- 16 Haziran 2011
- 14.853
- 62.201
Ben canını versin mi yazmışım? Ben, çocuk yapıyorsam anne olmak için, onun herşeyini düşünmek zorunda olurum çünkü çocuğum benim inisiyatifimle dünyaya gelmiştir; eğitimi, yemesi, içmesi, gezmesi benim sorumluluğumdadır, sorumluluklarımı yerine getirmem çocuğuma lütuf değil gerekliliktir, görevimdir. Ben görevimi yaptım diye çocuğumdan bana katkıda bulunmasını beklemem meslek sahibi olduğunda. Buna hakkım da yok. Kendi ayakları üzerinde durabildiğini görüyorsam bu benim için yeterlidir. Ailelerin çocuklarını ekonomik güvence olarak görmesini saçma buluyorum. Bu yüzden evliliği biten insanlar var, oğlunun parasını gelininden kıskanan insanlar var bence hiç biri masum değil bunların. Dolayısıyla anne - baba - çocuk ilişkilerini de salt duygusal bulmuyorum bu da benim düşüncem katılmak zorunda değilsiniz.
kp öğretmen emeklisi .aileden de durumu iyi. kv nin de ailesi durumu iyi.Altınların var olduğunu düğün kasetiniz ispatlıyor. Bu paranın nereye harcandığı veya yaşam kalitenizde artış olup olmadığını da ekleyebiliyorlar dosyaya. Evinizdeki yaşam kaliteniz , aylık evinize giren para orantılı mı ? Orantılı değil ise bunu da öne sürebiliyor avukatlar. Ek olarak mal kaçırma davası güderseniz bu durumda evi alırken aldıkları altın parasını nereden bulduğunu ispatlamak zorundalar.
Dilerim lazım olmaz , olursa dişli bir avukat bulmanızı dilerim.
kp öğretmen emeklisi .aileden de durumu iyi. kv nin de ailesi durumu iyi.
eve ortalama 3500 para giriyor araba var.
kredi için düğünü borç yaptım kredi ile düğün borcunu kapattım diyebilir. düğün takılarını da düğün cd de çantaya koyuyoruz alıp çantayı çıkıyoruz. sonra ben götürüp kendim veriyorum. ailemden aldım diyebilir kv çünkü dedenin maaşı yurtdışı başka iş içinde hesabından yüklü para transferi yapıldı ...
İşte o her şeyin bitmesi gereken , o evladın büyümesi gereken , kendi ayakları üzerinde durması , sorumluluk alması gereken bir nokta var.
Kendine ev kurma zamanı gelmişse artık kendi sorumluluklarını sahiplenmeli bir evlat.
Bende aynen bundan söz ediyorum, ev kuracağının, bir hayat arkadaşı varsa ona karşı sorumlu olacağının bilincinde olmalı o sebeple gereksiz savurganlık yapmak yerine yatırım yapmalı evliliği için, evi için. Anne - baba da örneğin pahalı hediyelere karşı bir duruş sergilemeli ev kurma hazırlığında bir evlat için.
mornar , konu sahibesinin örneğinde abartılacak boyutta bir harcama yok aslında. Tv var tv var , 10000 e de var 1000 e de var , tablet dediğin de aynı şekilde.
Çocuğun geliri belki de anne babasının emeklisinden fazla , yaş ilerleyince hastane , ilaç , taksi harcamaları da artıyor. Demek anne babası bunları kendisi almak istese zora düşecekler belki de , çocukta şu anda yaşadığı evine bir tv almış.
Ortada bir sömürü var ise tamam tavır alın ancak üniversite bitirip meslek sahibi olmuş en az 24 - 25 yaşındaki bireylerin kendi evlerini kurabileceklerini düşünüyorum.
Bir an önce hallet, birikim gençken yapılıyor hele çocuk yoksa tam zamanı, şu akarken testini doldur demiş büyükler, zırnık koklatmayın demiyorum tabiki ihtiyaç olur yardım edilir destek olunur ama kötü niyet sezdigin her durumda ket vur, atıyorum sağlık sorunu varsa hepsini ver gerekirse borç al ama e yeni koltuk alalım tv alalım deniyosa orda bir dur
Hallettim olayıEn azından diyeceğimi dedim. Arsızlık edip takmıyor hafife alıyorlarmış gibi yaptılar ama olsun. yediler lafı. Görümcemde vardı, 'ya aslında böyle sıkışmıyorduk kendi ailem sürekli masrafları karşılıyoduda sık gelemediler bizde böyle baya zorlandık'dedim.
'almak zorunda değiller zaten size bişeyleri' dedi görümce. 'Anne baba oldukları için yürekleri el vermiyo halimize' dedim.
Otobüs paramız bile yok, gönlümüz istiyodu evde ağırlayalım ama market masrafı falan yapamıyoruz artık size gelir yeriz dedim. Gürültüye verip konuyu değiştirmeye çalışıyolar gülücüklere boğuyolar konuyu kahkahaya boğuyolar falan.
Biz düğünden beri çok sıkışığız, aile üzeri yerde elbet varlıkta yoklukta olur ama extra boş ve gereksiz masraflar yapma lüksümüz yok, ikimiz idare etmeye çalışıyoruz durumu. Y.'ninki gibi benimde market kartım olsa çok iyi olcak ama bana işyerimde vermiyorlar dedim. Yani siz eşimin kartı kullanıyosunuz, bize vermiyosunuz bizde bişey alamıyoruz dedim arifce. bundan âlâ laf sokulmaz heralde.
gülerek ay nolacak burasıda ev burda yeriz dediler. yani elbette öyle ama eşimin çok ağırına gidiyor bazı şeylere eli uzamayınca. sonuçta karnımız burda doyunca evimize gidip dört duvarın içinde başbaşa kalıyoruz dedim. ben gülmedim hiç onlar güldükce.Çok mu gülüncünüze gitti deseydin
gülerek ay nolacak burasıda ev burda yeriz dediler. yani elbette öyle ama eşimin çok ağırına gidiyor bazı şeylere eli uzamayınca. sonuçta karnımız burda doyunca evimize gidip dört duvarın içinde başbaşa kalıyoruz dedim. ben gülmedim hiç onlar güldükce.
Ben canını versin mi yazmışım? Ben, çocuk yapıyorsam anne olmak için, onun herşeyini düşünmek zorunda olurum çünkü çocuğum benim inisiyatifimle dünyaya gelmiştir; eğitimi, yemesi, içmesi, gezmesi benim sorumluluğumdadır, sorumluluklarımı yerine getirmem çocuğuma lütuf değil gerekliliktir, görevimdir. Ben görevimi yaptım diye çocuğumdan bana katkıda bulunmasını beklemem meslek sahibi olduğunda. Buna hakkım da yok. Kendi ayakları üzerinde durabildiğini görüyorsam bu benim için yeterlidir. Ailelerin çocuklarını ekonomik güvence olarak görmesini saçma buluyorum. Bu yüzden evliliği biten insanlar var, oğlunun parasını gelininden kıskanan insanlar var bence hiç biri masum değil bunların. Dolayısıyla anne - baba - çocuk ilişkilerini de salt duygusal bulmuyorum bu da benim düşüncem katılmak zorunda değilsiniz.
Biz düğünü kendimiz yaptık evi arabayı kendimiz aldık kimseye minnet yok kimseyi karıştırmadim çok iyi oldu...zaman zaman ailesine harçlık verir bende kardeşime burs veriyorum onun yeğeninede veririz bu yıl inş bence sıkıntı yok ailelere yardım edilir
Yanlış veya doğru diye bişiy yok :)onların doğrusu senin doğrun var ..olabılır ,nolmuş yanı kendınız yaptıysanız duğunu ,annesi babası değilmi alsın varsın hediye ,sevineceğinize üzülüyorsunuz ,eşinizin parasını kıskanmak nıye ,adam kendı parasıyla ana babasına ufak hediyeler alamayacaksa neden para kazanıyor yahu :)'O' diye belirttigim kisi sevgiliniz, nisanliniz veya esiniz arkadaslar.
Ailesinin maddi durumu iyi olmasina ragmen ''o" ailesine yardim ediyor mu?
Benim sozlum mutfak alisverisini yapar surekli, annesinin begendigi ayakkabiyi alir, babasinin begendigini parfumu alir falan filan. (ailesi ise ona calismaya basladigindan beri hicbir maddi destek veya yardimda bulunmuyor ne buyuk ne kucuk)
Birde dugunu kendiniz mi yaptiniz? Erkek aileleri nekadar sorumsuzlasti boyle, dugunu kendiniz yapin deyip kenara cekilmek nekadarda kolay... ve sozlum buna gayet normal karsiliyor, halbuki bu benim icin onemli.. hangi gunler icin anne baba olur ki insan, evladina olan gorev degil midir yardim etmek .. yoksa yanlis mi dusunuyorum siz ne dusunuyorsunuz bu konuda arkadaslar?