'O' ailesine yardim ediyor mu?

İşte o her şeyin bitmesi gereken , o evladın büyümesi gereken , kendi ayakları üzerinde durması , sorumluluk alması gereken bir nokta var.

Kendine ev kurma zamanı gelmişse artık kendi sorumluluklarını sahiplenmeli bir evlat.

kp öğretmen emeklisi .aileden de durumu iyi. kv nin de ailesi durumu iyi.
eve ortalama 3500 para giriyor araba var.
kredi için düğünü borç yaptım kredi ile düğün borcunu kapattım diyebilir. düğün takılarını da düğün cd de çantaya koyuyoruz alıp çantayı çıkıyoruz. sonra ben götürüp kendim veriyorum. ailemden aldım diyebilir kv çünkü dedenin maaşı yurtdışı başka iş içinde hesabından yüklü para transferi yapıldı ...

Mal kaçırma davalarında karşı tarafın tüm hesapları ve gelir gider durumuna da bakılıyor. Gelirleri olsa da gideri de beyan edecek evin nereden alındığını da . Kocanız 50000 tl kredi çekti bu para sizin eve girmedi. Bu da ispat.

Bende aynen bundan söz ediyorum, ev kuracağının, bir hayat arkadaşı varsa ona karşı sorumlu olacağının bilincinde olmalı o sebeple gereksiz savurganlık yapmak yerine yatırım yapmalı evliliği için, evi için. Anne - baba da örneğin pahalı hediyelere karşı bir duruş sergilemeli ev kurma hazırlığında bir evlat için.

su an istedigini alir karisma hakkin yok
dugunue parasi varsa yapar
bize esimin ailesi yardim etmedi ..

mornar , konu sahibesinin örneğinde abartılacak boyutta bir harcama yok aslında. Tv var tv var , 10000 e de var 1000 e de var , tablet dediğin de aynı şekilde.

Çocuğun geliri belki de anne babasının emeklisinden fazla , yaş ilerleyince hastane , ilaç , taksi harcamaları da artıyor. Demek anne babası bunları kendisi almak istese zora düşecekler belki de , çocukta şu anda yaşadığı evine bir tv almış.

Ortada bir sömürü var ise tamam tavır alın ancak üniversite bitirip meslek sahibi olmuş en az 24 - 25 yaşındaki bireylerin kendi evlerini kurabileceklerini düşünüyorum.

Konu sahibi listenin uzun olduğundan söz ediyor, ben zaten aileye birşey alınmasın kesinlikle demiyorum, diyemem de...İnsanlar sevdikleri insanları mutlu etmek ister bu gayet doğal.

Tabiki ailelerine de evlenme masraflarını yıkmasın iki genç insan.

Dediğim gibi sömürü olduğunu düşündürdü anlatılan tepkim bunaydı.

Aileler yardım edecek tabikii öyle misafir gibi oturamazlar fakat çalışan insanlarsınız birazını siz karşilamalisiniz hic bisi yapmasin aileler demiyorum yapsin ama sizde yapin ve kizlar mumkunse ana kuzusu erkeklerle evlenmeyin

Benim eşim bekarkende evlendikten sonrada yardım ediyor düğünde akrabaları nin taktığı altin ve paraları kaynanam ve kayınlarım aldı eşim sustu iki bilezik borç istediler verdim kaynima geri vermiyorlar o yetmedi iki kardeşi okuyo para gönder yok ev kiralari icin para gönder yok kurban kesecek kaynanam para gönder yok tarla sürüldü para gönder baga ilaç atıldı para gönder memur kardeşinin harçlığı bitmiş para gönder (3.5 bin maaşı var bu aradakaynimin ) yok kardeşi düğün yaptı para gonder dugunde bütün ailesine düğün icin elbise al ve bu arada düğünü ikimiz tek başımıza yaptık en kötüsü kaynanamın ve kayinlarimin aldığıpaldığıpara ve altınları bizden çıkarmalari her düğün olduğunda aranır para gönderin diye emir vermeleri eşime göre ben abartiyormusum kaynanam evlat ayrımı yapıyo maddi manevi bütün yük eşimin üstünde ve kaynanamin 5 oğlu var bu arada ne yapacan üzüntü stres kavga dış gebelik yaşadım ölümden döndüm ama eşim gondermeye devam ediyor ben Rabbime havale ettim onları ama hep benim başıma kötü şeyler geliyo ne diyeceğimi bilemiyorum artık susuyorum bir anlasa eşşek yerine konduğunu

Varsin etsin ne olacak durumu el veriyor demekki.
Hem bi parfum bi ayakkabi vs ele degil annesine babasina aliyor sonucta.
Sen annene babana almazmisin boyle seyler?
Bundan normal birsey goremiyorum ben esim annesine babasina bisey alsa mutlu olurum ben.
Hatta cogu zaman ben soylerim sunu alalim bunu yapalim diye soncta onlar ailesi suan su duruma gelmesini saglayan yillarca bakip buyuten onlar birakda bi ufak yardimi olsun

Hallettim olayı En azından diyeceğimi dedim. Arsızlık edip takmıyor hafife alıyorlarmış gibi yaptılar ama olsun. yediler lafı. Görümcemde vardı, 'ya aslında böyle sıkışmıyorduk kendi ailem sürekli masrafları karşılıyoduda sık gelemediler bizde böyle baya zorlandık'dedim.
'almak zorunda değiller zaten size bişeyleri' dedi görümce. 'Anne baba oldukları için yürekleri el vermiyo halimize' dedim.
Otobüs paramız bile yok, gönlümüz istiyodu evde ağırlayalım ama market masrafı falan yapamıyoruz artık size gelir yeriz dedim. Gürültüye verip konuyu değiştirmeye çalışıyolar gülücüklere boğuyolar konuyu kahkahaya boğuyolar falan.
Biz düğünden beri çok sıkışığız, aile üzeri yerde elbet varlıkta yoklukta olur ama extra boş ve gereksiz masraflar yapma lüksümüz yok, ikimiz idare etmeye çalışıyoruz durumu. Y.'ninki gibi benimde market kartım olsa çok iyi olcak ama bana işyerimde vermiyorlar dedim. Yani siz eşimin kartı kullanıyosunuz, bize vermiyosunuz bizde bişey alamıyoruz dedim arifce. bundan âlâ laf sokulmaz heralde.

Çok mu gülüncünüze gitti deseydin

Çok mu gülüncünüze gitti deseydin
gülerek ay nolacak burasıda ev burda yeriz dediler. yani elbette öyle ama eşimin çok ağırına gidiyor bazı şeylere eli uzamayınca. sonuçta karnımız burda doyunca evimize gidip dört duvarın içinde başbaşa kalıyoruz dedim. ben gülmedim hiç onlar güldükce.

Yemek Kartı onlarda heralde.
En sinir Olduğum şeydir. Oğlum cebinden versin yesin cebinde yoksada yemesin biz burda Beleş Beleş alıp yiyelim.

tesekkur ederim herkese yorumlariniz icin, hayatlarinizi tecrubelerinizi paylastiginiz icin
benim kv ve kpden beterleride varmis iyileride, herkes farkli oluyor tabi
ince dusunen, detaya takilan bir insanim bu huyumu sevmesemde, bazi arkadaslarda kendi gelecegimi gordum evliligimi bu actigim konu hakkinda, insallah yaniliyorumdur cunku konu bazi arkadaslarin zannettigi gibi ayakkabidan parfumden ibaret degil :)

emekliler ikisi toplam 5,200 lira gibi bir rakam aliyorlar galiba
sozlum lise mezunu okadar okutmuslar yine Allah razi olsun, eline meslek vermemisler ama olsun yine kendine is bulmus 18 yasindan beri calisiyor sozlum cok sukur Allah okuyanada okumayanada bir kapi aciyor

kayinpederim onemli bir firmada soformus yillarca ve oradan 50 bin gibi guzel bir cikis almis, tabi herkesin kendince masraflari vardir karisamam asla o onlarin parasi gozumde yok, bazi arkadaslarinda dedigi gibi bizden istemesinler yeter ki (muhtac olduklarinda tabiki istemelerine gerek bile kalmaz veririz ama luks icin gereksiz masraf icin istemesinler)

yani demem o ki durumlari olmasina ragmen, oglum sagol sen alma masraf etme dugunune biriktir bak biz yardim etmeyecegiz demiyorlar (benim beklentim bu) ki boyle deseler bile sozlum yine alir onlara evlat olarak ama keske biraz evladini dusunseler ya, borc odeyecek olan kendi evlatlari sonucta, ben anne olsam evladimin niye zor durumda kalmasini isteyeyim son kurusuna kadar veririm parami mesela ama herkes bir olmuyor

bazi arkadaslar 'sivri yorumlar yapmis ama lutfen benim acimdanda bakin, evet evlendirmek zorunda degiller ama anne baba olarak evlatlarini dusunup kendilerine extra harcamalar yaptirmasalar keske

fazlasiyla katiliyorum sana canim
anne babanin evladindan bir beklentisi olacaksa eger bu yaslandiginda birisine muhtac oldugunda evladinin ilgi alakasi gostermesi ve bakmasi olarak manevi olarak

artik gordugum bildigim butun erkek aileleri ogullarindan maddi destek bekliyorlar ihtiyaclari olmamasina ragmen
tabikide her cocuk anne babasina hediyeler alabilir, yeri gelir mutfak alisverisini yapar, faturasini oder ama bu devamli hep olmaz ki, herseyin bir siniri var

Biz düğünü kendimiz yaptık evi arabayı kendimiz aldık kimseye minnet yok kimseyi karıştırmadim çok iyi oldu...zaman zaman ailesine harçlık verir bende kardeşime burs veriyorum onun yeğeninede veririz bu yıl inş bence sıkıntı yok ailelere yardım edilir

ne mutlu size canim
sizin durumunuz ideal tam normal bence
okadar yardim tabiki yapar insan :)

Yanlış veya doğru diye bişiy yok :)onların doğrusu senin doğrun var ..olabılır ,nolmuş yanı kendınız yaptıysanız duğunu ,annesi babası değilmi alsın varsın hediye ,sevineceğinize üzülüyorsunuz ,eşinizin parasını kıskanmak nıye ,adam kendı parasıyla ana babasına ufak hediyeler alamayacaksa neden para kazanıyor yahu :)
Arkadaşlar abartmayın lutfen ,eşler kaçmıyor ,aileler eşleri kaçırmıyor ,bencıl olmayın ,o senin ailene hediye alsa mutfak alışverışınızı yapsa mutlu olmazmısın ..

Ailelere yardım yapılır, bu konularda ben biraz katıyım. Aileme yardım etmem için bana bir şey yapmış olmaları gerekmiyor, eşimde buna karışamaz, bu konuda tavrım nettir. Ablamla birlikte yaşıyorduk bundan önce, forumdakiler bilir bir sürü kedimiz var, masrafları çok oluyor, ortalama her ay 500-1000 lira arası, ne çıkarsa yarısını öderim, ablam sıkışmışsa yardım ederim yine ablamla ortak organizasyonlarımız olur, her yıl bir öğrencinin okul masraflarını karşılamak gibi o işlere de harcarım. Eşim sormaz bana paranı ne yaptın diye, bende ona sormam. Ortak ödemelerimizi yaparız, kimin ne kadar parası kalırsa istediği gibi harcar. Düğününüzü kendiniz yapmanız çok iyi bir şey, kimseye bağımlı kalmadan hareket etmek gibisi yok. Tabi gönül ister ki aile köstek olmasın, evlatlarını daha çok düşünsünler ama işte her ailenin yapısı farklı. Dert etmeyin bunları kendinizde, en mühim konu huzur, gerisi boş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…