Burdan anlatmam kendi bacağıma sıkmak olur.bir kere nişanlınızın ailesi aklı başında, insancıl düşünen kişiler değiller. 33 yaşında adama 18 yaşında kızı gelin etmek, oğlum dövebilir iş bozulmadan evlendirelim demek ne kadar ayıp ve geri kafalı bir düşünce.
o kızın canını hiçe sayıyorlar resmen. sırf oğluşlarıhayat kursun diye göz göre göre başka hayatı söndürecekler.
bir de sormadan edemeyeceğim, kına vs yasak, siz nasıl salon tutabiliyorsunuz ?
Ben sizden bir şey yapmanızı değil, yorumlarınızı istedim. Yaptınız aldım, değerlendirip yapılacağı kendim yapacağım. Vakit ayırdığınız için teşekkürler.Tamam sorun ortada biz napabiliriz. Ne gibi çözüm istiyorsun bizden. Haksızlık var ortada belli. Gelip dövelim mi yani. Daha açık konuşayım. Ya ayrilcaksin. Yada evlenceksin. Ama bu durum degismicek. Eşin seni savunmayacak. Abisinin arkasını toplayacak. Annesi torunlar olunca onunkine bakicak . Sen diceksin ki benim ki torun değil mi. Napalim yani. Durum ortada. Nişanlına rest cek o zaman abinle mesafeni korumazsan bu iş olmaz diye. Evlilik içi zaten yeterince sorunlar oluo bide başka ailelerin sorunlarini cozemezsiniz. Kendini gecindiremeyecek kişiler de evlenmesin bı zahmet
izBurdan anlatmam kendi bacağıma sıkmak olur.
Sizde nişanlımı değil senin nişanlını yakışıklı buluyorum diyen bir eltiyi sineye çekin diyen ve hala o kişilerle mesefeli olmam konuşurum gerekirse yardım ederim diyen adamla evlenmeyin bir zahmet. Sizin kız kardeşinizin nişanlısı veya eşi böyle bir cümle kursa, eminim nişanlınız sizi bırakın kardeşinizin evine sokmayı onunla aynı aile ortamına bile sokmaz ve sizin ailenizde o adamı aman cahil falan diye mazur göstermeye çalışsa, tüm ailenizi ahlaksız ve geniş diye yaftalardı. Bir kadın olarak kendinizi bu kadar ezdirmenize üzüldüm. Zaten nişanlınızın ailesi azıcık normal bir aile olsa, böyle şeyler söyleyen bir kızı gelin diye evlerine sokmazlar. Bencr devam ederseniz siz iki yıla kalmaz deli çıkarır bu aileNişanlımı değil seninkini yakışıklı buluyorum demek mesela. Aralarında on küsür yaş varken ismiyle hitap etmek. Bizim nişanımızın ertesi günü annesi yanında bizi tebrik ederken surat asıp bir hayırlı olsun dememek gibi.. O ses tonu ve tavır ilaveten hissedilir bi şey. Evet bu arada nişanlımla abisi gerçekten tip olarak çok farklı ve gerçekten benimki gayet iyi.
Benim amcam var böyle 30 sene önce evlendirdi dedemBizim ülkedeki şu mantığı da anlamıyorum. İpsiz sapsız kendine hayrı olmayan adamı evlendirip üzerine çoğaltmaktaki amaç ne, bırakın sadece kendi başını yesin ya, neden elalemin kızının ve kendi doğacak torunlarınızın başını yakıyorsunuz. Evlenince bu adama peygamberlik mi inecek, beklenti ne. Bir de buradaki gibi kıskançlıktan, sırf yoluna girmiş işe çomak sokmak için yapılan bir evliliği desteklemekteki hatta bunun için diğerini dışlamaktaki amaç nedir.
Konu sahibi allah size gör demiş siz de görün, siz evlendikten sonra bunlar olsaydı o abinin düğününü yapmada büyük maddi katkınız olmak zorunda kalacaktı ve siz hep bu çoğalacak olan parazitin arkasını toplayacaksınız.
Ben direk kısırlaştırılmalarından yanayım. Temiz nesil lazım, çoğalmamalılarBenim amcam var böyle 30 sene önce evlendirdi dedem
Oldu mu üç çocukları adam gibi bakabilen olmayınca onlar da sorunlu oldu
Şimdi kızını internetten biri kandırdı gitti doğuya iki çocuk da doğurdu
Kızı da geri döndü bebelerle
Yani bir tek amca başa dert olmasın derken yedi kişi oldular hepsi ayrı dert
Cahillikten herşey ama biliyomusun
İnsan hakları falan derler belki ama ben bu tip saf kadınların ve doğacak çocukları korumak için spiral mi iğne mi olur devletin bir sistem getirmesi taraftarıyım
Harika bir yorumBenim amcam var böyle 30 sene önce evlendirdi dedem
İnsan hakları falan derler belki ama ben bu tip saf kadınların ve doğacak çocukları korumak için spiral mi iğne mi olur devletin bir sistem getirmesi taraftarıyım
Buna gerçekten katılıyorum. Zeka sorunu yada psikolojik sorunu olan kişileri başından atmak için evlendiriyolar. Sonra sorunlu kışi bir iken beş altı oluo. Müge anlida çok çıkıyor böyle konular. Hafif engelli kadın ile aynı dengede adam evleniyor. Tamam evlensinler ama çocuk yapması engellenmeli. Yanlış da anlasilmasin vücut engelinden değil zeka engelinden bahsediyorum. Vücut engeli olup çok güzel anne baba olan çiftler var. Devlet yasaları arasında kısırlaştırma yasasi olmalı. Ama bunada karşı çıkar herkes. Tecavuzculer hadim edilsin mesela. Kendine bakamayan psikolojik sorunlu olanlar zihinsel engeli olanlar kısırlaştırılsinBen direk kısırlaştırılmalarından yanayım. Temiz nesil lazım, çoğalmamalılar
Duymasın insan hakları savunucularıBen direk kısırlaştırılmalarından yanayım. Temiz nesil lazım, çoğalmamalılar
Bir dönem avrupada uygulanmış biliyor musunuz. Bence çok da başarılı olmuş. Tarihte kara leke olarak geçiyor ama bence çok doğru bir uygulama, kaldı ki ekonomik ve sosyal durumlarından da belli yapılması gerektiği. Bizim öğrencilerimiz var öyle, kadın bizim safçana dediğimiz cinsten yani hafif düzey zihinsel engelli 3 çocuğu olmuş 3ü de hafif düzey zihinsel, 1ken 4 olmuşlarBuna gerçekten katılıyorum. Zeka sorunu yada psikolojik sorunu olan kişileri başından atmak için evlendiriyolar. Sonra sorunlu kışi bir iken beş altı oluo. Müge anlida çok çıkıyor böyle konular. Hafif engelli kadın ile aynı dengede adam evleniyor. Tamam evlensinler ama çocuk yapması engellenmeli. Yanlış da anlasilmasin vücut engelinden değil zeka engelinden bahsediyorum. Vücut engeli olup çok güzel anne baba olan çiftler var. Devlet yasaları arasında kısırlaştırma yasasi olmalı. Ama bunada karşı çıkar herkes. Tecavuzculer hadim edilsin mesela. Kendine bakamayan psikolojik sorunlu olanlar zihinsel engeli olanlar kısırlaştırılsin
Cnm beni yanlış anlama. Ama nişanlın kaç yıllık ailesini hoop diye kaldırıp köşeye atamaz. Sen mi onlar mı diye kıyasa giremez. Şak diye rest çekemez. Biz burda çok kolay kötülüyoruz. Âma ondan aynı şeyi bekliyemezsin. Bu zor bir durum. Bana şimdi deme sende hep nişanlımı haklı çıkarmaya çalışıyosun diyeAslında net ifade ediyor. Nişana kadar böyleydi süreç. Senle huzurluyum, sürekli senle olmak istiyorum vs. Hiçbi zaman aşağlamadım hatta bunca olayda sen sınır koyamıyorsun bile demedim. Ancak o benim bu gücümü ve sakinliğimi ailesine de fayda sağlamam için kullanmayaca kalkıyor. Ben sana toleranslı olabilirim ama ailene mecbur değilim kısmını kötülük yapmak, esirgemek olarak görüyor.
Hayır aileme gelip bunları anlatması ayıp. Yalanla aramızı bozması ayıp. Yapmasını beklemiyorum nezaket bekliyorum. Gözüme sokup kötülük yapmamasını bekliyorum. Nişanlım tavır almamı istemiyor..
Konu 14-15 sayfa olmuşVermez ama neden bize haksızlık yapıldı da demez.
Küçümsemiyorum ama yıllardır çalışan, ikimiz de üniversite mezunu, belli hobileri olan insanlarız bu çift
Ben bize yakınlarına verdikleri zarardan ziyade onlardan doğacak çocuklar için üzülüyorum. Hiçbirimiz anne babamızı seçmeden doğuyoruz. Her çocuk asgari düzeyde eşit şartlarda yetiştirilmeyi hakeder.Bir dönem avrupada uygulanmış biliyor musunuz. Bence çok da başarılı olmuş. Tarihte kara leke olarak geçiyor ama bence çok doğru bir uygulama, kaldı ki ekonomik ve sosyal durumlarından da belli yapılması gerektiği. Bizim öğrencilerimiz var öyle, kadın bizim safçana dediğimiz cinsten yani hafif düzey zihinsel engelli 3 çocuğu olmuş 3ü de hafif düzey zihinsel, 1ken 4 olmuşlar
Aynı konu bizde geçmişti. Eşimin maaşı kardeşininden yüksek. Bu konu o kadar canını sıkıyodu kv nin.En son kocam dedi. Bendeki fazla parayı ona yollasam anca rahat etceksin dedi.Yok benim özel sağlık sigortam var mesela özelde doğum yapsam, eltim de özelde doğursun diye benim çocuğumdan kısar ona yettirir öyle bi durumda. İki çocuğunu birbirinden kıskanıyor, ben ikinize de aynıyım deyip birini ötekine yettirme çabası var. Ama siz eşek misiniz çalışıyorsunuz, onlar yatıyor diyen yok..
Keşke sizin gibi olsam. Beni başta çok yordu. Sen yalan söylüyorsun annem söylemez diye. Sonra annesinin yalan söylediğini anladığında da mazeret üretmeye çalıştı. Ben de sonra koruyamadım sessizliği. Benimki tepki verse de annesi baban hastalanır ölür vs diye illa yaklaştırır bizi diye çekiniyorum. Patlar mı dersiniz?
Benim amcam var böyle 30 sene önce evlendirdi dedem
Ben direk kısırlaştırılmalarından yanayım. Temiz nesil lazım, çoğalmamalılar
Duymasın ins
Burdan anlatmam kendi bacağıma sıkmak olur.