- 10 Ağustos 2009
- 26.130
- 18.283
- 823
- Konu Sahibi Olakimefta
Asgari ücretle 3 çocuk doğurmak aptalca sonrada acız diye duygu sömürüsü yapıyorlar
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Gecen baska bir konuda bir uye soyle bir yorum yapmisti insanlar artik bir yere gidince masaya once gunes gozlujleri araba anahtarlari telefonlar falan konuluyor bir nevi markalarla gosteris gibi o yorumu okuyuncaya kadar gic o sekilde dusunmemistim ama bende dikkat ettimde neden gozlukler kutusuna anahtarlar cwbe yada cantaya konulmuyor hakikaten masanin ustunde bi reklam cumbusu oldugunu hissetrim
Aynı dusuncedeyım telım gıttıgımde masada olur hıcte aman millet görsün dıye dusunmedımTelefon, anahtar neden masada durmasın? Mesaj bekledıgımde veya sık sık telefonla ugrasıyorsam bende masaya koyarım zırt pırt cebımden onu çıkartmaya ugrasamam. Çanta taşımıyorum yanımda ayrıca. Anahtarı cebınde tutmak otururken rahatsız edıyor. Bu kadarda abartmayın sizde. Ben kımsenın masasının ustundekı gozlugunun markasına, anahtarın hangi araca aıt olabılecegıne dıkkat etmedim bu zamana kadar. Elalemın masasını bu kadar inceliyorsanız sorun bırazda sizde
Bu duruma iki farklı yönden yaklaşmak mümkün. Evet, ben de telefonumu masaya koyarım çünkü artık herkes gibi bakmadan durmak mümkün değil. Erkekler çanta taşımadığı için araba anahtarı ve gözlük gibi şeyleri koymaları normal. Ama bir çok kişi de bunu bir gösteriş vesilesi olarak görüyor. Hatta instagramda falan saçma başlıklarla bu tarz fotolar görebilirsiniz. Hatta bir de en pahallisindan sigara da eklenirse fotoğraf bütünlük kazanıyorTelefon, anahtar neden masada durmasın? Mesaj bekledıgımde veya sık sık telefonla ugrasıyorsam bende masaya koyarım zırt pırt cebımden onu çıkartmaya ugrasamam. Çanta taşımıyorum yanımda ayrıca. Anahtarı cebınde tutmak otururken rahatsız edıyor. Bu kadarda abartmayın sizde. Ben kımsenın masasının ustundekı gozlugunun markasına, anahtarın hangi araca aıt olabılecegıne dıkkat etmedim bu zamana kadar. Elalemın masasını bu kadar inceliyorsanız sorun bırazda sizde
Okula gidiyor hem laptop hem iki kardeşim kendi tabletleri hemde android telefonu var tanığının çocuklarınınMalesef doyumsuzlar çünkü etraftan görüyorlar.Biz çocukken etrafimizdaki insanlarda ayni bizim gibi olduğu icin ozenme durumumuz yoktu.
Şimdi ben çocuğuma telefola oynatmiyorum diye kinaniyorum.Çocuk herkesin annesi taplet aliyor diye kiziyor bana.Zamanin gelmedigini anlatmakta zorlaniyorum .
Etrafimizda 3 yasinda kendine ait tableti olan cocuklar var.
Aynı dusuncedeyım telım gıttıgımde masada olur hıcte aman millet görsün dıye dusunmedım
Param varsa tabıkı ıyı yaşıycam
Canımız cıkana kadar çalışıyoruz
Ihtıyac sahıplerıne yardım edıyoruz
Bu duruma iki farklı yönden yaklaşmak mümkün. Evet, ben de telefonumu masaya koyarım çünkü artık herkes gibi bakmadan durmak mümkün değil. Erkekler çanta taşımadığı için araba anahtarı ve gözlük gibi şeyleri koymaları normal. Ama bir çok kişi de bunu bir gösteriş vesilesi olarak görüyor. Hatta instagramda falan saçma başlıklarla bu tarz fotolar görebilirsiniz. Hatta bir de en pahallisindan sigara da eklenirse fotoğraf bütünlük kazanıyor
Benim eleştirim size değil ki. Ben bunu gösteriş olarak yapanlar için yazdım. Alındıysanız bilemem.Telefonum son model pahalı bır telefon değil, sıgaramda normal herkesın ıctıgı sıgara ıste kaldı ki pahalı bıle olsaydı kime ne? Anahtarıda ıncelemesın napayım herseyı cebıme tıkıp oturmak zorunda degılm. O zaman kimse pahalı arac almasın, yola cıkmasın. Gücü yeten alır, alıyor diye nerden bılıyorsun hiç yardım yapmadıgını? Herkes stress ıcınde çalışıp kazanıyor, kolay para nerede? O kişininde hakkı değil mi kendine motivasyon saglamak? Yemek yiyip, nefes alarak yasamak için yaşamak mı lazım? Başta guzel noktalara değinmiş diyordum ama bu kadarıda abartı artık.
Yok canım değil eşi çok.iyi niyetlidir saklamaz kadına da sordum güzelmiş nereden aldın diye forumdan ru..an mağazasından aldım dedi ki zaten giyilmis bellidir en azindan aşınır tabanı bu ayakkabı gıcır gıcırdıTabi siz tanidiginizi daha iyi bilirsinizde bi yanlis anlasilma olmasin diye soylemek istedim
Benimde bi tanidigim var duruari cok iyi degil ama bazen marka kiyafetler ayakkabilar cantalar falan goruyordum meger kuzenin eskileriymis
Bende ilk gordugumde baya unlu pahalli bi marka ayakkabiyi gormustum etiketi yan tarafta okdugu icin fark etmistim
Benim eleştirim size değil ki. Ben bunu gösteriş olarak yapanlar için yazdım. Alındıysanız bilemem.
Sizin sahip olduğunuz şeyler günümüzde ihtiyaç olarak görülen şeyler. Hiç bir şey almadan ve gezmeden yaşamaktan bahsetmiyoruz, gereksiz yere yapılan tüketime eleştiri yapıyoruz. Gençlerin marka giymedikleri için dislanmalari, orta halli olduğu halde zengin gibi yaşamak için olmayan paraları harcayarak borç batağına düşmeleri ve kaçınılmaz mutsuzluk gibi bitmeyen bir liste hakkında tartışıyoruz.Bende size yönelik yazmadım zaten. Konu sahıbının tutumunu eleştirdim daha çok ama alıntı yapınca sıze tepki vermişim gibi olmuş, cevap verdıgınız ıcın sohbet tarzında sızıde alıntılayarak yazdım.
Merhaba degerli hanimlar paylasacagim dert belki beni uzuyor ama bence toplumun derdi olmali diye dusunuyorum tabi herkes ayni dusuncede olmayabilir onlarin dusuncelerinede saygi duyuyorum
Arkadaslar son zamanlarda cevrede tv de sosyal medya mecralarinda gordugum kadariyla bi kapitalizm ruzgarı var ve herkesi savuruyor gibi geliyor
Ustumuzden basimizdan tutunda yasayis bicimimize kadar sardi
Cevremde o kadar insan var ki durumlarinin iyi olmadigini duyuyoruz ama bir giydiklerini bir daha giyinmiyorlar gecen bi arkadasim baska bir arkadasini anlatti bi ayakkabiyi yada kiyafeti cok begenince diger renklerinide aliyormus hatta anlattigina gore o arkadasiyla bi magazada spor bi ceket gormus cok begenmis ama kendine uygun bedeni bulamayinca alamayip cok uzulmus eve gidince arkadasimi aramis o ceketten aynisi evde varmis ve unutmus bilmiyormus
Yetiskinleri gectim cocuklar bile bu furyaya takilmis durumda ogretmen bi tanidigim var koy okulunda ve kiz ogrenciler farkli giyinebilmek icin herkes birbirinin kiyafetini giyiniyormus
Hatta hatirliyorum bi arkadasim anlatmisti cocukken durumlari cok iyi degilmis ogrenciligi doneminde yeni bi kıyafet giyince arkadasi aaa kiyafetini degistirmissin hayirli olsun diye kinayeli konusup gulmus arkadasim anlattigi zaman o gun nasil uzulduysem ne zaman aklima gelse ayni sekilde uzuluyorum
Kendimden ornek vermiyorum ama kisaca kapitalizmim uzdugu insanlardan hatta kırıp doktugu inaanlardan biride benim diyeyim
Bi ogretmen arkadasim vardi yasadigimiz ilcenin geneli orta duzeyde oyle cok kotu durumda fakirler yok diye biliyorduk ogretmen arkadasimda ogretmenlik yaptigi mahalledeki insanlarin coplerden yiyecek cikarip yediklerini soylemisti ve ben bunu duydugumda cok sasirmistim
Ve birde yasayisa etki ettigi var ki sosyal medya sayesinde insanlara kendi hayatinin vasat oldugunudusunmeye sebep olan yasayislar herkesin evi sanki cok pahalli mobilyalarla dekorlarla dolu ceyizlere sirf ele gune ayip olmasin yada benimki baskasininkinden kotu olmasin diye alinan en pahalli ywmek catal bicak takimlari zuccaciye urunleri vs
Hele birde son zamanlarda cıkan cocuklar icin satafatli dogum gunlerinden tutunda dogumdan once yapilan baby şavır yazilisi her ne ise ardindan dis bugdayi sonra soz de nosanda dugunde hatira diye dagitilan dunyanin parasi dokulen ani susleri
Bu ani sualerini bi yandan evde is yapan kadinlara destek oldugu icin begeniyorum ama bir yandanda verilen bircok inaan tarafindan copu boyladigi icin uzuluyorum
Yani bu liste uzadikca uzar arkadaslar evet birkac saatlik zevk ve belki hosunuza gidiyor ama emin olun artik insanlar bunu yapma zoruulugu hissediyor hele su var ki hic unutamiyorum
Bi arkadas bi internet sayfasinda gormus artik cenazelerdede tabi bu sekilde eglenceye suse vs dokulmesede cikolatalar pastalar borekler ikram ediliyormus arkadasim birinin yazdigi yorumda adamin birinin babasi oldugunde sirf bu saydigim seylere giden cenaze masraflari yuzunden borc aldigini yazmis
Bunun sonu hic gelmeyecek gunden gune çığ gibi onu tutulamaz bi hal alacak bugun baskasinin cocuguna yaptigini ben cocuguma yapmadigim ixin benim cocugum yarin benim yaptigimi komsum cocuguma yapamadigi icin komsumun cocugu uzulecek
Arkadaslar biz cocugumuza cesit cesit kiyafetler alirken koylerde hala ayaginda yirtik ayakkabi ustunde mont olmayan cocuklar var cocuklarimizin kiyafetleri dolaplari tasiracagina ihtiyac sahibi cocuklarida giydirelim
Yada bi ayakkabinij bilmem kac rengini alacagimiza yada ayni modelin bi tık farklisina bilmem ne kadar para verecegimize ihtiyaci olan bi ogrenciye destek saglamak gelecegini kazanmasina yarsimci olmak daha guzel degilmidir
Bizim 10-15 cantamiz olacagina okula giden cantasi yirtik bir cocugun cantasini yenilemek daha guzel olmaz mi
Benim burda saydiklarim binde bir dahi degil ama lutfen nolur aekadaslar magazalarda cilginlar gibi alisveris yaparken cantaniza bi tsort yada bi ayakkabı ne bileyim belki bi tokada ihtiyaci oldugunu dusundugunuz biri icin atalim
Haklisiniz bu luzumsuz masraflarin coguda dugunde oluyor genelde
Nisandan basliyor davetiyesdir susudur suyudur buyudur derken ayni sekilde dugune kadar ilerliyor cogu dugunde daha dugun bitmeden o susleri kinalari yerlerde goruyorum ozellikle en luxu en pahallisi secilen davetiyeleri daha secerken cope atilacagini bile bile neden o kadar pahallisinida seciyoruz anlayabilmis degilim
Medya böyle bir algı oluşturuyor. Herkes gereksiz harcamalarını kıssa zenginler nasıl daha zengin olabilir? Keza reklamlar da insan psikolojisini kullanıyor. Mesela "siz buna değersiniz" gibi sloganlar kullanılıyor. Tüketici de "doğru söylüyor. Amaaan bir daha mı geleceğiz bu dünyaya" diyor ve sonuç ortada.Ben biraz özgüven eksikliğine bağlıyorum bunu. Bazıları hiç sorgulamadan kabulleniyorlar bu tür şeyleri ve diğer bir grup da ben altta mı kalayım diye borç harç yetişmeye çalışıyorlar.
Bebeğimde öyle anı vs dağıtmadım, dağıtmam da. Doğumgünü de aile içi yapacağız. Borç yapıp d.günü yapan arkadaşım var oğluna. Ne saçma. Sadece sosyal medyaya foto atmak amacı bile güden insanlar var.
Evimde ihtiyaç dışı eşyam yok. Telefonum öyle milyarlık değil. Abartılı giysim, takım yok. Hiç de eksikliğini hissetmedim.
Bir mutfak sarı bezine 10 liraya yakın para vermem. En ucuzunu alırım. Sarı bezin markası mı olurmuş? Seçen arkadaşlarım var. Onun yerine biraz daha duyarlı olsak?
Hayır nasıl yerleşiyor bu fikirler ben anlamıyorum. 1 yaşında hiçbirşey anlamayan ve hatırlamayacak çocuklara "temalı" doğumgünü nedir ya hu??
Medya böyle bir algı oluşturuyor. Herkes gereksiz harcamalarını kıssa zenginler nasıl daha zengin olabilir? Keza reklamlar da insan psikolojisini kullanıyor. Mesela "siz buna değersiniz" gibi sloganlar kullanılıyor. Tüketici de "doğru söylüyor. Amaaan bir daha mı geleceğiz bu dünyaya" diyor ve sonuç ortada.
TV izlemiyoz ama internetten de çıkmıyoz :)Buna kapitalizm mi dersiniz popüler kültür mü
Ne yaparsanız yapın varolmaya devam edecek
Ütopya hayali kurmak tomhas more kitabından öteye gitmez
Karşı durmanız sizi farklı gösterir dışlanırsınız
En basiti tv izlemiyoruz evde tv yok dediğimde insanların sen iyimisin tavrıdır:)