• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımla çıkmazdayım

Abisi tam buyukbas hayvan. Evlilik kolay degil cok iyi düşün bu olayda abisine tavir koyamayan adamdan ne köy olur ne kasaba. Nisanlin sessiz degil asiri pasif vd korkak.

Son bi haftadır nişanlımla çok tartışıyoruz fikirlerimiz isteklerimiz hep farklı fakat sonunda doğru yolu buluyoruz düğüne 3 ay kaldı ikimizde gerginiz ortada bir ev eşya hiç bişey yok.. neyse konu bu değil gerginliğimin sebebi abisi.. dün abisi, uzak bi yerden gelicekti bizde nişanlımla beraberiz işyerinde sabahtan aradı, tek gel eşyalar var dedi. tamam dedi benim dans kursum vardı kadın yarım saat sürer diyince nişanlım da ben pubg oynayayım arabada seni bekleyeyim dedi..
yarım saat sonra çıktım beni durağın birine bırak eve gidiyim abin yengen eşyayla geliyor dedim..gel beraber gidip alalım Deniz havası al biraz dedi bırakmadı.. sonra abisini eltimi bide bebeği var küçük daha orda abisi resmen bana bakarak ‘ben sana tek gel demedim mi? Bunu niye getirdin yanında? ‘ dedi.. ben bozuntuya vermedim ama çok üzüldüm..
neyse Doğum günüydü kayınvalideme geldik ben nişanlımla iş saatleri konusunda tartıştım, susmasını rica ettim oda hala kendini affettirmeye çalışırken güldürmeye çalışıyodu beni eltimde ordan bişey dedi nişanlımda buyur doktor hanım bundan sonra sana soralım dedi gülerek; abisi de ne biçim konuşuyorsun lan karımla diye küfür ederek “sende amma y*v*ksın ben sana demedim mi tek gel!! diye dedi.. abi geldik işte tamam dedi.. Galenia denizi çok seviyor bırakamadım dedi.. “ nasıl bırakamadın? bindircen durağa gitçek evine!” dedi..
bende dayanamadım söze girdim “abi (bu) diye bahsettiğin benim bi ismim var.. ayrıca onun nişan.... derken “sakın öyle bi hata yapma Kızım! bana yükselme ben x değilim sakın sakın bozulmayalım.. ben senle konuşmuyorum kardeşimle konuşuyorum.” dedi.. ben şok oldum gözlerim doldu çantamda selpak aramaya başladım sessizce de yana doğru döndüm ağlıyorum.. git karının gözyaşlarını sil aferin oğlum dedi çıktım odadan banyoda artık koyverdim çok ağırıma gitti.. sonra kayınvalide geldi kızım boşver terbiyesiz o bizim biraz dedi.. bende; benim ailemde kimse bana sesini böyle yükseltmedi, nasıl aileniz var ben içinde olmak istemiyorum.. dedim çıktım.
nişanlıma da gelme bana onca lafı söylettin sesin çıkmadı şimdi de çıkmasın..dedim ona rağmen eve bıraktı beni öptü biz çok mutlu olucaz ben seni ömürlük seviyorum dedi. ama ben eksildim sanki, çok üzüldüm ona mesaj attım olamayacağımızı ailene karşı şimdi beni savunamıyorsan ilerde el de kaldırır o adam bana kesinlikle muhatap olmak istemiyorum belki de acele ettik aileler de evleniyor sonuçta dedim yüz yüze konuşalım dedi.. kafam çok karmaşık
Nişanlıni seviyorsan ve senin için doğru insan ise bırakma ama tavrını net bir şekilde koy abisi ile ilgili konuşma ve muhatap olma pire için yorgan yakma

Bu olayı sakın nişanlınla basit bir mesele gibi çözme. Ailene de anlat. Hatta bence vazgeç. Eltican da ağzını açıp susturmamış kocasını. Orda bulunan diğerleri de sen ağlayana kadar kimse için mesele değilmişsin anlayacağın. Abisine birşey diyemiyorsa ş....Siz alıp sizi ordan götürmeliydi her şey çooook yanlış

Aslında abisi sizden daha iyi tanıyor nişanlınizi.
Ben ona benzemem beni susturamazsin, ben onun gibi sessiz değilim susmam vs diyerek kardeşini de eziyor..
Onun erkekliğini beğenmiyor.. onu böyle ezik yapanın da siz olduğunuzu düşünüyor...

Yani aslında sadece size değil nişanlıniza da edilmiş hakaretler var... Lakin nişanlıniz bunu da göremiyor..

Abi sizden özür dilesin istiyorsunuz da özür dilemek herkesin harcı mı? Baskı ile dinlenecek olan özür neyi çözer?
Bu abi size yarın bir gün bu özürün bedelini ödetmez mi ?
Bugün abisi yarın yengesi öteki gün annesi babası dayısı... Kişi fark etmez etrafımizda olabilecek herkesin karakterinden biz sorumlu değiliz hareketlerini kontrol edemeyiz... Biz sadece kendimizden ve bir yere kadar da koca diye seçtiğimiz adamdan sorumluyuz...

Böyle bir durumda benim abiden yana değil nişanlım dan yana beklentim olurdu... bu olayı nişanlım nasıl çözecek onun bu konu da fikri ney beni o ilgilendirirdi.

O çıkmazdan çıkıp,
bu nişanı bozmanızı tavsiye ederim.
Size 'bu' diye hitap edip azarlayan bir kayınbiradere hiç tepki göstermeyen bir nişanlı ve kayınaile var ortada.
Diğer tartışmalar olmasa bile size ısrarla 'bu' denmesi,kayınbiraderiniz tarafından istenmediğinizi ve aşağılandığınızı gösterir.
Hiç kimsenin ağzını açıp tek laf edemeyişi çok tuhaf.

Sizi de nişanlınızı da,
yaşananlar karşısında pasif gördüm.
Siz ağlıyorsunuz,nişanlınız susuyor.
Ayrıca henüz nişanlıyken,elitinizin ailevi sorunlarını dinlemenizi ve yorum yapmanızı doğru bulmadım.
Ne ara bu kadar samimi oldunuz da,
eltiniz özelini size anlatıyor?

Uzun lafın kısası,balık baştan kokmuş.
Bu aileyle bu iş zor yürür.
Kusura bakmayın,ailece terbiye ve görgüden noksanlar.

Nişanlın pısırıkmış. Bak abisine karısına nasıl sahip çıkıyor. Bugün seni korumayan malesef evlenince de korumuyor.
Yazık belli ki o evde onun gücü var diğerleri ezik ezik yaşıyor
Nişanlına rest çekmeliydin. Seni ağlatmasına izin vermeyecekti.

Bu sümsük herifle evlensen de -ki asla yapma diyorum- bu abi dedikleri yaratıkla sakın görüşme.

Bence çok kibar davranmışsın.
Ben olsam "sen kim köpek benimle böyle konuşuyorsun? git ininde dur insanlar böyle iletişim kurmaz. Belli ki bu çöplükte böyle ötmene alışıklar" derdim..

Sıkıysa darp etsin doğru savcılığa..

Eltinde mi kocasını uyaramadı, bu ne insanlık dışı davranış. Kibar olmaya çalışıyorum şuan neyse..

abisi hanzo mafya tıplı hödük.allah karısına eşine yardım etsin.

Neee? Hemşiresiniz hatta atandınız bile ama başka meslek yapıyorsunuz. Gerçekten merak ettim nişanlınız için mi yapmadınız mesleğinizi?
Yok sadece 5 sene Doğuda olmak istemedim sonrasında nişanlım karşıma çıktı onun da olduğu bi güzellik merkezinde hemşire olarak prp için sadece kan alıyordum kendimi geliştirmek için bu mesleğe yöneldim daha az yorucu bi iş olduğu için bi şekilde arkadaşça muhabbet ederek ilerledik ve ben hep bugüne kadar allahım şükürler olsun böyle bi insan çıkmış karşıma diye dua ederdim nasıl böyle bişey yaşadım şoktayım.

Abisi maşallah sana herşeyi söylüyo kendi karısına şaka bile yaptırmıyo . İyi dayanmışsınız ben hiç duramazdım o evde

Kızlar az önce annesini arayıp ben bunu hazmedemiyorum benim ailemde insanlar birbirine bu şekilde yaklaşamaz velev ki böyle bi terbiyesizlikte bulunuldu gelir özür diler ama sizin oğlunuz bu Erdemliği yapamadı bu yüzden ben nişanı atıyorum dedim sen bizim baş tacımızsın ne desen haklısın kızım ama bence bi oğlumla da konuş gerekirse özür diletsin ama böyle bitmesin dedi..

Kızlar az önce annesini arayıp ben bunu hazmedemiyorum benim ailemde insanlar birbirine bu şekilde yaklaşamaz velev ki böyle bi terbiyesizlikte bulunuldu gelir özür diler ama sizin oğlunuz bu Erdemliği yapamadı bu yüzden ben nişanı atıyorum dedim sen bizim baş tacımızsın ne desen haklısın kızım ama bence bi oğlumla da konuş gerekirse özür diletsin ama böyle bitmesin dedi..

Konu ozur dileyip dilememesi degil ki hala isin ozur kismindasin.Ozur dilese hallolucak yani.Bu telefonu sana annesinin etmesi gerekiyordu ayrica.Kizim evimize geldin,boyle muamele gormeni ben hazmedemiyorum diye .Simdi bastacisin sen vs gecsin o isleri.

özür dilese ne olacak kaldı ki birilerinin zorlamasıyla ağzının ucunda geveleyip bırakacak. ailedeki herkesi susturmuş bir insan sanırım kv, büyük abi, nişanlı kimse sesini çıkartamıyor mu bu insana. hadi nişanlı küçük, abisi diye seslenemedi e kv. sen ne biçim konuşuyorsun diyemedi mi size sen bizim başımızın tacısın diyene kadar. kesinlikle nişanlınızla yüz yüze konuşmadan nişanı falan atmayın ama bu konuda taviz de vermeyin. bir daha o aileden kimse sizinle böyle konuşamasın. ha baktınız olmuyor dünyanın sonu değil. canınızdan önemli de değil.

Siz neden ailenize anlatmıyorsunuz?
Gerçekten nişan atmayı düşünseniz önce ailenizle konuşurdunuz, onlar size yol gösterirdi.
Nişan atma blöfüyle karşı tarafı yola getirmeye çalışıyorsunuz sadece. Bu şekilde ciddiye alınmazsınız.

Çok teşekkür ederim 3 ay kalmıştı düğüne bi kez daha hayal kırıklığı yaşadım nasıl toparlanırım bilmiyorum ama hep mantık insanı oldum bitirmeyi düşünüyorum en azından şimdi üzülürüm
Rica ederim canım Rabbim yüregine ferahlık versin dilerim bisey oluyosa vardır sebebi ilerde daha kötü olmaktansa.. Rabbim zorunu kolaylastırsın💞💞

Illaki nişan atmak istemiyorum diyorsan :

Aileni al karşına konuş.

Evinize gelip özür dilesinler. Telefonda değil.

Şartlarını söyle.

Ben evlilik ve nişan boyunca "bunu görmek istemiyorum" de abi için. Işaret parmağınla gösterirsen daha terbiyesizce olur ki onun da anladığı dil bu.

Bir daha kesinlikle aynı ortama girmemeyi,aksi durumda nişan ya da nikah her neyse onu bozacağını söyle. Ve sözünün arkasında da dur.

Şu vakit olmuş adamlardan ses seda yok. Kimsenin umrunda olmamış anlaşılan. Halen daha sen arıyorsun insanları.

Bana kalırsa at nişanı derim ama. Atmak istemiyorsan da şartları zorla. Işi yokuşa sür.

Bence de ayrılın.Ileride de saygı diye Susup sizi koruyamayacak bir eş adayı görüyorum. Çok üzüldüm sizin için. Ama ailede kimse müdahale etmemiş çok ezilirsiniz

Back