Nişanlımın annesi ve ev yerleştirmem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazı arkadaşlarım gerçekten hoşlanmıyor karşı tarafın ailesinden ne bedava evlerine oturdular ne takı ne düğün istediler. Bu prensesler hem her şeyi karşı taraf yapsın hem ağızlarını açmasınlar

Ayrıca hayatınızı zorlaştırmayın , ben sizi manipülasyona açık biri gibi gördüm . Araba kullanırken düz yolda gitmek mi daha kolaydır yoksa 10 tane yol ayrımı olan yolda mı ?? Bence net olun , kararlarınızı kimseye sorgulatmayın . İsteklerinizi net ifade edin . Sonrasında ben sorun çıksın istememiştim deyip ya işler sarpa sarar , ya da hayatınız boyunca birilerini mutlu etmeye çalışıp kimseyi en başta kendini mutlu edememiş huysuz bir kadın olursunuz .

Ay içim şişti okurken. Boş boş konulara mesai yapmışsın. Boş eve gitme her şeyini hazırla. Senin olmadığın evi kv en fazla insanları içeri alıp gösterir ,yatağında yatırmaz onları korkma

Çeyiz serip pembiş gelin ev turu adetlerini ben de sevmem lakin madem bunlardan rahatsız olacaktınız, o zaman kayınvalidenizin evinde oturmayı kabul etmeyecektiniz, düğün ve evin eşyaları vs için nişanlınızla kendi ellerinizi taşın altına koyacaktınız, aileleriniz evlat evlendiriyorum deyip borca girmeyecekti, çifter çifter düğün yapmak zorunda kalmayacaklardı.

Zaten uzaktaymissiniz. Büyük ihtimalle eşyalar gelip kurulurken o kapının birileri tarafından açılması gerekecek. Bende şehir dışındaydım. Eşyalarım kurulurken kayinbabam hep başlarında durdu sağolsun. Bir kaç mobilyanın ayağında sıkıntı oldu geri gönderdik falan. Hiçbiri de eskimedi. Girip gezen oldu mu bilmiyorum,ilgilenmedim de hiç.

Kirada ev tutup son bir ay herşey üst üste gelip koşturmak zorunda kalmak emin olun çok daha zor. Geçim ehli olmak diye bir soz vardır. Şimdiden böyle şeyler düşünüp hesaplarsaniz ileride çok sıkıntı yaşarsınız.

Bir kelimeden mi salliyorum?

Kendi kafanizda kurup duruyorsunuz. Farkinda degilsiniz belki..Ama siz bu kafa yapisiyla evlilige girseniz sorun yasayacaksiniz. Bu kacinilmaz. Esya tasimayi stres haline getirmeyin. Nisanliniza böyle adetleri olup olmadigini sorun. Varsa "Ben istemiyorum" dersiniz. Diger yorumunuzda "iyi insan annesi babasi" demissiniz. Anlayis göstereceklerdir. Ben mesela kirmizi kusagi baglamadim dügünümde cünkü bizim kültürde bu yok. Esimin ailesi sorun yapmadi. Konusmakla iletisim kurarak halledin. Bu arada evliliginiz hayirli olsun insallah.

Ay nolur şaka olsun
Tüm konu baştan aşağı varsayım
Gerçek olan hiçbi şey yok
Kayınvalide gelebilirmiş, eşya olabilirmiş, öbürü göz ucuyla görebilirmiş de miş

Siz en iyisi eşyalar gelir gelmez geçin evinize eşyaların başını bekleyin
Aman kimse görmesin
Beklentiyi de yükseltin
Düğünden sonra özel olarak acaba ne göreceğiz de bu kadar sakladı diye gelsin insanlar inşallah

Eşinizin annesinin verdiği evi güle oynaya kabul etmişsiniz. Burada da kadına boş işlerle uğraşıyor falan demişsiniz ayıptır.
Nişanlımı kırmamak, aileye beğenmiyor mu bizi düşüncesi oluşturmamak için kabul ettim. Ama kötü birisi değil sorun yaşayacağımızı da düşünmüyorum istediğim gibi hayatıma devam ederim diye düşünüyorum. Sadece uzaktayım.

Haftada bir iki görüşürüz sıkıntı yok çalışıyorum zaten ben vaktim yok. Bu fikri ortaya atan nişanlımın annesiydi ben de olmayacağını düşünüyorum.

Yapmanız gerekenler;
1. Önden gidip evi temizlemek, temizleyemiyorsanız temizlik şirketi ile anlaşıp evi temizletmek.
2. Tabi ki eşyaları seçmek, parça parça gelen eşyalar için kv kp den rica etmek hatta kurulumda yanlarında oldukları için teşekkür etmek zahmet veriyoruz demek
3. Düğünden bir hafta kadar önce çeyiz dediğimiz kişisel eşyalar ve ufak tefek eşyaları yaşayacağınız eve yerleştirmek. Bunu kendiniz yapın gerekirse aileden birileri de gelsin.
4. Temel acil ihtiyaçlar için alışveriş yapılsın. Onlr yerleşsin. Bunu da siz ya da eşiniz yapsın.
3 ve 4 ten sonra eve başkası girmesin. Bu kadar basit.
Ama alışverişinizi onlar yapsın istiyorsanız, eşyaları onlar alsın istiyorsanız bunları isteyemezsiniz.

Asıl sorun esasında çok başka.Kendi çevresi ile çay kahve sohbetleri için bir araya gelen sizin tabirinizle boş muhabbet ama aslında oran olarak yüksek klasik türk kadını olan kayınvalideniz ile yapamazsınız.Çunku anladığım kadarıyla sizin çevrenizde İngiliz mürebbiyeler ile büyümüş,akşam beş sütlü çayını içerken sanat tarihinin dibine vuran teyze demeyelim ayıp olmasın hanımefendiler var.Kültür şoku yaşarsınız tekrar düşünmenizi tavsiye ederim

Milletin evinde bedava otururken problem yok ama eşyayı önceden görürlerse abowwww, çocuğuma ev veriyorsam eşyaları istersem yedi düvele gösteririm ha yok istemiyorsanız buyrun kiraya geçin, o zaman laf söyleme hakkınız olur.

Eşyanin gorulmesinden ziyade bence güç yarisina girmissiniz kayinvalide ile.
Benim evim, benim esyalarim, benim duzenim demek elbette bir yere kadar saglikli ama siz biraz abartmissiniz, sebebinin de dedigim gibi guc yarisi oldugunu dusunuyorum ya da asiri kontrolculuk.

İnsanlar esyalariniza yorum da yapabilirler bundan cekiniyorsaniz, herkesin zevki farklidir der gecersiniz.
Siz o evde oturmaya basladiktan sonra alaniniza kasitli mudahale varsa onu da o zaman dusunursunuz.
Nisanliliginiz keyfini cikarin.

Batar batar onun görüşü böyle değiştirebilir mısınız? Hayır... Bende sevmiyorum ev turu,hic tanimadigim insanlari,görüşlerini boyle bir ailede de büyümedim. Benimde onerim ayrı eve çıkması ya da ayrilmasi.Armut dibine düşer, herkesin hayatına saygı ama kültürel farklılık varsa bu iş olmaz. Konu sadece eşya görülmesi vs değil,konunun teması belli bu ortama ait hissetmiyor kendini,kayınvalidenin bazı şeyleri dile getirmesine gerek yok ben ön görüyorum ortamlarını. Ev verdi diye de onun komutlari altinda yasayacak degil,vermesin o zaman. 2 taraf icin de sıkıntılı süreçler başlayacak evlikle birlikte ben pek iç acıcı gormuyorum gidisati

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…