• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesi? ...

yani hiç gelin olmamış gibisin, doğuştan KV doğmuşsun.ben de sana sorayım kızın olsaydı 2 oğlun yerine bu şekilde KV savunucusu olurmuydun?
yoo gayet iyi gelin evlat oldum.ailem böyle yetiştirdi.emin ol kızımı da böyle yetiştirirdim.kız kardeşim de benim gibidir:KK66:

yorumları okumadan sorayım,evlendikten sonra da kaynananın gelenek göreneklerine uyacak mısınız:KK66:
Ablacım merak ediyorum sen ileride olacak gelinlerinin ailesine bayramlaşmaya gitmeyecek misin? Ya da gelinlerine ufak da olsa hediye almayacak mısın bayramlarda? Bu konuda mevzu adet değil düşüncesizlik...

Belki de sizin adetler öyle gerektiriyor dediğiniz konuların da onlar için mantıklı olmayan yönleri vardır ve bu yüzden yapmamayı tercih etmişlerdir?

Zaten her zaman olduğu gibi sessiz kaldım canım birşey diyemedim ..

Özge yazdıklarıma cevap vermedin, kırıldın mı bana, yoksa duymak istediklerini mi söylemedim?

Annem gelmemelerini paylaştı, dünde kendisi bana konuyu açtı ne gereği vardı annen bunu söyledi belki adeti bilmiyorlardır dedi.
Gülünç bir durum cevap dahi vermedim güldüm geçtim maalesef.

Niye güldün geçtin ki? Esas bu meselelerde konuşman gerekiyor. Bu konuda ben sinirlenir annemi savunurdum. O nasıl annesine laf söyletmez sen de söyletme. Ne demek ne gereği vardır. Bayramda birine ziyarete gitmek de mi bilinmesi gereken bir şey. Beyin hücresi olan her canlı bunu düşünebilir. Esas tepki vermen gereken şeyleri boş geçme Özge. Sonra ne olacak biliyor musun? Bir gün patlayacaksın. Ama kimse anlam veremeyecke neden patladın. Daha öncekilerde hep sustuğun için buhrandasın falan sanacaklar, adet öncesi gerginlik sanacaklar, hamileysen hormonlar sanacaklar ama gene sana hak vermeyecekler. Biriktirip biriktirip patlamak iyi değil.

koçun halini görünce güldüm resmen.
Ne gerek varmış bunlara?
Koç olayını bir kere bir filmde gördüm sadece. O zaman da mizah sanmıştım.
Her adete bu kadar bağlı mı kız aileleri acaba?
Ona bakarsanız çarşaf görmek de adet. Koçu es geçmeyenler neden çarşafı es geçer?

:) olabilir ben şu an istanbuldayım burada çok bilen yok o yüzden bende şaşırıyorum ama konu sahibinin burda kızdığı beklediği koç yada bayramlık değil önemsenmemesi. Bayramlarda gelen misafire bile ikram yapılır.
Kız tarafı olarak gücümün yettiğince yapabildiğim tüm adetleri yaptım. Eskiden evler birmiş çarşaf görmek de adetmiş hatta iki tane yenge kapıda beklerlermiş. ama şimdi teknoloji devri whatsuptan çekip atarlar resmi o kadar yormaya gerek yok insanları. Telefonla arayıp herşey yolunda denmesi bile yeterli

benim düğünüme gelen KV ve KP o ana kadar yapacağımız bir şey var mı? sizin adetleriniz nedir demedikleri gibi biizm adetlerimizde gelin arabasına elti biner deyip elti ve kocasını bindirebilmek için benimle ilgilenecek olan kız kardeşimi arabadan indirmeye çalışmışlar , o kalsın o benimle ilgilenecek deyince ipleri koparmakla tehidt etmişler düğünümü zehir etmişlerdi.bak şimdi tekrar hatırladım.kendimi katil olmaya bazen çok yakın hissediyorum

Özge yazdıklarıma cevap vermedin, kırıldın mı bana, yoksa duymak istediklerini mi söylemedim?
Yeni gördüm canım kusura bakma.
Öncelikle yazdığın için teşekkür ederim.
Sırf bu yüzden nişanlılık süremizi uzun tutmaya çalıştım çok aşırı bir ana kuzusu hali yok fakat yapılan bazı şeyler zoruma gitmiyorsa değil.
Bitirmek şuan aklımın ucundan dahi geçmeyen bir davranış.
Nişanlım bana hep saygılı yaklaşan biri.
Allah yinede sonumuzu hayır etsin canım.

Ablacım merak ediyorum sen ileride olacak gelinlerinin ailesine bayramlaşmaya gitmeyecek misin? Ya da gelinlerine ufak da olsa hediye almayacak mısın bayramlarda? Bu konuda mevzu adet değil düşüncesizlik...
o zaman ki duruma göre hareket edeceğim.mesela kız tarafı sürekli şu adet bu adet diye gelirse ben de bizim adetleri öne süreceğim.hatta bir adetimiz var ki,çok üstüme gelirlerse onu isteyeceğim:KK53:
ama bura bir önemsememe bir burnu büyüklük yok mu?

belki insanlar kendilerince mesafe koyuyorlar,belki kaynaşmak istemiyoprlar.her şey olabilir:KK66:

Bence de hediye alınabilir. Hala da var ama eskisi kadar sık olmamakla birlikte damat bayram sabahı gelinin evine koç getirir. Ha durum müsait değildir, hiç olmazsa bayramlaşma gerçekleşmeli. Madembu kadar yakınlar. Gerçi sizin taraf mı büyük, karşı taraf mı? Evlenmiş olsaydınız küçük olan dünürler büyük olan dünürlere gitmeli derdim. Acaba henüz evlilik gerçekleşmemişken yaşa değil de erkek tarafı olmaya mı bakıyor bayramlaşmaya gitmek?...

veren el alan elden daima üstündür ama istemek de tüm kapıları kapatır eğer karşımızdaki iyi bir adamsa hakkımızda kötü şeyler düşünebilir

Niye güldün geçtin ki? Esas bu meselelerde konuşman gerekiyor. Bu konuda ben sinirlenir annemi savunurdum. O nasıl annesine laf söyletmez sen de söyletme. Ne demek ne gereği vardır. Bayramda birine ziyarete gitmek de mi bilinmesi gereken bir şey. Beyin hücresi olan her canlı bunu düşünebilir. Esas tepki vermen gereken şeyleri boş geçme Özge. Sonra ne olacak biliyor musun? Bir gün patlayacaksın. Ama kimse anlam veremeyecke neden patladın. Daha öncekilerde hep sustuğun için buhrandasın falan sanacaklar, adet öncesi gerginlik sanacaklar, hamileysen hormonlar sanacaklar ama gene sana hak vermeyecekler. Biriktirip biriktirip patlamak iyi değil.

Çok haklısın canım :(
Aynen dediğin gibide bir huyum var çok çok iyi analiz etmişsin.
Surarım hep içime atarım artık kaldıramayacağım duruma geldiğimde patlarım.
Ve aslında içimde tuttuklarımın yılların birikimi olduğunu bilmeden abarttığımı düşünürler.
Annesinede laf söyletmez, haksız olduğunu kendiside bal gibi bildiği halde.

Anlıyorum ama dürüst olmak gerekirse hiç iyi şeyler düşünmedim nişanlın hakkında. Ama madem sen +ları daha fazla diyorsun, o zaman en azından açık açık al karşına konuş. Bunlar benim rahatsız olduğum şeyler de. En azından bilsin ve ailesinin hatasını görsün. Sen her şeye susarsan, yarın öbür gün iyi de önceden şikayet etmiyordun diyecekler. Bunu mu istiyorsun? Takı kıyafet için değil, özel hayatınıza karışmamaları, saygılı ve hoşgörülü olmaları için konuş. Takıyı falan boşver, almazlarsa almasınlar, önemli olan nişanlın burda.

Back