Nişanlımın annesi ve ev yerleştirmem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Abartmayın şimdiden takıldığınız şeylere bak. Önemli olan olaylar değil tepkiler
Bunu belirtip evlendikten sonra hepinizi evimde agirlarim deseniz onu da istemezsiniz bilmiyorum oraya gidip 3 ayda bir görüşeceğinizi düşünmüyorsunuz herhalde?
Düğün günü eşya taşınmaz düğünden sonra büyük işler kalmamalı

Bu kadar hesaplı kitaplı olmaya gerek yok.
O eve evlendikten sonra da gelecekler nasılsa. Dersiniz ben öyle klasik çeyiz muhabbeti, çeyiz serme falan yapmak istemiyorum. Kullanmayacağım eşyayı getirmeyeceğim diye fikrinizi zikrinizi belirtirsiniz.
Benin kayınvalidem okumuş yazmış kadın ama çeyizim(dantel vs) yok diye arada ah hevesim vardı hiç biriniz yapmadı der arkadaşlarının kızlarınınkini anlatır. Eşim de annesi bir yorgan verdi zorla, onu bile kullanamadık anne hiç laf etme der. Demem o ki eşinizin arkasında durması önemli.
Evin anahtarı da eşinizde ve sizde dursun kayınvalidenizde durmasın.
Evlendikten sonra ben de burada okuduklarımdan dolayı anahtarı bırakmamıştım. Sonra deliler gibi pişman oldum gittim paşa paşa verdim anahtarı evde unutunca ama ben yokken habersiz girmeyeceğini biliyorum. O da zaman içinde anlaşılacak meseleler.
Evlilik sürekli gard alarak yürümez ama tanıyana kadar gardı düşürmeye de gerek yok. Orta yollu olmak lazım.

Evet bunu teklif ettim, ama kabul edilmedi. Uzatmam saygısızlık beğenmemek gibi olacaktı. Kırmak yanlış bir şey söylemek istemiyorum kötü birisi değil annesi de babası da.
Yooo ben kabul etmiyorsam etmiyorumdur. Simdi size kotu esyalar alsalar hic ses cikarmiycakmisiniz beğenmemek oluyor diye

Amin. Birikiminizi çocuklarınızın eğitimine harcayın, iyi bir meslek sahibi olsunlar, kendi evlerini de kazanıp kendileri alsınlar. Neler okuyoruz burada hayret ediyorum. Sen kendinden vazgeçiyorsun ,çocuklarına bir şeyler yapmak için, sonra evlenince telefon etmen bile burada konu oluyor. Allah herkesi kendi gibilerle karşılaştırsın.

Evet bunu teklif ettim, ama kabul edilmedi. Uzatmam saygısızlık beğenmemek gibi olacaktı. Kırmak yanlış bir şey söylemek istemiyorum kötü birisi değil annesi de babası da.
o zaman nişanlılığın son aylarını güzel geçirmek varken böyle boş boş şeylere kafanızı takmayın.anne baba iyi insanlarmış bu büyük bir şans.burada ne kötü kaynanalar kayınbabalar okuduk.kadın heveslidir oğlum evleniyor diye.hevesini kırmayın.

Evi gezip eşyalarınızı görecek olanlardan ‘yüz görümlüğü’ isteyin belki o zaman yüreğiniz soğur.
Hey Allahımm daha neler okuyacağız şu BDV’de.
Evim, eşyalarım, benim eşyalarım, onları önce ben görmeliyim…
Kuzum sizin hayata bakış açınız, vizyonunuz eşyadan mı ibaret?
Kvnin yerinde olsam ev falan vermem size.
Ne haliniz varsa görün derim.

Kusura bakmayın ama çok yorucusunuz. Gerekli işlere enerjiniz yok, senaryo yazıp kendinizi dolduruşa getirmeye enerjiniz var.

Imkaniniz varsa ayrı eve çıkın. Tüm kekci ve çaycı tayfadan "linc is coming" altin gunu flnda düzenlersiniz tüm apartman jdjdjd kim evine almış, kimin gelini güzel,kim kocasıyla takik,sabah akşam konuşursunuz. Bu tiplerle 2 dk oturmam ya kültürel farklılık varsa bence evlenmesin dahi hem karşı taraf hem sizin acınızdan daha iyi olacaktır. Herkesin bir yasam şekli var buna saygı duyuyorum fakat bana uymayan yaşam tarzı içerisine girmem. Şuan küçük problem olarak görseniz de ilerde epey sorun yaşanacak ve kopukluk olacaktır

Sizin evinize anahtar olmadan nasıl giriyor vermeyin anahtar

Bence de öyle yapmalıydı, boş muhabbet konusunu açıkladım havadan sudan demek istedim böyle ifade etmemeliydim. Sürekli bu kelimeden vurulmasını anlamsız buldum. Dantel meselesi ise normalde duyduğum kadarıyla çeyiz serilir, danteller, havlular konur konukomşu insanlar gelir bakar gider. Öyle bi şeyim de olmayacak bakılacak bir şey yok demek istedim.

Ev hanımını boş dediğiniz kayınvalidenizden daha boş olduğunuzu bikaç maddede ispat edebilirim:

1-kullanıcı adı olarak akla gelen ilk şeyin ‘nişanlıbirisi’ olması ve bunun alınması

2-komşu teyzeler eşyalarımı görecek diye dert edip bunun için strese girmek

3-eşya, çeyiz diye ölüp parantez içinde dantel yok çeyizimde diye belirtmek ve bunu cool bişey olarak algılamak (artık kimse dantel koymuyor onun yerine sizin de çeyinizinde çokça olduğunu düşündüğüm karaca, english home zımbırtıları vs oluyor)

Son bir tavsiye: kendiniz kiraya çıkın, kafanız rahat olsun o zaman. Çok önemli insan olarak geliriniz de o seviyededir komşu teyzeler bi hayat geçmez

Sadece bir kelimenin üzerinden sallamanızı anlamsız buluyorum. Öyle ifade etmek istemedim. Kötü birisi değil. Keşke ödesek kendimiz her şeyi ama saygısızlık olarak algılayıp beğenmiyor demesinler diye kabul ettim. Başlangıçta böyle maddi konulardan huzursuz olmak istemediğim için. Adetse tamam diyim kırmiyim orada olsam birlikte bakalım gezelim mesele değil ama uzakta kalıyorum.

Son zamanların en gereksiz derdi olmuş bence . Eşyaları kemirmeyecek o insanlar . Aaa ne güzel diyecekler , Allah mutlu etsin diyecekler , ne bileyim evlatlarıyla eskitsinler diyecekler . Kötü niyetli bir aile olduğunu düşünüyorsan da asla evlenme .
Eşyaların evlilikte çokta önemli olmadığını söylemek istiyorum. Biz kaç kanepe kırdık hatta üstüne çiş , kusmuk , mama , boya kalemi lekeleri de vardı .
Yazık gençmiş kayınvalide daha , demek ki yememiş içmemiş kenara koymuş ki çocuklarım rahat etsin diye .
Bence siz evi kabul etmeyin , çalışıyor musunuz bilmiyorum ama evlenmeyi kabul eden insanlar ayakları üstünde durmalı bence . Türkiye’nin her yerinde kiralar aldı başını gitti . Sağolsun diyeceğiniz yerde bir sürü mırın kırın ediyorsunuz .
Çalışıyorsanız da yarın bir gün bebek olduğunda bakıcıya ihtiyacınız olacak , kayınvalideniz bakmasa bile bakıcının yanında dursa bile güvenilirlik açısından çok daha iyi olur .
Sizi kim dolduruşa getiriyor önce bunu bir farkedin . Sonrasında iyiliğin de kötülüğün de tek taraflı olmadığını söyler atalar , iyi güzel niyetlerle başlayın , iyi olsun her şey.

halı sermeyin bırak görsünler merakları gitsin , siz evdeyken gelirssler çay kahve rahatsız olursunuz. artı çok abartıyorsunuz. insanlar fedakar hevesli ne güzel evinde var . millet -4-5 bin kira veriyor. bence ne düşünsemde mutsuz olsam , ortamı gersem . oğlan evini huzuzrsuz etsem diyorsunuz gibi oluyor.

kalp kırmayın ömür bayu unutulmaz .

Kendi ailenden yana bir sorun mu yaşadın büyürken? Odanı başka bir kardeşle mi paylaştın veya odan yok muydu sana ait olan? Herşeye karışırlar mıydı mesela? Müthiş bir alan savunması sistemi gelişmiş sende, bunun durup dururken olacağını düşünmüyorum. Hayatında bir takım zorluklar yaşamış olmalısın. Yansıması da bu şekilde olmuş.El bebek, gül bebek bolluk içinde büyütülmüş bir kızda böyle bir savunma oluşmaz bence.

Evlendikten sonra eşya yerleştirme olayı çok sıkıntılı olur. Rahat rahat eve yerleşmek varken onun telaşına düşeceksin ve bir süre sonra sinirlerin bozulacak. Senin sinirin bozulunca en yakınına çatarsın emin ol.

Bence müstakbel eşinle bu hassasiyetini paylaş. Evimize annen hariç kimsenin girmesini istemiyorum, ama annenin de kırılmasını istemiyorum bunu yapabilmeniz mümkün mü diye konuş tatlı tatlı. Mantıklı bir gerekçe sun.

Zaten düşündüğün gibi olacak diye bir kaide yok. Belki kadıncağızın aklında hiç böyle bir şey yok.Belki komşular görmek isteyecek ama kadın ayıp olur diyecek bunu bilemezsin.Kayınvalidene karşı ön yargılı olma.

Alıp tadilata soktuğum evimde ustaların işi bitmeye yakın, meraklı komşular gelip bakmak istemişler mesela. Usta hayır, ev sahibi şu anda burada değil sizi içeriye alamam. Kendisi geldiğinde uygun görürse size gösterir demiş. Halbuki bomboş ev, bakmaları sorun yaratmaz ama adamın düşüncesini takdir ettim. Sözün özü, kafanda bu kadar kurma.

Allah için biraz olgun olunca evlen bu ne şımarıklık

Her fikirden çok çabuk etkileniyorsun gibi geldi bana . Bence sen kendi kararlarını kendin ver , içinden geldiği gibi davran . Bu senin evliliğin olacak . Kararlarını mantıklı bir şekilde alırsan çok rahat edersin . Her kafadan bir ses çıkar . Hamileyken , çocuk büyütürken , ikinciyi düşünürken , yemek yaparken vs diye sonsuz başlık var burda .

O zaman bı zahmet kirada otursunlar neden kaynana evinde oturuyor o kadar gelenek karşıtı entel insan

Konu sahibi bu kadar takıntılı bir insansiniz ne işiniz var kaynana evinde. Komşular bile gözünüze batacak şimdiden belli kayınvalide ile samimi oldukları için. Komşusuna gelse bile sizin için dert olur şimdiden olacakları tahmin edebiliyorum :))

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…