- 26 Ağustos 2022
- 365
- 236
Size söyle katılmıyorum erkek tarafı zaten düğünde her zaman bir tık fazla bir şeyler yapar ki bana bu da yapılmadı eşit bile değil eş tarafı daha az yapabildi yoktu çünkü eşim de olan birikimiyle ancak düğün vs halledebildi. Bana 100 Gr altın taksalardi ve eşim evin hiç bı işine yardım etmeseydi ben yine mutlu olmazdım o altını birikimi vs kendim için kullanmiycam sonuçta. Ama sağolsun eşim her işe yardım eder altını da artık beraber yapıyoruz napalimElin oğlu ev işi, bakirelik,çocuk bakımı üstüne gidip işte çalışmamı bekliyor ama
Kadının maaşı var olmasa da isteyebilir. Görgüsüzlük olması da önemli değil. Gelenekte kadın hayrına sayılı şey var onu da eşitlik diye kaldırmaya çalışıyorsunuz.Evliligi ticarete dokerseniz o isten ne hayir gelir.. kaldi ki bu kadinda ne var dedik zaten.. zero.. kendisinin birseyi yokken karsidan baba evinde gormedigi seyleri istemek gorgusuzluk bence.
Var emin olabilirsin. Bence sizlerin cevresi boyle.. birde bekaret filan demissinz.. ne alakasi var simdi? Bu konuda kadin baya erkekten beklentisi var.. belkiÖyle bir dünya yok maalesef.
Gelenek diye diye asil evlilik gibi cok guzel birseye cok kotu basliyor cogu kisi. Ortak yapilir cogu sey diyorum hazira konmayi herkes yaparKadının maaşı var olmasa da isteyebilir. Görgüsüzlük olması da önemli değil. Gelenekte kadın hayrına sayılı şey var onu da eşitlik diye kaldırmaya çalışıyorsunuz.
Yardım eder diyorsunuz ben ortak yapmayı kastediyorumSize söyle katılmıyorum erkek tarafı zaten düğünde her zaman bir tık fazla bir şeyler yapar ki bana bu da yapılmadı eşit bile değil eş tarafı daha az yapabildi yoktu çünkü eşim de olan birikimiyle ancak düğün vs halledebildi. Bana 100 Gr altın taksalardi ve eşim evin hiç bı işine yardım etmeseydi ben yine mutlu olmazdım o altını birikimi vs kendim için kullanmiycam sonuçta. Ama sağolsun eşim her işe yardım eder altını da artık beraber yapıyoruz napalim
Hayat arkadasin gonlune gore olsun, o yolda beraber yuruyun cok daha onemli. Ha demiyorum maddiyat onemsiz, asla diyemem hersey para.. ama evde huzur yoksa o altinlarda kurtarmazSize söyle katılmıyorum erkek tarafı zaten düğünde her zaman bir tık fazla bir şeyler yapar ki bana bu da yapılmadı eşit bile değil eş tarafı daha az yapabildi yoktu çünkü eşim de olan birikimiyle ancak düğün vs halledebildi. Bana 100 Gr altın taksalardi ve eşim evin hiç bı işine yardım etmeseydi ben yine mutlu olmazdım o altını birikimi vs kendim için kullanmiycam sonuçta. Ama sağolsun eşim her işe yardım eder altını da artık beraber yapıyoruz napalim
Ona göre seçin el oğlunu ?Elin oğlu ev işi, bakirelik,çocuk bakımı üstüne gidip işte çalışmamı bekliyor ama
Öyle adamlarla evlenmeyin siz de. Gayet eşine yardım ediyor düzgün erkeklerEşitlikse böyle bir şeyi olmayan adamlar sonra hadi eşitlik diye ev işi yapıyor mu? Çocuklarla eşit ilgileniyor mu? Bu düzen değişmedikçe her kız isteyebilir
Öncelikle çok çok üzüldüm Allah sabrınızı artırsın. Hemen hemen aynı olayları abimde yaşadı nişanlıyken Bi kere nişan yaptık bu olmadı herkes gelemedi Die ikinciyi istedi kızın annesi tamam dedik sonrasında anneniz gibi ev alın dedi hep Bi maddiyat lafı vardı arada set takın altın kemer isteriz abimde çok istedi ayrılmayı ama annemler müsaade etmedi büyükler Bi şekilde orta yol buldu ama 10 yıl oldu hala kayınvalidesi daha ev alamadın şunu almadın bunu almadın baskı kuruyor vee abim çok mutsuz eşindende soğudu maddiyat tan konuşmaktan bıktı adam kendisi de memur hali vaktide yerinde kayınvalidesi ne inat ev almıyor. Bence olanda hayır vardır Bi kere aileler yğzgöz olunca maddiyat yüzünden iki taraflı tartışınca hiç birşey düzelmiyor nişanlında gururlu biri anladığım kadarıyla unutmayacak olanları aileni sewmeyecek. Ama inşallah hayırla sonuçlansın ikiniz içinde hayırlısı ne ise o olsunKızlar Merhaba
Lütfen mesajımı gören bir yardım için fikir belirtirse çok sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun.
Ben hayatım boyunca kolay kolay kimseyi sevmedim ve evlilik için ısınmadım 1 ay önce bir görücü geldi. Ve karşılıklı birbirimize çok ısındık. Sevdik hep de söyledik bunu. Allah'ım tamam işte buldum derken bir sürü sıkıntı çıktı. Ben doğuda kırsal yerde zor şartlarda hemşireyim şubatta tayin olup gelmem için evlenmem lazım 6 ay bir tanışma süreci olucak. Görüştüğüm kişiye ailem de bende böyle istiyorum evlenip geleyim dedim. Biz maddi olarak hazır değiliz 1 sene sonraya maddi olarak hazırız diyince ailem öyle olmaz 1 sene çok uzun uzaktan nasıl yürütücen dediler. Bir kriz orda yaşadık.
Sonra annem ev alma durumunuz var mı olsa isterim diyince yok dediler çocuk buna çok kızdı bizi mahcup düşürdünüz dedi. Annem ev olmazsa kızımı vermem demedi. Sonra aileler konuşunca maddi şeyler döndü. Çocuk dedi hep maddiyat konuşuluyor dedi ben şakasına dedim altın halat severim alacak mısınız Şaka olduğunu söyledim ama inanmadı ki ondan önce ben altın gücünüzün yettiği kadar mobilya yemekli dügün istemem de dedim ama yine de bu kız beni maddiyat için mi seviyor demiş en son tartışmada ben biraz düşüneceğim geleceğimizi bu maddi şeylerden dolayı mutlu görmüyorum diyince bende sinirlenip ayrılık mesajı yazdım tamam dedi. Ama sonrasında çok pişman oldum. Çünkü maddi şeyler konuşulması hoş olmadı bunun farkındayım. Hazır değiliz dediler saygı duyulmalıydı. Ailemin ve benim tavrım hoş değildi ama bende dolduruşa geldim arada derede kaldım suan aklım basıma geldi asla maddiyat önemli değil insan önemli olan sevmeli konuşmalı anlaşmalı şuan ona içimde özür mesajı yazmak geliyor ama gururuma yedirtmiyorum.
Birkaç güne gideceğim gitmeden görüşelim yazsam masada tekrar birleşmek istediğimi söylesem bana yok dese yerin dibine girer çok kötü olurum gibime geliyor acaba diyorum görev yaptığım yere gidince yazsam 3. Kişilerin etkisi ve arada kaldım yalnız kalınca düşündüm hatamı anladım gibisinden sizce hangisini yapayım?
Aynen öyle altınları zaten kendi için kullanan bir kadın olduğunu sanmıyorum ortak alınan mülke çocukların geleceğine vs kullanilacak. Varsa zaten yapıyorlar yoksa da zorlamanın anlamı yok. Allah huzur geçim versin en önemlisi buHayat arkadasin gonlune gore olsun, o yolda beraber yuruyun cok daha onemli. Ha demiyorum maddiyat onemsiz, asla diyemem hersey para.. ama evde huzur yoksa o altinlarda kurtarmaz
Yardım demiyorum ortak yapmaktan bahsediyorum. Kaldı ki burada çoğu kadının yardımdan kastettiği biraz açınca ayda bir evi süpürme filan oluyorÖyle adamlarla evlenmeyin siz de. Gayet eşine yardım ediyor düzgün erkekler
Bunu beklemeyecek biri bulursam eşitlik derim zaten ama bulabilirmiyim zorOna göre seçin el oğlunu ?
Şöyleki eşim bulaşık yıkamaz mesela ama sofraya yardım eder. Ben balkon yıkamak cam silmem mesela. İnce işten anlamaz eşim mecbur kalırsa yapar. Mutfak dolabı silmektir duşakabin ovalamaktir bu tarz tüm büyük işler eşimde ben de ona yardım ederim gerekirseYardım eder diyorsunuz ben ortak yapmayı kastediyorum
Hiç yoktan iyidir ama şurada dedikleriniz bile sizin daha çok yaptığınız ortada o dedikleriniz her gün yapılan şeyler değilŞöyleki eşim bulaşık yıkamaz mesela ama sofraya yardım eder. Ben balkon yıkamak cam silmem mesela. İnce işten anlamaz eşim mecbur kalırsa yapar. Mutfak dolabı silmektir duşakabin ovalamaktir bu tarz tüm büyük işler eşimde ben de ona yardım ederim gerekirse
Bulursun bulursun. Ferah tut gönlünü.Bunu beklemeyecek biri bulursam eşitlik derim zaten ama bulabilirmiyim zor
Her erkek bir olmuyor o konuda haklısınız ama eşim gerçekten hayatımı kolaylaştıran bı adam yani süpürmek silmek vs sık yapılan işler onlar da her zaman destek olur bazı gün beraber yaparız bazı gün ben yaparım kimi gün sen şüpur ben sileyim derim bakarım silmeye de başlamış. Hayat müşterek hele anne olduktan sonra destek olunmazsa çok zor kadın yükü. Bu yükün de takılan takı ile vs azabilecegini düşünmüyorum. Kadının manevi yükü çoksa karşılığı maddi olarak giderilemez.Hiç yoktan iyidir ama şurada dedikleriniz bile sizin daha çok yaptığınız ortada o dedikleriniz her gün yapılan şeyler değil