ve size gelmelerini bekliyor anneniz. Gerçekten şu an ne diyeceğimi bilemedim. Sizin oralarda büyükler mi küçükleri ziyaret eder?
olabilir,ondan sonra en azından gelin alıyorlar tabii ki bunu alacaklar,gelin alıyorlar tabii ki yapacaklar sıkıntısından kurtulurum.
Katılıyorum.
Aynı durumu kendim yaşadım. Kayınvalidem kendi bir çöp getirmediği gibi, bir de şaka yollu, bizde halı ve perde hariç tüm evi kız tarafı döşer dedi. Nerede görüldüyse böyle adet...
Bizden sonra bir oğlu daha evlendi. Ev yaptı, mutfak eşyası hariç tüm eşyalarıdöşedi. Çeyizler, altınlar, hediyeler, saatler alındı. Cep telefonu alındı, bizde adet böyle dedi. Ben evlenince adetleri değişti besbelli...
Ama şimdi ben birşey talep etmediğim için içim içimi yese, kendimi enayi gibi görsem de eşimin gözünde değerliyim. Ne istesem yapar, alır.
Eltim ise onu isterim bunu isterim kaprisleriyle kaynımı daha düğünden önce bezdirdi. Daha 1 aylık gelinken kocası bu bayramı arkadaşlarıyla geçirdi, o evde kaynanasının misafirlerine hizmet etti. Müstehak mı? Evet, sonuna kadar!
bence de artık kızlarımız da çalışıyor.bana göre de 2 genç kendi yuvasını istediği gibi kursun.ailelerden beklentiye girmesinler.ailelerde hediyelerini alsınlar ve şu anda benim komşularımın çocukları böyle evlendi,gayet hoş da oldu.ne sorun yaşandı,ne kırgınlık olduYa ben adet meselelerine zaten sinir oluyorum. Bu düşüncemi de adet diye söylemedim zaten. Hani dediniz ya, çok beklentileri olursa diye, bence keşke herkes kendi yuvasını ailelerinden destek almadan kursa da adet diye millet birbirini yemese.
Ama aileler bu tip şeylere çok fazla anlam yüklüyor. Kız alma, oğlan evlendirme gibi bir algı olmasa da ister istemez kız tarafı evliliğin yarattığı duygusallıkla ilk adımı erkek tarafından bekleyecektir. Şimdiye kadar hiç aksine rastlamadım. Ne güzel siz sorun yaşamamışsınız, umarım kendi gelinlerinizle de yaşamazsınız. Ama bu şekilde bir beklentiyle karşılaşma ihtimaliniz yüksek, o yüzden söyledim. :)
Yahu sen 47 yaşında değil misin? Ben 41'e gireceğim, böyle birşey görmedim çok şükürbizim zamanımızda vardı.
Çatlak
Nişanlın sen sesini cikarmiyosun diye üstüne geldikçe geliyo ailesi de öyleOnu hiç sorma canım
Vurulduğum iğnenin acıdı 2 hafta geçmedi.
Yatakta sol tarafıma yattım full kalçamın ağrısından.
Şimdi tedavim devam ediyor.
Nişanlımda aynı ailesi gibi düşüncesiz ve cimri .............
Ben de nişanlıyım. Arife günü arayıp bayram ziyaretine onlara gitmek istediğimizi söyledim. Nişanlımın babası yaşça bizimkilerden büyük diye. Aslında onlar bize gelmeyi düşünüyorlamış, etrafa soruşturmuş kayınvalidem önce erkek tarafı gider sonra onlar gelir demişler ama ben arayınca ben bir düşüneyim dedi sonra siz gelin kızım dedi biz gittikeğer çocuklarım şu an ki kız arkadaşlarıyla evlenirlerse 2 aile de küçük,her halde onlar bize önce gelir eğer isterlerse
benim ailem küçüktü eşimin ailesinden hep biz bayramlaşmaya gittik.sonra onları yemeğe davet ettik,onlar geldi
47 yaşımdayım ama biz de vardı,siz de yok demek kiYahu sen 47 yaşında değil misin? Ben 41'e gireceğim, böyle birşey görmedim çok şükür
Bakın ne güzel anlatmışsınız. Sizin ve eltinizin tavırlarını. Bu hayatta cazgır olucan, istediğini kağıda yazıp vericen önerilerine de en güzel cevap olur. İkisinin de eşleri gözündeki değeri ortada.
Nişanlınızın bu adeti bize söylemeniz gerekirdi önceden demesinde yanlış olan şey ne? Ben nişanlınızın annesi ve babasının yerinde olsaydım çok bozulurdum bu duruma. O kadar saçma geldi ki bahsettiğiniz şey. Ben bir büyük olarak kalkıp da benden küçüğün ayağına gideceğim bayramlaşmaya? Hadi onu geçtim bunu yapmadım diye karşı taraf bana laf sokacak bir de. Anneniz bu konuda çok ayıp etmiş doğrusu.Bizim orada düğünden önce erkek tarafı ilk gelir ayramlaşmaya, düğün olduktan sonrada karşılıklı ziyaretler olur.
Bu birçok yerdede böyledir.
bence de artık kızlarımız da çalışıyor.bana göre de 2 genç kendi yuvasını istediği gibi kursun.ailelerden beklentiye girmesinler.ailelerde hediyelerini alsınlar ve şu anda benim komşularımın çocukları böyle evlendi,gayet hoş da oldu.ne sorun yaşandı,ne kırgınlık oldu
Aman seboş aldı da ne oldu; senin cebinden çıkmadı mı?
Ben çocuk doğurunca kpederi Bodrum’dan yazlık hediye eden tanıyorum canım.
sonra 10. yıl hediyemin resmi yani ona benzer bir şey bileziği de var
47 yaşımdayım ama biz de vardı,siz de yok demek ki
47 yaşımdayım ama biz de vardı,siz de yok demek ki
Yahu sen 47 yaşında değil misin? Ben 41'e gireceğim, böyle birşey görmedim çok şükür
dun gece annemle bunu konustuk.. bosandigim esin ailesi de asla ilgilenmezlerdi, ne hediye ne bsy.. ve benim de maddiyat umrumda degildi, annem soyleyince annemi sustururdum.. ama mesele altin filan degilmis ki, simdi anliyorum.. verilen kiymeti gosteriyormus.. o aile bal gibi de biliyodu nisanli kizla ilgilenilir, hediye alinir vs.. kiskancliklarindan, hainliklerinden 'sen degerli degilsin' i haykirmak istemisler, bunu simdi anliyorum..Günaydın canlarım.
Öncelikle bi konuda sizin fikrinizi almak istiyorum.
Nişanlı olarak 2 bayram geçirdik ve çevremde olan tüm arkadaşlarım nişanlısının ailesinden hediyeler almış.
Birisine bileklik alınmış, diğerine bilezik, birinin tüm bayramlık kıyafetleri, diğeri için koç kesilmiş vs vs
Annem geçen bayram bana demiştiki kızım yanlarına gittin adettendir bi altın bile vermediler mi dedi.
Bende sinirlenmiştim ben öyle şeyleri zaten sevmem anne ne gereği var söylüyorsun biz birilerinin altınına mı muhtacız falan diyip konuyu kapatmıştım.
Annemde kimsenin birşeyine zaten tenezzül etmem fakat bu olması gereken birşey demişti.
Neyse o bayram bitti kurban bayramı gldi hediye almalarını geçtim 1 saatlik yoldan ailemi ziyarete bile gelmediler 2 bayramdır.
Çokmu düşüncesizler yoksa saf'a mı yatıyorlar anlamadım.
Geçen bayram sinirlendiğim için bu bayram annem hediye konusunu falan açmadı ama durumu olmayan insanlar değiller, işin maddi boyutunda asla gözüm yok fakat koca koca insanlar bunlar elbette örfü adeti bilirler, kendimi çok önemsiz hissettim fikirlerinizi almak istiyorum
Seboş ciddi soruyorum ne anlıyorsun bu hediyelerden? Sonuç olarak ortak ödemiyor musunuz? Kpeder falan hediye etse neyse de eşin alınca aynı cüzdandan çıkıyor be anacım.sonra 10. yıl hediyemin resmi yani ona benzer bir şey bileziği de var
yani çocuk ilkokuldan çıkar,çalışmaya başlar,gelin aynı eve girermiş.şu anda öylemi neredeyse 24-25 yaşına kadar çocuklar okulda.aileler yeterince masraf yapıyor.ayrıca birikim bile yapamıyorlar ki bir de çocuk hemen evlenmeye kalkınca vay ki vay.ailenin beli doğrulmuyorKesinlikle. Eskiden şartlar farklıymış, erkekler babalarıyla çalışır, kızlar kayınvalide yanına gelin gidermiş. Doğal olarak kese ortak. Şimdi şartlar çok değişti. Bence herkes birikimini yapsın, kimseye yük olmadan evlensin. En temizi.
Bizim orada düğünden önce erkek tarafı ilk gelir ayramlaşmaya, düğün olduktan sonrada karşılıklı ziyaretler olur.
Bu birçok yerdede böyledir.
Seboş ciddi soruyorum ne anlıyorsun bu hediyelerden? Sonuç olarak ortak ödemiyor musunuz? Kpeder falan hediye etse neyse de eşin alınca aynı cüzdandan çıkıyor be anacım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?