Birde şunu ekliyim. Eşinin mutsuz bir yuvada büyümesi böyle bir anneye denk gelmesi aslında büyük bir problem. Bu evliliğinizde sorun çıkarabilir. Dıygularını net ifade edemeyen sürekli herşeyi kafasının içinde yaşayan bir eşle karşı karşıya kalabilirsin. Senin anlattığın bu hikayede ben birtek bu sorunu gördüm. Çocukluğunda güvensiz bağlanmanın verdiği travmatik bir sonuç bu. Ama bunun için eşini irdeliyici aşağılıyıcı konuşmaman gerekiyor. Mutsuz sevilmeyen ailenin çocuğu olmak. Zor bir durum. Senin onaylamadığın şeyleri söylese de çok savaşma onunla. Yanında olduğuny her zaman hissettir. Senin yanında güven duymaya başlayınca zaten senden başkası olmıycak onun için.Bunu bilir mi gerçekten bilmiyorum çünkü o kadar yalnız ki ailesi mecbur hissediyor. Ben bunu görmemesini de anlamıyorum. Hiçbir akraba, arkadaş ve komşu yok annesinin etrafında ve sürekli sorun insanlar deniyor..
Anlatmiyim dedim de anlatayım. Ben bizzat senin konumundayım. Bizim düğüne 6 ay var kardeş çıktı piyasaya sırf kıskançlığından. Tabi bnm düğün hazırlıklarının arasına dalmış buşundular. İsteme nişan vs. Kim evleniyo işler karıştı. Eşim karşı çıktı bizi bi düzlüğe çıkarın sonra napıyosanız yapın diye. Ama eltimin ailesi dinlemedi. Biz nişanı uzatmayız dediler. Sonra işte masrafımız ikiye bölündü flan muhabbetleri. Zaten cimri kv. Bn eşimle konuştum. Sen çıkıntılık yapma bu evlilik sağlıklı değil. Sonra gelir senden bilirler sizin yüzünüzden olmadı bu iş flan derler dedim. Biz çekildik hiç karışmadık. Ailemin gözünden düştüler tabi. Bizimkiler ama bana saygı duydu. Eşimin ailesine takılmadılar. Ben zaten eşimi seviyordum. Dış kapının dış mandalını kendi hikayeme dahil etmedim. Hele ayrılık hiç düşünmedim. Bana verilen bir sürü söz tutulmadı. Kv hep eksik ve geride kaldı. Hiç takmadım evlilik zaten uzun soluklu bir yolculuk. Bunlara takılırsan bu yol çekilmez. Eşim çok bocaladı. Zorlandı. Bana mahçup aileme mahçup. Zaten evlerinde hergün bir kaos. Yok kızın ailesi böyle yaptı. Yok kv yok elti vs. Aksiyon yaşadılar. Düğünleri bile olaylı oldu evlendiler. Tabi boşanma noktasına gelmeleri uzun sürmedi hemen bizi aradılar. Bizimde gayet güzel bir evliliğimiz var çok şükür. Çünkğ birbirimizi seviyoruz bebek bekliyoruz. Eşim kardeşini aradı konuştu. Bn eltimi aradım bu kadar. Eşim amaan sıkıldım artık dedi. Bizim evimizin içini değiştirmedi bu konu. Kvler uğraştı durdu aileler bir araya geldi kız annesinin evine gitti. Olaylar olaylar. Ama ne bni ne de yuvamı etkilemedi. Bn sadece eltim için çok üzüldüm. Çünkü oğlan gerçekten sorumsuz ve ona kakaladılar resmen gencecik kıza yazık oldu. Senin gibi bende uzattımdemek o kii boşver.. Önemli olan birbirinize sevginiz. Kv bugün trip atar yarın alışır. Ondan da ayrı çektim. Mesafe koydum. Kocama şikayet etti bni. Aramızı bozmaya çalıştı bn takmadım. Şimdi artık kv de alıştı. Ben soğuk gelin oldum. Çok tın. Dünyanın en güzel şeyi soğuk gelin olmak.
Bence böyle olaylarda kocanin tavri önemli oluyor, esiniz sizin mesafeli olmanizle belki hos göruyordur ama ilerde konu sahibinin esi umarim yok eltinle yok annemle iyi olman lazim icli disli olman lazim dememesi gerekiyor. Bu olaylardan sonra insan sogur yani dogal olarak.Anlatmiyim dedim de anlatayım. Ben bizzat senin konumundayım. Bizim düğüne 6 ay var kardeş çıktı piyasaya sırf kıskançlığından. Tabi bnm düğün hazırlıklarının arasına dalmış buşundular. İsteme nişan vs. Kim evleniyo işler karıştı. Eşim karşı çıktı bizi bi düzlüğe çıkarın sonra napıyosanız yapın diye. Ama eltimin ailesi dinlemedi. Biz nişanı uzatmayız dediler. Sonra işte masrafımız ikiye bölündü flan muhabbetleri. Zaten cimri kv. Bn eşimle konuştum. Sen çıkıntılık yapma bu evlilik sağlıklı değil. Sonra gelir senden bilirler sizin yüzünüzden olmadı bu iş flan derler dedim. Biz çekildik hiç karışmadık. Ailemin gözünden düştüler tabi. Bizimkiler ama bana saygı duydu. Eşimin ailesine takılmadılar. Ben zaten eşimi seviyordum. Dış kapının dış mandalını kendi hikayeme dahil etmedim. Hele ayrılık hiç düşünmedim. Bana verilen bir sürü söz tutulmadı. Kv hep eksik ve geride kaldı. Hiç takmadım evlilik zaten uzun soluklu bir yolculuk. Bunlara takılırsan bu yol çekilmez. Eşim çok bocaladı. Zorlandı. Bana mahçup aileme mahçup. Zaten evlerinde hergün bir kaos. Yok kızın ailesi böyle yaptı. Yok kv yok elti vs. Aksiyon yaşadılar. Düğünleri bile olaylı oldu evlendiler. Tabi boşanma noktasına gelmeleri uzun sürmedi hemen bizi aradılar. Bizimde gayet güzel bir evliliğimiz var çok şükür. Çünkğ birbirimizi seviyoruz bebek bekliyoruz. Eşim kardeşini aradı konuştu. Bn eltimi aradım bu kadar. Eşim amaan sıkıldım artık dedi. Bizim evimizin içini değiştirmedi bu konu. Kvler uğraştı durdu aileler bir araya geldi kız annesinin evine gitti. Olaylar olaylar. Ama ne bni ne de yuvamı etkilemedi. Bn sadece eltim için çok üzüldüm. Çünkü oğlan gerçekten sorumsuz ve ona kakaladılar resmen gencecik kıza yazık oldu. Senin gibi bende uzattımdemek o kii boşver.. Önemli olan birbirinize sevginiz. Kv bugün trip atar yarın alışır. Ondan da ayrı çektim. Mesafe koydum. Kocama şikayet etti bni. Aramızı bozmaya çalıştı bn takmadım. Şimdi artık kv de alıştı. Ben soğuk gelin oldum. Çok tın. Dünyanın en güzel şeyi soğuk gelin olmak.
Bizimde şuan eltimle kayınvalide güreşiyor.. Birbirlerini yediler. Bende uzaktan uzağaa öylece seyirciyim.Anlatmak istediğim buydu. Ben de yasadim ve ne kayinvalide icin ne diskapinin mandallari icin esimle kavga etmedim. esimi ailen sunu yapamdi bunu yapmadı diye mahcupta etmedim. sonra benim esimde kendi kendine gercekleri gorup rest cekti. onlarda basta her kaosta cagirıp her soruna esimi dahil etmeye calistilar ama esim bir gitti iki gitti sonra bana ne ya dedi. cunku kendi evimizde mutluluk ve huzur vardı. Bu arada karsı taraf cok kavga ettiler bizim kulagimiza kadar geldi keske gelmeseydi ama geldi. bosanmadilar ama o cok üzerlerine titreyen kayinvalideme bile bir ton laf saymislar aradı esime agladi kayinvalidem kendileri ettiler kendileri buldular.
Yok cnm ya baksana kv ailesini kimse sevmiyomuş. Mutsuz bir aile o. Tabi o günler de oldu. Eşim eltimi hiç sevmedi. Kardeşinin sorumsuzluklarından da bıkmıştı. Kaç kere borcunu flan ödemiş. Ama kv anne sonuçta. Eşim başlarda diyodu. Hayatım kötülük çıkmasın flan. İlk zamanlar kv yi 2 günde bir arıyorum 3. Güne sarksın hemen kocama şikayet. Amaan dedim bu ne. Kahır olsa çekilmez. Eşin evdeyse mutluysa oraya geri dönmeyi göze alamaz. Karşıma aldım konuştum. Sende bnm kadar kırgınsın dedim. Ben 2 günde 1 ne konuşcam. Evimizin içini merak ediyor laf almaya çalışıyor. Sende bnm ailemi haftada 1 ara dedim. Cumadan cumaya böyle böyle alışırlar. Tripler küslükler flan oldu. Kv pek alıngan sağolsun. Kocama şikayet etti. Kocam da yeri geldi he dedi geçti yeri geldi kızın günahını alma dedi. O da bizden zamanla elini çekti. Şimdi zaten o tarafla uğraşmaktan bizle uğraşmaya vakit kalmıyor.Bence böyle olaylarda kocanin tavri önemli oluyor, esiniz sizin mesafeli olmanizle belki hos göruyordur ama ilerde konu sahibinin esi umarim yok eltinle yok annemle iyi olman lazim icli disli olman lazim dememesi gerekiyor. Bu olaylardan sonra insan sogur yani dogal olarak.
Keşke sizin gibi olsam. Beni başta çok yordu. Sen yalan söylüyorsun annem söylemez diye. Sonra annesinin yalan söylediğini anladığında da mazeret üretmeye çalıştı. Ben de sonra koruyamadım sessizliği. Benimki tepki verse de annesi baban hastalanır ölür vs diye illa yaklaştırır bizi diye çekiniyorum. Patlar mı dersiniz?Gidin ama sessiz sessiz oturun. ciddi bir tavirla. nisanliniza ben senin icin seni kirmamak icin geldim benden sadece bu kadar diyin. biz de o dortluyle masaya oturduk ben gittim yine sorunu onlar cikardi. ben sadece sessiz kaldim esime sirf senin icin geldim dedim. esim patladı kayinvalideme biz onlara bir sey yapmadik bir daha bizi aynı masaya oturtma diye.
Cunku ben esimi darlamadim sirf dis kapinin dis mandallarina annesi deger veriyor diye esimin basinin etini yemedim esim sonunda kendi gordu patladı ve su an gorusmuyoruz abisiyle ve yengesiyle tamamen esimin kararım Esime dedim ki onemli olan evimizin icindeki mutluluk biz kendi evimizde mutluyuz esim haklısin dedi varsin gorusmeyelim biz yuvamizda mutluyuz.
Bizimde şuan eltimle kayınvalide güreşiyor.. Birbirlerini yediler. Bende uzaktan uzağaa öylece seyirciyim.
Siz hüccetten yanlış anlamışsınız. Kendisi bunları alacağım diye peşimde dolanıp almadı. Almaması sorun değil. Ailemin karşısına geçip aylarca annem onu davet etmişken gelip süreci konuşmayıp yaptıklarını anlatması ayıp dedim. Öteki gelin de nişanlıma sarkıntılık ettiği için gıyabında küfürle andım, sıfat gibi. KV bunu da normal karşıladı, çocuk o öğrenir zamanla düzgün konuşmayı diye.İki tarafta bir birinden beter. Siz üniversite mezunuzsunuz ama kafa değil. Yok bohça yapılmadı nişan elbiseme gelinmedi şunu yapmadılar yok aramadılar yok efenim kayınvalidem cimri her şey bölündü. Kusura bakmayın bu kısımlarda kimseyi haklı görmem. Bu kadın sizi ailenizi sürekli arayıp ilgilenmek zorunda mı? Peki evlenen siz iken bu insanlar size finansör olmak zorunda mı? Evlenen sizsiniz nişanlımızdan beklemeniz gereken şeyleri dış kapının dış mandalı gördüğünüz insanlardan beklemekte hoş olmasa gerek. Kınama gelmesin yok küfürler ettim ama gıyabında sanki gıyabında etmeniz ettiğiniz gerçeğini değiştiriyor. Gelelim kayınvalideye oda aynı yahu zıpır oğlunu niye evlendirmeye çalışıyorsun aklından zorun mu var bir insan bile bile başına bela nasıl alır. Döveceğini biliyorsun ama başka kızı yakıyorsun. Nişanlında etkisiz eleman. Kendi yapması gerekenleri ailesine yaslanarak yapıyor madem toton yetmiyor evlenme üstüne abiye bankamatik oluyor. Her birini al vur ötekine
Bana yapmasın. Dalga geçer gibi aileme anlatmasın. 5 aydır sizi arayıp düğünü konuşmuyorum çünkü ötekine şunu yapıyordum diye demek istedim.en guzeli fazla samimiyet tez ayrilık getirir simdi uzerine titredigi bohcalar kiyafetler aldigı geliniyle sonra kanlı bicaklı olani cok gordum. bana da yapsin demek yerine uzaktan izlemek en mantiklısı.
Mesafeli ol diyor ama bu mesafede rutin gitmeler, annesine gereken her şeyi yapmak, gerekirse abisinin kavgalarını dinlemek, para vermek falan var.Bence böyle olaylarda kocanin tavri önemli oluyor, esiniz sizin mesafeli olmanizle belki hos göruyordur ama ilerde konu sahibinin esi umarim yok eltinle yok annemle iyi olman lazim icli disli olman lazim dememesi gerekiyor. Bu olaylardan sonra insan sogur yani dogal olarak.
eyvah eyvahMesafeli ol diyor ama bu mesafede rutin gitmeler, annesine gereken her şeyi yapmak, gerekirse abisinin kavgalarını dinlemek, para vermek falan var.
Aslında net ifade ediyor. Nişana kadar böyleydi süreç. Senle huzurluyum, sürekli senle olmak istiyorum vs. Hiçbi zaman aşağlamadım hatta bunca olayda sen sınır koyamıyorsun bile demedim. Ancak o benim bu gücümü ve sakinliğimi ailesine de fayda sağlamam için kullanmayaca kalkıyor. Ben sana toleranslı olabilirim ama ailene mecbur değilim kısmını kötülük yapmak, esirgemek olarak görüyor.Birde şunu ekliyim. Eşinin mutsuz bir yuvada büyümesi böyle bir anneye denk gelmesi aslında büyük bir problem. Bu evliliğinizde sorun çıkarabilir. Dıygularını net ifade edemeyen sürekli herşeyi kafasının içinde yaşayan bir eşle karşı karşıya kalabilirsin. Senin anlattığın bu hikayede ben birtek bu sorunu gördüm. Çocukluğunda güvensiz bağlanmanın verdiği travmatik bir sonuç bu. Ama bunun için eşini irdeliyici aşağılıyıcı konuşmaman gerekiyor. Mutsuz sevilmeyen ailenin çocuğu olmak. Zor bir durum. Senin onaylamadığın şeyleri söylese de çok savaşma onunla. Yanında olduğuny her zaman hissettir. Senin yanında güven duymaya başlayınca zaten senden başkası olmıycak onun için.
Benimki annesi üzülmesin babası duymasın diye on sene aralarını düzeltir gibi.. Ben de hiç mahçup etmedim, hep ailemden sakladım taa ki kendi annesi gelip anlatana kadar. Burda da ciko bunca zaman idare etti sağolsun demedi.Anlatmak istediğim buydu. Ben de yasadim ve ne kayinvalide icin ne diskapinin mandallari icin esimle kavga etmedim. esimi ailen sunu yapamdi bunu yapmadı diye mahcupta etmedim. sonra benim esimde kendi kendine gercekleri gorup rest cekti. onlarda basta her kaosta cagirıp her soruna esimi dahil etmeye calistilar ama esim bir gitti iki gitti sonra bana ne ya dedi. cunku kendi evimizde mutluluk ve huzur vardı. Bu arada karsı taraf cok kavga ettiler bizim kulagimiza kadar geldi keske gelmeseydi ama geldi. bosanmadilar ama o cok üzerlerine titreyen kayinvalideme bile bir ton laf saymislar aradı esime agladi kayinvalidem kendileri ettiler kendileri buldular.
Keşke benim de böyle olsaydı. Bir şey yapmadığı gibi her şeye karışıyor annesi hatta kendi imkanlarımızla yaptıklarımıza engel olmak istiyor. Benim sorunum bu..Şunu diyebilirim ki evlenmeden önce yaşadığınız sorunlar ve rahatsızlık duyduğunuz şeyler evlendikten sonra değişmediği gibi, üzerine katlanarak devam ediyor.. benim şahsi düşüncem keşke bu sürece hiç aileleri dahil etmeseydiniz. Yani alisveris düğün hazırlığı vs.
Biz eşimle ne nisanda ne de düğün sürecimizde iki aileyi de katmadik sürece. Gelinliğimi gittik eşimle birlikte aldık. Kına malzemelerimi gittim kemeraltindan kendim aldım iş çıkışı. Nisan elbisemi ayakkabimi kendim aldım, hatta boynerden almıştım, hiç öyle abiyecilere gitmedim. Davetiye ve nikah şekerini internetten sipariş verdim. Evimizin eşyalarını ikeaya gittik birlikte seçtik eşimle. Düğünde taktıgim safir seti yine ikimiz gidip zen pirlantadan aldık. Düğün organizasyonunu eşim ayarladı. Ve çok huzurlu, sıcak samimi, ağzımızın tadının hiç bozulmadığı bir düğün oldu. Ha, ailesi misafir gibi iştirak ettiler. Ama ne oldu, hiçbir şeye karışma hakları olmadı. Ağızlarını açıp da tek bişey diyemiyolar bugün bile. Çünkü herşeyi kendimiz yaptık. Ben o dönem ailesi ne kadar ilgisiz diye düşünüp üzülmüştüm. Şimdi kıymetini anlıyorum. İyi ki böyle olmuş..
Yok benim özel sağlık sigortam var mesela özelde doğum yapsam, eltim de özelde doğursun diye benim çocuğumdan kısar ona yettirir öyle bi durumda. İki çocuğunu birbirinden kıskanıyor, ben ikinize de aynıyım deyip birini ötekine yettirme çabası var. Ama siz eşek misiniz çalışıyorsunuz, onlar yatıyor diyen yok..Evlenince tek kişi ile evlenmiyoruz malesef. Karşı tarafın ailesi ile de evleniyoruz. İlerde hamile kaldığınız da size özel hastanede doğum yapma devlette yap diyebilecek birini görüyorum anlattığınız şeylerden. Kv sizin canınızı daha çok sıkar. Nişanlınız krizi malesef iyi yönetememiş. Zaten abime para göndeririz kısmında kendini belli etmiş. Kardeşi hani yardım etmesi gereken konu da illa yardım edilir ama düzenli para gönderilmez benim düşüncem.