• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımla çıkmazdayım

Diyorum ya hiç beni bi gün olsun kırmadı bi tek gelinlik konusunda çok ertelemişti maddiyattan dolayı ama yine de istediğim oldu ertelendi dediğim de bir hafta çok ince düşünceli bi insan ama o an ne oldu hiç bilmem bende çok şaşkınım cevap vermemesine daha sonrasında konuştum diyor yani abisine kına göndercektim 1 kg ayrıldık diye zahmet ettiniz buraya kadar ama bu iş bitti dedim.. ona rağmen hiç ağzını açmadı ben gürler sanıyodum aramızda hiç güven kırıcı bi durum yaşanmadı daha öncesi..
Yani gözümde bş teraziye koyuyorum artıları o kadar çok ki öfkeyle kalkmak istemiyodum ama bi karar verdim dönüşü yok
Bakın bizler de mükemmel değiliz, kendiniz anlatıyorsunuz biz burda sadece birkaç saatlik yaşanan ve bildiğimiz konu üzerinden yorum yapıyoruz sizi tanımayız, ilişkinizi bilmeyiz. Ayrılmak istemediğiniz çok belli..

Madem tek seferlikti, ondan öncesinde her şeyiniz iyiydi, sizin isteklerinizden daha önemli ne olabilir ki? Bir tek ölümün dönüşü yoktur.

Benim fikrim belli, ben ayrılırdım abiye de haddini bildirirdim ama diyorum ya ben sadece burda anlattığınız kadarını biliyorum. Belki nişanlınız şoktaydı belki basireti bağlandı ya da cidden korumadı bunu siz bilirsiniz.

Diyorum ya hiç beni bi gün olsun kırmadı bi tek gelinlik konusunda çok ertelemişti maddiyattan dolayı ama yine de istediğim oldu ertelendi dediğim de bir hafta çok ince düşünceli bi insan ama o an ne oldu hiç bilmem bende çok şaşkınım cevap vermemesine daha sonrasında konuştum diyor yani abisine kına göndercektim 1 kg ayrıldık diye zahmet ettiniz buraya kadar ama bu iş bitti dedim.. ona rağmen hiç ağzını açmadı ben gürler sanıyodum aramızda hiç güven kırıcı bi durum yaşanmadı daha öncesi..
Yani gözümde bş teraziye koyuyorum artıları o kadar çok ki öfkeyle kalkmak istemiyodum ama bi karar verdim dönüşü yok
Sevdiğin adamı en iyi tanıyan sensin iyi düşünüp tartman gerek bazen insaoğlu bi hata yapar tepkini koyarsın hatasını anlayan insan ise bidaha tekrarlamaz.. bazı insan vardır kırk kez anlatsan bile anlamaz. Rabbim zorunu kolaylastırsın. Sana diyebilecegim tek nacizane suan ani karar verme yada barısmak için caba içinde caba harcama kendine zaman tanı yani bi karar vermekte acele etme bak gör. Her şey gönlünce olsun.

Öküz e bak kendi karisini savunmayo biliyor laf ettirmiyor ama sana dünyanın lafini söylüyor nişanlın olacakta mal gjbi bakıyor sinirim boxuldu ayno şeyi bende yasagofim icin canlandi gozumde

Son bi haftadır nişanlımla çok tartışıyoruz fikirlerimiz isteklerimiz hep farklı fakat sonunda doğru yolu buluyoruz düğüne 3 ay kaldı ikimizde gerginiz ortada bir ev eşya hiç bişey yok.. neyse konu bu değil gerginliğimin sebebi abisi.. dün abisi, uzak bi yerden gelicekti bizde nişanlımla beraberiz işyerinde sabahtan aradı, tek gel eşyalar var dedi. tamam dedi benim dans kursum vardı kadın yarım saat sürer diyince nişanlım da ben pubg oynayayım arabada seni bekleyeyim dedi..
yarım saat sonra çıktım beni durağın birine bırak eve gidiyim abin yengen eşyayla geliyor dedim..gel beraber gidip alalım Deniz havası al biraz dedi bırakmadı.. sonra abisini eltimi bide bebeği var küçük daha orda abisi resmen bana bakarak ‘ben sana tek gel demedim mi? Bunu niye getirdin yanında? ‘ dedi.. ben bozuntuya vermedim ama çok üzüldüm..
neyse Doğum günüydü kayınvalideme geldik ben nişanlımla iş saatleri konusunda tartıştım, susmasını rica ettim oda hala kendini affettirmeye çalışırken güldürmeye çalışıyodu beni eltimde ordan bişey dedi nişanlımda buyur doktor hanım bundan sonra sana soralım dedi gülerek; abisi de ne biçim konuşuyorsun lan karımla diye küfür ederek “sende amma y*v*ksın ben sana demedim mi tek gel!! diye dedi.. abi geldik işte tamam dedi.. Galenia denizi çok seviyor bırakamadım dedi.. “ nasıl bırakamadın? bindircen durağa gitçek evine!” dedi..
bende dayanamadım söze girdim “abi (bu) diye bahsettiğin benim bi ismim var.. ayrıca onun nişan.... derken “sakın öyle bi hata yapma Kızım! bana yükselme ben x değilim sakın sakın bozulmayalım.. ben senle konuşmuyorum kardeşimle konuşuyorum.” dedi.. ben şok oldum gözlerim doldu çantamda selpak aramaya başladım sessizce de yana doğru döndüm ağlıyorum.. git karının gözyaşlarını sil aferin oğlum dedi çıktım odadan banyoda artık koyverdim çok ağırıma gitti.. sonra kayınvalide geldi kızım boşver terbiyesiz o bizim biraz dedi.. bende; benim ailemde kimse bana sesini böyle yükseltmedi, nasıl aileniz var ben içinde olmak istemiyorum.. dedim çıktım.
nişanlıma da gelme bana onca lafı söylettin sesin çıkmadı şimdi de çıkmasın..dedim ona rağmen eve bıraktı beni öptü biz çok mutlu olucaz ben seni ömürlük seviyorum dedi. ama ben eksildim sanki, çok üzüldüm ona mesaj attım olamayacağımızı ailene karşı şimdi beni savunamıyorsan ilerde el de kaldırır o adam bana kesinlikle muhatap olmak istemiyorum belki de acele ettik aileler de evleniyor sonuçta dedim yüz yüze konuşalım dedi.. kafam çok karmaşık
Abi 2 ayaklı insan mı cidden?Hic benzemiyor da!

Dün kavga Edip bugün ayrılıp öğlen yüzükleri verirsen akşam barisirsin...

Oysa bazı şeyleri biraz zamana yaysaydiniz daha net kararlar verirdiniz.

Hemen yüzükleri vermek bence çok gereksiz bir hareketti. Her kavga da böyle yüzük mu vereceksin diye bir gün nişanlıniz size bunun sitemini edecektir..

Biraz düşünse bir kaç gün sessiz kalsa idiniz, karşı taraf nasıl hareket edecek gözlemleseydiniz..
Abisi ne kadar fevri ise sizde o kadar fevri hareketler ediyorsunuz...

Kriz yönetmeyi bilememissiniz..
Bu şekilde sağlıklı Bir evlilik kurulmaz ki..

İş yerindeyim nişanlım abisiyle birlikte geldi bende; bunu görmek istemiyorum lütfen burdan gitsin dedim.. peşi sıra babam geldi babamı arayıp konuşmuşlar oturdular ben yukarı çıktım nişanlım tuttu kolumdan çocukluk yapıyorsun konuşalım dedi.. abisi amca ben geçen gün gergindim kızınıza biraz kötü davrandım olayların buraya gideceğini ben düşünmedim beni sinirlenince herkes bilir birden patlar birden susarım dengesizim ama gerçekten üzüldüm kırdığıma bu kadarını tahmin etmedim onlara yine bişey olsa ben üzülürüm dedi..
Bu sefer ağlamadım ve ben evlendiğimde de aynı durumlara düşmek istemiyorum bana göre büyük ve abartılacak bi konu o yüzden bu kadar kolay kapatmıyorum bu konuyu dedim..
Babamda benim kızım el bebek gül bebek büyüdü onu kimse ezmedi pasif konuma düşürmedi evlenin evlenmeyin sizin bilceğiniz iş ama ayni duruma tekrar düştüğünde ben kızımı alırım siz bu kararınızı bi gözden geçirin hala hata olduğunu büyütülcek bişey olduğunu düşünmüyosanız sizin yanlışınız bi insan dilinin nereye varcağını patavatsızlığını bilmeli hadi kızım dedi..
Nişanlım da baba ben o an konuşamadım kendimi ifade edemedim ama bugüne kadar onu hep korudum tek zarar gelmedi namusuna Şeref’ine laf getirmedim ha bu olsaydı çok farklı konuşurdum benim sadece basiretim bağlandı hiç beklemedi kimse abimden dedi..
Babamda; Gelip özrünüzü dilediniz bana, galenia’ya da dilediniz yapıcı olmak lazım ama bu kızımın kararı kararınız kendiniz konuşun artık dedi. Ben yinede yüzükleri almadım çıkarken de kendine iyi bak dedim babamla birlikte çıktım

Abisi hatasini kabul ettiyse ve sevgilini seviyorsan fazla uzatmamani tavsiye ederim.Fazla naz asik usandirir.Nisanlinin bundan sonraki tavri daha onemli.Abisiyle bir araya gelmeyebilirsin.Baska biri icin nisanlini bu kadar kolay harcama.

Abisi de dilini gayet kontrol edebilir.Kendilerinden ust makamlarin yaninda da dillerini boyle acabiliyorlar mi?

Her zaman nisanlina bel baglama.Azicik kendini savunmasini bil.Tabiki kocan seni savunacak yaninda olacak ama o olmadigi yerlerde sen de hakkini almasini bileceksin.

Seninde nisanlindan bir farkin yok.Ikinizde ne kendinizi ne de baskasini savunabiliyorsunuz.

Annen ve babanla istisare et ve ona gore kararini ver.

Son bi haftadır nişanlımla çok tartışıyoruz fikirlerimiz isteklerimiz hep farklı fakat sonunda doğru yolu buluyoruz düğüne 3 ay kaldı ikimizde gerginiz ortada bir ev eşya hiç bişey yok.. neyse konu bu değil gerginliğimin sebebi abisi.. dün abisi, uzak bi yerden gelicekti bizde nişanlımla beraberiz işyerinde sabahtan aradı, tek gel eşyalar var dedi. tamam dedi benim dans kursum vardı kadın yarım saat sürer diyince nişanlım da ben pubg oynayayım arabada seni bekleyeyim dedi..
yarım saat sonra çıktım beni durağın birine bırak eve gidiyim abin yengen eşyayla geliyor dedim..gel beraber gidip alalım Deniz havası al biraz dedi bırakmadı.. sonra abisini eltimi bide bebeği var küçük daha orda abisi resmen bana bakarak ‘ben sana tek gel demedim mi? Bunu niye getirdin yanında? ‘ dedi.. ben bozuntuya vermedim ama çok üzüldüm..
neyse Doğum günüydü kayınvalideme geldik ben nişanlımla iş saatleri konusunda tartıştım, susmasını rica ettim oda hala kendini affettirmeye çalışırken güldürmeye çalışıyodu beni eltimde ordan bişey dedi nişanlımda buyur doktor hanım bundan sonra sana soralım dedi gülerek; abisi de ne biçim konuşuyorsun lan karımla diye küfür ederek “sende amma y*v*ksın ben sana demedim mi tek gel!! diye dedi.. abi geldik işte tamam dedi.. Galenia denizi çok seviyor bırakamadım dedi.. “ nasıl bırakamadın? bindircen durağa gitçek evine!” dedi..
bende dayanamadım söze girdim “abi (bu) diye bahsettiğin benim bi ismim var.. ayrıca onun nişan.... derken “sakın öyle bi hata yapma Kızım! bana yükselme ben x değilim sakın sakın bozulmayalım.. ben senle konuşmuyorum kardeşimle konuşuyorum.” dedi.. ben şok oldum gözlerim doldu çantamda selpak aramaya başladım sessizce de yana doğru döndüm ağlıyorum.. git karının gözyaşlarını sil aferin oğlum dedi çıktım odadan banyoda artık koyverdim çok ağırıma gitti.. sonra kayınvalide geldi kızım boşver terbiyesiz o bizim biraz dedi.. bende; benim ailemde kimse bana sesini böyle yükseltmedi, nasıl aileniz var ben içinde olmak istemiyorum.. dedim çıktım.
nişanlıma da gelme bana onca lafı söylettin sesin çıkmadı şimdi de çıkmasın..dedim ona rağmen eve bıraktı beni öptü biz çok mutlu olucaz ben seni ömürlük seviyorum dedi. ama ben eksildim sanki, çok üzüldüm ona mesaj attım olamayacağımızı ailene karşı şimdi beni savunamıyorsan ilerde el de kaldırır o adam bana kesinlikle muhatap olmak istemiyorum belki de acele ettik aileler de evleniyor sonuçta dedim yüz yüze konuşalım dedi.. kafam çok karmaşık

Bu ailenin içine girmeyin derim. Nişanlınız da çok kişiliksizmiş. Yaşla ilgisi yok. Gerektiğinde hem kendini hem sizi değil abisine, dedesine karşı bile korumalıydı.

Yani bana göre babamı evden alıp getirmeleri üstüne yanıma gelip öyle bi hanzo adamın benden özür dilemese bile ki beklemedim özürle olcak bi kırgınlık değil çünkü kusura bakma diye karşımda söz vermesi bana yeterliydi insan abisini atamaz değiştiremez ama uzak tutar bunfan sonra görüşsem de mesafemi korucam oda yaptığının ne kadar saygısızca olduğunu anlasın dedi.. atladığınız konu çoğunuz evlisiniz hanginiz bi lafta kapıyı çarpıp çıkıyorsunuz?
Biz şuan ayrıyız belki oda düşünüp annesini aramamı bahane edip ayrılcak biticek hiç bişey belli değil ben sadece ne hayırlı ise o olsun diyorum kalbim acıyor içim çok kırgın ama susma taraftarıyım artık.

Ben evli değilim. Nişanlıyım sizin gibi. Nişanlımın ailesi bana karşı saygılılar. Bunu sağlayan kişi tabii ki nişanlım. Düşünemiyorum birinin bana böyle davrandığını, ağlattığını. Size değer verilen yerde olun. Bugün böyle olan yarın daha beter olur. Karşınızdakiler çocuk değil, eğitemezsiniz. Abi sussa da nişanlınız problemli bir kişilik. Pısık bir karakter. Ezilmenize, ağlamanıza nasıl göz yumar hayret ediyorum hala.

Ayrıca sizin annesini aramamanız gerekirdi. Onlar gelip özür dileyecekti, arayacaktı. Siz resmen özür dilesin, olay kapansın demeye getirdiniz o konuşmayla. Bizim ailemizde yok, olsa da özür dilenir demeniz ileride de bunu yapabilir özür diler, ben de affeder geçerim demektir. Ki bugün özür diler, yarın onu da göremezsiniz. Dediğim gibi daha da kötü olur. Siz de diyorsunuz abisi atamaz diye. Oysa atmalı. Haddini bilmeyen kapı dışına konmalı.

Nişanlınız sizi koruyacak bir adam olsa abisi ne bunu diyebilirdi, ne de sizi o durumda savunma yapmadan bırakırdı. Zorla özür dilettiniz, zorla beni koru dediniz. Bakın bana çiçek al demiyorsunuz siz nişanlınıza, size yapılan terbiyesizliğe çare arıyorsunuz. Her olayda nişanlınıza beni koru mu diyeceksiniz? Nereye kadar? O da arada kalacak hep.

Kapıyı çarpıp gitmeyeceğiniz zaten ortada. Ben olsam giderdim şu anda açıkçası. Kimsenin hakaretlerini çekmek zorunda değilim. Ben hakaret dinlerken, ağlarken bakan adamın sevgisi batsın. Köpek bile sahibini savunuyor yeri gelince. Nişanlı, yarın eş diye yanımda taşıyacağım adamın kişiliğini düzeltmek zorunda değilim ki.

Evlilik tarihini ileri atıp süreci takip etmenizi tavsiye ederim en kötü.

Niye sustunuz bende senin karına benzemem git karina bağir haddini bil saygisiz deseydiniz.
Seni zayıf bulmuş terbiyesiz .....
En nefret ettiğim erkek tipi kadına bağıran tip .

Ben aslında hemşireyim onunla tanıştıktan sonra atandım Diyarbakır a ama gitmedim burda estetisyenlik eğitimi aldım onun yanında işe başladım ve yarın yine işime gitmek zorundayım çünkü önceden verilmiş randevular var aileme anlatmadan önce yüzükleri ona vermeyi düşünüyorum sizce çok mu acımasız olur yoksa hiç bişeyden bahsetmeyip direk ailemle mi konuşayım? Çünkü o benim yüzüme karşı konuşucak illa söyleyecek şeyleri vardır

Ailenize anlatın tabi. Kavga gürültü yapmayan asil insanlarmış, kimlerle akraba olma ihtimalleri olduğunu bilsinler. Sizin kızınız olsa, siz de bilmek isterdiniz.

eğitim eğitim ve yine eğitim şart, varoş bi abi ilerde size yakınsa yine sorunsal olur ama uzak şehirde ise kin tut gitme yanına nişanlına da başta söyle abinin oldugu yere asla adım atmam de eğitimsiz adammış he kabul ederse düşünürsün .ama malesef bu cahiller aramızda sende arsız olman lazım dinsizin hakkından imansız gelir yoksa üzülen sen olursun o mal mal hayatına devam edecek emin ol

Annelerini arayıp ayrıldığınızı söyleyerek (bir nevi tehdit ederek) özür diletmişsiniz. Siz özür beklediğinizi söylemeseniz veya ayrıldığınızı söylemeseniz özür dilemeyeceklerdi. Hatalarını anlayıp içten bir özür dilememişler. Sadece davranışlarının sonuçları hoşlarına gitmemiş, onu düzeltmeye çalışıyorlar. Ki özür dilerken de “abartacak bir şey yok” tarzında konuşmuşlar. Kişiliklerini değiştirmediler.

Siz bile isteye evleneceksiniz de, aileniz bu insanlarla akraba olacak diye üzüldüm.

Son düzenleme:
yada ayrıl gitsin suçlu abisı olsun ömür boyu onlar birbirine baksın bağırsın ne çekcen bee

Aynen, aile kültürü böyle bağırmalı, çağırmalı, burun kırmalı. Konu sahibinin ailesinin sakin aile kültüründen çok farklı. Özür dilediler diye kültürlerini değiştirmediler. Evlenince aileler de evleniyor ve iki aile birbiri için hiç uygun değil.

Bir de kayınvalide büyük abi vs de var ortamda. Herkes mum olmuş aileye yeni giren birinin azarlanmasını izliyor. Şok oldum ya.
Yok benı adamın genişliği şok etti ağzım açık okudum. Ne demek bunu niye getirdin. Bir insan eşi olacak kadına yüzüne karşı bu denmesine izin verir mi ? Abisi çok terbiyesiz gerçekten böylesini ilk defa duyuyorum.

En büyük kabahat nişanlınızda. Niye size bu kadar laf ettiriyor? Nasıl bu kadar çirkince sözlere hiç bir şey demiyor. Kaynınız patavatsız, ayarsız bir insan olabilir. Bütün aile onu idare ediyor, görmezden geliyor olabilir. Ama siz yapmak zorunda değilsiniz. Nişanlınız da ya sizi koruyacak ya da hiç ailesiyle yüz göz etmeyecek.

Back