Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
nişanlım düğünden önce resmi nikahtan sonra birlikte olmak istiyor karar veremedim :/
- Konu Sahibi Burundi
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- bir derdim var
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 21 Aralık 2009
- 25.770
- 28.943
- 798
Teşekkürler arkadaşlar fikirler için. Karar verdim. Fakat bu kararım bende kalsın. Birçok arkadaş "bu sorulur mu" demiş. Haklılar.... Bu yüzden daha fazla rencide olmadan konuyu kapatmak istiyorum. İyi günler
o zaman haydi hayırlısı olsun senin için.Allah mutlu mesut bir yuva nasip etsin.
- 9 Ocak 2012
- 14.973
- 28.817
- 798
Canim imam nikahi olmadan evli olmuosun resmi de olsa, ha musluman degilsen onu bilemem.. Nikahli olup dugunden once anlasamayip bosanan cok kisi biliyorum ben... tercih senin ama hergun evlenmiosunn.. bu en ozel anin uygun olan neyse onu yap derim ben...Bu kadar bekleyen bir ay da bekler yani.. ben evlendigim gece anne evinde kalmistim 2 gun sonra anca esimle basbasa kalabildim cok da guzel oldu icime sindi hersey yani.. tercih senin...yakisani yap kendine
ben bu konuyu bizzat imama cevaplandırdım. nikah için gerekli olan şartlar şahit ve mihirdir.
bu resmi nikahla daha belirgin şekilde oluyor. dini nikaha gerek bile yok dedi!
ve bunu dini bilgisi fazlaca olan insanlarla konuştum onlarda aynı şeyi dedi.. üstelik onun adı imam nikahı değil dini nikah diye de uyardılar!
bı kadın olarak dini nikahla resmı nıkah aynı dıyen bı kadın benı cok rahatsız ettı
bıcok kadın buyuzden magdur oluyor , kanunla yuruyen bı devletde yasıyoruz
hanım hala miladdan öncede kalmıs...
Kimin nasil yaptigi yasadigi beni ilgilendirmez saygi da duyarim.. nikahli yapar nikahsiz yapar alalede yapar.. benim bir muslumana sunnet ehline yakistirdigim sekli bu usttteki mesajimlarimda gorebilirsiniz....konu sahibi kiz sordu bende fikrimi soyledim ki dini nikahla resmi nikahin hukmunude okudum. mesajlarimda da belirttim. ama halen yakisanin bu olmadigi gorusundeyim..
Mesajlarimda duzelttim dini nikahla resmi nikah ayni sayilabiliyormus mehir daha sonradan ekelenerek....
yaa yok ne pişmanlığı.. niyeti beraber olmak icazet istiyorBirlikte olduktan sonra "ayh düğün olmadan ilişki yaşadım pişmanım, moralim bozuk, psikolojim çöktü" demeyeceksen yap yani. Gerçi bize sorduğuna göre öyle olacak gibi.
- 24 Aralık 2014
- 10.840
- 10.203
- 298
- 30
Düğünden sonra zaten başka bir evde yapmayın o işi..
Ben de Erzurumda yaşıyorum düğünümüz uzakta oldu burda gurbetteyiz..
Eşim istemiş olsa dahi ben istemedim kv elti evinde gerdeği..
Evimize geldik rahat rahat...
Kendimizi kasmadık..
O halde bile sabah zor oldu.. Nasıl olacağını da bilmiyorsun zaten o yüzden o riske girilmez..
Şurda 1 ay kalmış...
Dini nikah da yoksa biraz yanaşma derim ben...
Senin de gönlün var gibi...
Biz de öyle düşündük bir ara biz hatta düğünden 5 ay önce resmi nikah yapmıştık tayin için..
Ama gerçekten düşündüm o günün büyüsü bana daha güzel geldi..
O gün o güzel eğlence düğün gününden sonra onun kadını olmak bana daha güzel geldi iyi ki önceden olmamış dedim..
Tabi ki dini nikah da yapın resmi den sonra o zaman sen de istersen yapın...
Tamamen sana kalmış..
Erzurum gibi yere de kış gelini olarak gelmek iyi cesaret uuvvv buz gibi : )
+1 Katiliyorum arkadasa.
Onun buyusu bi baskadir ya.
Bizim kuzenlerden birisi evlenirken testturlu basindaki topuzuna 10 15 igne fazla sokarlardi enisteye is ciksin gece diye. Sonra eskilerde hatta kardes kusagina dugum atmislar 20 tane felan. Buyuk kuzenim anlatiyordu " kocacim olmaz once hepsini cozmen lazim tum o dugumlerin yoksa ugursuzluk getirir" demis. Adam el mahkum oturmus cozmus kuzenim cok gulmus ona. Sonra mesela gelinliginin fermuarini kocan acicak o an, o duygular bambaskadir bence.
Bu buyuyu bozmamalisin konu sahibi.
Mesela attim o topuza soktugmuz ignelerdeki gelin sen olsan; dusunmezmi insan " galiba biseyin sirasi bozulmus' diye? Ayrica gelinlikle namaz kiliniyor dugunden sonra hem gelin hem damat tarafindan. Bilmiyorum tabi herkes kiliyormu. Ama ordada biseyin sirasi bozuldu hissi verir bence egerki onceden yasanirsa cinsellik.
Yine sana birakiyorum ama. Karari sen ver.
- 24 Haziran 2011
- 23.308
- 48.409
- 798
yaa yok ne pişmanlığı.. niyeti beraber olmak icazet istiyor
Aslında istiyor ama bir yandan namuslu kız da olmaya çalışıyor bence. Hani istemiyorum hep ısrardan...
- 19 Aralık 2013
- 1.478
- 880
- 123
Açıklaması da var beyfendinin araştırmış imam nikahı ile resmi nikahın rükünleri aynıymış aynı yere geliyormuş falan. Bu konuda bi bilgim yok. Aslında istemememin sebeplerinden biri de bu..
Kesinlikle aynı değil. Yanlış yapmayın derim. Allah işlerinizi ras getirsin istiyorsanız bu düzeni bozmayın derim. Herşey usulüne göre olsun O beyaz gelinlik daha anlamlı oluyor.. Sabretmişsiniz sadece 1 ay daha..
Olduki başınıza birşey geldi hiç ummadığınız bir şey o zaman napıcaksınız ? geri dönüşümü olan bir yola girersiniz sonra
- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.167
- 798
Aslında istiyor ama bir yandan namuslu kız da olmaya çalışıyor bence. Hani istemiyorum hep ısrardan...
ama bu çok geçerli bir taktiktir, ben valla takdir ediyorum eğer öyle yapıyorsa.
- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.167
- 798
Kesinlikle aynı değil. Yanlış yapmayın derim. Allah işlerinizi ras getirsin istiyorsanız bu düzeni bozmayın derim. Herşey usulüne göre olsun O beyaz gelinlik daha anlamlı oluyor.. Sabretmişsiniz sadece 1 ay daha..
Olduki başınıza birşey geldi hiç ummadığınız bir şey o zaman napıcaksınız ? geri dönüşümü olan bir yola girersiniz sonra
hayır ilişki yaşasa da yaşamasa da zaten geri dönülmez bir yola girmiş olmuyor mu.
bir şey olursa her şekilde resmi boşanma yaşamayacak mı. hayır ilişki yaşamayınca, bir ayrılıkta sanki muhtara gidip bozduracak nikahı.
- 22 Ağustos 2014
- 3.845
- 2.409
- 408
- 28 Mayıs 2011
- 852
- 478
- 103
ben bu konuyu bizzat imama cevaplandırdım. nikah için gerekli olan şartlar şahit ve mihirdir.
bu resmi nikahla daha belirgin şekilde oluyor. dini nikaha gerek bile yok dedi!
ve bunu dini bilgisi fazlaca olan insanlarla konuştum onlarda aynı şeyi dedi.. üstelik onun adı imam nikahı değil dini nikah diye de uyardılar!
Yukarida bir arkadasimizin soylemesi uzerine bende okudum..
bı kadın olarak dini nikahla resmı nıkah aynı dıyen bı kadın benı cok rahatsız ettı
Siz dini nikahiniz olmadan evlenin evlendirin ozaman.. kimsenin bir sey dedigi yok.. Ben sadece dini nikah olsun demiyorum.. Resmi nikah evet kanunu islemler icin vs tamam ama ben o uhreviyetten bahsediyorum usulden sunneten bahsediyorum.. Bu yuzden mi bu kadar tepki cekiyorum.. irreti rahatsizlik verici oluyorum..
- 7 Temmuz 2011
- 7.335
- 14.155
- 298
"İstemiyorum ama hep ısrardan" gibi bi ruh halimde olduğumu düşünmüş biri. Öyle değil arkadaşlar... Nasıl daha mutlu olurum onu bilemiyorum. İstiyorum elbette o benim gönlümün en değerlisi... Fakat romantiklik ve mutluluk olarak hangi zaman ikimiz için de en iyidir bilemediğim için sordum sonuçta ben de hiçbirşey yaşamamış biriyim o da.... Akışına bıraktım. Bakalım zaman ne getirecek
ne munasebetYukarida bir arkadasimizin soylemesi uzerine bende okudum..
Siz dini nikahiniz olmadan evlenin evlendirin ozaman.. kimsenin bir sey dedigi yok.. Ben sadece dini nikah olsun demiyorum.. Resmi nikah evet kanunu islemler icin vs tamam ama ben o uhreviyetten bahsediyorum usulden sunneten bahsediyorum.. Bu yuzden mi bu kadar tepki cekiyorum.. irreti rahatsizlik verici oluyorum..
yıne herzamankı gıbı fütürsuzca konustunuz
ben sıze ozaman sız dını nıkahsız evlenın veya evlendırın dedım mı terbıyesızlıgın luzumu yok
resmı nıkahtan sonra evde dua okunsun dıye dını nıkah yaptırdım
yaptırmadam da nıkahsız sayılmıyordum cunku 1500 kısının sahıtlıgınde resmı memurun önunde zaten karı koca ılan edıldık !!!
baya bıldıgın resmı resmı kanuni ölcude herkesın onunde ılan edılmesı varken ,evde 2 kısı karsısında evlenmek
herkes kendıne yakısanı yapar evet !!!
- 4 Mayıs 2011
- 24.320
- 45.720
- 798
- 19 Aralık 2013
- 1.478
- 880
- 123
hayır ilişki yaşasa da yaşamasa da zaten geri dönülmez bir yola girmiş olmuyor mu.
bir şey olursa her şekilde resmi boşanma yaşamayacak mı. hayır ilişki yaşamayınca, bir ayrılıkta sanki muhtara gidip bozduracak nikahı.
Olmuyor tabiki de. Nikahın bozulması ayrıdır , bekarlığının bozulması ayrıdır.
Düşünün hiç olmadık birşey oldu iş bozuldu. Herkesin içi rahat. Nasılda düğün yapılmamıştı nikahları var o kadar dediklerini. Sonra anne babaya biz birlikte olduk diyebiliyorlarsa dediğiniz gibi sıkıntı olmaz. Her anne baba normal karşılayamayabiliyor.
Siz imam nikahının önemini bilmiyorsanız bişrey diyemem.
- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.974
- 798
bir kere ile kalacağına emin misiniz ayrıca?
düğüne nereden baksanız 5 hafta var. düğün meseleleri için tekrar biraraya geldiğinizde "aman ilk adımı attık nasıl olsa, artık karı kocayız, bir daha olsun" vs diye sizi sıkıştırmasın her fırsatta.
bir de oldu ya hamile kaldınız, aile bu duruma güler mi kızar mı?
iyi düşünmek lazım.
düğüne nereden baksanız 5 hafta var. düğün meseleleri için tekrar biraraya geldiğinizde "aman ilk adımı attık nasıl olsa, artık karı kocayız, bir daha olsun" vs diye sizi sıkıştırmasın her fırsatta.
bir de oldu ya hamile kaldınız, aile bu duruma güler mi kızar mı?
iyi düşünmek lazım.