o zaman ki duruma göre hareket edeceğim.mesela kız tarafı sürekli şu adet bu adet diye gelirse ben de bizim adetleri öne süreceğim.hatta bir adetimiz var ki,çok üstüme gelirlerse onu isteyeceğim
ben de seviyorumseni seviyorum.............
Bayram olayı geçti ama düğünde takılan bilezikleri hafiften çıtlatabilirim kuzum bu arada nasılsın?Nisanlina soyle tatlim
Çok merak ettim o adeti sakıncası yoksa söyler misin? Ama bence bayramlaşma faslını atlamazsın, insan tanımadıklarıyla bile bayramlaşıyor, gelin alınca aile daha büyüyor aileden biri olarak görürsek onları onlara da bayram ziyaretine gidip bayramlaşmamız gerekir diye düşünüyorum.o zaman ki duruma göre hareket edeceğim.mesela kız tarafı sürekli şu adet bu adet diye gelirse ben de bizim adetleri öne süreceğim.hatta bir adetimiz var ki,çok üstüme gelirlerse onu isteyeceğim
söylemeyeyim,taşlarsınızValla merak ettim Egem, ne isteyeceksin
söylemeyeyim,taşlarsınız
ama çok üstüme gelirlerse duyurmayı düşünüyorum,uygulamasam bile
Whatsapptan çarşaf resmimi mi? Bunun gerçeğini göstermekten farkı ne?:) olabilir ben şu an istanbuldayım burada çok bilen yok o yüzden bende şaşırıyorum ama konu sahibinin burda kızdığı beklediği koç yada bayramlık değil önemsenmemesi. Bayramlarda gelen misafire bile ikram yapılır.
Kız tarafı olarak gücümün yettiğince yapabildiğim tüm adetleri yaptım. Eskiden evler birmiş çarşaf görmek de adetmiş hatta iki tane yenge kapıda beklerlermiş. ama şimdi teknoloji devri whatsuptan çekip atarlar resmi o kadar yormaya gerek yok insanları. Telefonla arayıp herşey yolunda denmesi bile yeterli
Öteki bayramı göremeyeceğiz kuzum evli olacağım dediğin gibi geçti artıkın.
Şimdi nişanlım soruyor düğünde kaç bilezik takacağz diye çingen gibi onumu söyleyeyim ya hem ahatsız oluyorum hem dmeye utanıyorum valla demedim diye sırf 1 tane takarlarsa rezil olurum :)
Bence de hediye alınabilir. Hala da var ama eskisi kadar sık olmamakla birlikte damat bayram sabahı gelinin evine koç getirir. Ha durum müsait değildir, hiç olmazsa bayramlaşma gerçekleşmeli. Madembu kadar yakınlar. Gerçi sizin taraf mı büyük, karşı taraf mı? Evlenmiş olsaydınız küçük olan dünürler büyük olan dünürlere gitmeli derdim. Acaba henüz evlilik gerçekleşmemişken yaşa değil de erkek tarafı olmaya mı bakıyor bayramlaşmaya gitmek?...
eğer çocuklarım şu an ki kız arkadaşlarıyla evlenirlerse 2 aile de küçük,her halde onlar bize önce gelir eğer isterlerseÇok merak ettim o adeti sakıncası yoksa söyler misin? Ama bence bayramlaşma faslını atlamazsın, insan tanımadıklarıyla bile bayramlaşıyor, gelin alınca aile daha büyüyor aileden biri olarak görürsek onları onlara da bayram ziyaretine gidip bayramlaşmamız gerekir diye düşünüyorum.
Whatsapptan çarşaf resmimi mi? Bunun gerçeğini göstermekten farkı ne?
Ne yani bacak arası büyük yengeyi ne ilgilendiriyor. Hayatıma 27-28 yaşında girmiş 3.-5. Şahısın insiyatifine göre mi ben namuslu sayılacağım?
Kuzum annesi trabzonlu her türlü adeti biliyor bence işlerine gelmiyor
aynen katılıyorumNiye güldün geçtin ki? Esas bu meselelerde konuşman gerekiyor. Bu konuda ben sinirlenir annemi savunurdum. O nasıl annesine laf söyletmez sen de söyletme. Ne demek ne gereği vardır. Bayramda birine ziyarete gitmek de mi bilinmesi gereken bir şey. Beyin hücresi olan her canlı bunu düşünebilir. Esas tepki vermen gereken şeyleri boş geçme Özge. Sonra ne olacak biliyor musun? Bir gün patlayacaksın. Ama kimse anlam veremeyecke neden patladın. Daha öncekilerde hep sustuğun için buhrandasın falan sanacaklar, adet öncesi gerginlik sanacaklar, hamileysen hormonlar sanacaklar ama gene sana hak vermeyecekler. Biriktirip biriktirip patlamak iyi değil.
Kuzum??
Trabzonlular adetleri biliyorlar demek ki:)
Ben takılmıyorum böyle şeylere.
Davranışlara bakın bence siz..
Size değer verip vermediklerini öyle anlamaya çalışın..
trabzon hasırı geldi şimdi aklıma
söylemeyeyim,taşlarsınız
ama çok üstüme gelirlerse duyurmayı düşünüyorum,uygulamasam bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?