• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım Düğün İstemiyor

Canim zaten kaynananlar gelin almaya gelmeyecek mi
Sen elini kolunu sallahayarak gitmeyeceksin herhalde
Benim cevremde de hatta anlamda da farklı şehirler olunca 2 düğün oldu
Hem kizin akrabaları gördü kizi gelinlik içinde
Hem erkeğin memleketinde oldu
Nisanlinin ailesi kiz aliyorlar bir zahmet gelsinler 8 saatlik yolu

nişanlın ve kaynananlar hiç mi gelmeyecek sizin memeleketeo_O

Merhaba

1 yıldır nişanlıyız, kasımda düğünümüz var. düğün onun ailesinin olduğu şehirde. benim ailem başka yerde iki şehrin arası 8 saat. biz de bir üçüncü şehirde yaşıyoruz.

benim annem babam heveslenmiş, onların şehrindeki düğüne bizden kimse gelemeyecek diye kendi oldukları yerde düğün yapmak istiyorlar. salon bakmışlar. maddi olarak babam karşılayacak her şeyi. sadece gidip katılacağız düğüne.

ne dersin böyle bir şey var deyince nişanlım bana kızdı. maddi manevi ben ailemi oraya getiremem. annem yorulur dedi. nerde görülmüş iki tane düğün dedi. ben gelmem, kendiniz yaparsınız düğününüzü dedi. illa inat edersen suratımı asıp oturmaya gelirim anca dedi. çok istiyorlarsa seni oradan biriyle evlendirsinler bile dedi.

benim annem babamın o kadar emeği var üstümüzde. tadilat yaptırdılar eşya aldılar hep destek oldular. bir istekleri düğün yani. ona da ettiği laflar bu.

herkesin maddi durumu iyi. maddi olarak bir gidip gelmek onun ailesi için konu bile değil. yorgunluk olarak da, benim aklıma gelmemişti ama kendisi getirdi tartışırken, sen şimdi tatile gidiyorlar buna niye gelmiyorlar bile dersin dedi. tatile gidiyorlar, gezmeye gidiyorlar.

ben ona ve onun ailesine maddi manevi çok emek harcadım, hep yanlarında oldum, her ihtiyaçları olduğunda atladım gittim, koşturdum, ve öyle bir iki defa da değil. hem de iki tane işte çalışıyorum, hiç vaktim olmamasına rağmen. o o zamanlar çalışmıyordu. işe yeni girdi daha.

şimdi o bir gün izin alıp da bizim oraya kendi düğününe gelemezmiş. ki izin almasa da olur cumartesi olacak.

ben de iyi ben evlenmek istemiyorum zaten dedim. sonra düğün istemiyorum diye düzelttim dedim. konu şimdilik kapandı ama daha ailemle konuşmadım.

konu düğün de değil zaten. ben düğün seven isteyen bir insan değilim. sadece nikah olsun diyordum. onlar istedi diye düğün yapacağız. ben istemediğim şeylere tamam diyorum onlar mutlu olsun diye.

benim düşündüğüm böyle bir ömür nasıl geçecek. benim ona ihtiyacım olunca yanımda olmuyor. bir şey istesem genelde ilk cevabı hep ben şimdi nasıl yapayım oluyor. ben de gerçekten düğün gibi ona ihtiyaç olan bir şey olmadıkça bir şey istemiyorum artık.

bence bu ilişkide mutlu olmak için benim beklentimi sıfırlamam lazım. anca böyle olacak.

sizler ne dersiniz bana ne tavsiye verirsiniz. kavga etmekten de yoruldum artık... biz bir yıldır beraber yaşıyoruz, eve ben bakıyordum, o daha yeni işe girdi. evli gibi olduk birbirimizi çok yıprattık. evlenmek için heveslenmem lazım benim şimdi. ama benim hiç enerjim isteğim yok.
Ufff çok canım sıkıldı bu durumuna adam adeta alacağını almış ne düğünü diyor, evlenmeden evli gibi yaşayınca hiç bi hevesi de kalmamış. Allah Mesut etsinde, illa evlenmen gerekiyorsa bu adamla, fazla masraf yapmadan evlen, paranı da elinde tut bu adam için beş kuruş harcama.

Benim etrafımda ayri sehirlerde yasayip da evlenen ne kadar insan varsa hepsi iki dugun yaptılar
zaten dogru olan da budur hem kızin ailesi hem erkegin ailesi icin
kaldiki bu insanin kendi dugunu ya insan doyamaz o gun bitmesin ister
kosa kosa gidecegi yerde lafa bak hizaya gel!!!

2 düğün yapan çok oldu arkadaşlarımdan. Biz de ilk başta öyle düşünmüştük sonra çok masraf çıkarmayalım diye nişanı büyük yapmaya karar verdik, belki siz de öyle yapabilirsiniz.

Sen tek basinami gelin gideceksin sekiz saat yola.eğer öyleyse ayrıl valla hayırlısı olur.

Aaa pardon nişanlıymışsınız zaten, bugün çok çalıştım idare ediverin o_O

Asıl böyle durumda iki düğün olur. Ailen için sıkıntı olmayacaksa da evlilik işini 2 kez düşün derim.

Cok sacma ya eskiden kiz evi naz ederdi simki erkek tarafi .canim 15 gun once kuzenimi everdik gelin trakyada biz icanadolu yasiyoruz tam 10 saatlik yol once oglan evinde dugunumuzu yaptik 4,5 gun sonrada kiz tarafinda hem kinasi hem dugunumuzu yaptik burdanda bir 20 25 kisi kadarda gittik gayette guzel oldu iyce doyduk dugune:) ..bacim dahs fazls taviz verme bir kere yasiyacan ya sen nasil istiyorsan oyle olmali dugunun

Ya ben de " Annemler yorulur " a takildim.. Gerçekten ana kuzusu.. Üstelik hazirci...

Canim sen duygularından ve evlenmek istediğinden emin misin?
(Gecmisin sadece birinci sayfasini okudum yazdiysan da k. Bakma)

deli oluyorum böyle düğünü az bir zaman kala aile delisi olan erkeklere kına gecesinide onlara yapmak gerekecek yakında anasına sarılıp sarılıp ağlasınlar diye...

konu ne kadar ilerledi bilmiyorum ama taviz vermeyin sonra çok içinize dert olur ...

bir sinava hazirlanmasi gerekiyordu.

annesiyle oturuyordu ve o sirada calisamiyordu.

benden uzakta iken bos bos internette dolasiyordu, hatta gereksiz arkadasliklar (kadinlarla) kuruyordu internetten.

benim yanimda daha rahat calisir, internetten ve yaptigi gereksiz iliskilerden uzaklasir diye dusundum.

hoş, çalışmadı. vakti bosa gecti. internette arkadaslik isi bitti ama yine vaktini internette gecirdi. sinavdan vacgecti. başka bir işe girdi.

Yaslariniz kac canim?

Ben sebebini anlamadım, maddi olarak da senin ailen yapacakmış 2. düğünü. Ne alaka yani... Bir şeyin bahanesi olabilir mi bu?
Hani son noktada herhangi bir şeyden hele ki böyle bir durumdan sorun çıkartmak bana saçma geldi.

benimde dayımın oğlu 2 düğün yaptı çoğu kişide yapar tamam masraflı ama beim dayımın oğlu ist dan gitti eskişehire orda kır düğünü yaptılar ist da da salon düğünü.şuna bak hele hazır düğüne gitmiyor.bu şimdiden böyleyse iyi düşünür derim bu düğün meselesi değil bencillik meselesi anneside yorulsun bi zahmet oğlu evleniyor boru değilya lafa bak ya

Back