Nişanlımın ailesi? ...

Ozgee_34

FİNANCE MANAGER
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2013
4.859
997
178
Günaydın canlarım.
Öncelikle bi konuda sizin fikrinizi almak istiyorum.
Nişanlı olarak 2 bayram geçirdik ve çevremde olan tüm arkadaşlarım nişanlısının ailesinden hediyeler almış.
Birisine bileklik alınmış, diğerine bilezik, birinin tüm bayramlık kıyafetleri, diğeri için koç kesilmiş vs vs
Annem geçen bayram bana demiştiki kızım yanlarına gittin adettendir bi altın bile vermediler mi dedi.
Bende sinirlenmiştim ben öyle şeyleri zaten sevmem anne ne gereği var söylüyorsun biz birilerinin altınına mı muhtacız falan diyip konuyu kapatmıştım.
Annemde kimsenin birşeyine zaten tenezzül etmem fakat bu olması gereken birşey demişti.
Neyse o bayram bitti kurban bayramı gldi hediye almalarını geçtim 1 saatlik yoldan ailemi ziyarete bile gelmediler 2 bayramdır.
Çokmu düşüncesizler yoksa saf'a mı yatıyorlar anlamadım.
Geçen bayram sinirlendiğim için bu bayram annem hediye konusunu falan açmadı ama durumu olmayan insanlar değiller, işin maddi boyutunda asla gözüm yok fakat koca koca insanlar bunlar elbette örfü adeti bilirler, kendimi çok önemsiz hissettim fikirlerinizi almak istiyorum

her yörenin adeti değişiktir..
bir de maddi durumları nasıl?

evet örf adete göre nişanlı kıza erkek tarafı bütçesine göre , kıyafet ya da altın (çeyrek falan) verirler hediye olarak..

maddi durumları iyi değilse yapamamış olabilirler..

Aynı kayınvaldemin ve kayınpederimin görgüsüzlüğü...Bizim ordada adettendir el öpmeye gidildiğinde altın takılır,bayramda hediyeler alınır.Evlendim hala hiçbirşey görmedim.Birisinin hediyesine ve altınına tabiki muhtaç değilsin ama verilen değerle ilgili birşey bu.

Ben nişanlıyken hiç sesimi çıkarmadım böyle şeylere şimdi çok pişmanım.Nişanlınla konuş yapsınlar kendi bütçelerine uyan birşey,insan sonra çok üzülüyor

Gayet maddi durumları yerinde insanlar.
Bide nişanlım onların tek çocukları başka çocukları yok canım

Maddi durumu olmasa bile eğer içinden geliyorsa evden bir patik koyar, kızım daha iyilerine layıksın inşallah ilerde en güzelleri senin olur der onu hediye eder. Hiç kimse nişanlısının ailesinden gelecek hediyeye muhtaç değil zaten, ancak burada önemli olan değer görmek, ilgilenilmek, önemsenmek. Ne yazık ki biz bu kadar alçakgönüllü düşünürken karşı taraf çöp bile yapmıyor, onu geçtim bayramlaşmaya bile gelmiyorlar. Diğer taraftan bakıyorum, adetlerimiz şunlar şunlar siz bunları almalısınız diyen kız taraflarına eller kollar dolu dolu gidiliyor (sözüm meclisten dışarı, kendi hayatımdan örnek veriyorum). Acaba biz bu kadar ince düşünüp ses etmediğimiz için mi bunlar oluyor? Hadi diyelim adetleri bilmiyorlar, hiç mi çocuk evlendirmediler, hiç mi yeğen evlendirmediler. Hadi onu da geçtim kaç zamandır nişanlıymışsınız, oturup sormazlar mı adetleriniz neler diye? İşlerine gelmiyor bence..

Fazla umursamazlar bence.
Adetleri bilmeyip hediye almamalarını anlarım (Böyle bir adeti ben de bilmiyorum zira).
Ama ziyarete gelmemeleri çok ayıp olmuş.

Kuzum utanıyorum böyle birşeyde söylemeye
Evet insan kendini çok çok önemsiz hissediyor.
Sesim çıkmadıkça herşeyin azını yapıyorlar.
Ya onu geçtim 2 bayramdır ailemi görmeye bile gelmedler.
Annem ne dese haklı.

evet kendini önemsiz hissetmekte çok haklısın çünkü önemsizsin...çok doğru diyorlar isteyeceksin arkadaş,imkanlarını biliyorsanız isteyeceksiniz..mal mülk değil dert kalkıp bayramlaşmaya gelmedilerse benim gözümde terbiyesizliktir..

Gayet maddi durumları yerinde insanlar.
Bide nişanlım onların tek çocukları başka çocukları yok canım

o zaman ayıp etmişler..
ben de bozulurdum valla ne yalan söyliyim..
yani tabii ki nişanı atacak, ya da kavga çıkmasına sebep olacak bişi yapmaya gerek yok..
2 parça kıyafet, altın için...
ama üzülürdüm şahsen

canım anlıyorum seni hemde çok iyi.Eşimin ailesi Giresunlu ,ne söylediysem bizde öyle bir adet yok dediler geçtiler.Erkekler zaten bu adet işlerini hiç bilmiyorlar.Ben üzüldüğümle kaldım;ki maddi durumları çok çok iyi.Ne takı taktılar ne hediye aldılar.Şimdi eşime söylediğimde isteseydin madem istemedin şimdi konusunu yapma bunların diyor.İçinde kalmasın ufakta olsa nişanlın yoluyla istediğini bildir onlara.Atla deve değil ya maddi durumlarıda kötü değilse yaparlar.Hem sen hem ailen üzülmez.
Ben ailemi çok üzdüm halada aynı gidiyorlar bu konuda..Ezdirme kendini nasıl başlıyorsa öyle gidiyor malesef

İnsanın önemli olduğunu aldığı hediyelerle ölçmesine neden olan toplumdan nefret ediyorum. Senin suçun değil, böyle hissettiriyorlar ister istemez, anlıyorum. Ne kadar hediye alıyorlarsa ne kadar para harcıyorlarsa o kadar değerlisin mantığı var ve zorla bunun içine çekiliyoruz. Ne kadar maddiyat düşkünü bir toplumuz biz böyle inanamıyorum. Değer kavramının içini boşaltıp da değerden bahsedebilmek mümkün değil.

Kesinlikle işlerine gelmiyor.
İnan aileme sordular canım ne kadar blezik istersiniz diye benim babam duymamış olayım maddi durumunuz neye el verirse onu takın biz öyle şeyin hesabını yapacak insanlar değiliz.
O artık sizin kızınız ona ne layık görürseniz kabulümüzdür dedi.
Diğer yandan nişanda 5 bilezik takılacak diyen arkadaşıma her 2 bayramdada kelepçeli kalın bi bilezik geldi.
Bu insanlar susanı aptalmı sanıyrlar acaba ya.
Aynen dediğin gibi işin hediyesinde değilim ama bi patik bile vermedi kadın bana 2 gün kaldım yanlarında

Bence erkek tarafı olarak bayramda gelinlere ufakta olsa bir hediye alınmalı diye düşünüyorum.

Durumu yoksa bilemem ama ahım şahım bişi değil, yarım elma gönül alma durumundan bahsediyorum..

Keşke bu bayramda siz kayınvalide adayınıza bi eşarp veya blüz falan alsaydınız bayram hediyesi olarak.

Ozaman belki kafaya dank ederdi..

Ve ayrıca nişanlınız ne diyor 2 bayramdır gelmemelerine..

gelmemeleri de çok ayıp..
annen ne dese haklı

yani işte böyle şeyleri özgün şartlarda değerlendirmek lazım diye hep söylerim..
ama maddi durum yerinde diyorsun...
tek çocukları diyorsun....

Ben de bu hediye işini anlamıyorum gönlünden koparsa alır yani kopmazsa almaz değerinizi bununla ölçmekte mantıksız genel olarak aranızın nasıl olduğuna bakmak lazım ayrıca siz bayramda ziyarete gittiniz mi aileme gelmediler demişsiniz onlar mı sizin ailenizden küçük eğer büyüklerse sizin ailenizin gitmesi gerekir ama siz herhalde gidip bayramlaşmışsınızdır hayır hiç almasa ne olur nişanlınız ile severek evleniyorsanız bir aradaysanız bence hiç bunların önemi yok benim kaynanam da almadı hatta bayramlarda tatlı bile çıkarmaz gittiğimizde bu bayram annem bendeydi kendisi şehir dışında normalde gittik bayramlaşmaya anneme değil yemek tatlı bile çıkarmadı rahatsız biraz ama kadını geliyor evine yemek bile yaptırtmamış hazır tatlı bile almamış kızıyorum ama ne yapayım eşimde kızıyor o ne yapsın ben eşime bakıyorum hiç umursamıyorum bu hallerini.

Fazla umursamazlar bence.
Adetleri bilmeyip hediye almamalarını anlarım (Böyle bir adeti ben de bilmiyorum zira).
Ama ziyarete gelmemeleri çok ayıp olmuş.

Çok haklısın.
Annem nişanlıma laf dokundurdu dedi ki herkes dünürlerin geldi mi diye sordu ama 2 bayramdır kimse gelmedi mahçup oldum dedi.
Nişanlımda dün bana dediki annem bilmez öyle şeyleri sen bana söyleseydin ya dedi.
Annesi çok uyanık ama hep safa yatıyor bayramda herkesin yanına gitmyi biliyorda dünürüne gitmeyi nasıl bilmez oda şaşkınlık verici.
Hep bahaneler hep bahaneler ...
Çok önemsizmişim gibi hissediyorum ya
Tek çocuklarının nişanlısına yaptıkları şeye bak

adetler adetler... hediye verilir de belki onlar öyle yapmıyor bilinmez. sen nişanlınla konuştun mu hiç arkadaşlara nişanlıyken böyle hediyeler gelmiş diye. biz de zamanında bunu yaşadık. ayrıca 1 saatlik yoldan gelmediler dedin. kim küçük sizinkiler mi onlar mı? benim annem küçük on dakikalık yol olmasına rağmen hem de yürüyerek ... gitmez bayramlarda,arar telefonla ama o da 2. gün filan.. takılmayın kendinizi değersiz hissetmeyin. kimi adetleri sonuna kadar uygular kimi uygulamaz.. siz yine de çok rahatsız oldum diyorsanız nişanlınızla bi konuşun...utanılacak bişey yok...kaldı ki siz nişanlınızla mutlu olmaya bakın,biz de zamanında çok dinledik aaa bana bayramda hediye almadılar yok nişanda şunu takmadılar düğüne bıraktılar vs diye... adetler bitmiyor. birbirimizi yıprattık.. ailesi yapmazsa yapmasın. eşiniz sizi hoş tutsun yeter. başka gelinleri var mı ? varsa o geline ne yapıldıysa onu yaparım 2.geline mantığı var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…