• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlım düğünden önce resmi nikahtan sonra birlikte olmak istiyor karar veremedim :/

Merhaba hanımlar. bu siteyi uzun zamandır takip ediyorum. yaptığınız yorumlar insanın bakış açısını genişletiyor. Şimdi benim de kimseye soramayacağım bir derdim oldu ve size danışmak istedim. 24 yaşındayım. Nişanlıyım. Bir ay sonra 31 ocakta kına 5 şubatta düğünüm var. :KK9: Düğünümüzden önce resmi nikahımız olacak haftaya. Nişanlımla ayrı şehirlerdeyiz ve ayrıca Hem o hem ben ailemizin bulunduğu şehirlerde değiliz. Ben yüksek lisans için başka yerdeyim o da atandığı için bir başka şehirde. Düğünden sonra onun bulunduğu şehirde Erzurumda yaşıyacaz. Ben haftaya resmi nikah için onun yanına gidicem evimiz tutuldu gittiğimde aynı evde kalcaz çünkü pansiyona falan gidip masraf yapmayayım dedim. Ben gidene kadar eşyalarımız gelmiş olacak. Daha önce de eşyaları almak için yanına gittiğimde aynı evde aramızda bişey olmadan kalmıştık. Fakat şimdi nişanlım resmi nikahımızdan sonra evimize geçeriz romantik bi şekilde birlikte oluruz düğünü beklemeyelim o zaman zaten yorgun olacağız diyor... :KK51: Zaten düğünden sonra ailesinde kalmamız gerekiyor o gece çünkü ailesinin memleketi ile erzurum uzak birbirine hem kış yollar sıkıntılı arabamız da yok otobüsle dönecez erzuruma düğünden sonra. E düğün gece bitiyor o saatte otobüs uçak vs yok.... Of o_O Kısaca düğünden sonra orada kalmaya mecburuz. Uzun oldu kusura bakmayın.. Şimdi size sorum çok kararsızım kusura bakmayın :KK43: nişanlımın dediği gibi düğünden önce mi bu ilk gece korkumuzu atıp düğünden sonra küçük bi tatile gidecez palandökene rahat oluruz diyor. Böyle mi olsun. Yoksa ben de düşündüm ki "evliliğimizin büyüsünü düğünden önce birlikte olarak bozmayalım" düğün gecesi bişey olmaz sonra eve gelir tatlı anlarımızı yaşar sonra gideriz nereye gitceksek. Ama nişanlım ısrar ediyo senin için romantik bi oda hazırlayacam diyo.. of çok kararsızım o_Oo_Oo_O

Bu yaşanacaklar önceden pazarlıkla planlanlanmalı bence. Akışı ile gelişmeli. Şahsen şu konuşmadan sonra o romantik ortam da olsa, bana yapay geleceği için gereksiz görürdüm ve yapılacak masrafı gündelik bir masrafımdan kısar bir otelde filan kalırdım. Bende nişanlıyım. 5 ay oldu. Biz bu konuyu ne zaman olsun nolsun nasıl olsun diye konuşmadık ve hayat bize neyi yaşama özgürlüğü verdiyse yaşadık. Olsun mu olmasın mı sorusuna başkaları değil senin aklın, fikrin, değerlerin ve özellikle de senin o anı nasıl yaşamak istediğin önceliklerini kendin bence düşünüp karar vermelisin. Sonuçta senin hayallerini ve yaşamak istediklerini bizler bilemeyiz. ;)

Merhaba hanımlar. bu siteyi uzun zamandır takip ediyorum. yaptığınız yorumlar insanın bakış açısını genişletiyor. Şimdi benim de kimseye soramayacağım bir derdim oldu ve size danışmak istedim. 24 yaşındayım. Nişanlıyım. Bir ay sonra 31 ocakta kına 5 şubatta düğünüm var. :KK9: Düğünümüzden önce resmi nikahımız olacak haftaya. Nişanlımla ayrı şehirlerdeyiz ve ayrıca Hem o hem ben ailemizin bulunduğu şehirlerde değiliz. Ben yüksek lisans için başka yerdeyim o da atandığı için bir başka şehirde. Düğünden sonra onun bulunduğu şehirde Erzurumda yaşıyacaz. Ben haftaya resmi nikah için onun yanına gidicem evimiz tutuldu gittiğimde aynı evde kalcaz çünkü pansiyona falan gidip masraf yapmayayım dedim. Ben gidene kadar eşyalarımız gelmiş olacak. Daha önce de eşyaları almak için yanına gittiğimde aynı evde aramızda bişey olmadan kalmıştık. Fakat şimdi nişanlım resmi nikahımızdan sonra evimize geçeriz romantik bi şekilde birlikte oluruz düğünü beklemeyelim o zaman zaten yorgun olacağız diyor... :KK51: Zaten düğünden sonra ailesinde kalmamız gerekiyor o gece çünkü ailesinin memleketi ile erzurum uzak birbirine hem kış yollar sıkıntılı arabamız da yok otobüsle dönecez erzuruma düğünden sonra. E düğün gece bitiyor o saatte otobüs uçak vs yok.... Of o_O Kısaca düğünden sonra orada kalmaya mecburuz. Uzun oldu kusura bakmayın.. Şimdi size sorum çok kararsızım kusura bakmayın :KK43: nişanlımın dediği gibi düğünden önce mi bu ilk gece korkumuzu atıp düğünden sonra küçük bi tatile gidecez palandökene rahat oluruz diyor. Böyle mi olsun. Yoksa ben de düşündüm ki "evliliğimizin büyüsünü düğünden önce birlikte olarak bozmayalım" düğün gecesi bişey olmaz sonra eve gelir tatlı anlarımızı yaşar sonra gideriz nereye gitceksek. Ama nişanlım ısrar ediyo senin için romantik bi oda hazırlayacam diyo.. of çok kararsızım o_Oo_Oo_O

canım imam nikahı ve resmi nikah olduktan sonra bir sakıncası yoktur sanırım. fakat önemli olan senın ne hısstetığın ne düşündüğün

sevısıp sevısmemekte halka sorulur oldu
bu kadar seffaf yasam... bilemedim
:KK52: sevişgen olmak sureklı tartısır olmaktan ıyıdır

Ne acelesi varmış zaten düğün kısa zamanda olacak illa o gece olması şart mı beklemiş o kadar biraz daha beklesin yani ben olsam kabul etmezdim. Dediğin gibi o gece kalınır öbür gün eve varınca olur ne olacaksa yine de karar senin yani resmi nikah olacak sonuçta.

Evliliği resmi olarak nikah belirlediği halde bizim ülkemizde neden düğün daha önemli? Biri bana açıklayabilir mi? Ya bazı insanlar medeni kanundan bir haber ya da benim bilmediğim bir şeyler var. Düğün yapmayacak yalnızca nikahla evlenecek çiftler için durum nedir mesela? :KK37:
Bu tarz konular açildiginda ben de ayni seyi dusunuyorum, biz dugun yapmadik o zaman hala bekar sayiliyoruz falan zuhaha

Canim imam nikahi olmadan evli olmuosun resmi de olsa, ha musluman degilsen onu bilemem.. Nikahli olup dugunden once anlasamayip bosanan cok kisi biliyorum ben... tercih senin ama hergun evlenmiosunn.. bu en ozel anin uygun olan neyse onu yap derim ben...Bu kadar bekleyen bir ay da bekler yani.. ben evlendigim gece anne evinde kalmistim 2 gun sonra anca esimle basbasa kalabildim cok da guzel oldu icime sindi hersey yani.. tercih senin...yakisani yap kendine

bu konuda yanlış bilgi verdiğinizi düşünüyorum.
dini nikah dediğiniz şahitler huzurunda mehirin belirlenerek nikahın duyurulması işidir.
resmi nikahta şahitler var, nikah duyuruluyor, ve mehir yasal bir şekilde devlet korumasına alınıyor, boşanma durumunda devlet iki tarafın da hakkını koruyor. bu yönüyle dini nikahtan daha çok dini özelliği oluyor resmi nikahın.

yoksa kim boşanacağı zaman nikah kıyan hocayı ve o zamanki şahitleri arıyor allasen, biri ben yaptım desin, lafımı geri alacağım.

Teşekkürler arkadaşlar fikirler için. Karar verdim. Fakat bu kararım bende kalsın. Birçok arkadaş "bu sorulur mu" demiş. Haklılar.... Bu yüzden daha fazla rencide olmadan konuyu kapatmak istiyorum. İyi günler

ben de evlenmeden önce konu açaydım burada eminim yaşadığım çoğu seyi yaşamayacaktım ama o zaman bırakın KK yi internet bile yaygın değildi evlerde :KK51::KK51::KK51::KK51:

Ay benim de kanayan yaram bu
Keşke eşimle ilk tanıştığımızda, çıkma aşamasında veya en azından nişanlıyken tanışsaydım bu forumla. O zaman onunla evlenmezdim. Bugün de boşanmış 2 çocuklu bir kadın olmazdım...

Konuyu saptırdım ama :KK70:

Canim imam nikahi olmadan evli olmuosun resmi de olsa, ha musluman degilsen onu bilemem.. Nikahli olup dugunden once anlasamayip bosanan cok kisi biliyorum ben... tercih senin ama hergun evlenmiosunn.. bu en ozel anin uygun olan neyse onu yap derim ben...Bu kadar bekleyen bir ay da bekler yani.. ben evlendigim gece anne evinde kalmistim 2 gun sonra anca esimle basbasa kalabildim cok da guzel oldu icime sindi hersey yani.. tercih senin...yakisani yap kendine

Ne kadar da irrite edici bir mesaj..

şurda düğüne bişey kalmamış beklesen iyi olur ama ne biliyim sonuçta kocan olacak akışına bırak gitsin mutluluklar

Teşekkürler arkadaşlar fikirler için. Karar verdim. Fakat bu kararım bende kalsın. Birçok arkadaş "bu sorulur mu" demiş. Haklılar.... Bu yüzden daha fazla rencide olmadan konuyu kapatmak istiyorum. İyi günler

rencide olma ya, sorunu sordun fikirleri topladın işte.
bir problem olursa gene yaz, olmasa da yaz.
hayırlı evlilikler.

dini nikah dediğiniz şahitler huzurunda mehirin belirlenerek nikahın duyurulması işidir.
resmi nikahta şahitler var, nikah duyuruluyor, ve mehir yasal bir şekilde devlet korumasına alınıyor, boşanma durumunda devlet iki tarafın da hakkını koruyor. bu yönüyle dini nikahtan daha çok dini özelliği oluyor resmi nikahın.

yoksa kim boşanacağı zaman nikah kıyan hocayı ve o zamanki şahitleri arıyor allasen, biri ben yaptım desin, lafımı geri alacağım.

aynen sana katılıyorum yanlıs bılgı verıyopr arkadas
eskıden resmı nıkah yokken cıftlerın evlendıgını duyurmak ıcın yapılan bı ıslemdı dını nıkah
kadınlar ve dogan cocuklar cok magdur oldugu ıcın kadın hakları acısından bu gelıstırıldı resmı nıkah sart oldu imamlar bıle resmı nıkah olmadan dını nıkahı yapmıyor
dını nıkah hem bı dua hem sahıtler huzurunda mehırın konusulmasıdır okadar
asıl nikah resmı nıkahtır o olmadan asla evlı sayılamazsın

Şu ikilem bitse de insanlar rahata etse devlet yasa çıkarmalı resmi nikah sırasında olmalı dini nikah diyip ikisi aynı anda yapılsa. Hem sadece dini nikahım var evlilikleri azalır hem bugün resmi yarin dini yada tam tersi durumlar ortadan kalkar...

Ne güzel fikir buldum kız valla beğendim :KK45::KK73:

özel an felan tamam da Müslümanlığı işin içine karıştırman pek hoş olmamış.. biz farklı düşünüyoruz ve yapıyoruz diye Müslümanlıktan mı çıkmış oluyoruz?? bence yorum yaparken herkesi düşünecek şekilde yapmaya gayret gösterin şimşekleri üstünüze çekmeyin derim..

Kimin nasil yaptigi yasadigi beni ilgilendirmez saygi da duyarim.. nikahli yapar nikahsiz yapar alalede yapar.. benim bir muslumana sunnet ehline yakistirdigim sekli bu usttteki mesajimlarimda gorebilirsiniz....konu sahibi kiz sordu bende fikrimi soyledim ki dini nikahla resmi nikahin hukmunude okudum. mesajlarimda da belirttim. ama halen yakisanin bu olmadigi gorusundeyim..

Mesajlarimda duzelttim dini nikahla resmi nikah ayni sayilabiliyormus mehir daha sonradan ekelenerek..

Ne kadar da irrite edici bir mesaj..

Gorus belirtmek ne zamandan beri irrite edici oldu.. bildigimi dusunduklerimi soyledim yanlis olan kisimlarini da arkadaslarimin da soylemesi uzerine duzelltim okursaniz gorebilirsiniz..

Back