Nişanlılık arifesinde ayrıldım lütfen yardım edin

Buna katiliyorum tabiiki hersey masraf. Karsilikli olarak masraf yapilir... ama ev araba kat yat mi gerekiyor evlenebilmek icin?
Hayır tabıkı ama ufak tefek seyler bıle cok maddıyata dayandıgı ıcın erkek tarafına daha fazla dorumluluk dustugu ıcın oyle dedım

Yardım demiyorum ortak yapmaktan bahsediyorum. Kaldı ki burada çoğu kadının yardımdan kastettiği biraz açınca ayda bir evi süpürme filan oluyor
Yoo gayet yapan erkekler var. Ben yardım diyeyim siz eşitlik deyin. Mesela az önce yağmur yağdı balkonda çamaşır vardı eşimi aramadım toplar mısın diye çünkü toplamıştır.

Bir ay olmuş kac kere gittiniz görüştünüz yüzyüze. Bir yıl bence makul bir zamanmış. Siz aile durumundan tayin için biran once evlenmek istiyorsunuzda ya o kişi sizin bildiğiniz gibi degilde şiddet yanlısı biri ciksa ne yapacaksınız. Tanımadan evlenmek heleki Türkiye'nin bu ekonomik krizinde. Madiati ön plana çıkariıyor aileniz ve siz madiattan once biraz tanıyın birbirinizi. Birde su sekilde düşün bu adam neden görücü usulü ile evlenmeyi seçti bundan once hayatındaki kadina nasıl davrandiki sevdiği biri ile evlenmedi. Yada kopmle asosyal biri olabilir. Dogudaki gorevini daha batiya aldırmak için yaptığın bu riskli kararı birdaha düşün derim.

Canım merhaba biraz uzun yazıcam. Biz eşimle 4 sene sevgililik yaşadık. Çok seviyodu beni biliyodum ama maddi durumlardan dolayı evlilikten kaçıyodu. Ben altın düğün istemem desemde inanmıyodu. İş ciddiye binince istersin diyodu. Benim abim biraz sorun çıkarınca iş ciddiye bindi. Sonrasında gerçekten bişey istemediğimizi anladılar. Ama buna ramen eşim bana hep ailemin parası yok eşyayı ona göre al falan dedi. Meğersem gayet paraları varmış. Şu an çok şükür iyiyiz. Demek istediğim erkekler böyle şeylerden korkuyor. Bize yetememekten. bunu kötü bişey olarak algılama. Diğer taraftan biz ikimizde ailelerimizi asla söz sahibi yapmadık. Ben kendi ailemi susturdum o kendi ailesini. Seninde bunu yapman lazımdı. Annene söz hakkı vermemen lazım. Ben onu sevdim herşeye razıyım demelisin. Çocukla konuşmak içinde gurur yapma. Aşkta gurur olmaz. Ayrıca suçta biraz sende gibi. Bu yollardan geçmiş biri olarak beni dinlersen çocukla buluş ve hatalı olduğunu söyle. Onu sevdiğini ve ev altın araba umrunda olmadığını onunla olmak istediğini söyle. Bir daha ailemi karıştırmayacağım de. Ve gerçektende karıştırma. Bu ikinizin hayatı. Ben çok üzülüyorum aileler yüzünden ayrılanlara. Kendinize yazık etmeyin. Bırak ailen kırılsın. Geçer gider. Önemli olan sizin mutlu olmanız. Bir kadın olarak herşeyi senin kontrol etmen dengede tutman ve eşinin yanında olman lazım

Elin oğlu ev işi, bakirelik,çocuk bakımı üstüne gidip işte çalışmamı bekliyor ama
Sözüm meclisten dışarı genel konuşuyorum, baba evinden amiyane tabirle dımdızlak gelip bana şu kadar altın yapsınlar, ev alsınlar, şunu bunu yapsınlar diyip servet avcısı, buldumcuk gibi davranırsa hanım kızlarımız, anca şu yazdıklarınızı bekleyen heriflerle olurlar. Adamlardaki zihniyet direkt parasını verdim aldım oluyor af buyurun. Böyle heriflerle evlenmeyin zaten. Sizi eş olarak değil de damızlık, hizmetçi, bakıcı, seks kölesi olarak görürler. En ufak bir şeyde tepenize her şeyi kakma ihtimalleri de var ayrıca.

Evlilik ekip işidir. Sorumluluklar paylaşılır, herkese düşen görevler var. Ben yemek yapıyorsam eşim sofrayı kurar, ben bulaşık yıkıyorsam o süpürge açar.

Görücü gelince hangi zaman icinde evlenmek normal sayiliyor ki..bazi arkadaslar görücü olarak gelen evlenmeye de hazir olmasi gerekir diye yaziyorlar. Yani bugün begense hangi zaman icinde evlenilmesi lazim?
Görücü ne demek evlenme niyetiyle yola çıkmış demek. Maddi olarak yetersiz kimse evlenmek için adım atmaz.

Diyorum ya hep, bazi seyleri bizim hanim kizlarimiz kendileri devam ettiriyor, yeter ki altin takilsin. Birde cocuk bakimini katiyor. Bunlar cocuk yapmayi bile sözlesmelerin bir parcasi olorak görüyor.

Ya kendinize kızıyorsunuz ama ev alacak durumunuz varmı varsa iyi olur denmiş gayet normal bir düşünce sizde çok absürt birşey konuşmamışsınız herkes bir eline papatya alıp evlenmiyor evlenmeye hazır değilse maddi manevi neden gelmiş dünür ayrıca bir sene de gayet kısa bir süre evlilik için hiç birbirinizi tanımıyorsunuz insanlar özellikle birbirlerini zor tanırlar yani 6 ayda bir senede evlilik de bilemedim kısa bir sürecmis bence kendinize yüklenmeyin var bunda bir hayır gelen ailede sorunlu gibi geldi bana msj atmayın bence tekrar

1
aydır tanisilan birine altin set diye şaka yapmak da aşirı itici. Pişmansanız arayın yızyüze buluşun pişmanım deyin affeder bence ama sonrasında aileniz yime aynı şeyleri yapacak ilerde yime ayrilır o nedenle. Aileniz ile konuşmaniz lazım onlarda top bence

Servet avcısı olsun demiyorum zaten neyse

Konuda tüm saçmalananlar falan bir yana da, elalemin 1 aydır tanıdığınız oğlunun gelirine parasına bu kadar göz koyup konuşmaya gururunuz yok da, özür dilemeye mi var?

Hepsini bitirecek istekleri olmasın zaten. Maksati bilmiyorum ben kendi düşüncemi yazdim

Mesele ama orda. Genc erkegin sadece belli bir birikimi olabilir. Bütün (ev saymasak bile) evlilik sürecinde yüklenen masraflar sayesinde cogu erkek o sürecten borclanmis sekilde cikiyor. Bazilari senelerce o borclari ödemek icin debeleniyor. Ve asil o zaman evde problemler basliyor, cünkü bir sürü borcun üstüne birsey kurulmaz. Ama erkek bu döngüye girmek istemiyorsa "ne diye yola cikmis o zaman" gibi laflar duyuyor veya yetersizlikle suclaniyor veya bir konu da gördük babasinin cenazesinde para harcadi diye hasliniyor..bazi seyleri biz kadinlar da ortadan kaldiracagiz baska yolu yok. Yada iste böyle devam eder

O kadar doğru ki. Beğeniyi geri çekip çekip yeniden beğenesim geldi resmen.
Ben anlamıyorum altın halat esprileri yapıp, ev olmadan kızımı vermem diyenlerin “ee bayram da geliyo kaynana evi temizlik bekler” lafını duyunca çıldırmalarını. E sen gelenekseldin, karşındaki geleneksel olunca mı rörörö?
“Kız oğlan kız” evlenirken de bir kuruş beklemedim kimseden, ha salaklığımdan sömürüldüm o ayrı, sömüren olmasa karşımda yine yıkmazdım her şeyi kimsenin üstüne. “Dul avrat” evlenirken de eşimle elimizden ne gelirse onu yaptık.
Yok öyle işine gelince köküne kadar geleneksellik, işine gelmeyince modern kadın ayakları.

Eşitlikse böyle bir şeyi olmayan adamlar sonra hadi eşitlik diye ev işi yapıyor mu? Çocuklarla eşit ilgileniyor mu? Bu düzen değişmedikçe her kız isteyebilir
Evet yapıyor. Sizin bunca şeyi beklediğiniz adamlar yapmayan insanlar maalesef, evlilikten beklentilerinizi değiştirirseniz ev işi yapan, kadına en az kendisine verdiği kadar değer veren erkeklerle karşılaşabilirsiniz.

Bu bir tecrübe olsun bir dahakine nasil davranacaginizi bilirsiniz. Illada nisanlanacaksiniz diye bir kural yok daha kimler cikar karsiniza olmadiysa vardir bir hayr. Ben olsam daha fazla arkasina düşüp de kendimi küçük düşürmezdim böyle başladığınız bir birliktelik böyle de devam eder hep özür diler, alttan alır durursunuz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…