Nişanlılık arifesinde ayrıldım lütfen yardım edin

Elin oğlu ev işi, bakirelik,çocuk bakımı üstüne gidip işte çalışmamı bekliyor ama
Size söyle katılmıyorum erkek tarafı zaten düğünde her zaman bir tık fazla bir şeyler yapar ki bana bu da yapılmadı eşit bile değil eş tarafı daha az yapabildi yoktu çünkü eşim de olan birikimiyle ancak düğün vs halledebildi. Bana 100 Gr altın taksalardi ve eşim evin hiç bı işine yardım etmeseydi ben yine mutlu olmazdım o altını birikimi vs kendim için kullanmiycam sonuçta. Ama sağolsun eşim her işe yardım eder altını da artık beraber yapıyoruz napalim

Evliligi ticarete dokerseniz o isten ne hayir gelir.. kaldi ki bu kadinda ne var dedik zaten.. zero.. kendisinin birseyi yokken karsidan baba evinde gormedigi seyleri istemek gorgusuzluk bence.
Kadının maaşı var olmasa da isteyebilir. Görgüsüzlük olması da önemli değil. Gelenekte kadın hayrına sayılı şey var onu da eşitlik diye kaldırmaya çalışıyorsunuz.

Öyle bir dünya yok maalesef.
Var emin olabilirsin. Bence sizlerin cevresi boyle.. birde bekaret filan demissinz.. ne alakasi var simdi? Bu konuda kadin baya erkekten beklentisi var.. belki
Herif bekarete hic onem vermeyen birisi..ya iste cidden baba evinde gormek guzel birsey gozun ac olmuyor en azindan.. karni ac olani doyurursun gozu ac olani asla..

Kadının maaşı var olmasa da isteyebilir. Görgüsüzlük olması da önemli değil. Gelenekte kadın hayrına sayılı şey var onu da eşitlik diye kaldırmaya çalışıyorsunuz.
Gelenek diye diye asil evlilik gibi cok guzel birseye cok kotu basliyor cogu kisi. Ortak yapilir cogu sey diyorum hazira konmayi herkes yapar

Yardım eder diyorsunuz ben ortak yapmayı kastediyorum

Hayat arkadasin gonlune gore olsun, o yolda beraber yuruyun cok daha onemli. Ha demiyorum maddiyat onemsiz, asla diyemem hersey para.. ama evde huzur yoksa o altinlarda kurtarmaz

Eşitlikse böyle bir şeyi olmayan adamlar sonra hadi eşitlik diye ev işi yapıyor mu? Çocuklarla eşit ilgileniyor mu? Bu düzen değişmedikçe her kız isteyebilir
Öyle adamlarla evlenmeyin siz de. Gayet eşine yardım ediyor düzgün erkekler

Öncelikle çok çok üzüldüm Allah sabrınızı artırsın. Hemen hemen aynı olayları abimde yaşadı nişanlıyken Bi kere nişan yaptık bu olmadı herkes gelemedi Die ikinciyi istedi kızın annesi tamam dedik sonrasında anneniz gibi ev alın dedi hep Bi maddiyat lafı vardı arada set takın altın kemer isteriz abimde çok istedi ayrılmayı ama annemler müsaade etmedi büyükler Bi şekilde orta yol buldu ama 10 yıl oldu hala kayınvalidesi daha ev alamadın şunu almadın bunu almadın baskı kuruyor vee abim çok mutsuz eşindende soğudu maddiyat tan konuşmaktan bıktı adam kendisi de memur hali vaktide yerinde kayınvalidesi ne inat ev almıyor. Bence olanda hayır vardır Bi kere aileler yğzgöz olunca maddiyat yüzünden iki taraflı tartışınca hiç birşey düzelmiyor nişanlında gururlu biri anladığım kadarıyla unutmayacak olanları aileni sewmeyecek. Ama inşallah hayırla sonuçlansın ikiniz içinde hayırlısı ne ise o olsun

Hayat arkadasin gonlune gore olsun, o yolda beraber yuruyun cok daha onemli. Ha demiyorum maddiyat onemsiz, asla diyemem hersey para.. ama evde huzur yoksa o altinlarda kurtarmaz
Aynen öyle altınları zaten kendi için kullanan bir kadın olduğunu sanmıyorum ortak alınan mülke çocukların geleceğine vs kullanilacak. Varsa zaten yapıyorlar yoksa da zorlamanın anlamı yok. Allah huzur geçim versin en önemlisi bu

Öyle adamlarla evlenmeyin siz de. Gayet eşine yardım ediyor düzgün erkekler
Yardım demiyorum ortak yapmaktan bahsediyorum. Kaldı ki burada çoğu kadının yardımdan kastettiği biraz açınca ayda bir evi süpürme filan oluyor

Yardım eder diyorsunuz ben ortak yapmayı kastediyorum
Şöyleki eşim bulaşık yıkamaz mesela ama sofraya yardım eder. Ben balkon yıkamak cam silmem mesela. İnce işten anlamaz eşim mecbur kalırsa yapar. Mutfak dolabı silmektir duşakabin ovalamaktir bu tarz tüm büyük işler eşimde ben de ona yardım ederim gerekirse

Içinizde kalıp mesaj atsaydım ne olurdu acaba diye belki yıllarca dusuneceginize yalvarmadan sadece kendinizi açıklayan bir mesaj atıp olanları görebilirsiniz çocuğu zaten kaybetmişsiniz en fazla daha ne olabilir ki anladığım kadarıyla farklı illerdesiniz de birbirinizi de görmezsiniz aman atın gitsin ne olacak sanki düzelirse sizi anlarsa ne alâ anlamazsa zaten değişen birşey olmaz

Hiç yoktan iyidir ama şurada dedikleriniz bile sizin daha çok yaptığınız ortada o dedikleriniz her gün yapılan şeyler değil

Sen cocukla hic maddi konulara girmicektin büyükler ne güne duruyor seni nasil aileden istedilerse maddi skntilarida ailenle konuscaklardi. Kaldı ki kiz tarafi olarak eger altin istemissen nolmuş? Örf adetler var bizlerde isteyebilirsin ..Ben evlendim ve istemedigim icin okadar pismanim ki belki isteseydim dayatsaydim daha bi degerli olurdum.

Gelelim şuanki maddi skntilara elbette Türkiyede cok büyük maddi skntilar var herkes bir ev alabilcek gücte olamayabilir bir insanin parasinin olmamasida ayip degil.

Ama ilerde el ele verip calisip alabilirsiniz buda bir gercek yani eskiden kimin evi vardi ki herkes calisip kredi cekip aliyor yani ailende özellikle annen hic anlayisli davranmamis daha makul bir konusma yapilabilirdi yada neler suan alinabilir neler alinamaz bir plan yapilabilirdi. Herkesin şerefine kalmiş artik eger para varda almiyorlarsa yemek nasip olmasin onlara sonucta yeni evli cift olarak sifirdan başliyorsunuz herseye.. hakkinda hayirlisini diliyorum gelisme varsa yorum yap merak ettim gercekten..

Hiç yoktan iyidir ama şurada dedikleriniz bile sizin daha çok yaptığınız ortada o dedikleriniz her gün yapılan şeyler değil
Her erkek bir olmuyor o konuda haklısınız ama eşim gerçekten hayatımı kolaylaştıran bı adam yani süpürmek silmek vs sık yapılan işler onlar da her zaman destek olur bazı gün beraber yaparız bazı gün ben yaparım kimi gün sen şüpur ben sileyim derim bakarım silmeye de başlamış. Hayat müşterek hele anne olduktan sonra destek olunmazsa çok zor kadın yükü. Bu yükün de takılan takı ile vs azabilecegini düşünmüyorum. Kadının manevi yükü çoksa karşılığı maddi olarak giderilemez.

Bana konunuz bildirim olarak geldi aslında böyle şeylere pek karışmak istemem ama belki de bi işarettir ondan yorum yapmak istedim.
Ben insanların özellikle kadın-erkek ilişkilerinde birbirlerine karşı net olmalarından yanayım. Yüzyüze buluşmalı ve ona net bir şekilde durumu anlatmalısınız, “bu konuya aileler de dahil oldu, ben onların bazı isteklerini de soruyorum, bu isteklerin bir çoğu da maddi oluyor ama aslında maddiyatla ilgili senden çok bir beklentim yok ve seni hala beğeniyorum, senin de hislerin böyleyse devam edelim deyin”
Allak aşkına bu kurulamayacak bir cümle mi? Rezil filan da olmazsınız, duygularından emin net bir kadın olursunuz. Diyelim ki reddedildiniz, kafanızda bir şey kalmaz, yüzuüze konuştum daha ne yapabilirdim ki bu ilişkiyi kurtarmak için dersiniz.
Umarım neyi tercih ederseniz edin mutlu olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…