• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik ne zormuş:(

gel biz tanıştıralım bunları kafalar aynı olduğu için çok iyi anlaşırlar :) Ama ben bekliyorum eşimin 2 bekar erkek kardeşi var ikisi de okumadığı için kesin oralardan çay toplayabilen kızlarla evlendirirler. Bakalım hayal ettiği gibi bir gelin bulabilecekler mi? O zaman benim için eğlenceli günler başlayacak onlar geline hizmet ettikçe ben kenarda çayımı yudumlarken çok eğleneceğim:)
canim simdi haberlerde bir haber vardı Türkiye de en uzun Giresunlular yaşıyormuş 2.sırada bil bakalım kimler var tabiki Rizeliler :) bu gamsızlıkları ve vurdumduymazlılıkları ile bunlar bizi de gömer :)

6 evi varmış ama durumum yok diye ağlıyor nasıl insanlar var ya, daha çok bişeyler yapmak istemeleri gerekir siz mutlu olun diye

sorsan hala borç içindeler ağlaşıyorlar.yaptıkları köy düğünü toplanan tüm paraları aldılar hala çok açıkları varmış bu borç bitmezmiş..anlamadım gitti

senın yapacagın tek sey var esıne herseyı soylememek.kadın zekasıyla dısarıya bırsey yokmus gıbı gorunmek ve elınden geldıgınce kendı emegınle kazandıgın parayı ve aılenın parasını kesınlıkle bu ınsanlara kaptırmamak.evlenınce herkes ogrenıyor kı kımse ınsanın kendı aılesı kadar dusunmuyor ınsanı.sen esıne sert cıkma tamam gıdelım de,cok oturma mesafelı ol,durum kotu laflarına allah yardımncnz olsun de gec.ıyı gorun.cunku unutma kı evlılık bır mantık ısıdır.ne kadar mantıklı davranırsan o kadar uzun yurutursun evlılıgını ve tabı bır o kadar da daha az zarar gorursun.

Merhaba,

Evleneli nerdeyse 2 ay olacak ama biz hala eşimin ailesi yüzünden kavga ediyoruz.Lütfen bana akıl verin.
Evlenmeye karar verdiğimizi ilk eşim ailesine söylediğinde çok sevinmişler uzun zamandır bu haberi beklediklerini söylemişler hatta oturdukları evi boşaltmayı bizim yerleşmemizi teklif etmişler.Eşimin ailesinin 6 tane evi var;şu an 3 tane evlerinde yaşıyorlar,düzenleri var.biri bizim oturduğumuz şehirde,biri memleketlerinde merkezde biride memleketlerinde köylerinde.Şuan bizim oturduğumuz şehirdeki evlerini alırken parasını eşim vermiş,onlar daha sonra öderiz demişler fakat vermemişler.1yıl sonrada burdaki evi evleneceğin sana veririz demişler bu şekilde konu kapanmış.
Neyse bu ev mevzusu çokta önemli değil bence.İstemeye gelecekleri gün çikolatayı çiçeği eşim almış hatta biraz geç kaldılar bu yüzden,duyunca şaşırmıştım bu kadar sevinen insanlar son güne kadar hazırlık yapmamışlar mı diye.Burada onları çok güzel ağırladıkiyemek çeşidi sayamayacağım kadar çoktu sırf 5 çeşit tatlı vardı yani anlatmak istediğim bizimkiler onları memnun etmek için no hoş sohbetlerini esirgediler ne sofralarını.İsteme faslından sonra kayınvaldem ve kayınpederim ertesi günü memleketlerine gittiler düğün yerini ayarlamak için.Buarada ben nikahın bile yeterli olacağını düğün için kendilerini bunaltmamalarını gerektiğini ,insanları memnun etmenin zor olduğunu ve bunu bildiğimi söyledim çok masraf yapmasınlar diye.3gün içinde salon tutuldu ama bu arada ailem telefon açıp sormadılar bile tarih size uygun mu diye,ben biraz üzüldüm ama belki aileler kendi aralarında konuşmak istemiyorlardır diye önemsemedim.
Salonu tuttular ama oradan 1 ay dönmediler,akrabaları ile vakit geçirdiler.Eşimin liseye giden kardeşi var ,bende düzenleri bozulmasın diye her akşam iş çıkışı gidip yemeklerini yaptım ve 1 ayı böylece geçirdik.Nişanımız yaklaşıyordu ve eşimin ailesi daha ortalarda yoktu ,bu 1 ayda her hafta onları aradım fakat onlar ne beni nede ailemi aramadılar.Nişana 1 hafta kala artı isyan ettim eşime;1 hafta var daha gelmediler bile insan nezaketende olsa arar bi ailemi sorar bi adetiniz yapılacak birşeyiniz var mı diye.Neyse eşim haklısın bıktım bende bunlardan diyip annesini aradı.Annesi ertesi günü uçakla geldi,hemen beni aradı sabah.Bende nişan bohçası yapılsın çok istiyordum ama 1 hafta kaldı nasıl yapalım dedim ve tokat gibi cevap geldi;kayınvaldem bizim oralarda öyle adet yok hiç dedi.Bizim burda hep yapılır dedim tekrar o da tekrar aynı cevabı verdi.Eh o zaman yapılacak birşey yok yapmayın madem başka adet ben bilmem ailemin istediği vardır belki bir arayın hem 1 aydır hiç görüşmediniz konuşmuş olursunuz dedim.Annem olay çıkmasın diye siz gelin yeter,sağolun demiş.
Nişandan 1 gün önce eşim yanıma geldi takı falan yok değil mi nişanda dedi.Adetler yöreler farklı ama illaki bişey takılır nişanda,durumu olmayan insanlar değilki sizinkiler lütfen güel bi dlle uyar annem babam gerçekten çok üzülürler dedim.Neyse nişanda geldiler,ufacık bir bilezik almışlar tabi elime olmadı.Orada bizimkiler şok olular,sana ne istiyosun diye sormadılar mı birlikte gitmediniz mi dediler.Mahcup oldum aileme karşı sormadılar bende söylemedim zaten yeni geldiler memleketlerinden dedim,böylece kapandı konu.
Evlilik hazırlıklarına başladık ailem beyaz eşyalarımı,mutfak eşyalarımı,evimin perdelerini aldı.Bizde mobilyalarımızı kredi çekip kendimiz alalım diye konuştuk.Evide kayınvaldemin yan sokağından tuttuk;inanın ihtiyaçları olur onlara yakın olalım diye.Neyse bu arada hiç sormuyorlar birşeye ihtiyacınız var mı yardımcı olunacak birşey var mı diye.Ailem bir gece onları ziyarete geldi;çayın yanına ne koyacağız diye mutfağa gittim bir gördüm ki mutfakta sayıyla herkese 1 er tane kurabiye alınmış ,yarım dilimde börek.İnanın şok oldum,kendi akrabaları geldiğinden en az 7 çeşit ikram yapanlar anneme babama nasıl davranıyorlar.Neyse bozuntuya vermeden bizimkilerin getirdiği ikramlardan koyalım dedim çay tabağına 1 adet baklava yeter dedi .Annem babam hiç birşey demeden o geceyi geçirdik.Yine takmadım kafama yorgundur yapamamıştır dedim geçtim.
Eşime söyledim bak bizimkiler bu kadar şey aldılar evimiz için zaten mobilyayıda biz alıyoruz sizinkilerde halımızı alsın,evde onlardanda birşey olsun,tabi ben söylerim dedi.Ertesi gün kayınvaldeme uğradım bir kahve içeriz diye,kadın karşımda ağlamaya başladı bizim maddi durumumuz çok kötü bizde hiç para yok diye.Anne üzülme düğün falan yapmayın bu kadar kötüyse durumunuz üzülme dedim yok illa ben yapıcam ama sizin eve halı alamam dedi peki dedim kapattım.Eşim iş dönüşü hadi annemleri alıp halı bakmaya gidelim dedi bende ona durumları kötüymüş annen böyle dedi bana bir daha söyleme biz alalım nolucak dedim ,onlara gittik.Birde ne göreyim kayınpederin elinde yeni telefon 1 milyara aldım diye gösteriyor.Eşim ayrı şok oldu ben ayrı.Hani paranız yoktu sizin diye çıkıştı annesi hemen ağlamaya başladı ya bana bişey olursa gelme üstümüze diye.Bne tartışmadan rahatsız oldum ,siz konuşun sonra gelirim diye çıktım.Duygu sömürüsündne o kadar rahatsız oldum ki eşimede söyledim bunu.Neyse ben anladım artık ne aradılar ne sordular düğüne kadar,bende ne aradım ne sordum.Düğünde görüşürüz dedim artık.
Neyse aradan aylar geçti biz onların memleketine gittik düğüne;eşim annem ve ben.1 hafta öncesinden gidelim akrabalarınla tanışayım dedim.Yolda kayınvaldemi aradım anne biz geliyoruz 2 saat yolumuz kaldı çok açız ;20 saattir yoldayız dedim.Eh insan olan bir çay demler diye düşündüm.Bir gittik ki ne çayı oturmuşlar kapıda muhabbet ediyorlar,içeri girdik en azından kahvaltı hazırlamıştır diye nerdeee bir çay bile yok.Neyse biz eve gidip uyuyalı dedik onların 2.evine gittik.akşam olunca uyandık tabi hala açız eşim yemek yiyelim dedi.dur annenleri arayayım dünürleri gelinleri geldi hazırlamışlardır yemek ayıp olur onlara dışarda yersek dedim.Aradım ama yemek yok burda dediler dışarda yedik neyse 1 hafta böyle geçti.Düğün bitsin kurtulayım diyordum artık ,düğün günü baktım bize verilen paraları topluyor annesi heralde kaybederiz bu kalabalıkta diye düşündüm;hatta babam onların cepleri çantaları dolunca benim ceplerede koyalım isterseniz ben çocuklara teslim ederim demiş yok yok diyip kaçmışlar yanından hemen.Meğersem eşim söyledi o paraları nlar alacak durumları kötüymüş dedi şok oldum.Hiçbirşey demedim ama en son düğün bitti ben artık hüngür hüngür ağlamaya başladım.

Evimize döndük rahatız derken onlarda döndüler bizim bulunduğumuz şehirdeki evlerine.Eşim gidelim diyor içimden gelmiyor istemiyorum sevmiyorum artık.Git sen ben gelmek istemiyorum dedim kavga çıktı.Annemi babamı istemiyosundan ben sana hiç bişi dedim mi bende bayılmıyorum ama gidiyodum sizinkilere bundan sonra bende gitmem vs..Ya naptı benimkiler bi dediğimizi 2 ettiler mi diyorum benimkiler naptı diyo ,sorun bu hiçbirşey yapmadılar yeter artık br çay koymadılar önüme diye ağladım.3 gün sonra yine geldi gidelim diyor yine kavga...Bu böyle 2 ay gitti.Napmalıyım artık bilemiyorum en son dayanamayıp geçen hafta gittim1 saat oturup kalktım.Ama gitmek istemiyorum görmek istemiyorum,bu duygulardan nasıl uzaklaşabilirim?Yardım edin lütfen aileme durumu anlatamıyorum...

sana haksızsın demiyorum ama kafaya herseyi bu kadar takarsan bu evlilik böyle devam ederse yakında bi yere toslar söyliyim.

1. kural geçmişe sünger çek
2.si eşinin ailesini baya bi tanımışsın mesafeni koy.
3. sü en kötü aile bile zamanla eş tarafından kıymetli olur bu böyledir yapacak bişey yok en yakın örneği eniştemden biliorum.
4.sü durmadan eşine -annen sunu dedi annen sunu yapmadı biz özen gösterdk biz aldık biz yaptık annen yapmadı baban kafasına göre takıldı annen timsah gözyası döktü- deme. Bunları durmadan derken eşin bunalır haklı bile olsan sırf ailesi olduğu için savunmaya geçer evinizde huzur muzur kalmaz.

Yapacağın tek şey git görüş normalde 2 saat oturman gerekirken 1 saat otur eşine eskileri artık yansıtma. Herseyi de anlatma. Bnde düğün hazırlıkları sırasnda bişeyler yasadım hala da bazı seyleri gözüme batmaya devam ediyo ama 10 tane olay olduysa eşim 2 tanesini bilir anlatmam. Anlatsam huzurumuz kaçıcak biliorum birbirimize giricez . Son derece mesafeni koy. Çok beklentin olmasın. Hiç kimse senin yada ailen kadar düşünceli olamaz. Ruh gibi görün evine dön.

Bazı insanları değiştiremezsin malesef..Sen istediğin kadar doğru ol mutlaka bir eğri vardır onların gözün de .O yüzdendir yaşanan acılar,anlaşmazlıklar..Evlenirken kişinin ailesi,tutumu da çok önemlidir.Sonuç da ailesiyle de bir arada olmuş oluyorsun.İstersen 500 km uzakda otur.Annesine ''Anne'' babasına '' Baba'' diyorsun.Birşeyleri değiştirmeye uğraşma sen sadece doğruyu yap ve yaptıklarını göster eşine.Gerisi ona kalmış.Umarım anlayacakdır.Sevgilerimle..

Ben olsam giderim, esimle kavga etmem bosuna, ama onlara hizmet de etmem, firsatini buldukca lafimi carparim, kendi evime davet de etmem, ogullari cagirirsa da yarim yamalak ikram yaparim. Haketmisler.

Merhaba,

Evleneli nerdeyse 2 ay olacak ama biz hala eşimin ailesi yüzünden kavga ediyoruz.Lütfen bana akıl verin.
Evlenmeye karar verdiğimizi ilk eşim ailesine söylediğinde çok sevinmişler uzun zamandır bu haberi beklediklerini söylemişler hatta oturdukları evi boşaltmayı bizim yerleşmemizi teklif etmişler.Eşimin ailesinin 6 tane evi var;şu an 3 tane evlerinde yaşıyorlar,düzenleri var.biri bizim oturduğumuz şehirde,biri memleketlerinde merkezde biride memleketlerinde köylerinde.Şuan bizim oturduğumuz şehirdeki evlerini alırken parasını eşim vermiş,onlar daha sonra öderiz demişler fakat vermemişler.1yıl sonrada burdaki evi evleneceğin sana veririz demişler bu şekilde konu kapanmış.
Neyse bu ev mevzusu çokta önemli değil bence.İstemeye gelecekleri gün çikolatayı çiçeği eşim almış hatta biraz geç kaldılar bu yüzden,duyunca şaşırmıştım bu kadar sevinen insanlar son güne kadar hazırlık yapmamışlar mı diye.Burada onları çok güzel ağırladıkiyemek çeşidi sayamayacağım kadar çoktu sırf 5 çeşit tatlı vardı yani anlatmak istediğim bizimkiler onları memnun etmek için no hoş sohbetlerini esirgediler ne sofralarını.İsteme faslından sonra kayınvaldem ve kayınpederim ertesi günü memleketlerine gittiler düğün yerini ayarlamak için.Buarada ben nikahın bile yeterli olacağını düğün için kendilerini bunaltmamalarını gerektiğini ,insanları memnun etmenin zor olduğunu ve bunu bildiğimi söyledim çok masraf yapmasınlar diye.3gün içinde salon tutuldu ama bu arada ailem telefon açıp sormadılar bile tarih size uygun mu diye,ben biraz üzüldüm ama belki aileler kendi aralarında konuşmak istemiyorlardır diye önemsemedim.
Salonu tuttular ama oradan 1 ay dönmediler,akrabaları ile vakit geçirdiler.Eşimin liseye giden kardeşi var ,bende düzenleri bozulmasın diye her akşam iş çıkışı gidip yemeklerini yaptım ve 1 ayı böylece geçirdik.Nişanımız yaklaşıyordu ve eşimin ailesi daha ortalarda yoktu ,bu 1 ayda her hafta onları aradım fakat onlar ne beni nede ailemi aramadılar.Nişana 1 hafta kala artı isyan ettim eşime;1 hafta var daha gelmediler bile insan nezaketende olsa arar bi ailemi sorar bi adetiniz yapılacak birşeyiniz var mı diye.Neyse eşim haklısın bıktım bende bunlardan diyip annesini aradı.Annesi ertesi günü uçakla geldi,hemen beni aradı sabah.Bende nişan bohçası yapılsın çok istiyordum ama 1 hafta kaldı nasıl yapalım dedim ve tokat gibi cevap geldi;kayınvaldem bizim oralarda öyle adet yok hiç dedi.Bizim burda hep yapılır dedim tekrar o da tekrar aynı cevabı verdi.Eh o zaman yapılacak birşey yok yapmayın madem başka adet ben bilmem ailemin istediği vardır belki bir arayın hem 1 aydır hiç görüşmediniz konuşmuş olursunuz dedim.Annem olay çıkmasın diye siz gelin yeter,sağolun demiş.
Nişandan 1 gün önce eşim yanıma geldi takı falan yok değil mi nişanda dedi.Adetler yöreler farklı ama illaki bişey takılır nişanda,durumu olmayan insanlar değilki sizinkiler lütfen güel bi dlle uyar annem babam gerçekten çok üzülürler dedim.Neyse nişanda geldiler,ufacık bir bilezik almışlar tabi elime olmadı.Orada bizimkiler şok olular,sana ne istiyosun diye sormadılar mı birlikte gitmediniz mi dediler.Mahcup oldum aileme karşı sormadılar bende söylemedim zaten yeni geldiler memleketlerinden dedim,böylece kapandı konu.
Evlilik hazırlıklarına başladık ailem beyaz eşyalarımı,mutfak eşyalarımı,evimin perdelerini aldı.Bizde mobilyalarımızı kredi çekip kendimiz alalım diye konuştuk.Evide kayınvaldemin yan sokağından tuttuk;inanın ihtiyaçları olur onlara yakın olalım diye.Neyse bu arada hiç sormuyorlar birşeye ihtiyacınız var mı yardımcı olunacak birşey var mı diye.Ailem bir gece onları ziyarete geldi;çayın yanına ne koyacağız diye mutfağa gittim bir gördüm ki mutfakta sayıyla herkese 1 er tane kurabiye alınmış ,yarım dilimde börek.İnanın şok oldum,kendi akrabaları geldiğinden en az 7 çeşit ikram yapanlar anneme babama nasıl davranıyorlar.Neyse bozuntuya vermeden bizimkilerin getirdiği ikramlardan koyalım dedim çay tabağına 1 adet baklava yeter dedi .Annem babam hiç birşey demeden o geceyi geçirdik.Yine takmadım kafama yorgundur yapamamıştır dedim geçtim.
Eşime söyledim bak bizimkiler bu kadar şey aldılar evimiz için zaten mobilyayıda biz alıyoruz sizinkilerde halımızı alsın,evde onlardanda birşey olsun,tabi ben söylerim dedi.Ertesi gün kayınvaldeme uğradım bir kahve içeriz diye,kadın karşımda ağlamaya başladı bizim maddi durumumuz çok kötü bizde hiç para yok diye.Anne üzülme düğün falan yapmayın bu kadar kötüyse durumunuz üzülme dedim yok illa ben yapıcam ama sizin eve halı alamam dedi peki dedim kapattım.Eşim iş dönüşü hadi annemleri alıp halı bakmaya gidelim dedi bende ona durumları kötüymüş annen böyle dedi bana bir daha söyleme biz alalım nolucak dedim ,onlara gittik.Birde ne göreyim kayınpederin elinde yeni telefon 1 milyara aldım diye gösteriyor.Eşim ayrı şok oldu ben ayrı.Hani paranız yoktu sizin diye çıkıştı annesi hemen ağlamaya başladı ya bana bişey olursa gelme üstümüze diye.Bne tartışmadan rahatsız oldum ,siz konuşun sonra gelirim diye çıktım.Duygu sömürüsündne o kadar rahatsız oldum ki eşimede söyledim bunu.Neyse ben anladım artık ne aradılar ne sordular düğüne kadar,bende ne aradım ne sordum.Düğünde görüşürüz dedim artık.
Neyse aradan aylar geçti biz onların memleketine gittik düğüne;eşim annem ve ben.1 hafta öncesinden gidelim akrabalarınla tanışayım dedim.Yolda kayınvaldemi aradım anne biz geliyoruz 2 saat yolumuz kaldı çok açız ;20 saattir yoldayız dedim.Eh insan olan bir çay demler diye düşündüm.Bir gittik ki ne çayı oturmuşlar kapıda muhabbet ediyorlar,içeri girdik en azından kahvaltı hazırlamıştır diye nerdeee bir çay bile yok.Neyse biz eve gidip uyuyalı dedik onların 2.evine gittik.akşam olunca uyandık tabi hala açız eşim yemek yiyelim dedi.dur annenleri arayayım dünürleri gelinleri geldi hazırlamışlardır yemek ayıp olur onlara dışarda yersek dedim.Aradım ama yemek yok burda dediler dışarda yedik neyse 1 hafta böyle geçti.Düğün bitsin kurtulayım diyordum artık ,düğün günü baktım bize verilen paraları topluyor annesi heralde kaybederiz bu kalabalıkta diye düşündüm;hatta babam onların cepleri çantaları dolunca benim ceplerede koyalım isterseniz ben çocuklara teslim ederim demiş yok yok diyip kaçmışlar yanından hemen.Meğersem eşim söyledi o paraları nlar alacak durumları kötüymüş dedi şok oldum.Hiçbirşey demedim ama en son düğün bitti ben artık hüngür hüngür ağlamaya başladım.

Evimize döndük rahatız derken onlarda döndüler bizim bulunduğumuz şehirdeki evlerine.Eşim gidelim diyor içimden gelmiyor istemiyorum sevmiyorum artık.Git sen ben gelmek istemiyorum dedim kavga çıktı.Annemi babamı istemiyosundan ben sana hiç bişi dedim mi bende bayılmıyorum ama gidiyodum sizinkilere bundan sonra bende gitmem vs..Ya naptı benimkiler bi dediğimizi 2 ettiler mi diyorum benimkiler naptı diyo ,sorun bu hiçbirşey yapmadılar yeter artık br çay koymadılar önüme diye ağladım.3 gün sonra yine geldi gidelim diyor yine kavga...Bu böyle 2 ay gitti.Napmalıyım artık bilemiyorum en son dayanamayıp geçen hafta gittim1 saat oturup kalktım.Ama gitmek istemiyorum görmek istemiyorum,bu duygulardan nasıl uzaklaşabilirim?Yardım edin lütfen aileme durumu anlatamıyorum...
Şu aile muhabbetini ortadan kaldırın, maalesef bizi de zamanında çok yıprattı bu aile mevzusu ben çareyi konuyu değiştirmekte ya da duymazdan gelmekte buldum ama yine de bir şekilde karşına çıkıyorlar ve zamanla yaptıklarını görmezden geliyorsun :(

Eşinin ailesi gerçekten çok kurnaz ve sömürücü tipler. Tatlım er ya da geç gideceksin git ama çok durma haftada bir eminim eşinde annesine bayıla bayıla gitmiyordur zaten nişanlıyken demiş diyeceğini bıktım onlardan diye sadece gönül yapmak için git yani yoksa olan senin yuvana olur. Tabii ki terbiyesizliklerini unutma ki ziraa unutulması zor birşey. Boşver sen onlar utansın. Yalnızda gönderme eşini böyle duygu sömürüsü yapan ailesi varken eşin tek gittiğinde annesi oğlum bak hiçbirşeyimiz yok durumumuz kötü bende yaşlandım yemekte yapamıyorum karında gelmiyor hiç diye konuya girdimi fasulyeyi yemiş gazman gibi gelir eve ! Sonra bitmeyen kavgalar ve yıpranan bir sen olur. O yüzden hiç gerek yok 2 hafta da bir yada haftada bir git 1 saat otur çık.

Benim anladığım,
Nişanda takı takılmadı diye küsülmüş.
Evlerinde ikram yapılmadı diye küsülmüş.
Önüne hizmet edilmedi diye küsülmüş.
Yemek hazırlanmadı diye küsülmüş.
Bu ne ya? Ben de misafirim geldiğinde sayı ile hazırlarım. Elimin ayarı da çok iyidir kimse aç kalmaz. Akşam oturmasına gitmişsiniz bir tatlı ile bir tuzlu neyinize yetmiyor? Bu milletimizdeki paşalar gibi ağırlanma sevdasını anlayamadım gitti. Paramız yok diyip sağa sola saçmaları, sizin altınlarınıza çökmeleri ve birçok davranışları yanlış evet. Fakat siz de yoldayken yaşlı başlı kadını arayp "biz yoldayız çok açız haa,yemek var mı yemek??" diye sormakla nasıl bir rahatlıktasınız anlamadım gitti. Biz kayınvalidemin yaşadığı şehre gittiğimizde o gün eşimle dışarıda vakit geçirdiysek; yardım edemediğim için evde yemek yemeye utanırdım, dışarda yiyip öyle gidelim derdim eşime. Kayınvalideme de söylerim annecim hiç zahmet etme biz yiyip gelicez diye. Kendimi ağırlatmayı sevmem. Sürekli bir beklenti içindesiniz. Nişan bohçası ne ki? Ivır zıvır. Don atlet pijama. Offf sinir oluyorum böyle şeylere, ve böyle şeylere tamah edip birbirini bezdirenlere.
Biraz ağır oldu kusura bakmayın.
Bunlar kıymet vermemekten ileri gelir ve tabi ki küsülür. Birakın dünürleri, eve şehir dışından bir arkadaşın dahi gelecek olsa onlara güzel bir sofra kurulur, ağırlanır. Nişan düğün için taraflar birbirine adetlerini sorar, orta yolda buluşulur, gönüller alınır. Düğün bu, herhangi bir gün ya da alelade bir durum değil. Ama onları umursamazlarsa, sonra kendileri de aynı davranışı görür. Olacağı budur.

Konu sahibi, bu konuları geride bırakıp eşinle arana girmesine izin vermemeni tavsiye ederim. Eğer eşin git işlerini yap filan demiyorsa, haftada bir bir çay içmeye gider,1 saat oturur, eşinin gönlünü alırsın. Onları da kendi ailene çok sokmaz, gittikleri yerlere filan onlarla gitmezsin. Mesafeni korursun. Keşke herkes mutlu huzurlu olabilse ama düğün zamanlarında bin türlü saçmalık oluyor. Ben de çok şey bulabilirim ama yoğunlaşmamayı tercih ediyorum

Çoğu aynı bnm yaşadıklarım.. Ki bn altlı üstlü oturuyorum kv mle.

Canım elinden geldiğince iyi olacaksın ama yeri geldiğinde lafını da söyleyeceksin.

Dişini az çok göstermeden olmuyor ne yazıkki..

Bana bir zararı yok hatta bebeğime bakıo kv m faydası çok ama affedemiyor insan ne yapacaksın kardeş olan olmuş .

Eşinle sert değil sadece duygularını kalbini açarak konuş .

Ailesinin haksızlığını kabul etmek zor geliyordur tabi o onun annesi babası senin kadar zor affetmez atsa atamaz dimi.

Eşinin yerinde olmak daha da acı aslında düşünsene ailesi hiç destek olmamış ortada kalmış resmen.

Balık baştan kokar bunlar herşeyi baştan belli etmiş ama siz görmek istememişsiniz esinizde bunların farkında bence size gidelim diye israr etmemeli hele hele sizin ailenizle kendi ailesini kiyaslamamli bile.

Back