her yörenin adeti değişiktir..
bir de maddi durumları nasıl?
evet örf adete göre nişanlı kıza erkek tarafı bütçesine göre , kıyafet ya da altın (çeyrek falan) verirler hediye olarak..
maddi durumları iyi değilse yapamamış olabilirler..
Kuzum annesi trabzonlu her türlü adeti biliyor bence işlerine gelmiyorBelki de adetleri bilmiyorlardır...
Aynı kayınvaldemin ve kayınpederimin görgüsüzlüğü...Bizim ordada adettendir el öpmeye gidildiğinde altın takılır,bayramda hediyeler alınır.Evlendim hala hiçbirşey görmedim.Birisinin hediyesine ve altınına tabiki muhtaç değilsin ama verilen değerle ilgili birşey bu.
Ben nişanlıyken hiç sesimi çıkarmadım böyle şeylere şimdi çok pişmanım.Nişanlınla konuş yapsınlar kendi bütçelerine uyan birşey,insan sonra çok üzülüyor
evet kendini önemsiz hissetmekte çok haklısın çünkü önemsizsin...çok doğru diyorlar isteyeceksin arkadaş,imkanlarını biliyorsanız isteyeceksiniz..mal mülk değil dert kalkıp bayramlaşmaya gelmedilerse benim gözümde terbiyesizliktir..Günaydın canlarım.
Öncelikle bi konuda sizin fikrinizi almak istiyorum.
Nişanlı olarak 2 bayram geçirdik ve çevremde olan tüm arkadaşlarım nişanlısının ailesinden hediyeler almış.
Birisine bileklik alınmış, diğerine bilezik, birinin tüm bayramlık kıyafetleri, diğeri için koç kesilmiş vs vs
Annem geçen bayram bana demiştiki kızım yanlarına gittin adettendir bi altın bile vermediler mi dedi.
Bende sinirlenmiştim ben öyle şeyleri zaten sevmem anne ne gereği var söylüyorsun biz birilerinin altınına mı muhtacız falan diyip konuyu kapatmıştım.
Annemde kimsenin birşeyine zaten tenezzül etmem fakat bu olması gereken birşey demişti.
Neyse o bayram bitti kurban bayramı gldi hediye almalarını geçtim 1 saatlik yoldan ailemi ziyarete bile gelmediler 2 bayramdır.
Çokmu düşüncesizler yoksa saf'a mı yatıyorlar anlamadım.
Geçen bayram sinirlendiğim için bu bayram annem hediye konusunu falan açmadı ama durumu olmayan insanlar değiller, işin maddi boyutunda asla gözüm yok fakat koca koca insanlar bunlar elbette örfü adeti bilirler, kendimi çok önemsiz hissettim fikirlerinizi almak istiyorum
Gayet maddi durumları yerinde insanlar.
Bide nişanlım onların tek çocukları başka çocukları yok canım
Kuzum utanıyorum böyle birşeyde söylemeye
Evet insan kendini çok çok önemsiz hissediyor.
Sesim çıkmadıkça herşeyin azını yapıyorlar.
Ya onu geçtim 2 bayramdır ailemi görmeye bile gelmedler.
Annem ne dese haklı.
Maddi durumu olmasa bile eğer içinden geliyorsa evden bir patik koyar, kızım daha iyilerine layıksın inşallah ilerde en güzelleri senin olur der onu hediye eder. Hiç kimse nişanlısının ailesinden gelecek hediyeye muhtaç değil zaten, ancak burada önemli olan değer görmek, ilgilenilmek, önemsenmek. Ne yazık ki biz bu kadar alçakgönüllü düşünürken karşı taraf çöp bile yapmıyor, onu geçtim bayramlaşmaya bile gelmiyorlar. Diğer taraftan bakıyorum, adetlerimiz şunlar şunlar siz bunları almalısınız diyen kız taraflarına eller kollar dolu dolu gidiliyor (sözüm meclisten dışarı, kendi hayatımdan örnek veriyorum). Acaba biz bu kadar ince düşünüp ses etmediğimiz için mi bunlar oluyor? Hadi diyelim adetleri bilmiyorlar, hiç mi çocuk evlendirmediler, hiç mi yeğen evlendirmediler. Hadi onu da geçtim kaç zamandır nişanlıymışsınız, oturup sormazlar mı adetleriniz neler diye? İşlerine gelmiyor bence..
Bence erkek tarafı olarak bayramda gelinlere ufakta olsa bir hediye alınmalı diye düşünüyorum.
Durumu yoksa bilemem ama ahım şahım bişi değil, yarım elma gönül alma durumundan bahsediyorum..
Keşke bu bayramda siz kayınvalide adayınıza bi eşarp veya blüz falan alsaydınız bayram hediyesi olarak.
Ozaman belki kafaya dank ederdi..
Kuzum utanıyorum böyle birşeyde söylemeye
Evet insan kendini çok çok önemsiz hissediyor.
Sesim çıkmadıkça herşeyin azını yapıyorlar.
Ya onu geçtim 2 bayramdır ailemi görmeye bile gelmedler.
Annem ne dese haklı.
Fazla umursamazlar bence.
Adetleri bilmeyip hediye almamalarını anlarım (Böyle bir adeti ben de bilmiyorum zira).
Ama ziyarete gelmemeleri çok ayıp olmuş.
canım anlıyorum seni hemde çok iyi.Eşimin ailesi Giresunlu ,ne söylediysem bizde öyle bir adet yok dediler geçtiler.Erkekler zaten bu adet işlerini hiç bilmiyorlar.Ben üzüldüğümle kaldım;ki maddi durumları çok çok iyi.Ne takı taktılar ne hediye aldılar.Şimdi eşime söylediğimde isteseydin madem istemedin şimdi konusunu yapma bunların diyor.İçinde kalmasın ufakta olsa nişanlın yoluyla istediğini bildir onlara.Atla deve değil ya maddi durumlarıda kötü değilse yaparlar.Hem sen hem ailen üzülmez.
Ben ailemi çok üzdüm halada aynı gidiyorlar bu konuda..Ezdirme kendini nasıl başlıyorsa öyle gidiyor malesef
Günaydın canlarım.
Öncelikle bi konuda sizin fikrinizi almak istiyorum.
Nişanlı olarak 2 bayram geçirdik ve çevremde olan tüm arkadaşlarım nişanlısının ailesinden hediyeler almış.
Birisine bileklik alınmış, diğerine bilezik, birinin tüm bayramlık kıyafetleri, diğeri için koç kesilmiş vs vs
Annem geçen bayram bana demiştiki kızım yanlarına gittin adettendir bi altın bile vermediler mi dedi.
Bende sinirlenmiştim ben öyle şeyleri zaten sevmem anne ne gereği var söylüyorsun biz birilerinin altınına mı muhtacız falan diyip konuyu kapatmıştım.
Annemde kimsenin birşeyine zaten tenezzül etmem fakat bu olması gereken birşey demişti.
Neyse o bayram bitti kurban bayramı gldi hediye almalarını geçtim 1 saatlik yoldan ailemi ziyarete bile gelmediler 2 bayramdır.
Çokmu düşüncesizler yoksa saf'a mı yatıyorlar anlamadım.
Geçen bayram sinirlendiğim için bu bayram annem hediye konusunu falan açmadı ama durumu olmayan insanlar değiller, işin maddi boyutunda asla gözüm yok fakat koca koca insanlar bunlar elbette örfü adeti bilirler, kendimi çok önemsiz hissettim fikirlerinizi almak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?