- 12 Ekim 2009
- 18.678
- 24.178
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hallettim olayı En azından diyeceğimi dedim. Arsızlık edip takmıyor hafife alıyorlarmış gibi yaptılar ama olsun. yediler lafı. Görümcemde vardı, 'ya aslında böyle sıkışmıyorduk kendi ailem sürekli masrafları karşılıyoduda sık gelemediler bizde böyle baya zorlandık'dedim.
'almak zorunda değiller zaten size bişeyleri' dedi görümce. 'Anne baba oldukları için yürekleri el vermiyo halimize' dedim.
Otobüs paramız bile yok, gönlümüz istiyodu evde ağırlayalım ama market masrafı falan yapamıyoruz artık size gelir yeriz dedim. Gürültüye verip konuyu değiştirmeye çalışıyolar gülücüklere boğuyolar konuyu kahkahaya boğuyolar falan.
Biz düğünden beri çok sıkışığız, aile üzeri yerde elbet varlıkta yoklukta olur ama extra boş ve gereksiz masraflar yapma lüksümüz yok, ikimiz idare etmeye çalışıyoruz durumu. Y.'ninki gibi benimde market kartım olsa çok iyi olcak ama bana işyerimde vermiyorlar dedim. Yani siz eşimin kartı kullanıyosunuz, bize vermiyosunuz bizde bişey alamıyoruz dedim arifce. bundan âlâ laf sokulmaz heralde.
5 aylık evlisin ve hala bekarlik telefonunu mu kullanıyorsun çok üzücü ve çok zor bir hayatın varmış gerçektenBende ayni durumdayim ..evlenirken yardim etmediler 50 bin borc oldu .. Ve biz daha bes aylik evliyiz . Hic ustumuze falan bi tisort dahi almiyoruz ben daha bekarken kullandigim telefonu kulkaniyorum tamam belki idare etmemiz lazim ama .. Her ay elektrik su internet cep telwfonu ve ev telefon faturalari esimin hesabindan kesiliyo mesela bu ay ki 120 su faturasi 80 elektrk 59 internet 75 cep tel 75 de ev tel .. Ya bunlar odesin gozumdedeqil amabir gunde onun hatirini sayipda banabir ekmek dahi almadilar
5 aylık evlisin ve hala bekarlik telefonunu mu kullanıyorsun çok üzücü ve çok zor bir hayatın varmış gerçekten
Bende ayni durumdayim ..evlenirken yardim etmediler 50 bin borc oldu .. Ve biz daha bes aylik evliyiz . Hic ustumuze falan bi tisort dahi almiyoruz ben daha bekarken kullandigim telefonu kulkaniyorum tamam belki idare etmemiz lazim ama .. Her ay elektrik su internet cep telwfonu ve ev telefon faturalari esimin hesabindan kesiliyo mesela bu ay ki 120 su faturasi 80 elektrk 59 internet 75 cep tel 75 de ev tel .. Ya bunlar odesin gozumdedeqil amabir gunde onun hatirini sayipda banabir ekmek dahi almadilar
Ben veya nısanlım aılemız ıcın gerektıgı kadar harcama yapabılırız.. Hatta keyfı gıderlerını bıle.. Benım aılem, senın aılen ayrımına gırmeye hıc gerek yok benım nezdımde..
Ben veya nısanlım aılemız ıcın gerektıgı kadar harcama yapabılırız.. Hatta keyfı gıderlerını bıle.. Benım aılem, senın aılen ayrımına gırmeye hıc gerek yok benım nezdımde..
İyi kazanıyosanız neden olmasın bir evlenin bakalım
kendiniz zor durumda kalmiyorsaniz ne guzel tabiki yaparsiniz, para olunca hersey daha kolay
ben para cok olupta o parayi kiskanmiyorum
kendim zorluk cekip borc odeyip baskasinin dusuncesizligini biraz olsun hafifletmek istedigim icin bu cabam bu konuyu kafama takmam
Karsımızdakıler kendılerını bılen sorumlu aıleler.. İçler acısı bir tablo olmadığından dolayı kendıme dusenı yazdım. Cocuklarının mutluluğu ıcın ellerinden gelenı yapan aileler.. Nişanlım da zaten sorumluluklarını iyi bilen bir birey..Hatta keşke daha fazla kazansak ve daha cok mutlu etsek istiyorum.
Keza verdiğiniz örneklerdeki gibi bir aile olsa öncelik kendi ailemde olurdu tabiki..Hak edene hakettıgı gıbı davranmak gerek..
Niyet canım, iyiniyet olduktan sonra sıkıntı değil, karşı taraf vardan yoktan anlıyo mu yoksa ne koparsam kar diye mi bakıyo o önemli
Ben şu an ücretsiz izindeyim çalışırken anneme tl yüklerdim aylık 150 tl civarı, ayrıca hediyeler vs, ama artık çalışmıyorum tek maaş arti bebek var, anneler gününde dahi hediye alamadık annelere
Evet onlarda. Bende çok sinir oluyorum her türlü lafıda dedim.daha öğlen bile dedim daha ne diyeyim. zorla alsam yüz yüze bakmayızki. öylede bi huyum var yani zorla yaparsam silerim onları. bakalım zaman ne göstercek. Allah sorsun hesabını onlara..Yemek Kartı onlarda heralde.
En sinir Olduğum şeydir. Oğlum cebinden versin yesin cebinde yoksada yemesin biz burda Beleş Beleş alıp yiyelim.
entrikacı bişi oldum çıktım bunlar sayesinde. güzellikle istesem adım gibi biliyorum vermezler. zorla istersemde bi daha suratlarına bakmam.buda eşimi etkiler, yuvamı etkiler.ama bulurum bi yolunu elbet. bulamasamda hep dediğim gibi Allah sorsun hesabını. Çocuğu 3 lirayı paylaşırken onlar bu akşam bile mangalda cız bız et yiyecek tavuk şiş yiyecek. öğlen hazırlıyodu kv.Alın kartı onlardan , bu kadar entrikaya gerek yok . Çocuklar bile parasız dışarı çıkmamalı 3 lira paylaşmışsınız bi de .
Evet onlarda. Bende çok sinir oluyorum her türlü lafıda dedim.daha öğlen bile dedim daha ne diyeyim. zorla alsam yüz yüze bakmayızki. öylede bi huyum var yani zorla yaparsam silerim onları. bakalım zaman ne göstercek. Allah sorsun hesabını onlara..
entrikacı bişi oldum çıktım bunlar sayesinde. güzellikle istesem adım gibi biliyorum vermezler. zorla istersemde bi daha suratlarına bakmam.buda eşimi etkiler, yuvamı etkiler.ama bulurum bi yolunu elbet. bulamasamda hep dediğim gibi Allah sorsun hesabını. Çocuğu 3 lirayı paylaşırken onlar bu akşam bile mangalda cız bız et yiyecek tavuk şiş yiyecek. öğlen hazırlıyodu kv.
Canım artık böyle sanırım devir değişti insanlar bencilleşti.Okuttum deyip çıkıyorlar işin içinden bizi hayata başlarken dünya kadar borç içine atıyorlar..Bende buna benzer bir konu açtım ve benim yardım isteğim tüp bebek tedavim içindi .Bir yorum yazılmış başkalarından beklenti içine girmek hoş değil diye 39 kişi beğenmiş.İşte sorun burda başlıyor giderek artıyor böyle dişünenler.Bizde harç borç içinde evlendik.Çoğu şeyi kendimiz yaptık bununla gurur da duyduk ama herşey istediğimiz gibi olmadı.Bebek sahibi olamıyoruz ve tedavi masarafları yğklendi düğün borçları bitmeden..Yani sonuç olarak biz onların evladıyız onların desteğe ihtiyacı olduğunda gözümüz kapalı nasıl verirsek onlar da yapmalılar..Benim evladım olsa ben yaşayacağımı yaşamışım yavrum zorluk çekmesin der herşeyini yaparım..Annem hep öyle der gez toz gençlik geri gelmiyor..Ama durumları varsa eğer yoksa vicdansızlık olur birşeyler beklemek.....'O' diye belirttigim kisi sevgiliniz, nisanliniz veya esiniz arkadaslar.
Ailesinin maddi durumu iyi olmasina ragmen ''o" ailesine yardim ediyor mu?
Benim sozlum mutfak alisverisini yapar surekli, annesinin begendigi ayakkabiyi alir, babasinin begendigini parfumu alir falan filan. (ailesi ise ona calismaya basladigindan beri hicbir maddi destek veya yardimda bulunmuyor ne buyuk ne kucuk)
Birde dugunu kendiniz mi yaptiniz? Erkek aileleri nekadar sorumsuzlasti boyle, dugunu kendiniz yapin deyip kenara cekilmek nekadarda kolay... ve sozlum buna gayet normal karsiliyor, halbuki bu benim icin onemli.. hangi gunler icin anne baba olur ki insan, evladina olan gorev degil midir yardim etmek .. yoksa yanlis mi dusunuyorum siz ne dusunuyorsunuz bu konuda arkadaslar?
Canım artık böyle sanırım devir değişti insanlar bencilleşti.Okuttum deyip çıkıyorlar işin içinden bizi hayata başlarken dünya kadar borç içine atıyorlar..Bende buna benzer bir konu açtım ve benim yardım isteğim tüp bebek tedavim içindi .Bir yorum yazılmış başkalarından beklenti içine girmek hoş değil diye 39 kişi beğenmiş.İşte sorun burda başlıyor giderek artıyor böyle dişünenler.Bizde harç borç içinde evlendik.Çoğu şeyi kendimiz yaptık bununla gurur da duyduk ama herşey istediğimiz gibi olmadı.Bebek sahibi olamıyoruz ve tedavi masarafları yğklendi düğün borçları bitmeden..Yani sonuç olarak biz onların evladıyız onların desteğe ihtiyacı olduğunda gözümüz kapalı nasıl verirsek onlar da yapmalılar..Benim evladım olsa ben yaşayacağımı yaşamışım yavrum zorluk çekmesin der herşeyini yaparım..Annem hep öyle der gez toz gençlik geri gelmiyor..Ama durumları varsa eğer yoksa vicdansızlık olur birşeyler beklemek.....