- 14 Temmuz 2022
- 180
- 61
- 23
Benim şahsen öyle bir planım yok orada genel konuştumBulursun bulursun. Ferah tut gönlünü.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim şahsen öyle bir planım yok orada genel konuştumBulursun bulursun. Ferah tut gönlünü.
Hayır tabıkı ama ufak tefek seyler bıle cok maddıyata dayandıgı ıcın erkek tarafına daha fazla dorumluluk dustugu ıcın oyle dedımBuna katiliyorum tabiiki hersey masraf. Karsilikli olarak masraf yapilir... ama ev araba kat yat mi gerekiyor evlenebilmek icin?
Genel olarak bulan buluyor zaten. Ben de genel olarak konuştum.Benim şahsen öyle bir planım yok orada genel konuştum
Yoo gayet yapan erkekler var. Ben yardım diyeyim siz eşitlik deyin. Mesela az önce yağmur yağdı balkonda çamaşır vardı eşimi aramadım toplar mısın diye çünkü toplamıştır.Yardım demiyorum ortak yapmaktan bahsediyorum. Kaldı ki burada çoğu kadının yardımdan kastettiği biraz açınca ayda bir evi süpürme filan oluyor
Canım merhaba biraz uzun yazıcam. Biz eşimle 4 sene sevgililik yaşadık. Çok seviyodu beni biliyodum ama maddi durumlardan dolayı evlilikten kaçıyodu. Ben altın düğün istemem desemde inanmıyodu. İş ciddiye binince istersin diyodu. Benim abim biraz sorun çıkarınca iş ciddiye bindi. Sonrasında gerçekten bişey istemediğimizi anladılar. Ama buna ramen eşim bana hep ailemin parası yok eşyayı ona göre al falan dedi. Meğersem gayet paraları varmış. Şu an çok şükür iyiyiz. Demek istediğim erkekler böyle şeylerden korkuyor. Bize yetememekten. bunu kötü bişey olarak algılama. Diğer taraftan biz ikimizde ailelerimizi asla söz sahibi yapmadık. Ben kendi ailemi susturdum o kendi ailesini. Seninde bunu yapman lazımdı. Annene söz hakkı vermemen lazım. Ben onu sevdim herşeye razıyım demelisin. Çocukla konuşmak içinde gurur yapma. Aşkta gurur olmaz. Ayrıca suçta biraz sende gibi. Bu yollardan geçmiş biri olarak beni dinlersen çocukla buluş ve hatalı olduğunu söyle. Onu sevdiğini ve ev altın araba umrunda olmadığını onunla olmak istediğini söyle. Bir daha ailemi karıştırmayacağım de. Ve gerçektende karıştırma. Bu ikinizin hayatı. Ben çok üzülüyorum aileler yüzünden ayrılanlara. Kendinize yazık etmeyin. Bırak ailen kırılsın. Geçer gider. Önemli olan sizin mutlu olmanız. Bir kadın olarak herşeyi senin kontrol etmen dengede tutman ve eşinin yanında olman lazımKızlar Merhaba
Lütfen mesajımı gören bir yardım için fikir belirtirse çok sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun.
Ben hayatım boyunca kolay kolay kimseyi sevmedim ve evlilik için ısınmadım 1 ay önce bir görücü geldi. Ve karşılıklı birbirimize çok ısındık. Sevdik hep de söyledik bunu. Allah'ım tamam işte buldum derken bir sürü sıkıntı çıktı. Ben doğuda kırsal yerde zor şartlarda hemşireyim şubatta tayin olup gelmem için evlenmem lazım 6 ay bir tanışma süreci olucak. Görüştüğüm kişiye ailem de bende böyle istiyorum evlenip geleyim dedim. Biz maddi olarak hazır değiliz 1 sene sonraya maddi olarak hazırız diyince ailem öyle olmaz 1 sene çok uzun uzaktan nasıl yürütücen dediler. Bir kriz orda yaşadık.
Sonra annem ev alma durumunuz var mı olsa isterim diyince yok dediler çocuk buna çok kızdı bizi mahcup düşürdünüz dedi. Annem ev olmazsa kızımı vermem demedi. Sonra aileler konuşunca maddi şeyler döndü. Çocuk dedi hep maddiyat konuşuluyor dedi ben şakasına dedim altın halat severim alacak mısınız Şaka olduğunu söyledim ama inanmadı ki ondan önce ben altın gücünüzün yettiği kadar mobilya yemekli dügün istemem de dedim ama yine de bu kız beni maddiyat için mi seviyor demiş en son tartışmada ben biraz düşüneceğim geleceğimizi bu maddi şeylerden dolayı mutlu görmüyorum diyince bende sinirlenip ayrılık mesajı yazdım tamam dedi. Ama sonrasında çok pişman oldum. Çünkü maddi şeyler konuşulması hoş olmadı bunun farkındayım. Hazır değiliz dediler saygı duyulmalıydı. Ailemin ve benim tavrım hoş değildi ama bende dolduruşa geldim arada derede kaldım suan aklım basıma geldi asla maddiyat önemli değil insan önemli olan sevmeli konuşmalı anlaşmalı şuan ona içimde özür mesajı yazmak geliyor ama gururuma yedirtmiyorum.
Birkaç güne gideceğim gitmeden görüşelim yazsam masada tekrar birleşmek istediğimi söylesem bana yok dese yerin dibine girer çok kötü olurum gibime geliyor acaba diyorum görev yaptığım yere gidince yazsam 3. Kişilerin etkisi ve arada kaldım yalnız kalınca düşündüm hatamı anladım gibisinden sizce hangisini yapayım?
Sözüm meclisten dışarı genel konuşuyorum, baba evinden amiyane tabirle dımdızlak gelip bana şu kadar altın yapsınlar, ev alsınlar, şunu bunu yapsınlar diyip servet avcısı, buldumcuk gibi davranırsa hanım kızlarımız, anca şu yazdıklarınızı bekleyen heriflerle olurlar. Adamlardaki zihniyet direkt parasını verdim aldım oluyor af buyurun. Böyle heriflerle evlenmeyin zaten. Sizi eş olarak değil de damızlık, hizmetçi, bakıcı, seks kölesi olarak görürler. En ufak bir şeyde tepenize her şeyi kakma ihtimalleri de var ayrıca.Elin oğlu ev işi, bakirelik,çocuk bakımı üstüne gidip işte çalışmamı bekliyor ama
Görücü ne demek evlenme niyetiyle yola çıkmış demek. Maddi olarak yetersiz kimse evlenmek için adım atmaz.Görücü gelince hangi zaman icinde evlenmek normal sayiliyor ki..bazi arkadaslar görücü olarak gelen evlenmeye de hazir olmasi gerekir diye yaziyorlar. Yani bugün begense hangi zaman icinde evlenilmesi lazim?
Ya maddi şeyler istenebilir. Altın halatta bir güvence oluyor. İlla ev olacak beklentisi biraz fazla ama belli bir birikimleri olmalı. Sonra çoğu sorun ondan çıkıyor
Sözüm meclisten dışarı genel konuşuyorum, baba evinden amiyane tabirle dımdızlak gelip bana şu kadar altın yapsınlar, ev alsınlar, şunu bunu yapsınlar diyip servet avcısı, buldumcuk gibi davranırsa hanım kızlarımız, anca şu yazdıklarınızı bekleyen heriflerle olurlar. Adamlardaki zihniyet direkt parasını verdim aldım oluyor af buyurun. Böyle heriflerle evlenmeyin zaten. Sizi eş olarak değil de damızlık, hizmetçi, bakıcı, seks kölesi olarak görürler. En ufak bir şeyde tepenize her şeyi kakma ihtimalleri de var ayrıca.
Evlilik ekip işidir. Sorumluluklar paylaşılır, herkese düşen görevler var. Ben yemek yapıyorsam eşim sofrayı kurar, ben bulaşık yıkıyorsam o süpürge açar.
Ya kendinize kızıyorsunuz ama ev alacak durumunuz varmı varsa iyi olur denmiş gayet normal bir düşünce sizde çok absürt birşey konuşmamışsınız herkes bir eline papatya alıp evlenmiyor evlenmeye hazır değilse maddi manevi neden gelmiş dünür ayrıca bir sene de gayet kısa bir süre evlilik için hiç birbirinizi tanımıyorsunuz insanlar özellikle birbirlerini zor tanırlar yani 6 ayda bir senede evlilik de bilemedim kısa bir sürecmis bence kendinize yüklenmeyin var bunda bir hayır gelen ailede sorunlu gibi geldi bana msj atmayın bence tekrarKızlar Merhaba
Lütfen mesajımı gören bir yardım için fikir belirtirse çok sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun.
Ben hayatım boyunca kolay kolay kimseyi sevmedim ve evlilik için ısınmadım 1 ay önce bir görücü geldi. Ve karşılıklı birbirimize çok ısındık. Sevdik hep de söyledik bunu. Allah'ım tamam işte buldum derken bir sürü sıkıntı çıktı. Ben doğuda kırsal yerde zor şartlarda hemşireyim şubatta tayin olup gelmem için evlenmem lazım 6 ay bir tanışma süreci olucak. Görüştüğüm kişiye ailem de bende böyle istiyorum evlenip geleyim dedim. Biz maddi olarak hazır değiliz 1 sene sonraya maddi olarak hazırız diyince ailem öyle olmaz 1 sene çok uzun uzaktan nasıl yürütücen dediler. Bir kriz orda yaşadık.
Sonra annem ev alma durumunuz var mı olsa isterim diyince yok dediler çocuk buna çok kızdı bizi mahcup düşürdünüz dedi. Annem ev olmazsa kızımı vermem demedi. Sonra aileler konuşunca maddi şeyler döndü. Çocuk dedi hep maddiyat konuşuluyor dedi ben şakasına dedim altın halat severim alacak mısınız Şaka olduğunu söyledim ama inanmadı ki ondan önce ben altın gücünüzün yettiği kadar mobilya yemekli dügün istemem de dedim ama yine de bu kız beni maddiyat için mi seviyor demiş en son tartışmada ben biraz düşüneceğim geleceğimizi bu maddi şeylerden dolayı mutlu görmüyorum diyince bende sinirlenip ayrılık mesajı yazdım tamam dedi. Ama sonrasında çok pişman oldum. Çünkü maddi şeyler konuşulması hoş olmadı bunun farkındayım. Hazır değiliz dediler saygı duyulmalıydı. Ailemin ve benim tavrım hoş değildi ama bende dolduruşa geldim arada derede kaldım suan aklım basıma geldi asla maddiyat önemli değil insan önemli olan sevmeli konuşmalı anlaşmalı şuan ona içimde özür mesajı yazmak geliyor ama gururuma yedirtmiyorum.
Birkaç güne gideceğim gitmeden görüşelim yazsam masada tekrar birleşmek istediğimi söylesem bana yok dese yerin dibine girer çok kötü olurum gibime geliyor acaba diyorum görev yaptığım yere gidince yazsam 3. Kişilerin etkisi ve arada kaldım yalnız kalınca düşündüm hatamı anladım gibisinden sizce hangisini yapayım?
aydır tanisilan birine altin set diye şaka yapmak da aşirı itici. Pişmansanız arayın yızyüze buluşun pişmanım deyin affeder bence ama sonrasında aileniz yime aynı şeyleri yapacak ilerde yime ayrilır o nedenle. Aileniz ile konuşmaniz lazım onlarda top benceKızlar Merhaba
Hepsini bitirecek istekleri olmasın zaten. Maksati bilmiyorum ben kendi düşüncemi yazdimOnun icin mi millet adamim bütün birikimlerini bitirecek maddi taleplerde bulunuyor. Maksatin birikim olmadigini gayet herkes biliyor
Servet avcısı olsun demiyorum zaten neyseSözüm meclisten dışarı genel konuşuyorum, baba evinden amiyane tabirle dımdızlak gelip bana şu kadar altın yapsınlar, ev alsınlar, şunu bunu yapsınlar diyip servet avcısı, buldumcuk gibi davranırsa hanım kızlarımız, anca şu yazdıklarınızı bekleyen heriflerle olurlar. Adamlardaki zihniyet direkt parasını verdim aldım oluyor af buyurun. Böyle heriflerle evlenmeyin zaten. Sizi eş olarak değil de damızlık, hizmetçi, bakıcı, seks kölesi olarak görürler. En ufak bir şeyde tepenize her şeyi kakma ihtimalleri de var ayrıca.
Evlilik ekip işidir. Sorumluluklar paylaşılır, herkese düşen görevler var. Ben yemek yapıyorsam eşim sofrayı kurar, ben bulaşık yıkıyorsam o süpürge açar.
Konuda tüm saçmalananlar falan bir yana da, elalemin 1 aydır tanıdığınız oğlunun gelirine parasına bu kadar göz koyup konuşmaya gururunuz yok da, özür dilemeye mi var?Kızlar Merhaba
Hepsini bitirecek istekleri olmasın zaten. Maksati bilmiyorum ben kendi düşüncemi yazdim
O kadar doğru ki. Beğeniyi geri çekip çekip yeniden beğenesim geldi resmen.Sözüm meclisten dışarı genel konuşuyorum, baba evinden amiyane tabirle dımdızlak gelip bana şu kadar altın yapsınlar, ev alsınlar, şunu bunu yapsınlar diyip servet avcısı, buldumcuk gibi davranırsa hanım kızlarımız, anca şu yazdıklarınızı bekleyen heriflerle olurlar. Adamlardaki zihniyet direkt parasını verdim aldım oluyor af buyurun. Böyle heriflerle evlenmeyin zaten. Sizi eş olarak değil de damızlık, hizmetçi, bakıcı, seks kölesi olarak görürler. En ufak bir şeyde tepenize her şeyi kakma ihtimalleri de var ayrıca.
Evet yapıyor. Sizin bunca şeyi beklediğiniz adamlar yapmayan insanlar maalesef, evlilikten beklentilerinizi değiştirirseniz ev işi yapan, kadına en az kendisine verdiği kadar değer veren erkeklerle karşılaşabilirsiniz.Eşitlikse böyle bir şeyi olmayan adamlar sonra hadi eşitlik diye ev işi yapıyor mu? Çocuklarla eşit ilgileniyor mu? Bu düzen değişmedikçe her kız isteyebilir