• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlım düğünden önce resmi nikahtan sonra birlikte olmak istiyor karar veremedim :/

peki aile normal karşılamasaydı sence kızlarının tek başına nişanlısı ile aynı evde kalmalarına izin verir miydi, bir aile büyüğünü de başlarına musallat etmez miydi?

O beni inanın ilgilendirmez bayan. Sormuş forever herkes gibi bende yorumumu yaptım. neye takıldınız bu kadar anlamadım.
Herkesin kendi rahatlığıdır inancıdır. Bu kadar.

O beni inanın ilgilendirmez bayan. Sormuş forever herkes gibi bende yorumumu yaptım. neye takıldınız bu kadar anlamadım.
Herkesin kendi rahatlığıdır inancıdır. Bu kadar.

tam olarak bunu rahatlığa ve inanca bağlamanıza takıldım.
elbette hepimiz kendi yorumumuzu yapıyoruz, sizin gibi ben de.

ay şaka gıbı
ulkenın nıye ıyı bı yerlere gelemedıgı bellı oldu
resmı nıkahtan sonra ımam nıkahım oldu ama ben esımle ılıskıye evlendıkden 7 ay sonra gırebıldım !!!
sımdı ben cok namuslu oldum ve evlılıgımı garantıye mı almıs oldum :KK70:

bazı beyınler sadece bı organ kadar calısıyor malesef ...
dusunme kapasıtesı sıfır
Sen ilişkiye organ olarak baktığın için asıl düşünme kapasiten sıfır ! Kocanla yaşanan şey sadece organlar arası galiba sizin :KK14:

resmi nilahtan sonra yaşanabilir ki bana kalsa nikaha da gerek yok bu kişisel ve en iyi kararı sen verebilirsin.

ya ona bakarsak evlendıkden 1 ay sonrada bosanabılır
?
ozaman hıc ılıskıye gırmesınler
evlendıklerı gunun gecesı eşini kaybedebılır ?
bunlarda olabılen seyler

resmı nıkah olmus ve aynı evde yasıcaklar
aıle zaten o ısın olacagını bılır resmen karı koca olduktan sonra kımse bırsey dıyemezkı
cunku evlılık cınsel yasamın kamuoyunca onaylanmasıdır :)

dugunsuz sadece nıkahla evlenenler de var ? onlar napsın ?
o dugunun bozulacagı varsa 1 gun sonrada bozulur 1 yıl sonrada
ve ılıskı-evlılık bu dusunulerek yasanmaz
düğün bir nevi duyurudur halka, kişilerin evlendiğini ilan etmektir.
evlilik duyurulduktan sonra boşanmak da normal karşılanır.
çünkü yanlış bulsanız da bulmasanız da toplumdaki adet, gelenek, görenek böyle.
düğün olmadan birliktelik yaşanırsa (resmi nikah olsa dahi), ne diyecekler. seviştiniz ayrılamazsınız, belki çok önemli bir nedenden ayrılık kararı alındı ama sırf birliktelik var diye evliliğe mecburen devam edilebilir de.
bahsettiğim gibi, düğün arifesinde gözleri açılıp ayrılmak isteyen çiftlerden ilişki yaşayanlar ayrılmayı göze alamadı ve göz göre göre evlendi.
nedeni de ister gelenek deyin, ister toplumsal baskı.
sonuçta laylaylom değil hayatın gerçekleri bunlar.

Ayrıca arkadaşlar benim ailem yok sayılır... Annem babam ayrılar ve kendi başka aileleri var. Mesele sadece ben ve nişanlım için önemli.

:KK70: :KK70: :KK70:
vajınısmus durumumdan dolayı gercekden evlendıkden 7 ay sonra ılıskı yasayabıldım
o lanet zarın vucudumdan defolup gıtmesı ıcın amelıyat oldum yahu :KK70:
resmen evlenmısler cilvelesıp cılvelesmemenın dini boyutunu tartısıyorlar saka gıbı :KK70:
okadar cok dusunen hıc erkek arkadasıda olmasın ceyız alısverısıne asla nısanlısıyla gıtmesın hatta madem oyle yuzu kapalı dırek evlenılsın gerdek gecesı cıftler bırbırının yuzunu gorsun :KK70:
şaka gıbıler
KİB.

Bence bekle olmaz de benim eşimde çok ısrar etmisti artik bunalıyordum ısrardan ne bu ısrarları anlamıyorum insan tedurginlik içinde değil de kafası rahatça olmak varken nedir bilinmezlkklik deki nisanlina hazzı ertele beni daha çok arzu et palamdokenden önce olmaz de :KK48: kesin sert konuş bir daha ısrar etmesin beni bunalıma de valla kızımın nikahını düğünden sonra yapacam nedir bu ya hep sorun çıkıyor :KK20:

düğün bir nevi duyurudur halka, kişilerin evlendiğini ilan etmektir.
evlilik duyurulduktan sonra boşanmak da normal karşılanır.
çünkü yanlış bulsanız da bulmasanız da toplumdaki adet, gelenek, görenek böyle.
düğün olmadan birliktelik yaşanırsa (resmi nikah olsa dahi), ne diyecekler. seviştiniz ayrılamazsınız, belki çok önemli bir nedenden ayrılık kararı alındı ama sırf birliktelik var diye evliliğe mecburen devam edilebilir de.
bahsettiğim gibi, düğün arifesinde gözleri açılıp ayrılmak isteyen çiftlerden ilişki yaşayanlar ayrılmayı göze alamadı ve göz göre göre evlendi.
nedeni de ister gelenek deyin, ister toplumsal baskı.
sonuçta laylaylom değil hayatın gerçekleri bunlar.
canım benım konu sahıbı resmı nıkahtan sonra ılıskıden bahsedıyor
resmı nıkahındada aılelerı olacak :)
o aıleler o cıftın artık evlı oldugunu bılıyor...
dugun olmadan sadece resmı nıkahla evlendı abım,3yıllık evlıler gelınımızın cocugu var sımdı 2 yasında yegenım var
bak bak bak goruyormusun sevısmısler !!!! cok kınadım sımdı :D
ne demek ıstedıgımı anlatabıldım mı :)
ben nıkahsız gıtsın sevıssın demedım kız zaten resmı nıkahtan sonra ıstıyor esım dıyor

Ayrıca arkadaşlar benim ailem yok sayılır... Annem babam ayrılar ve kendi başka aileleri var. Mesele sadece ben ve nişanlım için önemli.
Hayat sizin, karar sizin.
yaşantınızı, tarzınızı, nişanlınızı en iyi siz tanırsınız. ona göre en mantıklı kararı verirsiniz.
ben yine genel bakış açısına göre atasözüyle son yorumumu yapıyorum.

gelin ata binmiş, ya nasip demiş.

resmi nikah olacak mı, olacak... ondan sonra resmen karı kocasınız. düğün yapmayıp sadece nikah yapan çiftler resmen karı koca sayılmıyor mu yani? düğünden önce sorun çıkarsa diye bekle diyenler var, düğünden sonra da sorun çıksa, düğünden önce de hatta düğün sırasında da çıksa yine de gidilip mahkemede boşanılacak Allah korusun. ne farkeder yani. nikahtan ayrı düğünden ayrı mı boşanılıyor. nolcak bu türkiyenin hali :KK53:

Merhaba hanımlar. bu siteyi uzun zamandır takip ediyorum. yaptığınız yorumlar insanın bakış açısını genişletiyor. Şimdi benim de kimseye soramayacağım bir derdim oldu ve size danışmak istedim. 24 yaşındayım. Nişanlıyım. Bir ay sonra 31 ocakta kına 5 şubatta düğünüm var. :KK9: Düğünümüzden önce resmi nikahımız olacak haftaya. Nişanlımla ayrı şehirlerdeyiz ve ayrıca Hem o hem ben ailemizin bulunduğu şehirlerde değiliz. Ben yüksek lisans için başka yerdeyim o da atandığı için bir başka şehirde. Düğünden sonra onun bulunduğu şehirde Erzurumda yaşıyacaz. Ben haftaya resmi nikah için onun yanına gidicem evimiz tutuldu gittiğimde aynı evde kalcaz çünkü pansiyona falan gidip masraf yapmayayım dedim. Ben gidene kadar eşyalarımız gelmiş olacak. Daha önce de eşyaları almak için yanına gittiğimde aynı evde aramızda bişey olmadan kalmıştık. Fakat şimdi nişanlım resmi nikahımızdan sonra evimize geçeriz romantik bi şekilde birlikte oluruz düğünü beklemeyelim o zaman zaten yorgun olacağız diyor... :KK51: Zaten düğünden sonra ailesinde kalmamız gerekiyor o gece çünkü ailesinin memleketi ile erzurum uzak birbirine hem kış yollar sıkıntılı arabamız da yok otobüsle dönecez erzuruma düğünden sonra. E düğün gece bitiyor o saatte otobüs uçak vs yok.... Of o_O Kısaca düğünden sonra orada kalmaya mecburuz. Uzun oldu kusura bakmayın.. Şimdi size sorum çok kararsızım kusura bakmayın :KK43: nişanlımın dediği gibi düğünden önce mi bu ilk gece korkumuzu atıp düğünden sonra küçük bi tatile gidecez palandökene rahat oluruz diyor. Böyle mi olsun. Yoksa ben de düşündüm ki "evliliğimizin büyüsünü düğünden önce birlikte olarak bozmayalım" düğün gecesi bişey olmaz sonra eve gelir tatlı anlarımızı yaşar sonra gideriz nereye gitceksek. Ama nişanlım ısrar ediyo senin için romantik bi oda hazırlayacam diyo.. of çok kararsızım o_Oo_Oo_O

Aynı evde kalacağınızdan gideceğinizden ailenizin haberi var mı yani onlar da bu duruma nasıl bakıyor.
Siz bilirsiniz, ama düğünü beklemek daha doğru olur bence.
Düğünde bozulan evlilikler var.

Evet çok haklısınız. Zorlamıyor beni tatlı tatlı ikna etmeye çalışıyor. Seviyorum istiyorum falan diye. Ama büyüsü bozulur mu ki :/
Benim fikrim cnm hani nikahtan sonra bi otelde olsa buyusu bozulur derim ama senin evin senin yatak odan bence yatagida hazirliycaksa buyusu bozulmaz cunku hep hatirliycaksin o gunu kv kalicakmissin dugunden sonra dugun gecesi de olmuyck gelinligin cikmis olucak evine gelince dugunununde bi buyusu kalmiycak ki zaten eger birliktelikte karar verirsen onleminide iyi al dugune iki ay var sonucta :)

resmi nikah olacak mı, olacak... ondan sonra resmen karı kocasınız. düğün yapmayıp sadece nikah yapan çiftler resmen karı koca sayılmıyor mu yani? düğünden önce sorun çıkarsa diye bekle diyenler var, düğünden sonra da sorun çıksa, düğünden önce de hatta düğün sırasında da çıksa yine de gidilip mahkemede boşanılacak Allah korusun. ne farkeder yani. nikahtan ayrı düğünden ayrı mı boşanılıyor. nolcak bu türkiyenin hali :KK53:

:KK9:

Back