Nişanlımın ailesi? ...

Çok komik ya...
Benmki böyle değil hatta patavatsız.
Olmamışsa "bu ne ya iğrenç yemem ben bunu" diyor.
Geçen ben sofrayı toparlarken kayınvalidemin oğlunu azara çektiğini duydum :"kız uğraşmış sofra hazırlamış, eline sağlık demedin. Aynı baban gibi hareketlerin var, her sofrada söyle bunu ağzına yapışmaz". Benimki de "ya nolcak aman ne büyütüyorsunuz siz kadınlar" falan dedi işte, klasik erkek Ama çok hoşuma gitti öyle beni düşünmesi...

Evet annesinin seni savunması çok hoş tatlımmm.
Benim nişanlımda inanılmaz titiz.
Temizlik yaparken perdeler yıkandı kendi asacaktı bende aşağıda tutuyorum aman özgecim yere deydirme ayy vallahi deydi yok şöyle yok böyle aşkım prizlerin üstünü ciflemedin mi rengi çok temiz durmuyor sonra eline verdim kendi temizledi benim bununla işim var çok titiz.
Banyoyu o temizledi allah çamaşırduyu kokusu taa ara hole geliyor bayılacaksın aç kapıyı diyorum olsun o temizlik kokusu diyor
Allahtan bana yardım ediyor o huyunu seviyorum.

He böyle bi adetmiş varmış,bende diyorum amcamlar kuzenimin nişanlısına niye bayramda bilezik almış

aynen kız yazmış zaten durumları yok değil diye .ama altın şat değil en azından ziyarete gelinir kıza hediye alınır yada kız gidiyosa yine hediyesi verilir.benim eşimin aileside aynen öyleydi eşim saolsun ne yaptıysa kendi imkanları ile yaptı. bir çöp bile alınmadı bana herşeyi eşimle çalışarak biz yaptık çok şükür hakları yok üstümüzde. aslında uygun bi dille nişanlısına anlatsa sorsa oda hak verecektir zaten...

Yaaaa kv ye verip veriştirmişsiniz de biz bunu yaşadık.
Abim evlenmeye karar verdi. Bizim de öyle onu al bunu al adetlerinden haberimiz yok. Birde adet bakacak halimiz yok anneannemin 40 çıkmamış, canımız yanıyor.
Önce dediler biz ilk isteme değil tanışma isteriz diye. 8 saat yol gittik, tanıştık.
Annem kızın anasını çekti kenara, Anlat bakalım dedi ne adetini var.
Ne istersiniz, nisanda ne takılır, bayram da birşeyiniz var mı?
Sordu da sordu.
Bunlar hepsine biz bir şey istemeyiz. Siz zaten dertlisiniz. Ayy canım ne bileyim içinizden bişey gelirse alırsınız.
Neyse kızı istedik.
Nişanda sülalecek bişey taktık.
Aaaa dediler Nişanda set mi takılırmış, bu kadara ne gerek vardı diye.
Annemde oğlumun canı benim canım dedi gülüştük.
Hop bayram. Annem bu arada bana ne alsa yengeyede alıyor.
Demesinler mi? E bunlar bunlar yok diye.
Ya sabır dedi annem yine aradı istediğiniz adetiniz var mı? Yok bizim birşeyimiz.
Annem dedi düğün yapalım. Yok istemeyiz bize kına nikah yeter. Hop düğün yapmadılar oldu.
Kanada ne yapıyorsunuz diye sorduk, alış_verişe gideriz dediler. Gittik kadınla sülalesi kadınları bunları mı almışlar dediler.
Kına da ben dedim anne 2çeyrek yetmez sen hazırlıklı git diye yine bişey diyip sinir bozmasınlar.
Kız alma
Ne yapılacak diye sorduk, bişey yok davulcu vs getirin yeter dediler. Davulcumuzu aldık gittik.
Meğer kızı odaya kapatırlarmış altınlar konuşurmuş. Yahu eve geldiğimizde hani bu kızın nazarlığı dediler taktık. Bir daha dediler, Taktık. Bir daha yine.
Kız döndü dolaştı taktık.
Dondu dolaştı taktık.
Kızı kapattılar annem sordu, é ne olacak diye. altın takacan dediler.
Anacım kıpkırmızı, é ben keseyi, bitirdim. Gerisi arabada nikah saklamıştım diye. Neyse para verelim veriyoruz, bu yetmez.
Abim en Son çıldırıp Visa bıraktı kapının altından. Ne kadar isterseniz artık diye.
Çıktık nikah şükür.
Meğerse
Bu süre içinde bohça isterlermiş. É sorduk
İstemeyiz dediler. Nikah sonunda bir afra tafta biz Size gelicez dediler buyrun dedik gelin. Geldiler.
Ay masaya bırakıslarını görmeniz lazımdı.
É biz yine de Size yapalım dedik.
Madem bize yaptınız, getirdiğiniz herşey bize neden 3beden büyük...diyemedik tabi ki
Bu arada biz de adet yok ama annem gezer bir bilezik görür alır, gelinim tak der birşey görür alır. Ne bileyim laf çarpanlar (ki bazıları hala aklımdadır hala derim, öyle bir gol atardım ya dua etsin abimi çok severim diye.

Uzun oldu kusura bakmayın.
Herkes sizin adetinizi bilmek zorunda değil. Madem nişanlın, ne istiyorsun diye soruyor o zaman 3mü5mi10mu ne istiyorsan söyle.
Sonra annenle evde kurum kurum kurulacağına bayramda ziyarete gelmediniz. Haftaya bekliyoruz, 2bilezik bayram hediyemi de unutmayın de.

Son düzenleme:
Canım bizde de nişanlı kız baklava yollar nişanlısının ailesine
Tepsi geri yollanırken içine altın kıyafet kumaş kuru yemiş durumu neyse o konulur geri yollanır
Nişanlıma söyledim yolladım
Çöp torbasının içinde boş geldi tepsi
Sadece utandım
Büyütmeyin böyle şeyleri görmezden gelin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…