- 21 Kasım 2017
- 27.568
- 120.545
-
- Konu Sahibi nisanlibirisi
Çeyizimde dantel bile yok ama kayın ailenin evinde oturuyorum. İşte öyle bir entelektüellik…Ama çeyizinde dantel yok lütfen.
Yooo ben kabul etmiyorsam etmiyorumdur. Simdi size kotu esyalar alsalar hic ses cikarmiycakmisiniz beğenmemek oluyor diyeEvet bunu teklif ettim, ama kabul edilmedi. Uzatmam saygısızlık beğenmemek gibi olacaktı. Kırmak yanlış bir şey söylemek istemiyorum kötü birisi değil annesi de babası da.
Amin. Birikiminizi çocuklarınızın eğitimine harcayın, iyi bir meslek sahibi olsunlar, kendi evlerini de kazanıp kendileri alsınlar. Neler okuyoruz burada hayret ediyorum. Sen kendinden vazgeçiyorsun ,çocuklarına bir şeyler yapmak için, sonra evlenince telefon etmen bile burada konu oluyor. Allah herkesi kendi gibilerle karşılaştırsın.Konu sahibi bu ne felaket tellallığıdır, hep varsayımlardan konuşmuşsunuz…
Buradaki bazı yeni gelin konularını okudukca oğullarıma (3 oğlan anası) hiç bişey yapmama isteği duymaya başladım… Para biriktiriyoruz oğullarıma ev alayım ileride evlendiklerinde rahat ederler, kira dertleri olmasın diye düşünüyorum, yaşları küçük olmasına rağmen altın almaya bile başladım… ben böyle kendimi sıkıp köşeme üç beş kuruş atıp biriktireyim, bunun üstüne karşımada tripli bir gelin çıkarsa çok üzülürüm. Kaynanaların adı çıkmış ya bir kere, gelin ne yapsa haklı…
Allahım hayırlı güzel insanlarla karşılaştırsın
o zaman nişanlılığın son aylarını güzel geçirmek varken böyle boş boş şeylere kafanızı takmayın.anne baba iyi insanlarmış bu büyük bir şans.burada ne kötü kaynanalar kayınbabalar okuduk.kadın heveslidir oğlum evleniyor diye.hevesini kırmayın.Evet bunu teklif ettim, ama kabul edilmedi. Uzatmam saygısızlık beğenmemek gibi olacaktı. Kırmak yanlış bir şey söylemek istemiyorum kötü birisi değil annesi de babası da.
Kusura bakmayın ama çok yorucusunuz. Gerekli işlere enerjiniz yok, senaryo yazıp kendinizi dolduruşa getirmeye enerjiniz var.Merhaba hanımlar, bu ara çok fazla nişanlı konusu okudum ve benimde fikirlerinize ihtiyacım oldu. Fikir verin lütfen kaç gündür çok çok huzursuzum.
Yaz sonu düğünüm olacak ve birkaç gün arayla 2 düğün yapacağız hem benim şehrimde hem de onun. Daha sonrasında nişanlımın ailesiyle yaşadığı şehre, ben de onunla yaşamak üzere taşınacağım.
Nişanlımın ailesinin fazladan bir evi vardı bizim oturmamızı teklif ettiler, biz de kabul ettik. Şu an kendi oturdukları eve de yakın.
Asıl konu şu ki bu ara onun yaşadığı şehre gidip gelinlik eşya vs bakmam gerekecek ama istemiyorum, içimden hiç gelmiyor. Gelinliği damatlığı alıp eşyayı da bakıp beğenmedim diyesim var. Bir şey beğenemeyen gelin etiketi yerim
Nişanlımın annesi ev hanımı ve komşularıyla çay, kahve, sohbet, boş muhabbet birisi. Bizim oturacağımız binada da daha önce yaşadıkları için hala oradaki komşularıyla da samimi. Mesafede yakın olduğu için hala görüşüyorlar sık sık. Yürüme mesafesi dahi kısa.
Şimdi endişem şu ki eşyaları gittiğimde hemen seçip alsak en erken 1 ay sonra gelse düğüne daha 2 3 ay kalıyo. Benim sürekli orada olma durumum yok ayda 1 kere gidip birkaç gün kalabilirim.
Annesi de böyle gösterişe düşkün biri izlenimi bıraktı ben de. O küçük evlenmiş hala genç ve hevesli... Muhtemelen annesi komşulara, görüştüğü insanlara vb eşyalar geldikçe gösterir diye düşünüyorum, tahmin edersiniz ki meraklı oluyo hepsi. Ben de kendi evimdeki eşyanın hem de daha ben evimde bile görmeden önce sağa sola kendi başlarına gösterilmesine gıcık olacağımı hissediyorum. Durup durup düğüne kadar evdeki eşyaya bakılıp bana fikir verilmesinden de....
Normalde çeyizim de (dantel mantel öyle şeyler yok) kendi şehrimde, annesi buradaki düğüne geldiklerinde o gün arabaya koyalım diye düşünmüş, buna kafa yormuş ben de "öyle olmasın ben düğün günü enerjimi buna veremem ailemin evine de gelen giden olur kutu taşınması uygun olmaz" gibi şeyler demiştim. Çeyiz için de düğünden önce gitsin kurulu düzen olsun istiyordum.
Nişanlım da zaten böyle düşünüyordu. Babası da bana hak verdi düğünden 1 ay önce gelir alırız oradaki eşyanızı dedi.
Ama aynı sebeplerden bunu da yapmamaya karar verdim. O 1 ay da orada olma durumum yok. Buradaki düğün günü taşınması da uygun olmaz zaten hala aynı fikirdeyim ama düğün akşam olacağı için 1 gece kalınacaktı yani sonraki gün sabah erken taşınması fikrine sıcak baktığımı belirteceğim. Eşyalar gitsin kutulu kalsın balayı dönüşü de eve kendim girdikten sonra eşyaları yerleştireceğimi söyleyeceğim.
Kendi eşyamı evin içinde görmeden annesi böyle başkalarına ev turları düzenlerse çok moralim bozulur. Eşyayı almazsak da boş eve mi gelin gidicem? Abartıyor muyum bu işi nasıl çözeceğim? Yaşayan duyan varsa beni ne bekliyor fikir verir misiniz?
Sizin evinize anahtar olmadan nasıl giriyor vermeyin anahtarMerhaba hanımlar, bu ara çok fazla nişanlı konusu okudum ve benimde fikirlerinize ihtiyacım oldu. Fikir verin lütfen kaç gündür çok çok huzursuzum.
Yaz sonu düğünüm olacak ve birkaç gün arayla 2 düğün yapacağız hem benim şehrimde hem de onun. Daha sonrasında nişanlımın ailesiyle yaşadığı şehre, ben de onunla yaşamak üzere taşınacağım.
Nişanlımın ailesinin fazladan bir evi vardı bizim oturmamızı teklif ettiler, biz de kabul ettik. Şu an kendi oturdukları eve de yakın.
Asıl konu şu ki bu ara onun yaşadığı şehre gidip gelinlik eşya vs bakmam gerekecek ama istemiyorum, içimden hiç gelmiyor. Gelinliği damatlığı alıp eşyayı da bakıp beğenmedim diyesim var. Bir şey beğenemeyen gelin etiketi yerim
Nişanlımın annesi ev hanımı ve komşularıyla çay, kahve, sohbet, boş muhabbet birisi. Bizim oturacağımız binada da daha önce yaşadıkları için hala oradaki komşularıyla da samimi. Mesafede yakın olduğu için hala görüşüyorlar sık sık. Yürüme mesafesi dahi kısa.
Şimdi endişem şu ki eşyaları gittiğimde hemen seçip alsak en erken 1 ay sonra gelse düğüne daha 2 3 ay kalıyo. Benim sürekli orada olma durumum yok ayda 1 kere gidip birkaç gün kalabilirim.
Annesi de böyle gösterişe düşkün biri izlenimi bıraktı ben de. O küçük evlenmiş hala genç ve hevesli... Muhtemelen annesi komşulara, görüştüğü insanlara vb eşyalar geldikçe gösterir diye düşünüyorum, tahmin edersiniz ki meraklı oluyo hepsi. Ben de kendi evimdeki eşyanın hem de daha ben evimde bile görmeden önce sağa sola kendi başlarına gösterilmesine gıcık olacağımı hissediyorum. Durup durup düğüne kadar evdeki eşyaya bakılıp bana fikir verilmesinden de....
Normalde çeyizim de (dantel mantel öyle şeyler yok) kendi şehrimde, annesi buradaki düğüne geldiklerinde o gün arabaya koyalım diye düşünmüş, buna kafa yormuş ben de "öyle olmasın ben düğün günü enerjimi buna veremem ailemin evine de gelen giden olur kutu taşınması uygun olmaz" gibi şeyler demiştim. Çeyiz için de düğünden önce gitsin kurulu düzen olsun istiyordum.
Nişanlım da zaten böyle düşünüyordu. Babası da bana hak verdi düğünden 1 ay önce gelir alırız oradaki eşyanızı dedi.
Ama aynı sebeplerden bunu da yapmamaya karar verdim. O 1 ay da orada olma durumum yok. Buradaki düğün günü taşınması da uygun olmaz zaten hala aynı fikirdeyim ama düğün akşam olacağı için 1 gece kalınacaktı yani sonraki gün sabah erken taşınması fikrine sıcak baktığımı belirteceğim. Eşyalar gitsin kutulu kalsın balayı dönüşü de eve kendim girdikten sonra eşyaları yerleştireceğimi söyleyeceğim.
Kendi eşyamı evin içinde görmeden annesi böyle başkalarına ev turları düzenlerse çok moralim bozulur. Eşyayı almazsak da boş eve mi gelin gidicem? Abartıyor muyum bu işi nasıl çözeceğim? Yaşayan duyan varsa beni ne bekliyor fikir verir misiniz?
Bence de öyle yapmalıydı, boş muhabbet konusunu açıkladım havadan sudan demek istedim böyle ifade etmemeliydim. Sürekli bu kelimeden vurulmasını anlamsız buldum. Dantel meselesi ise normalde duyduğum kadarıyla çeyiz serilir, danteller, havlular konur konukomşu insanlar gelir bakar gider. Öyle bi şeyim de olmayacak bakılacak bir şey yok demek istedim.Kayınvalideyi hatalı buldum. Evini vermemeliydi. Kiraya verip kendi keyfine bakmalıydı. Gençmiş de, gezip tozup eğlenmeli aslında. Ayrıca kayınvalideyi havadan sudan boş muhabbet diye aşağılamaya çalışmışsınız da, sizin anneniz falan biriyle oturunca, atomu parçalamaktan yada Cern deki deneylerden falan mı bahsediyor, hadi anneleri geçtim , siz bir kaç arkadaşınızla bir araya gelince nasıl bir dolu muhabbbet yapıyorsunuz acaba? Elitlik ve doluluk oranınız çeyizinizde dantel bulunmamasıyla mı bağlantılı? Dantel mi kaldı zaten
Sadece bir kelimenin üzerinden sallamanızı anlamsız buluyorum. Öyle ifade etmek istemedim. Kötü birisi değil. Keşke ödesek kendimiz her şeyi ama saygısızlık olarak algılayıp beğenmiyor demesinler diye kabul ettim. Başlangıçta böyle maddi konulardan huzursuz olmak istemediğim için. Adetse tamam diyim kırmiyim orada olsam birlikte bakalım gezelim mesele değil ama uzakta kalıyorum.Mesele o bile degil. Ona ev veren kayinvalide hakkinda kücümseyecek yada asaglayici vir sekilde konusuyor simdiden. Ona ne kadinin hayatindan. Simdiden bir triplere giriyor. Madem o kadar kötü gidip evine de oturmasin. Ödesin biraz kira. En nefret ettigim tipi hem insanlardan faydalanip arkasindan kötü konusanlar. Eve arkadaslariyla girmesini istemese bunu nisanlisi ile konusur. Bazi yerlerde adettir böyle seyler. Konusulup halledilir.
halı sermeyin bırak görsünler merakları gitsin , siz evdeyken gelirssler çay kahve rahatsız olursunuz. artı çok abartıyorsunuz. insanlar fedakar hevesli ne güzel evinde var . millet -4-5 bin kira veriyor. bence ne düşünsemde mutsuz olsam , ortamı gersem . oğlan evini huzuzrsuz etsem diyorsunuz gibi oluyor.Merhaba hanımlar, bu ara çok fazla nişanlı konusu okudum ve benimde fikirlerinize ihtiyacım oldu. Fikir verin lütfen kaç gündür çok çok huzursuzum.
Allah için biraz olgun olunca evlen bu ne şımarıklıkMerhaba hanımlar, bu ara çok fazla nişanlı konusu okudum ve benimde fikirlerinize ihtiyacım oldu. Fikir verin lütfen kaç gündür çok çok huzursuzum.
Bugün prenses nişanlı kizlar günü sanırımHayatınız çok zor valla. Her şeye mıy mıy bıy bıy ederseniz sınavınız bitmez.
Her fikirden çok çabuk etkileniyorsun gibi geldi bana . Bence sen kendi kararlarını kendin ver , içinden geldiği gibi davran . Bu senin evliliğin olacak . Kararlarını mantıklı bir şekilde alırsan çok rahat edersin . Her kafadan bir ses çıkar . Hamileyken , çocuk büyütürken , ikinciyi düşünürken , yemek yaparken vs diye sonsuz başlık var burda .Sadece bir kelimenin üzerinden sallamanızı anlamsız buluyorum. Öyle ifade etmek istemedim. Kötü birisi değil. Keşke ödesek kendimiz her şeyi ama saygısızlık olarak algılayıp beğenmiyor demesinler diye kabul ettim. Başlangıçta böyle maddi konulardan huzursuz olmak istemediğim için. Adetse tamam diyim kırmiyim orada olsam birlikte bakalım gezelim mesele değil ama uzakta kalıyorum.
O zaman bı zahmet kirada otursunlar neden kaynana evinde oturuyor o kadar gelenek karşıtı entel insanBence haklisin. Karşı tarafın ortamını da tahmin ediyorum,dillendirmesine gerek yok,bunlar bu tip ortamların vagzecilmesi :) bastan tavrını al. Esya gosterme,çeyiz gorme vb bana da ters. Bazı kesimler (hatta cogunluk) bunu yapıyor. Gereksiz gereksiz hiç tanimadiginiz tipler gelip evinizde soz sahibi gibi konusuyor,sornaso kek,cay full dedikodu.Ben eve sokmam, bastan sınır cizin, onların kültürüne göre yasamak zorunda degilsiniz