Teşekkürler arkadaşlar fikirler için. Karar verdim. Fakat bu kararım bende kalsın. Birçok arkadaş "bu sorulur mu" demiş. Haklılar.... Bu yüzden daha fazla rencide olmadan konuyu kapatmak istiyorum. İyi günler
Canim imam nikahi olmadan evli olmuosun resmi de olsa, ha musluman degilsen onu bilemem.. Nikahli olup dugunden once anlasamayip bosanan cok kisi biliyorum ben... tercih senin ama hergun evlenmiosunn.. bu en ozel anin uygun olan neyse onu yap derim ben...Bu kadar bekleyen bir ay da bekler yani.. ben evlendigim gece anne evinde kalmistim 2 gun sonra anca esimle basbasa kalabildim cok da guzel oldu icime sindi hersey yani.. tercih senin...yakisani yap kendine
Kimin nasil yaptigi yasadigi beni ilgilendirmez saygi da duyarim.. nikahli yapar nikahsiz yapar alalede yapar.. benim bir muslumana sunnet ehline yakistirdigim sekli bu usttteki mesajimlarimda gorebilirsiniz....konu sahibi kiz sordu bende fikrimi soyledim ki dini nikahla resmi nikahin hukmunude okudum. mesajlarimda da belirttim. ama halen yakisanin bu olmadigi gorusundeyim..
Mesajlarimda duzelttim dini nikahla resmi nikah ayni sayilabiliyormus mehir daha sonradan ekelenerek....
yaa yok ne pişmanlığı.. niyeti beraber olmak icazet istiyorBirlikte olduktan sonra "ayh düğün olmadan ilişki yaşadım pişmanım, moralim bozuk, psikolojim çöktü" demeyeceksen yap yani. Gerçi bize sorduğuna göre öyle olacak gibi.
Düğünden sonra zaten başka bir evde yapmayın o işi..
Ben de Erzurumda yaşıyorum düğünümüz uzakta oldu burda gurbetteyiz..
Eşim istemiş olsa dahi ben istemedim kv elti evinde gerdeği..
Evimize geldik rahat rahat...
Kendimizi kasmadık..
O halde bile sabah zor oldu.. Nasıl olacağını da bilmiyorsun zaten o yüzden o riske girilmez..
Şurda 1 ay kalmış...
Dini nikah da yoksa biraz yanaşma derim ben...
Senin de gönlün var gibi...
Biz de öyle düşündük bir ara biz hatta düğünden 5 ay önce resmi nikah yapmıştık tayin için..
Ama gerçekten düşündüm o günün büyüsü bana daha güzel geldi..
O gün o güzel eğlence düğün gününden sonra onun kadını olmak bana daha güzel geldi iyi ki önceden olmamış dedim..
Tabi ki dini nikah da yapın resmi den sonra o zaman sen de istersen yapın...
Tamamen sana kalmış..
Erzurum gibi yere de kış gelini olarak gelmek iyi cesaret uuvvv buz gibi : )
yaa yok ne pişmanlığı.. niyeti beraber olmak icazet istiyor
Açıklaması da var beyfendinin araştırmış imam nikahı ile resmi nikahın rükünleri aynıymış aynı yere geliyormuş falan. Bu konuda bi bilgim yok. Aslında istemememin sebeplerinden biri de bu..
Aslında istiyor ama bir yandan namuslu kız da olmaya çalışıyor bence. Hani istemiyorum hep ısrardan...
Kesinlikle aynı değil. Yanlış yapmayın derim. Allah işlerinizi ras getirsin istiyorsanız bu düzeni bozmayın derim. Herşey usulüne göre olsun O beyaz gelinlik daha anlamlı oluyor.. Sabretmişsiniz sadece 1 ay daha..
Olduki başınıza birşey geldi hiç ummadığınız bir şey o zaman napıcaksınız ? geri dönüşümü olan bir yola girersiniz sonra
ben bu konuyu bizzat imama cevaplandırdım. nikah için gerekli olan şartlar şahit ve mihirdir.
bu resmi nikahla daha belirgin şekilde oluyor. dini nikaha gerek bile yok dedi!
ve bunu dini bilgisi fazlaca olan insanlarla konuştum onlarda aynı şeyi dedi.. üstelik onun adı imam nikahı değil dini nikah diye de uyardılar!
bı kadın olarak dini nikahla resmı nıkah aynı dıyen bı kadın benı cok rahatsız ettı
bıcok kadın buyuzden magdur oluyor , kanunla yuruyen bı devletde yasıyoruz
hanım hala miladdan öncede kalmıs...
ne munasebetYukarida bir arkadasimizin soylemesi uzerine bende okudum..
Siz dini nikahiniz olmadan evlenin evlendirin ozaman.. kimsenin bir sey dedigi yok.. Ben sadece dini nikah olsun demiyorum.. Resmi nikah evet kanunu islemler icin vs tamam ama ben o uhreviyetten bahsediyorum usulden sunneten bahsediyorum.. Bu yuzden mi bu kadar tepki cekiyorum.. irreti rahatsizlik verici oluyorum..
hayır ilişki yaşasa da yaşamasa da zaten geri dönülmez bir yola girmiş olmuyor mu.
bir şey olursa her şekilde resmi boşanma yaşamayacak mı. hayır ilişki yaşamayınca, bir ayrılıkta sanki muhtara gidip bozduracak nikahı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?