- 19 Mayıs 2020
- 46.365
- 207.454
- Konu Sahibi nisanlibirisi
Daha yolun başındasınız, erken konuşuyorsınuz.Hayır ama sağlık sektöründe iyi bi iş yapıyorum. Buraya açacağım tek konu da bu zaten.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Daha yolun başındasınız, erken konuşuyorsınuz.Hayır ama sağlık sektöründe iyi bi iş yapıyorum. Buraya açacağım tek konu da bu zaten.
Şakamısınız demeye geldimMerhaba hanımlar, bu ara çok fazla nişanlı konusu okudum ve benimde fikirlerinize ihtiyacım oldu. Fikir verin lütfen kaç gündür çok çok huzursuzum.
Yaz sonu düğünüm olacak ve birkaç gün arayla 2 düğün yapacağız hem benim şehrimde hem de onun. Daha sonrasında nişanlımın ailesiyle yaşadığı şehre, ben de onunla yaşamak üzere taşınacağım.
Nişanlımın ailesinin fazladan bir evi vardı bizim oturmamızı teklif ettiler, biz de kabul ettik. Şu an kendi oturdukları eve de yakın.
Asıl konu şu ki bu ara onun yaşadığı şehre gidip gelinlik eşya vs bakmam gerekecek ama istemiyorum, içimden hiç gelmiyor. Gelinliği damatlığı alıp eşyayı da bakıp beğenmedim diyesim var. Bir şey beğenemeyen gelin etiketi yerim
Nişanlımın annesi ev hanımı ve komşularıyla çay, kahve, sohbet, boş muhabbet birisi. Bizim oturacağımız binada da daha önce yaşadıkları için hala oradaki komşularıyla da samimi. Mesafede yakın olduğu için hala görüşüyorlar sık sık. Yürüme mesafesi dahi kısa.
Şimdi endişem şu ki eşyaları gittiğimde hemen seçip alsak en erken 1 ay sonra gelse düğüne daha 2 3 ay kalıyo. Benim sürekli orada olma durumum yok ayda 1 kere gidip birkaç gün kalabilirim.
Annesi de böyle gösterişe düşkün biri izlenimi bıraktı ben de. O küçük evlenmiş hala genç ve hevesli... Muhtemelen annesi komşulara, görüştüğü insanlara vb eşyalar geldikçe gösterir diye düşünüyorum, tahmin edersiniz ki meraklı oluyo hepsi. Ben de kendi evimdeki eşyanın hem de daha ben evimde bile görmeden önce sağa sola kendi başlarına gösterilmesine gıcık olacağımı hissediyorum. Durup durup düğüne kadar evdeki eşyaya bakılıp bana fikir verilmesinden de....
Normalde çeyizim de (dantel mantel öyle şeyler yok) kendi şehrimde, annesi buradaki düğüne geldiklerinde o gün arabaya koyalım diye düşünmüş, buna kafa yormuş ben de "öyle olmasın ben düğün günü enerjimi buna veremem ailemin evine de gelen giden olur kutu taşınması uygun olmaz" gibi şeyler demiştim. Çeyiz için de düğünden önce gitsin kurulu düzen olsun istiyordum.
Nişanlım da zaten böyle düşünüyordu. Babası da bana hak verdi düğünden 1 ay önce gelir alırız oradaki eşyanızı dedi.
Ama aynı sebeplerden bunu da yapmamaya karar verdim. O 1 ay da orada olma durumum yok. Buradaki düğün günü taşınması da uygun olmaz zaten hala aynı fikirdeyim ama düğün akşam olacağı için 1 gece kalınacaktı yani sonraki gün sabah erken taşınması fikrine sıcak baktığımı belirteceğim. Eşyalar gitsin kutulu kalsın balayı dönüşü de eve kendim girdikten sonra eşyaları yerleştireceğimi söyleyeceğim
Kendi eşyamı evin içinde görmeden annesi böyle başkalarına ev turları düzenlerse çok moralim bozulur. Eşyayı almazsak da boş eve mi gelin gidicem? Abartıyor muyum bu işi nasıl çözeceğim? Yaşayan duyan varsa beni ne bekliyor fikir verir misiniz?
Peki eşyaları nasıl yerleştirmeyi düşünüyorsunuz? Temizlik yapmayı nasıl planlıyorsunuz? Çarşafı havlusu deterjanı vs de yerleşmeli. Bunları kim ne zaman yapacak? Eve girilmesini istememeniz tamam ama bunlra ilişkin mantıklı planınız var mı? Kimseyi kırıp üzmeyen bir plan?Eşyalarımızı kendimiz seçip alacağız. Mesele ben yokken eve gelecek olması ve ben yokken herkesin girip bakması yorum yapması. Kabul etme evde oturmayla ilgili.
Böyle birtakım adetleri ben de sevmiyorum, sevmeyen ne yapacak kendi evini tutacak kendi eşyalarını alacak. Üzgünüm hayat böyle. Biz gün aşırı kaynanasına gitsin temizliğini yapsın, kekini çayını pişirsin servis yapsın kaynana kankaları ile otururken demiyoruz. Ev vermiş bile olsa kaynananın böyle hakları olduğunu söylemiyoruz. Konu sahibinin evini eşyalarını gözleri ile eskitecek değiller insanlar, makul olmak gönül almak zor olmamalı sadece.Batar batar onun görüşü böyle değiştirebilir mısınız? Hayır... Bende sevmiyorum ev turu,hic tanimadigim insanlari,görüşlerini boyle bir ailede de büyümedim. Benimde onerim ayrı eve çıkması ya da ayrilmasi.Armut dibine düşer, herkesin hayatına saygı ama kültürel farklılık varsa bu iş olmaz. Konu sadece eşya görülmesi vs değil,konunun teması belli bu ortama ait hissetmiyor kendini,kayınvalidenin bazı şeyleri dile getirmesine gerek yok ben ön görüyorum ortamlarını. Ev verdi diye de onun komutlari altinda yasayacak degil,vermesin o zaman. 2 taraf icin de sıkıntılı süreçler başlayacak evlikle birlikte ben pek iç acıcı gormuyorum gidisati
Evet bunu teklif ettim, ama kabul edilmedi. Uzatmam saygısızlık beğenmemek gibi olacaktı. Kırmak yanlış bir şey söylemek istemiyorum kötü birisi değil annesi de babası da.
Haklısınız, madem öyle diyorsunuz ayrılayım hemenAsıl sorun esasında çok başka.Kendi çevresi ile çay kahve sohbetleri için bir araya gelen sizin tabirinizle boş muhabbet ama aslında oran olarak yüksek klasik türk kadını olan kayınvalideniz ile yapamazsınız.Çunku anladığım kadarıyla sizin çevrenizde İngiliz mürebbiyeler ile büyümüş,akşam beş sütlü çayını içerken sanat tarihinin dibine vuran teyze demeyelim ayıp olmasın hanımefendiler var.Kültür şoku yaşarsınız tekrar düşünmenizi tavsiye ederim
Kendimiz alacağız eve de kıramadığım için kabul ettim bunu tüm aile oturduk kaç kere konuştuk halledemedik en son tamam dedim. Hoşuma gitmezse yine çıkar taşınırım dedim. Eskitmezler ama ben yokken de kimse bana ait şeylere gelip bakmasın diyorum.Böyle birtakım adetleri ben de sevmiyorum, sevmeyen ne yapacak kendi evini tutacak kendi eşyalarını alacak. Üzgünüm hayat böyle. Biz gün aşırı kaynanasına gitsin temizliğini yapsın, kekini çayını pişirsin servis yapsın kaynana kankaları ile otururken demiyoruz. Ev vermiş bile olsa kaynananın böyle hakları olduğunu söylemiyoruz. Konu sahibinin evini eşyalarını gözleri ile eskitecek değiller insanlar, makul olmak gönül almak zor olmamalı sadece.
Kıramadığınız için ev kabul ediyorsunuz da eşya göstermeye gelince iyi kırıyorsunuz ama. Kiralar olmuş ne biçim, biraz zor çıkarsınız ordan siz de biliyorsunuz yapmayın ya.Kendimiz alacağız eve de kıramadığım için kabul ettim bunu tüm aile oturduk kaç kere konuştuk halledemedik en son tamam dedim. Hoşuma gitmezse yine çıkar taşınırım dedim. Eskitmezler ama ben yokken de kimse bana ait şeylere gelip bakmasın diyorum.
Birkaç kez sordum soruldu ama anlayamadım tam olarak. Kişisel eşyalarınızdan mı bahsediyorsunuz yoksa koltuk beyaz eşya halı perde mi?Kendimiz alacağız eve de kıramadığım için kabul ettim bunu tüm aile oturduk kaç kere konuştuk halledemedik en son tamam dedim. Hoşuma gitmezse yine çıkar taşınırım dedim. Eskitmezler ama ben yokken de kimse bana ait şeylere gelip bakmasın diyorum.
Evleneceginiz erkeğin annesinden bu üslupla bahsetmeniz bile, sizin şimdiden savaş boyalarinizi sürüp, anneye karşı bir cephe oluşturdugunuzu gösteriyor.Nişanlımın annesi ev hanımı ve komşularıyla çay, kahve, sohbet, boş muhabbet birisi. Bizim oturacağımız binada da daha önce yaşadıkları için hala oradaki komşularıyla da samimi. Mesafede yakın olduğu için hala görüşüyorlar sık sık. Yürüme mesafesi dahi kısa.
Eşya gösterme konusunda da kırmıyorum, nasıl kırmadan çözebilirim bunu nasıl hallederim herkesin içine sinen şekilde diye fikir almaya geldim.Kıramadığınız için ev kabul ediyorsunuz da eşya göstermeye gelince iyi kırıyorsunuz ama. Kiralar olmuş ne biçim, biraz zor çıkarsınız ordan siz de biliyorsunuz yapmayın ya.
Batar batar onun görüşü böyle değiştirebilir mısınız? Hayır... Bende sevmiyorum ev turu,hic tanimadigim insanlari,görüşlerini boyle bir ailede de büyümedim. Benimde onerim ayrı eve çıkması ya da ayrilmasi.Armut dibine düşer, herkesin hayatına saygı ama kültürel farklılık varsa bu iş olmaz. Konu sadece eşya görülmesi vs değil,konunun teması belli bu ortama ait hissetmiyor kendini,kayınvalidenin bazı şeyleri dile getirmesine gerek yok ben ön görüyorum ortamlarını. Ev verdi diye de onun komutlari altinda yasayacak degil,vermesin o zaman. 2 taraf icin de sıkıntılı süreçler başlayacak evlikle birlikte ben pek iç acıcı gormuyorum gidisati
Ben olsam kayinvalidemle yakın oturacağım bu benim açımdan sıkıntı olur mu diye düşünürdüm. Veya yeni şehre uyum sağlamakta sorun yaşar mıyım diye .Merhaba hanımlar, bu ara çok fazla nişanlı konusu okudum ve benimde fikirlerinize ihtiyacım oldu. Fikir verin lütfen kaç gündür çok çok huzursuzum.
Yaz sonu düğünüm olacak ve birkaç gün arayla 2 düğün yapacağız hem benim şehrimde hem de onun. Daha sonrasında nişanlımın ailesiyle yaşadığı şehre, ben de onunla yaşamak üzere taşınacağım.
Nişanlımın ailesinin fazladan bir evi vardı bizim oturmamızı teklif ettiler, biz de kabul ettik. Şu an kendi oturdukları eve de yakın.
Asıl konu şu ki bu ara onun yaşadığı şehre gidip gelinlik eşya vs bakmam gerekecek ama istemiyorum, içimden hiç gelmiyor. Gelinliği damatlığı alıp eşyayı da bakıp beğenmedim diyesim var. Bir şey beğenemeyen gelin etiketi yerim
Nişanlımın annesi ev hanımı ve komşularıyla çay, kahve, sohbet, boş muhabbet birisi. Bizim oturacağımız binada da daha önce yaşadıkları için hala oradaki komşularıyla da samimi. Mesafede yakın olduğu için hala görüşüyorlar sık sık. Yürüme mesafesi dahi kısa.
Şimdi endişem şu ki eşyaları gittiğimde hemen seçip alsak en erken 1 ay sonra gelse düğüne daha 2 3 ay kalıyo. Benim sürekli orada olma durumum yok ayda 1 kere gidip birkaç gün kalabilirim.
Annesi de böyle gösterişe düşkün biri izlenimi bıraktı ben de. O küçük evlenmiş hala genç ve hevesli... Muhtemelen annesi komşulara, görüştüğü insanlara vb eşyalar geldikçe gösterir diye düşünüyorum, tahmin edersiniz ki meraklı oluyo hepsi. Ben de kendi evimdeki eşyanın hem de daha ben evimde bile görmeden önce sağa sola kendi başlarına gösterilmesine gıcık olacağımı hissediyorum. Durup durup düğüne kadar evdeki eşyaya bakılıp bana fikir verilmesinden de....
Normalde çeyizim de (dantel mantel öyle şeyler yok) kendi şehrimde, annesi buradaki düğüne geldiklerinde o gün arabaya koyalım diye düşünmüş, buna kafa yormuş ben de "öyle olmasın ben düğün günü enerjimi buna veremem ailemin evine de gelen giden olur kutu taşınması uygun olmaz" gibi şeyler demiştim. Çeyiz için de düğünden önce gitsin kurulu düzen olsun istiyordum.
Nişanlım da zaten böyle düşünüyordu. Babası da bana hak verdi düğünden 1 ay önce gelir alırız oradaki eşyanızı dedi.
Ama aynı sebeplerden bunu da yapmamaya karar verdim. O 1 ay da orada olma durumum yok. Buradaki düğün günü taşınması da uygun olmaz zaten hala aynı fikirdeyim ama düğün akşam olacağı için 1 gece kalınacaktı yani sonraki gün sabah erken taşınması fikrine sıcak baktığımı belirteceğim. Eşyalar gitsin kutulu kalsın balayı dönüşü de eve kendim girdikten sonra eşyaları yerleştireceğimi söyleyeceğim.
Kendi eşyamı evin içinde görmeden annesi böyle başkalarına ev turları düzenlerse çok moralim bozulur. Eşyayı almazsak da boş eve mi gelin gidicem? Abartıyor muyum bu işi nasıl çözeceğim? Yaşayan duyan varsa beni ne bekliyor fikir verir misiniz?
Kendinizi yok yere doldurup durmayın. Sorun çıkaracak biri olsa şimdiye çok farklı dertleriniz olurdu. Şu an hiçbir sorununuz yok. Kafanız uyuşmasa da size kötülüğü olmamış, sizin için birşeyler yapan insanları kırmayın uzaklaştırmayın, idare etmeyi bilin, sonra etrafımda insan kalmadı yalnızım diye konu açmayın .Eşya gösterme konusunda da kırmıyorum, nasıl kırmadan çözebilirim bunu nasıl hallederim herkesin içine sinen şekilde diye fikir almaya geldim.
Eşyaları kendimiz alacağız büyük şehirde yaşamıyorlar kiralar uçuk değil aynı binada olmadığı için kabul ettim yine içime sinmezse taşınma koşuluyla. Evi gezdirmesi %95 bugüne kadar ki konuşmalardan bunu çok rahat çıkardım. Şimdiden bana hadi eşyanı al komşu bakacak diyecek hali yok. Gezsinler ama ben varken gezsinler. Ben uzaktayım.İyi de kayınvalidenin bir komutu yonlendirmesi yokki konuda. Hatta ev gezdirmeside yok henüz hepsi konu sahibinin hayalinde olan şeyler şu an :) eşyaları da anladığım kadarıyla kayinaile alacak ama yine karışan yok konu sahibi seçip alicak. Şu dönemde çok az kişinin sahip olduğu bir lüks bu kusura bakmasın kimse. Kiralar 10 binden başlıyor oturduğum yerde 80 metrekare el kadar evler. Yeni evli birciftin borçsuz evlenmesi gerçekten büyük lüks. Gerisi simariklik. bu arada bizde vardır ev gezmesi insanlar gelir gezer hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin der ve giderler. Eşyalara zarar vereni görmedim henüz :)) çokta takmamak lazım.