yavanlık ne ararsan var!
Kendi daha yetersizken bir de çocuk yetiştirirler bunlar, yetiştirdikleri de böyle oluyor.
Yazık ya yazık.

Evet yapılabiliyor. Yani kimse kalacak öğrenciyi niye geçirdin diye sormuyor. Ama bu öğrenciyi niye bıraktın diye soruluyor.

e ikisi de çok saçmaymış. o zaman yaptığınız mantıklı. bence okullar kapandı artık kafanıza takmayın. tatilinizi yapın.

e ikisi de çok saçmaymış. o zaman yaptığınız mantıklı. bence okullar kapandı artık kafanıza takmayın. tatilinizi yapın.
Doğru Hatta performans notunu çocuğun sinav notlarından daha düşük vermeme kuralı geldi 5 hafta once verdiğim ödevi yapmayip sonra elinde sallaya sallaya tek sayfa ödevi getirip nasıl olsa sinav notundan yüksek vermek zorundasınız diyen öğrenci aklima geldi eğitim sisteminin neresinden ttutarsanız orasi elinizde kalır
Ve bunun tek suçu öğretmenlerdeymis gibi gösteriliyor

ogretmen olarak merak ettim bir ogretmen nasil olurda e okul sifresini kullanici adini ogrenciye kaptirir?evet meslegi hice sayan saygisiz arkadas cokta bu nedir yani? Simdi ben idareci olsam notunu degistiren ogrenciden cok sifresine sahip olamayan ögretmeni sorgularim. Siz soylediklerizde haklisiniz ama buna tepki vermesi gereken yine o arkadas

Ay bu öğretmenler yeni nesil yetiştiriyor. Vay halimize yazık gerçekten.
Hangi öğretmenler ??? Ben doğru bildiğimi yaptım. O çocuk geçerken, 2 kez sınıfta kaldığı için örgün eğitim dışına çıkarılacak öğrencinin ne suçu vardı??? Torpili olmaması mı??

Back