Konu bence çok derin ve çok yönlü. Öncelikle o sergilenen, sergilenmeye çalısılan hayatlar kiside ki ruhsal eksiklikten kaynaklaniyor. Çoook örnek verebilirim. Bir arkadasim kendisine alinan nişan elbisenin fiyatini cevresine daha fazla söylüyordu 600 tl iken 1100 liraya alindi canim yaaa gibi. Bunu bizzat kendisi soyledi bana ne yapayim o kiz beni cok kiskaniyor bende bilerek fazla dedim dedi. Ya saçma cidden saçma. Bu yarişa giren galip çikamaz ki hayat her daim akiyor, her daim yaşanilacak anilar var bunlari sevdiklerinle paylas geç ne bu benim ki ondan iyi vsler. Kiyafet konusuna, ev esyasi, oturulan semt gibi konularda ise elbette insan gidecegi yere gore almali giyinmeli nevsini doyurmali imkanlari dahilinde. Ama sosyal medya zimbirtisi surekli sen geridesin tatlimm bak o bunu da yapti mesaji veriyo cogunlukla. Bir seyi paylasirken de bak ben yaptim, ; ben gezdim , benin param var uleeen , beni sevenler var mesaji vermemizi sagliyo yuzde 80. Ama bunlar tamamen insanin ruhu ve nefsinin aç olmasindan. Bu duzen boyle devam eder gider. Büyuk paralar donuyor sonuctaa.
Peki bu bir yarisin içinde biz ne yapacagiz ablalarim kardeslerim Ben işe soyle basladim. Öncelikle kendime her acidan yuzde yuz durust bakip kendimi kandirmiyorum. Ama kendimi severek. Uc elbisende olsa bes yuz ayakkabinda ,dugunun hilton da da olsa sakat cocugun olsada isten kovulsanda sirket kurup para bassanda.... kendini sevmeden bu is olmuyo. Ruhumu torpulemeye calisiyorum bu zor kabul ediyorum surekli bi sen yapamadin mesaji aliyorum ama daha fazla absorbladim bu duyguyu. Hayat benin hayatim sonucta. Son olarak o kadar kotu durumda olan insanlar var kiii iyilik yapmak cok incelik isteyen asil bir is. Hic kimseye hissetdirmeden kendi imkanlarimiz ölçusunde yardimlar yapabilirz. Bunu da etiket etmemek lazim ama yaa canim cok fakirler az yardim ettim vb. Gucumuz yetmezse de bi kurumu arayip durumu aciklayabilirz bir ekonomik yardim olur yada baska bisey. Birde cok guzel kurumlar var tegv losev yada guzel etkinlikler yapan universite klupleri. Iyilik yapmak istenirse gozler oyle bi aciliyor ki inanamayacaksinizz. Ne cok uzatdim nefisler tok kendimize karsi durust olursak ve kendimizi cok severseek bence bu sacma donguye fazla kapilmayizz. Saglicakla kalin.