Nişanlımın ailesi? ...

Ben nişan alışverişine çıkmadım. Bana hala saçma geliyor bunlar. Ama çıkmış olsam ve öyle bir laf gelse ya geri dönerim ya da tek kuruş ödetmem. Para ile ilgili değil bu.
Ben bu konularda farklı düşünüyorum. Biz kendi düğünümüzü kendimiz yaptık ve bütün masrafları da kendimiz çektik. O bakımdan tam empati yapamıyorum.

Ben neden kızıyorum bu tip şeylere biliyor musunuz .İnsanlar adet diyerek aslında gösteriş derdinde .O adam nişanlısına kimse görmeden minicik bir kolye alsa ya da ne bileyim bir blüz ufak bir şey ne kadar güzel olur ama ikisi arasında .Güzel şeyler .Bayramlarda hediyeleşmek güzeldir ama tıptı dinde zorlama olmadığı gibi bunda da olmamalı ve insanlar başkasına göstermemeli .O yüzden itici oluyor insanlar ve sorunlar çıkıyor yok yere .Yanlışmıyım .

Her adeti sen de yapacaksan sana yapılmayanlara üzülebilirsin. Düğünler benim bildiğim erkek tarafının memleketinde yapılır, bu da adet değil mi

Bana göre hediye alınması şart değil. Her yörenin adetleri farklı tabi ama bence bu kadar düşünmeyin. Nişanlınız eli sıkı biri değilse diğerlerini umursamayın.

aramaları lazımdı aslında.
Nişanlınla paylaştın mı bu durumu?

Annem gelmemelerini paylaştı, dünde kendisi bana konuyu açtı ne gereği vardı annen bunu söyledi belki adeti bilmiyorlardır dedi.
Gülünç bir durum cevap dahi vermedim güldüm geçtim maalesef.

İşte sırf bunlar yaşanmasın diye ben de ne bohça istedim ne nişan alışverişi zaten kocama giyeceğim şeyleri onların görmesine gerek yok . Ne kadar çirkin bir laf keşke bu lafı duyunca gitmeseydiniz alışverişe.

Safa yatıyorlardır ya hangi yöre olursa olsun az çok bir hediye verilir. Ohh ne güzel işlerine gelince adettendir işlerine gelmeyince bizde öyle birşey yok

aramaları lazımdı aslında.
Nişanlınla paylaştın mı bu durumu?

bence bu ailenin burnu büyük ve gerçekten sorunlu duruyorlar.nişan alışverişinde ne alınır ki zaten çok masraf yapmayalım demeler çok gereksiz.

Benim sadece bir kız kardeşim var. Hiç erkek tarafı olmadık. O yüzden sanmayın ki erkek tarafını kayırıyorum. Ama biri benim aileme o bilezik takılacak gibi bir rest çekseydi çok çok soğurdum o insandan. Bana bu çirkin geliyor. Takarsa kendi şanı yürür. Hediye falan olaylarında da böyle. Sanırım bizim durumumuzda kendi maddi durumumuz ailelerden iyi olduğu için hep ben elim kolum dolu gideyim istiyorum. Onlar da gelirken bir şey almazlarsa bana koymuyor. Tam tersi durumu hiç görmedim. (Ailelerin maddi durumu süper, çocuklar orta karar) o yüzden ne diyeceğimi bilemiyorum.

hayır kesinlikle haklısın.......... ben bu konunun maddi kısmında değilim konu sahibi şayet samimi ise ki bana nedense samimi geldi(kötü bir şeymiş gibi lanse ettim ayıp bana) bir ziyaretin dahi önemine dem vurdu..ha nişanlı kızdır masada üç kişi görgüsüzce baaaaak kaynanaaaam aldı diye gevşekleşince illaki zoruna gitmiştir..hangimiz bu hissiyata girmeyiz ki dürüst olalım..bence safa yatan nişanlıyı ele almalı önce konu sahibi..

Annem gelmemelerini paylaştı, dünde kendisi bana konuyu açtı ne gereği vardı annen bunu söyledi belki adeti bilmiyorlardır dedi.
Gülünç bir durum cevap dahi vermedim güldüm geçtim maalesef.

işin zor ben buralarının müdürüyüm havalarındalar.ben onu hissettim.

yorumları okumadan sorayım,evlendikten sonra da kaynananın gelenek göreneklerine uyacak mısınız

Her adeti sen de yapacaksan sana yapılmayanlara üzülebilirsin. Düğünler benim bildiğim erkek tarafının memleketinde yapılır, bu da adet değil mi
Ama onun çevresinden 70 kişi gelecekse benimkilerden en az 400 gibi canım.
400 kişinin gitmesi mi daha mantıklı 70 mi diye düşündük

zaten o insanlar görgüsüz belli .Hani dedi ya konu sahibi Türk müsün .Hem Türküm hem de müslümanım ve benim bildiğim varlık da yokluk da belli edilmez bizim kültürümüzde .Ayıptır .Birkaç görgüsüz nispet yapacak saftirikler de oyuna gelip nişanlısına çatacak sonra ailesi duyacak .Bir sürü gereksiz laf söz kin tutma .Sonra bunlar bilinçaltına atılacak en olmadık yerde yeniden gündeme gelecek .İşte sana zararları .

yorumları okumadan sorayım,evlendikten sonra da kaynananın gelenek göreneklerine uyacak mısınız

Ne varki
Valla kaynanam bişey derse bende senin gibi adetlerden epey uzağım anne derim
Şaka bir yana elimden geldiğince yapmaya çalışırım tabiki canım :)

Ama onun çevresinden 70 kişi gelecekse benimkilerden en az 400 gibi canım.
400 kişinin gitmesi mi daha mantıklı 70 mi diye düşündük
Belki de sizin adetler öyle gerektiriyor dediğiniz konuların da onlar için mantıklı olmayan yönleri vardır ve bu yüzden yapmamayı tercih etmişlerdir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…