Nişanlımın ailesi? ...

ve size gelmelerini bekliyor anneniz. Gerçekten şu an ne diyeceğimi bilemedim. Sizin oralarda büyükler mi küçükleri ziyaret eder?

Bizim orada düğünden önce erkek tarafı ilk gelir ayramlaşmaya, düğün olduktan sonrada karşılıklı ziyaretler olur.
Bu birçok yerdede böyledir.

olabilir,ondan sonra en azından gelin alıyorlar tabii ki bunu alacaklar,gelin alıyorlar tabii ki yapacaklar sıkıntısından kurtulurum.

yaaa öyle deme gelim kına gecemde oğlan veriyoruz diye söylenmşler onca kişinin içinde.annemin burnundan ateş fışkırmış, oradan tüymüş yoksa korktum kendimden diyor

Aynen aynen. Eşimde, o zamanlar eksik yapılan şeyler için şuanda çok üzgün. Ailesinin de bu evde maddi olarak 5 lira hakları hediyeleri olmadığı gibi manevi olarak bile yok. Haliyle hiçbirşeyimizde söz sahibi değiller. Diyorum bende, bana yapmadılar etmediler, hediyeler alıp değer verdikleri geliniyle görüşsünler. Sonuçta ne oldu, aşk kazandı sevgi kazandı. Eşimin ailesi bilipte yapmadıklarıyla kendilerini küçük düşürdüler.

bence de artık kızlarımız da çalışıyor.bana göre de 2 genç kendi yuvasını istediği gibi kursun.ailelerden beklentiye girmesinler.ailelerde hediyelerini alsınlar ve şu anda benim komşularımın çocukları böyle evlendi,gayet hoş da oldu.ne sorun yaşandı,ne kırgınlık oldu

Nişanlın sen sesini cikarmiyosun diye üstüne geldikçe geliyo ailesi de öyle
Sanki

Ben de nişanlıyım. Arife günü arayıp bayram ziyaretine onlara gitmek istediğimizi söyledim. Nişanlımın babası yaşça bizimkilerden büyük diye. Aslında onlar bize gelmeyi düşünüyorlamış, etrafa soruşturmuş kayınvalidem önce erkek tarafı gider sonra onlar gelir demişler ama ben arayınca ben bir düşüneyim dedi sonra siz gelin kızım dedi biz gittik

Ah arkadaşım ah, kağıt mevzusunu ben yazmıştım. Eşimin abisinin hanımının ailesi yazıp vermişler. Son derece çirkin bir hareket, ben bunu tavsiye olarak yazmadım ki, tavsiye etsem ben kendim uygulardım. Eğer yanlış anlaşıldıysa düzelteyim :) Evlendikten sonra eş hep bizim eşimiz, zaten ne istersek alıyorlar. Hatta benim eşim yapamadıkları için bile şimdi farkında onlar için bile üzülüyor. Boşver geldi geçti ne güzel evliyiz diyorum :)

Bizim orada düğünden önce erkek tarafı ilk gelir ayramlaşmaya, düğün olduktan sonrada karşılıklı ziyaretler olur.
Nişanlınızın bu adeti bize söylemeniz gerekirdi önceden demesinde yanlış olan şey ne? Ben nişanlınızın annesi ve babasının yerinde olsaydım çok bozulurdum bu duruma. O kadar saçma geldi ki bahsettiğiniz şey. Ben bir büyük olarak kalkıp da benden küçüğün ayağına gideceğim bayramlaşmaya? Hadi onu geçtim bunu yapmadım diye karşı taraf bana laf sokacak bir de. Anneniz bu konuda çok ayıp etmiş doğrusu.

Kesinlikle. Eskiden şartlar farklıymış, erkekler babalarıyla çalışır, kızlar kayınvalide yanına gelin gidermiş. Doğal olarak kese ortak. Şimdi şartlar çok değişti. Bence herkes birikimini yapsın, kimseye yük olmadan evlensin. En temizi.

47 yaşımdayım ama biz de vardı,siz de yok demek ki

Doğru haklısın. Herkeste bir değil. Aslında aynı memleketten değildik ve farklı kültürden iki aileydik. Ona rağmen benim kv "o çarşafa bakan gözler kör olsun, bana da kv öyle demişti" demişti...

dun gece annemle bunu konustuk.. bosandigim esin ailesi de asla ilgilenmezlerdi, ne hediye ne bsy.. ve benim de maddiyat umrumda degildi, annem soyleyince annemi sustururdum.. ama mesele altin filan degilmis ki, simdi anliyorum.. verilen kiymeti gosteriyormus.. o aile bal gibi de biliyodu nisanli kizla ilgilenilir, hediye alinir vs.. kiskancliklarindan, hainliklerinden 'sen degerli degilsin' i haykirmak istemisler, bunu simdi anliyorum..
senin durum belki oyle degildir.. ama yine de ilgilenmeleri, gelip gitmeleri gerek.. annen hakli

sonra 10. yıl hediyemin resmi yani ona benzer bir şey bileziği de var
Seboş ciddi soruyorum ne anlıyorsun bu hediyelerden? Sonuç olarak ortak ödemiyor musunuz? Kpeder falan hediye etse neyse de eşin alınca aynı cüzdandan çıkıyor be anacım.

yani çocuk ilkokuldan çıkar,çalışmaya başlar,gelin aynı eve girermiş.şu anda öylemi neredeyse 24-25 yaşına kadar çocuklar okulda.aileler yeterince masraf yapıyor.ayrıca birikim bile yapamıyorlar ki bir de çocuk hemen evlenmeye kalkınca vay ki vay.ailenin beli doğrulmuyor

Seboş ciddi soruyorum ne anlıyorsun bu hediyelerden? Sonuç olarak ortak ödemiyor musunuz? Kpeder falan hediye etse neyse de eşin alınca aynı cüzdandan çıkıyor be anacım.

ben de henuz çözemedim.hepsi kasada bir kere takıldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…