- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.560
- 598
- Konu Sahibi Yokuspokus
-
Ben seninle ayni fikirde degilim. Cogunlugun begendigi severek katildigi bir konu oldu. Elestirenlerin bazilarinin bilerek kiskirtici davrandigini dusunuyorum. Bunu farkeden herkes de sustu zaten. O yuzden cevap verilmedi bence son elestirici mesajlara. Yorum degil daha cok saldiri niteligindeydi bence. Bu, senin yanlis ya da buraya uymayan konu actigin icin olmadi. Bu asikar. Yazim tarzin herkesin kendinde birsey bulmasini sagladi. Benim resmim cop adamdan hallicedir ama ben olayi resim diye degil pismanliklar yapilamamisliklar gec kalinmislara hayiflanmarak olarak aldim ve kendimde cok sey buldum. Bu konu bana cok iyi geldi. Iyi ki acmissin. Pek cok kisinin keyifle takip ettigine eminim. Yazim tarzini ifafe seklini cok begendim. Sakin bosa gitmis olarak anlasilamamis olarak gorme. Haksizlik olur. Ben kendini acabilmendeki cesarete de hayran oldum. Iyi ki tesadufen gelmisim bu konuya... HerseyYok ya, bir kısım yorumlayan arkadaşı tenzih ederek söylüyorum ki bu konu buraya ağır geldi.
Söylediklerinin harfi harfine katılıyorum. O kadar güzel anlatmışsın ki! Çok güzel çözümlemişsin. Bundan sonra da sanırım kimseye söz düşmez. Herkes kaynana, elti, görümce, koca konusu açmak zorunda değil. Konum buraya çok iyi geldi. Anlamayanların sorunu kendilerine. Kimse büyük iddialarda da bulunmadı, sanılanın aksine. Sadece birileri BDV' yi sadece sığ konuların paylaşım alanı sanıyor.Ben seninle ayni fikirde degilim. Cogunlugun begendigi severek katildigi bir konu oldu. Elestirenlerin bazilarinin bilerek kiskirtici davrandigini dusunuyorum. Bunu farkeden herkes de sustu zaten. O yuzden cevap verilmedi bence son elestirici mesajlara. Yorum degil daha cok saldiri niteligindeydi bence. Bu, senin yanlis ya da buraya uymayan konu actigin icin olmadi. Bu asikar. Yazim tarzin herkesin kendinde birsey bulmasini sagladi. Benim resmim cop adamdan hallicedir ama ben olayi resim diye degil pismanliklar yapilamamisliklar gec kalinmislara hayiflanmarak olarak aldim ve kendimde cok sey buldum. Bu konu bana cok iyi geldi. Iyi ki acmissin. Pek cok kisinin keyifle takip ettigine eminim. Yazim tarzini ifafe seklini cok begendim. Sakin bosa gitmis olarak anlasilamamis olarak gorme. Haksizlik olur. Ben kendini acabilmendeki cesarete de hayran oldum. Iyi ki tesadufen gelmisim bu konuya... HerseyQUEENofTURKEY konusu ile basladi. Iyi oldu bence!
Birde, "ben entelim daha cok bilirim ve insanlara uzagim, uzak kaldikca onlara negatiflik yukledikce kendi dertlerimi daha az hatirliyorum" mesajlari var. Mutluluk basit yerlerde sakli oysa bulmasi mesele. Iyi olmak lazim iyi bakmak lazim hayata. Hayat cok kisa elimizde ne kalacak sonra? Iyi dusunmek lazim. Ogrenmenin yasi yoktur, okumanin ve okudugunu hayata gecirip iyilige kullanmanin yasi da hic yok! O yasla degil yurekle geliyor. Cok okuyanlar bile basaramiyor bazen gorduk!Söylediklerinin harfi harfine katılıyorum. O kadar güzel anlatmışsın ki! Çok güzel çözümlemişsin. Bundan sonra da sanırım kimseye söz düşmez. Herkes kaynana, elti, görümce, koca konusu açmak zorunda değil. Konum buraya çok iyi geldi. Anlamayanların sorunu kendilerine. Kimse büyük iddialarda da bulunmadı, sanılanın aksine. Sadece birileri BDV' yi sadece sığ konuların paylaşım alanı sanıyor.
Aynen canım ne mutlu ki bu forumda böyle geniş ve derin düşünceleri de anlayabilecek insanları görebiliyoruz.Birde, "ben entelim daha cok bilirim ve insanlara uzagim, uzak kaldikca onlara negatiflik yukledikce kendi dertlerimi daha az hatirliyorum" mesajlari var. Mutluluk basit yerlerde sakli oysa bulmasi mesele. Iyi olmak lazim iyi bakmak lazim hayata. Hayat cok kisa elimizde ne kalacak sonra? Iyi dusunmek lazim. Ogrenmenin yasi yoktur, okumanin ve okudugunu hayata gecirip iyilige kullanmanin yasi da hic yok! O yasla degil yurekle geliyor. Cok okuyanlar bile basaramiyor bazen gorduk!
Not: Buradaki mesaj cok okuma onune bakamaaaan bilmem kim okudu da ne oldu bak!!!
Bu gemi burdan gecti sanırimKonu kapanacak simdi oyle mi
MuRdar der :)KızYokuspokus nasıl yazdıysan, milleti nasıl rahatsız ettiysen böyle ya.
Yok mu kaynananla, görümcenle, eşinle, komşunla, mutfağındaki böcek pislikleriyle, 4 aylık şiddet gördüğün bir evlilikte gebe kalmak için tavana asılmayla alakalı anın ya? Aaaa, çok ama çok ayıp... Paragrafsız, noktalama işaretsiz, anlaşılmayan bir üslupla yazmalıydın.
Sen yazar mısın da ne haddine böyle Türkçe kurallarına uyarak yazmak. Hadsiz seni, seni hadsiz seni.
Çok sevdiğim bir atasözü vardır:
"Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş."
Sanki kadın sanatçı, hayatım çok zor geçti falan dedi.
Sanki kadın ben yazarım yazar olmak istiyorum dedi.
Sanki kadın derdime ille yorum yazın ilgilenin benle dedi.
Konu nerden nereye sürüklendi.
Ya benim anlama yeteneğim sıkıntılı ya milletinki..
Burada vaktinde yeteneklerinin ve isteklerinin peşinden koşamamış, beklediği desteği görememiş bunun hüznünü yaşayan bir yandan hala umut etmek isteyen bir kadın var.
Heralde millete sataşmadan, ezip aşağılamadan alınmış beğeniler rahatsız etti.
Bu kıyaslamaya konu sahibinin kendisi girdi, onların da böyle buhranları vardı diyerek. Ben de onların boş buhranlarda olmadığını, hayatları boyu çok ciddi problemlerle boğuştuğunu yazdım ki konu sahibinin hayatı fazla monoton o yüzden durup durup buhranlara giriyor. Ve evet anlama probleminiz var gibi görünüyor.Zaten çoğu başarı öyküsü, altında böyle sancılı dönemler barındırıyor müdür. O kadının hayatı da apayrı. Maddi olarak en dipten, tek daktilo ile en yukarı.
Picasso mesela, kubizmin öncülerinden. Onun hayat hikayesi de ayrı, tablolarını kırıp kırıp sobada yakmak zorunda kaldığı yıllardan, kitaplara, sanat tarihinin göbeğine oturdugu zamanlara kadar bir macera...
Eh, kendimi böyle isimlerle kıyaslamam bile, yanlarından geçemem ama onlar da et kemik, onlar da ben gibi insan, sen gibi, biz gibi... Ortak bir huzursuzluğu paylaşan insanlar. Başka işlerde olmuş, yine de bir noktada içinde olanı ortaya koymuş, bu tip buhranlari yaşamış, defter tutmuş insanlar. Belki Picasso zamanında internet olsaydı, onu da erkekler kulübünde bulurduk bilinir mi? :)
Bu kıyaslamaya konu sahibinin kendisi girdi, onların da böyle buhranları vardı diyerek. Ben de onların boş buhranlarda olmadığını, hayatları boyu çok ciddi problemlerle boğuştuğunu yazdım ki konu sahibinin hayatı fazla monoton o yüzden durup durup buhranlara giriyor. Ve evet anlama probleminiz var gibi görünüyor.
Ben kendisini sanatçı ilan etti diye nerede yazdım? Şu son paragrafı da kendiniz için yazdınız sanırım. Kendisinin sancılı dönem diye bahsettiği şeylerle (ki dediğim gibi fazla monoton bir hayat yaşıyor, bu yüzden buhranlarda, diğer konularındaki dertlerinden yola çıkarak dedim bunu da) idam sehpasından dönen bir kişinin sancılı dönemleri bir tutuluyor, kıyas dahi yapılamaz. Yanlış kıyaslama yapılıyor diye yazdım. Yazmadığım şeyleri yazmışım gibi gösterme çabası neden? Ben ne sanatçı olabilir olamaz yorumunda ne de resimlerinden dem vurdum. Ortada bana göre saçma salak bir kıyas yapılmış bunu belirttim. Yoksa ne acılar çeken var, hepsi sanatçı olmuyor, acı insana güç katar, mücadeleci bir ruh kazandırır, o insanlar da mücadele ile geçirmiş hayatını. Konu sahibinde ben mücadeleci bir ruh göremedim, daha çok küçük bir çocuğun mızmızlanmasını dinler gibi hissettim.Sancılı dönemler barındırıyor demiş doğru.
Sancılı dönemden sadece sanatçılar mi geçiyor?
Ben çoğu sanatçıyla yarışır sancılı dönemlerden geçiyorum mesela bana göre.
Sanatçı olduğumu iddia etmiyorum ama konu sahibi de etmedi.
Arkadaşı ile bilgi alışverişinde bulunurken örnekler verdi diye kendisini sanatçı ilan etmiş olmadı.
Istedigi gibi anlayan kimselerle anlama noktasında tartışmam bile. Selametle :)
Ben kendisini sanatçı ilan etti diye nerede yazdım? Şu son paragrafı da kendiniz için yazdınız sanırım. Kendisinin sancılı dönem diye bahsettiği şeylerle (ki dediğim gibi fazla monoton bir hayat yaşıyor, bu yüzden buhranlarda, diğer konularındaki dertlerinden yola çıkarak dedim bunu da) idam sehpasından dönen bir kişinin sancılı dönemleri bir tutuluyor, kıyas dahi yapılamaz. Yanlış kıyaslama yapılıyor diye yazdım. Yazmadığım şeyleri yazmışım gibi gösterme çabası neden? Ben ne sanatçı olabilir olamaz yorumunda ne de resimlerinden dem vurdum. Ortada bana göre saçma salak bir kıyas yapılmış bunu belirttim. Yoksa ne acılar çeken var, hepsi sanatçı olmuyor, acı insana güç katar, mücadeleci bir ruh kazandırır, o insanlar da mücadele ile geçirmiş hayatını. Konu sahibinde ben mücadeleci bir ruh göremedim, daha çok küçük bir çocuğun mızmızlanmasını dinler gibi hissettim.
Kendisi diğer konularunda bunu böyle yazıyorsa ben de bunu böyle bilirim. Eğer daha büyük dertleri varsa da diğer konularında en hassas nokta diye yalan konuşuyor demek ki konu sahibesi. Hatta bu konuda bile bu konu ve annem en hassas konularım diye kaç defa yazdı. Yalan söylüyor yani konu sahibi?Nerden biliyorsunuz yahu?
Belki derinlerde tek başına omzuna yük ettiği burada paylasmadiği daha ciddi dertleri var.
Nerden bilebiliriz?
Kendisinin sancılı dönemlerden geçtiğini düşünüyorsa -ki bunu en iyi kendisi bilir siz ya da ben bilecek değiliz.
Aman monoton işte küçük dertlerle şımarıklık ediyor diyemezsiniz.
Kişiyi kendinden iyi bilmek gibi müthiş bir yeteneğiniz varsa bilemem tabi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?