Nişanlımla çıkmazdayım

Alilenle otur konuş bu konuyu.

Karşı taraf size gelsin. Özür dilemek amacıyla.

Yoksa nişanı bozuyorum deyin..

Bunun başka bi versiyonunu ben yaşadım.

Nişanlıyken kv bana amacını aşan çok çirkin bi saka yapmıştı.

Ben ailemi aldım karşıma. Olayi anlattım. Nisanlıma da dedim ki: biz ailecek oturup konuşacağız.
Istişare edeceğiz. Ben nişanı bozmak istiyorum. Annemin ve babamın da haberi var dedim.

O günün akşamı ailecek toplanıp geldiler. Hem de 6 saat uzak bi yerse oturuyorlar.

Geldiler. Kv özür diledi.

Babam dedi ki: benim kızım çok güzeldir. Benim kızım çok kusursuzdur. Benim kızımı kimsenin üzmesini kabul edemem. Şimdilik özgünüzü kabul ettik. Ama bir daha benzeri olursa sakın buraya kadar zahmet etmeyin. Affı yoktur dedi.

Mum gibi hepsi şimdi. Anladilar ki benim şakam yok. Ailem arkamda.

2 senelik evliyim. 1 kere gözün üstünde kaşın demedi.

Bastan sıkı tutmak lazım.

Kimse birsey diyemedigine gore ailenin delisi belli ki. Nisanlinizi da suclamiyorum bu durumda. Abisinin huyunu biliyordur iyice sorun cikarmasin diye susmak zorunda kalmistir.

Evlilik çok başka bi olay ve daha evlilik olmadan bunların yaşanması dahası nişanlınızın arkanızda durmamış olması korkutucu.
Ben de düğüne birkaç gün kalmışken eşimin aile bireylerinin birinden hoş olmayan davranış görmüştüm ve o gün eşim o kişiye gerekenleri söylemeyip susturmasaydı şu an onunla evli olmazdım muhtemelen.
Ben olaya değil de bu olaylar yaşanırken nişanlınızın sessiz kalmasına takıldım.
Evlendikten sonra daha kötü durumlar yaşanabilir lütfen kendinize değer verin öngürülü bir şekilde olanları tartıp öyle karar verin.

Bacım siz böyle durumlarda nasıl sakin kalıyorsunuz? Niye ağladın ayrıca?

Saygısıza haddini bildireceksin. Hakkını kimsenin aramasına fırsat vermeyeceksin. Kimse sen oradayken senin arkanı kollamayacak. Sen kendini kollayacak ve hadsiz olana haddini bildireceksin.

Sana öyle mi, dedi. Sakın sakın bana emir vermeye kalkmayın, nerede ne konuşacağıma karışmaya, nereye kiminle gideceğime, nereye gitmeyeceğime karışmayın karışmaya da kalkmayın diyecektiniz ve diğerlerine kusura bakmayın ama kimsenin benimle böyle konuşmasına müsaade edemem diyecek çantanızı kaptığınız gibi çıkıp gidecektiniz. Nişanlınızın da sizi eve bırakmasına asla izin vermeyecektiniz.

Bende aynı bu şekilde düşünüyorum zaten

Nişanlınıza göre abisini kimse takmıyor o hep dengesiz falan diye düşünüyor ama sizi zerre savunmamış ve abim o diyerek saygısını eksik etmemiş. İlerisinde herkesin saygı duyduğu birisi mesela babası, annesi size saygısızlık etse demek ki şu teselli cümlelerini bile kurmayıp haklılar diyecek.
Siz bu adamla olmayın ve şükredin bu olay olduğu ve ne kadar pasif olduğunu gördüğünüz. Bugün pasif olur ama evlendikten sonra size karşı sert olur aileme cevap vermeyeceksin, saygısızlık yapmayacaksın diye.

Peki babaları nerde bunlar olurken yani nişanlınızın babası
Nişanlımın babası annesiyle 28 yıldır ayrı.. kadın çok güçlü bi kadın ama ona rağmen evlatlarının büyümesini beklemiş daha sonra boşanmış yani nişanlım nişanımıza davet bile etmedi tanışmadık

Ben aslında hemşireyim onunla tanıştıktan sonra atandım Diyarbakır a ama gitmedim burda estetisyenlik eğitimi aldım onun yanında işe başladım ve yarın yine işime gitmek zorundayım çünkü önceden verilmiş randevular var aileme anlatmadan önce yüzükleri ona vermeyi düşünüyorum sizce çok mu acımasız olur yoksa hiç bişeyden bahsetmeyip direk ailemle mi konuşayım? Çünkü o benim yüzüme karşı konuşucak illa söyleyecek şeyleri vardır

Bir insan nasıl nişanlısına laf söyletir, abisi değil tillahı olsun? Hayır bir de yaptığınız hiçbir şey yok, resmen varlığınız batmış beyefendiye. Nişanlınız da adam olacaktı da o abı bozuntusunu itin bi tarafına sokup sokup çıkaracaktı.. terbiyesizlik ciddi anlamda kaba konuştum kusura bakmayın ama çok saygısız hadsiz bir kaynınız, pısırıklık derecesinde pasif nişanlınız var, kolay gelsinn ...

Adama noluyo bukdr anlamadim delimi ne utanmasa seni kalkip dovucekmis

Eğer o abiyi silmezse ayrılırdım kesinlikle ben olsaydım. Bunun başka olur yanı falan yok.
Ha abisi gelir eşeklik ettim özür dilerim falan der belki öyle affedebilirsin.

Bak bak bak abinin laflara bak kalkacak bana bunları söyleyecek bende suscam he afedersin ama nişanlın da sen de saf gibi susmuşsunuz.Adamın alnını karışlarım

Allah yardımcın olsun kuzum.Sen o aılenın kızısın beden ole bı tepkı verdıkı.Senı mı kıskanıo abi anlamadım.Ben çok sınırlendım.Tepkılerınde haklısın.Aılene anlat durumu bence.Her seyı baştan konuşmak en guzelı.

Hayır önce ailene anlat
Sen ağaç kovuğundan çıkmadın değil mi bir ailen var
Nişanlın konuşmak için ağzını açtığı anda ona de ki konuşmayalım biz bu konuyu toplanıp ailemle istişare edeceğiz. Kendini ezdirme kimse sana öyle davranamaz nişanlında çok pasif hiç doğru bulmadım seni savunamamış olmasını
Bak bunlar hep işaret iyi değerlendir canım

İnanma doğru bile olda geç kalmış bir tepki
Zamanında verecekti o tepkiyi
İlla yüzüğü at demiyorum
Özür dileyecek senden
Yüzüğü atmamak için tek şartın bu olmalı
Yine aynı kişiler orda olacak sana o saygısız tavrı sergilediği zaman ki
Hep beraber size gelinecek ve özür dilenecek
Sakın bunun için de sen gitme onlar gelecek
Ha bu kadarını yaptıramıyorsa nişanlın
Bu sana anlatsın ki onunla olmaz
Çok üzülürsün

Yuh ya, böyle ruh hastası abiyle, böyle ezik kardeş zor bulunur. Nişanlınız çocuk değil, kendine saygısız davranılmasını zaten sindirmiş, size davranılmasına da ses çıkaramıyor. Sonra biz çok mutlu olacağız filan... Nasıl olacakmış bu iş, abisini mi reddedecekmiş? Abisi "karımla nasıl konuşuyorsun" diye küfür edebiliyor ama kardeşinin müstakbel karısıyla hanzoca konuşabiliyor. Nişanlınız da, sen nasıl konuşuyorsun, diyemiyor. Yerinizde olsam böyle bir adamla evlenip, böyle bir aileye girmeden önce bin kere daha düşünürüm.

Neee? Hemşiresiniz hatta atandınız bile ama başka meslek yapıyorsunuz. Gerçekten merak ettim nişanlınız için mi yapmadınız mesleğinizi?

Ya adam belli karısı senin ona gayet doğal olarak sunduğun çözümü barışınca anlatmış olmalı ki bu adam da sana bilenmiş. O konuda da haklısın ama her doğru her yerde söylenmiyor bak karşındaki kadın Da omurgasız kötüyken dert yan iyiyken muhbir gibi ol. Ailene bundan da bahset ki o adam gelince kızınız karımı dolduruyor demesin derse aile cevabını verebilsin

İğrenç bir aileye gelin gidiyorsunuz y.vşak kısmına kadar okudum, evlendiğine çok pişman olucaksın söylemesi benden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…