Elti için saygısızlığa saygısızlık yapıyor ama. Burnunu kırmış adamın. Yine kırsın demiyoruz ama sen ne biçim konuşuyorsun bile dememiş. Hiç korumamış seni. Tabii ki fatura ona kesilecek. Senin saygınlığını kurması gereken o. Ne kvdeler var oğlu küser diye gelinine ağzını açamayan. Geçsin bu boş lafları.Yazdıklarınızı okudum sabahtan beni Aradı nişanlım konuşmak istediğini annemi aramışsın diyerek söze başladı daha sonrasında işe git rahatça çalış ben gelmem rahatsız olma dedi yüzükleri verdim gözleri doldu bu yaptığı evet büyük terbiyesizlik ama saygısızlığa saygısızlık karşılık vermemi bekliyorsun dedi.. tamam evet hatalıyım ama bunun faturasını bana kescek kadar ağır değil aşabiliriz bunu dedi onu seviyorum bu kadar yıprandığımıza inanamıyorum kararına olumlu olumsuz saygılıyım ama bizi bundan dolayı bırakma ben şimdi ailene o insanlara ne dicem ne kadar mahçup oldum dedi ben seni seviyorum yemin ederim Şeref’im üstüne bi daha sana bunu yaşatmıcam dedi..
İş yerindeyim nişanlım abisiyle birlikte geldi bende; bunu görmek istemiyorum lütfen burdan gitsin dedim.. peşi sıra babam geldi babamı arayıp konuşmuşlar oturdular ben yukarı çıktım nişanlım tuttu kolumdan çocukluk yapıyorsun konuşalım dedi.. abisi amca ben geçen gün gergindim kızınıza biraz kötü davrandım olayların buraya gideceğini ben düşünmedim beni sinirlenince herkes bilir birden patlar birden susarım dengesizim ama gerçekten üzüldüm kırdığıma bu kadarını tahmin etmedim onlara yine bişey olsa ben üzülürüm dedi..
Bu sefer ağlamadım ve ben evlendiğimde de aynı durumlara düşmek istemiyorum bana göre büyük ve abartılacak bi konu o yüzden bu kadar kolay kapatmıyorum bu konuyu dedim..
Babamda benim kızım el bebek gül bebek büyüdü onu kimse ezmedi pasif konuma düşürmedi evlenin evlenmeyin sizin bilceğiniz iş ama ayni duruma tekrar düştüğünde ben kızımı alırım siz bu kararınızı bi gözden geçirin hala hata olduğunu büyütülcek bişey olduğunu düşünmüyosanız sizin yanlışınız bi insan dilinin nereye varcağını patavatsızlığını bilmeli hadi kızım dedi..
Nişanlım da baba ben o an konuşamadım kendimi ifade edemedim ama bugüne kadar onu hep korudum tek zarar gelmedi namusuna Şeref’ine laf getirmedim ha bu olsaydı çok farklı konuşurdum benim sadece basiretim bağlandı hiç beklemedi kimse abimden dedi..
Babamda; Gelip özrünüzü dilediniz bana, galenia’ya da dilediniz yapıcı olmak lazım ama bu kızımın kararı kararınız kendiniz konuşun artık dedi. Ben yinede yüzükleri almadım çıkarken de kendine iyi bak dedim babamla birlikte çıktım
Kuzum nisanlinla kaç yıldır birliktesin?Bu adamın bana hiç yanlışı saygısızlığı olmadı bu olaydan öncesi hayallerimizi kurarken olduğumuz durumdan çok üzgünüm ara sıra tartışırdık ama her istediğimi yaptı bi dediğimi iki etmedi örnek çift olarak görürlerdi bizi şimdi bu durumdan aşırı üzgünüm ama haddini bilmesi burnu sürtülmesi gerekti.. bundan sonra süreç nasıl ilerler bilmiyorum ama bence kimsenin söz hakkı olmayacak bunun içinde söz verdi kimsenin burda bana saygı duymasına duymamasına takılamam tabiki yol gösterin fakat insan her zaman kendi işine ne gelirse ona yönelir bende mantıklı bi karar alıcam
Bu adamın bana hiç yanlışı saygısızlığı olmadı bu olaydan öncesi hayallerimizi kurarken olduğumuz durumdan çok üzgünüm ara sıra tartışırdık ama her istediğimi yaptı bi dediğimi iki etmedi örnek çift olarak görürlerdi bizi şimdi bu durumdan aşırı üzgünüm ama haddini bilmesi burnu sürtülmesi gerekti.. bundan sonra süreç nasıl ilerler bilmiyorum ama bence kimsenin söz hakkı olmayacak bunun içinde söz verdi kimsenin burda bana saygı duymasına duymamasına takılamam tabiki yol gösterin fakat insan her zaman kendi işine ne gelirse ona yönelir bende mantıklı bi karar alıcam
Toplamda 1.5 yıl olucak 8 aydır nişanlıyız Ağustos’ta düğünümüz olucaktıKuzum nisanlinla kaç yıldır birliktesin?
Yani bana göre babamı evden alıp getirmeleri üstüne yanıma gelip öyle bi hanzo adamın benden özür dilemese bile ki beklemedim özürle olcak bi kırgınlık değil çünkü kusura bakma diye karşımda söz vermesi bana yeterliydi insan abisini atamaz değiştiremez ama uzak tutar bunfan sonra görüşsem de mesafemi korucam oda yaptığının ne kadar saygısızca olduğunu anlasın dedi.. atladığınız konu çoğunuz evlisiniz hanginiz bi lafta kapıyı çarpıp çıkıyorsunuz?İyi de size saygı duyması gereken nişanlınız ve ailesi iken duymamışlar ve üst üste küçük düşürülmüşsünüz. Dayak yiyip "kocam çok iyidir aslında" diyen kadınlar geldi gözüme
Henüz bi barışma yok ortada yüzükler verildi babamla birlikte çıkıp geldim evime kimseyle konuşmak istemiyorum şuan düşünmüyorum da bana değer verdiyse elbet elinden geleni yapar..Konuyu sabahtan beri takipteyim, ben olsam o abinin ağzının payını verip o nişanlıyı da ortada şey gibi bırakır giderdim. Abi kardeş birbirlerini rahat rahat alttan alıp dursunlar alıştıkları gibi saygısızca, elin kızı olarak ben bunu yapmak zorunda değilim çünkü.
Sizin kararınız barışmışsınız, özür dilenmiş, babanız gelmiş. Hayırlı olsun. Barıştı diye kızı nerdeyse linç edeceksiniz. Bende sizinle tamamen aynı fikirdeyim ama bu galenia'nın hayatı.
Yalnız iyi düşün taşın, kararlarını ölç tart. Evlendikten sonra her şey çok daha zor ve o mağara adamı abinin ders aldığını ve son vukuatı olacağını sanmıyorum
Barıştıysanız da hayırlı olsun, hayat sizin karar sizin. Çok iyi dediğimiz bize toz kondurmayan adamlardan canavar çıkıyor, bir hata yapıp kırıldıklarımızdan da iyi bir koca çıkabiliyor. Hayatın ne getireceğini bilemezsiniz, sadece yaşadıklarınıza bakarak tahmin edebilirsiniz.Henüz bi barışma yok ortada yüzükler verildi babamla birlikte çıkıp geldim evime kimseyle konuşmak istemiyorum şuan düşünmüyorum da bana değer verdiyse elbet elinden geleni yapar..
Şu yazını okuyana kadar nişanlının da iyi niyetli olduğunu düşünmüştüm. Ama abartma lafından sonra anladım ki sen daha çok böyle muhabbetlere çekilirsin gibi geldi banaBende aynısını dedim muhatap olmak istemiyorum dedim. abartma o benim abim bişey olsa yine ilk o koşar o sinirlenince ne dediğini bilmiyor dedi... ki bu adam karısını bile döven pislik bi adam nefret ediyorum ondan.. başından beri sevmedim ama saygısızlıkta etmedim ama nişanlım mı artık onu da bilmediğim kişiye dedim bana bi kere bunu yaptı ikinciye Asla susmam dedim.
Kırıcı yorum yapınca beynime daha iyi gittiğini falan mı sanıyorsun ne hakla? Kim olarak?Vay be, 1 günde herşey hal oldu. Zaten nişani atip ve yinede onuj iş yerinde çalişmak saçmalikti. Daha öncede dedim, derdin rest çekmek değil, dram yapmak.
O laflari kv'deye söyledikten sonra nasil bu aileye daha gelin gideceksin? Ilerde mesafe istediğinde nasil kuracaksin? Abisinin burnunu kirdi, seninkini kirmiyacaği ne malum? Üstelik sonradan birşey olmamiş gibi davraniyor. En hafif tabiri ile dengesiz tavirlar bunlar. Seninkide dengesiz tavirlar. Yaşlariniza cidden inanamiyorum.
Diyorum ya hiç beni bi gün olsun kırmadı bi tek gelinlik konusunda çok ertelemişti maddiyattan dolayı ama yine de istediğim oldu ertelendi dediğim de bir hafta çok ince düşünceli bi insan ama o an ne oldu hiç bilmem bende çok şaşkınım cevap vermemesine daha sonrasında konuştum diyor yani abisine kına göndercektim 1 kg ayrıldık diye zahmet ettiniz buraya kadar ama bu iş bitti dedim.. ona rağmen hiç ağzını açmadı ben gürler sanıyodum aramızda hiç güven kırıcı bi durum yaşanmadı daha öncesi..Barıştıysanız da hayırlı olsun, hayat sizin karar sizin. Çok iyi dediğimiz bize toz kondurmayan adamlardan canavar çıkıyor, bir hata yapıp kırıldıklarımızdan da iyi bir koca çıkabiliyor. Hayatın ne getireceğini bilemezsiniz, sadece yaşadıklarınıza bakarak tahmin edebilirsiniz.
İyi düşünün taşının, daha önce bu tarz bir şey oldu mu? Aranızda büyük güven sorunları yaşandı mı? Ona göre kararınızı verin ama verdiğiniz karardan sakın pişmanlık duymayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?