Burada aslında ben sabrettim kazandım mevalinden cevap veren arkadaşların atladıkları bir yer var. Eşlerinin ailesi sorunlu olsada , neredeyse hepsinin eşi arkasındaymış ve ayrı bir ev ve aile olduklarının ve önceliğinim kendi evi ve eşi olduğunun farkındaymış ama burada konu sahibinin nişanlısı için böyle bir durum yok. Konu sahibinin nişanlısı dese ki; ben seviyorum ama benim ailem böyle, benim önceliğim sensin, ben seni ailem ile muhattap etmem, bayram ve özel günler dışına görüşmek zorunda değilsin, sırf annem babam diye sana yapılan saygısızlığa susmak zorunda değilsin, annemede gerekeni söylerim, ama benim ailem hiç bir şeye yardım etmezken senin aileni de maddi olarak zorlamak doğru olmaz, biz ikimiz her şeyi yapalım gerekirse biraz daha bekleriz sende ailene mahçup olma, onlarda zorlanmasınlar. Evlendikten sonrada benim sorumlu olduğum kişi sensin ve kardeşim bile olsa bir sağlık gibi önemli birşey olmadıkça kimsenin sorumluluğunu üstlenmem, bizim evimiz bizim huzurumuz dese , ben sizin bu konulara zerre takılacağınızı sanmıyorum ama nişanlınız böyle bir kafadan uzak , ona göre aile kavramı siz değil onun ailesi ve saygı duyulması ve her şeyi hoş görülmesi gereken onlar. Sizin emeğinizin onlara gitmesinde de sıkıntı yok, yeterki onun ailesi rahat olsun. Aslında burada konudaki bir çok atladığı birşey daha var ki kayınvalideniz size iftira atan, yalan söyleyen bir kişide aynı zamanda, böyle kadınla içli dışlı olunan bir evlilik huzur getirmez. Nişanlınız sizle aile olmak istemiyor, onun ailesine dahil olun ve o ailedeki kendi maddi manevi sorumluluklarını sizde üstlenin , kendiside rahat etsin istiyor. Bunları kabul ediyorsanız devam edin ama böyle bir hayat istemiyorum diyorsanız yapacağınız şey belli.
Ayrıca bir de kayınbiraderinizin nişanlısının nişanlınıza olan yaklaşımı konusundaki iddialarınız gerçekse ve nişanlınız bunu bile sizden hazmetmenizi ve gelip gitmenizi bekliyor ve kendiside samimi olmaya ve görüşmeye devam ediyorsa o adamdan koca falan olmaz zaten.