Nişanlımdan ayrılmak üzereyim lütfen yardım..

Onlar Yok gibi yaşamak nasıl mutlu ediyor ben anlamıyorum sonuçta eşinizin var olma sebebi ailesi nasıl Yok sayılıyor yok sayıldığı İçin nasıl mutlu olunuyor kötü olsalar bile Yok sayılmayı hak eder mi bi aile anne baba
Hemen hen bende konu sahibi gibiyim. Evliyiz. Ve dediginize katılıyorum olmuyor ! Onlarda anne baba!

Evet kültür farkı oluyor zor olsa da insan alışıyor alışmak zorunda çünkü
Evlenmeden her şey güllük gülistanlık geliyor yaparım ederim katlanırım diyorsun sonra bir bakıyorsun çok farklı mecburen alışıyorsun ama şimdi haklarını yiyemem benim eşim de ailesi de iyidir evet çok farklı düşündüğümüz yerler de var ama burda en büyük sorumluluk eşe düşüyor

Hemen hen bende konu sahibi gibiyim. Evliyiz. Ve dediginize katılıyorum olmuyor ! Onlarda anne baba!
Evet olmuyor gerçekten bende anneyim bugün ben Yok sayarsam yarın öbür günde beni Yok saymazlar mı diye düşünüyorum bence böyle durumlarda ya kendi kültürüne yakın birini tercih edeceksin yada kabulleneceksin kabulleneceksin derken baktın olmuyor mesafeli bi şekilde devam edersin ama Yok saymaya anlam veremiyorum ben

Ben de aynı durumdaydım. Ciddi adımlar atılınca bu farklılıklar daha fazla batar ve işin içinden çıkamam diyip ayrıldım ben. Söz, nişan, düğün olaylarında aileler benzer olsa bile sıkıntılar çıkarken bir de farklı aile yapılarıyla neler neler çıkar dedim göze alamadım bir türlü. Fakat sizin uzakta oluşunuz büyük bir artı ve sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyorum.

Evlenmeden her şey güllük gülistanlık geliyor yaparım ederim katlanırım diyorsun sonra bir bakıyorsun çok farklı mecburen alışıyorsun ama şimdi haklarını yiyemem benim eşim de ailesi de iyidir evet çok farklı düşündüğümüz yerler de var ama burda en büyük sorumluluk eşe düşüyor
Aynen katılıyorum size evlenmeden önce her şey toz pembe geliyor evlenmeden önce ne var ki öylede olsa böyle de olsa yaparım katlanırım dediğin şeylere evlendikten sonra katlanması zor geliyor eşin iyiyse tesellin oluyor ve katlanmaya çalışıyorsun eşin yükünü hafifletmesi de önemli

Aynen katılıyorum size evlenmeden önce her şey toz pembe geliyor evlenmeden önce ne var ki öylede olsa böyle de olsa yaparım katlanırım dediğin şeylere evlendikten sonra katlanması zor geliyor eşin iyiyse tesellin oluyor ve katlanmaya çalışıyorsun eşin yükünü hafifletmesi de önemli
Evlilik her türlü zor bence bir de kültür farkı varsa daha da zor oluyor bazen çünkü derdini anlatamıyorsun

Evlilik her türlü zor bence bir de kültür farkı varsa daha da zor oluyor bazen çünkü derdini anlatamıyorsun
Sizin nasıl peki eşiniz nereli siz nereli merak ettim ben tdağlıyım eşim Artvinli bizde bi başkasının evine gidip kalma yoktur ama eşimin ailesi bi başkasına gitsin kalsın çok seviyor biz bi başkasının evinde rahat edemeyiz çekiniriz ama bunlar kendi evi gibi rahat edebiliyor

Evet olmuyor gerçekten bende anneyim bugün ben Yok sayarsam yarın öbür günde beni Yok saymazlar mı diye düşünüyorum bence böyle durumlarda ya kendi kültürüne yakın birini tercih edeceksin yada kabulleneceksin kabulleneceksin derken baktın olmuyor mesafeli bi şekilde devam edersin ama Yok saymaya anlam veremiyorum ben
Kesinlikle!!! Men dakka dukka . Tabii ben yetistirilme tarzı olarakta biraz boyle yetistirildim, ana - baba tacdir.

Maalesef gönül ferman dinlemedi birimiz cok uc kulturden evlendik ama birbirimizi seviyoruz. Bizde gorumcelerim fenaydi ve esimin aileside onlara cok takiliyordu. Simdi gorumcelerimle görüşmüyorum ve anne babayla daha iyiyiz. En azindan sohbet edip konusup gülüp eglenebiliyoruz. Bende cogu seyi gormezden geliyorum. Ama buraya gelene dek esimle çok savaştık, hatta bazen dusunuyorum kafasinda beni farkli goruyor mu diye ama hamdolsun su anlik sorun yok. Rabbim herkeslere hayırlı yuva nasip etsin

Ne yapıyor babadı konuyu detaylandırırmısınız?

Kaç kurtul. Aynı ben dedim okurken. Birebir sanki. Ben ayrıldım. Şimdi ne zaman düşünsem şükrediyorum. Kendime yazık edecektim neredeyse ailemi de kendimi de rezil edecektim diye her düşündüğümde böyle büyük bir yanlıştan döndüğüm için şükrediyorum 🙏🙏

Aklli ol babasiyla ailesiyle evlenmiyorsun esinle seviyorsan oda seni seviyorsa evlenin mutlu olun ailesine sebeb kötü olma esinle derim

Peki evlenince anneci babaci olursa kocası. Erkekler genelde öyle oluyor diye düşünüyorum. Ailemi ezmeye çalışıyorsun gibi bir psikolojiye girerse diye korkardım ben. Aile ile de evleniliyor gibi geliyor bana maalesef.

Peki evlenince anneci babaci olursa kocası. Erkekler genelde öyle oluyor diye düşünüyorum. Ailemi ezmeye çalışıyorsun gibi bir psikolojiye girerse diye korkardım ben. Aile ile de evleniliyor gibi geliyor bana maalesef.
Bana göre öyle degil ipin ucunu esinde nasil tutarsa öyle gider aile bi yere kadar olur bi yerden sonra es ve daim olur.
Sevgi varsa arada güven varsa gider ömür boyu ha yok aileye kuzuciger olup esini yok sayacaksa baslamadan biter zaten..

Herkese merhaba
Nişanlımla 2 ay önce nişanlandık öncesindeki 4 yıl da sevgililik dönemimiz oldu. Evlilik dönemi işin içine girene kadar inanılmaz mutluyduk. Hayatımın erkeğini bulmuş gibiydim o da bana hayatının kadınını bulduğunu hissettiriyordu. O şu an 33 yaşında ben 25. Geçen sene bana evlenme teklifi etti ikimizin de ayakları yerden kesildi çok mutluyduk ve evet dedim. Sonra konuyu ailelerimize açtık. O gün bugündür hiç bir şey yolunda değil resmen mutsuzuz. Benim ailem ile nişanlımın ailesi arasında inanılmaz kültür farkı var en büyük sorun da bu. Benim ailemde herkes üniversite mezunu kendilerini yetiştirmiş insanlar. Onun ailesinde kendinden başka okumuş insan yok. Benim ailemde herkes sakin kendi halinde kibar insanlar. Onun ailesinde herkes başka bir bomba. Çoğunluk patavatsız. Okul okumamaları önemli değil derdim hep ama kültür farkına eğitim farkı da eklenince uçurum artıyor. Birbirinden uzak şehirlerde yaşıyoruz ve evlenince de uzak şehirlerde olacağız. Annesi çok iyi düzgün bir kadın ama geri kalanı daha önce muhatap olduğum türden değil. Ailem başta bu sebeple istemedi. 1 sene mücadele ettim ailemi ikna etmek için. Sonunda ettim ve 2 ay önce nişanlandık. Herşeyin çok güzel olacağına inanmıştım ama malesef nişanın ertesi günü bizi evlerine yemeğe davet ettiler. Babasının patavatsız konuşmaları beni öyle mahcup etti ki ailemi kimlerle muhatap ettim dedim inanılmaz üzüldüm. O gün neredeyse nişanı atacaktım. Nişanlıma kıyamadım. Çok iyi çok anlayışlı benim bir dediğimi iki etmeyen her istediğime yetişemeye çalışan biri. Ailesini karşısına almış konuşmuş. Herşeyin düzeleceğine inanmıştık ikimiz de. Ama bomba babası yüzünden hiçbir şey düzelmiyor. Zaten sürekli aklımda böyle bir aileyle nasıl anlaşacağım kaygısı var bir de üstüne babasının hareketleri var. Nişanlımla sürekli aramda bu problem. Nişanlım da babasının hareketlerini konuşmalarını onaylamıyor babasını uyarıyor ama fayda etmiyor. Kısacası onun da elinden birşey gelmiyor. İstersen ailemle görüşme dedi zaten şehir dışındalar görüşürsen de bayramdan bayrama ancak görüşeceksin diyor. Kendisi de zaten ailesinin yanına bayramdan bayrama anca gidiyor. Ama yine de korkuyorum. Sürekli kendimi harcıyor yazık ediyor gibi hissediyorum. 2 ay sonra düğünümüz var evimizi döşedik her şeyimiz hazır ama benim iç huzurum yok. Gönül rahatlığıyla evlenemiyorum. Akıl alacak kimsem yok çevremde. Nolur bana yardım edin. Evlenmekten vazgeçmeli miyim yoksa devam mı etmeliyim.
Eğitimm şart diyorum baskanbsey demiyorum bazı ınsanları kendşni cok akıllıda zannedeblıyor acıkcası sana basta aaaa ne guzel dedrtiyor ama eline ktap almamıs adamın hali beter dnyadan b habet oluyor aile ilede kesnlkle evlenılıyor acıkcası benm aile. Esimin ailesi ile dgunden snra gorusmediler kafam rahat ben gdıyorum bende sabredıyorum b cok seyi blmişlk taslanması hic hos deil evet haklısn ama sanada sabır gunleri yakın

İnsan ailesini secemiyor ki bir de nisanlınızın tarafından bakın olaya. Kaldı ki size hiçbir baskı yapmamıs neden kendinize yazık edeceğinizi düşünüyorsunuz?

X