- 7 Ocak 2015
- 585
- 663
- 103
- 37
- Konu Sahibi Olakimefta
Hep dikkatimi indirim günleri çeker. Sezonunda 200 satılan bir ürün, sezon sonunda 40 tl - 50 tlye kadar düşer. Aklıma bir sürü soru üşüşür, sonra aklıma hocamın anlattığı bir hikaye gelir. Çok para vererek aldığı bir gömlek için gömlek üreten bir firmada çalışan arkadaşı " Şu an bir Kral'ın giyebileceği en kaliteli gömleğin bile maliyeti 20 lira." demiş. Sınıfta bize bunu anlatırken kaç kişi gerçekten dinledi merak ederim.
Ama etrafımda hep daha fazlasını isteyen insanlar oldu. Daha fazlası için daha çok mutsuz olanlar. Fazlası oldukça daha da fazlasını isteyenler. Arkadaşlarını, dostlarını üzerindekine verdiği paraya göre değerlendirenler. Ben hiçbir zaman fazlasını istemedim belki ondan bu kadar mutluyum.
Ama etrafımda hep daha fazlasını isteyen insanlar oldu. Daha fazlası için daha çok mutsuz olanlar. Fazlası oldukça daha da fazlasını isteyenler. Arkadaşlarını, dostlarını üzerindekine verdiği paraya göre değerlendirenler. Ben hiçbir zaman fazlasını istemedim belki ondan bu kadar mutluyum.