Nişanlılık ve Aileler, Evlenince Düzelir mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok teşekkürler anlayışınız için. İlaveten kendi yaptıklarıma da bir ambargo var, biz yaptık sanıp sorun çıkartır öteki aile yapma diye.

Bazen o da kırgın olduğunu söylüyor. Ama iş uygulamaya gelince ve anne duygu sömürüsü yapınca olmuyor. 8 ayda milim ilerledik ancak.. Onu ben de biliyorum, kayınvalide ona da yol yaptı. Bunlar anlaşamazlar, kavga ederler siz gelir abilik ablalık yaparsınız diye. Madem baştan kokan bi evlilik, o kız da bi evlat madem dövecek niye çaktırmadan evlendirip bi de beni evimde huzursuz etmeyi düşünüyorsun.

Ben sakin durduğumda talepler, özensizlik ve kullanılma arttı aslında. Sakin durunca a ne güzel enayi diyorlar..

öbür gelin gelmeyecek düğünüme demeniz tümden hata olmuş
kv damarınıza basmış sizde gaza gelmişsiniz
Üzgünüm ama nasıl başlarsa öyle gidiyor
Düştüm o tuzağa.. Ama tek sebep o değildi, o esnada nişanlıma sarkıntılığa varan konuşmaları olmuştu. KV bunu da normal gördü tabii çocuk o düzelir diye. Çocuksa neden kadın diye koca adama istedik onu bilemiyorum tabii.

Benim de çeyizim serili idi nişan atıldığında. Aynı cümleyi kurdum, evlilik sihirli bi gün değil. Madem o gün ayar verebileceksin bugün yapmana mani ne diye. Farkındayım ama bi anda yapamam, aynı evin içinde olmuyor. Ben deli miyim kendi evimde düzenimi bozayım dedi. Aksiyonun ne olacak deyince de olmamış olaya kılıf mı biçeyim diyor..

Nasıl yani?
Ciddi ciddi nasıl talep ediyorlar?
Ne yapma dediler mesela?
Düğün yapma sen. Nikahla evlen, ötekinin nikahı bitsin sonra boş zamanda düğün yap. Onlar düğünü görmesin. Onların nikahından sonra olsun ki sorun da çıkarsa iş işten geçsin diyor. Kına gecesi yapmak istiyorum, yapma diyor. Bunların paralarını biz ödüyoruz. Nikah şekeri yapıyorum, badem şekeri alma öteki çikolata aldı diyor. Bunları alttan üstten, ya da emrivaki ile söylüyor. Annem babam iki bilezik taktı bana nişanda, öteki gelinin ailesine izahat veriyor. Yanlış anlamayın bileziklerini ailesi almış biz almadık diye. Örneğin bunlar var.

Yapmaması mesele değil. Kendisi yapacağım diye peşimde dolaşıp aileme sözler verdi. Sonra yapmadı. Vazgeçebilir. Ama ısrarla karşı tarafa ne yaptığını anlattı. Mesele burdaki adaletsizlik ve saygısızlık. Yoksa banane yani.

Kaçarak uzaklaşmak lazım
Bunun ilerisi her sene tatile gitmeyin, onlar gitmiyor
Çocuğunuzu devlet okuluna gönderin, onlar özele gönderemiyor
Araba modelini yükseltmeyin, onlar yapamıyor.

Peki bu taleplere sizin tepkiniz ne oldu?
Hadi sizi geçtim, nişanlınız kör mü?

Cesaretim var sadece bu hengamede abartıp abartmadığımı merak ettim.

Beni yapılanlara katlayabilecek biri olarak görüyor. Annesini ise sözle kavgayla değiştirilmez biri. Bencil olduğunu ben de düşünüyorum. Bunu söyledim de. Aile kavramını bilmediğimi söylüyor. Evet atamazsın ama sınır çizebilirsin. Kim bana ne yaptı ki benden ne istiyor dediğimde de ben yaptım da her şeyi diyor. Tamam bu senin hatrın. Sana yapayım. Ama ailene niye yani

Diğer yorumlara bakmadan yazıyorum
Nişanlın ve ailesi sonsuza kadar o abinin arkasını toplayacak, hayatınızın bitmeyen macerası abinin perişan ettiği eltiye sahip çıkmak, dayanamayıp isyan ettiğinizde de gidip özür dileyip kaldığınız yerden aynı şeylere devam etmek olacak. Nişanlınız iyi biri olabilir ama bu ailede 3 yanlış bir doğruyu götürüyor. Bu deveyi böyle güdebilecekseniz evlenin ama ben tavsiye etmem, şu an yaşadıklarınız sadece fragman, gerisi daha da beter olacak.

Sonunuzu göremiyorum üzgünüm balık baştan kokmuş evlenirseniz daha çok üzüleceğinizi düşünüyorum görünen köy kılavuz istemez.

Ben annenle tartışma boşver desem canına minnet resmen. Çünkü denedim. Susunca geçen sefer susmuştun oluyor. Sizinki kadar umutlu mu hikayem bilmiyorum. Bir de iş işten geçince bana gelip ah canım dese ben reddetmek isterim. Zamanında nerdeydin diye. Sizi bu kurtarmış bence. Nasıl affedebiliyorsunuz? Gerçekten ben bilmiyorum sanırım. Hiç iyi bi şey görmedim belki de ondan.

Bence vazgeç şimdiden yalanlar dolanlar olduğuna göre yarın başın çok ağrır. Evlenip boşanmak dansa direk ayrılmak daha iyi

İnsan niye bunu görüp kendini sıyırmaz aklım almıyor bunu. Kaosun içinde yitip gitmeye razı sanki..

Öncelikle ben bohça falan istemedim. Kendisi yapacağını söyleyip bir anda yok olup 5 ay boyunca annemi aramadı. Annem aradığında ise ötekine yaptıklarını anlattı durdu. Kıza gelince bir nişanlıma sarkan davranışları vardı, iki ailesini bahane edip babam döver, ailem para ister diye bencilce kendini öne sürdü. Çalışıp kendi yapabilecekken o da şartları kullandı. Burda kullandıran da suçlu o ayrı. Tabii ki isterse tüm parasını verebilir. Bunu gelip anlatamaz bu şekilde aileme. Ya da ben ikinize de aynı davrandım, hadi sen de gel gelinlik yap diyemez dedim. Onlara küfür etmedim. Gıyabında konuşurken nişanlıma kişileri küfürle andım. Özür dilemiyorsa bile benden de normal davranmamı beklemesinin haksızlık olduğunu söyledim. Umarım daha iyi anlatabildim.

Bu mantıklı çünkü şu an o ben görüşmek istemiyorum tamamen iletişim keserim diye tedirgin, ben de sınır çizemez diye. Kaotik, sürekli isteyen, hep sorunlu bir aile. Yani illa ki olur her ailede destek olunur ama burda hep tek taraflı bir talep var..

Bizim ülkedeki şu mantığı da anlamıyorum. İpsiz sapsız kendine hayrı olmayan adamı evlendirip üzerine çoğaltmaktaki amaç ne, bırakın sadece kendi başını yesin ya, neden elalemin kızının ve kendi doğacak torunlarınızın başını yakıyorsunuz. Evlenince bu adama peygamberlik mi inecek, beklenti ne. Bir de buradaki gibi kıskançlıktan, sırf yoluna girmiş işe çomak sokmak için yapılan bir evliliği desteklemekteki hatta bunun için diğerini dışlamaktaki amaç nedir.
Konu sahibi allah size gör demiş siz de görün, siz evlendikten sonra bunlar olsaydı o abinin düğününü yapmada büyük maddi katkınız olmak zorunda kalacaktı ve siz hep bu çoğalacak olan parazitin arkasını toplayacaksınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…