Nişanlılık arifesinde ayrıldım lütfen yardım edin

Dul Avrat diyenlere;

Duldum çocuğumda vardı

ikinci eşim, canım eşim bekardı hiç evlenmemiş
Söz tatlı nişan nikah düğün balayı aklınıza gelecek her şey Layıkıyla yapıldı
Layığım çünkü
en nefret ettiğim yafta Dul

Son düzenleme:
Evlilik boyle bir sey olmamali. Zorlastirilmamali, kolaylastirilmali. Zira evlilikte amac her daim huzurlu olmayi arzu ettigimiz bir birliktelik, hayat arkadasligi, sevgi alisverisi, paylasmak, anlayis, dinlemek, anlamak, anlasilmak vs. bunlarin temelinde aslinda asla maddiyat yok. Once bunu cidden sindirmek gerek. Her ne kadar hayat pahali olsa da bu gercegi gercekten kabul etmek gerek. Sevgi anlayis saygi olmadan para da mutluluk getirmez.

Biz de esimle 3 yil arkadaslik ettikten sonra nisanlandik ve nisandan 8 ay sonra evlendik. Dusunun neredeyse 4 yila yayilan bir surec. Ve evlendigimizde birbirimize dair bilmedigimiz yeni kesfettigimiz o kadar cok sey oldugunu gorduk ki.. yani insan kolay taninmiyor. Hele 6 ayda ve iki farkli sehirde bence epeyi bir zamana intiyaciniz olabilir.

Cok sukur durumumuz iyi ancak evleneli 3 yil olucak biz kirada oturuyoruz. Bir evimizin olmasi guzel olmaz miydi elbette her ikimiz icin de guzel olurdu ancak olmamasini hic dert etmedik. Hangi sehirdesiniz bilemiyorum ancak su an istanbul’da ortalama hatta eski bir ev almak bile 1.5- 2 milyondan basliyor. Normal maaslarla alinabilecek bir sey degil artik ev. Atadan deden bir sey kalir da ancak oyle belki. Neyse,
Ne ben ne de ailem, ne altin ne esya ne ev ne araba ne esimin isi kazanci vs konularini asla gundem etmedik. Babam bana dahi sormadi, esimin kazancini vs vs.
Bu tur konular insanlari birbirinden sogutur. Ultra zengin dahi olsan sogutur.
Yasinizin henuz ben ya da benim gibi dusunenlere nazaran kucuk olabilecegini dusunuyorum ve bu nedenle dusunmeden acilmis konular oldugunu farz ediyorum.

Araya bir sogukluk girmis mi evet kesinlikle girmis ve karsi tarafin zihninde artik maddiyat odakli biri olarak varsiniz. Bunu degistirmek guc olabilir. Tek basiniza hatta yetersiz de kalirsiniz bunu basarmakta. O nedenle sizin once ailenizle sadece bu nisanliniz ozelinde degil sadece genel olarak konusmaniz gerek. Aile kurarkenki beklentilerinizi taleplerinizi kendi ailenizle konusup onlara maddiyat eksenli degil de huzur eksenli bir yuvaya adim atmak istediginizi anlatmaniz ve onlari ikna etmeniz gerek.
Bunu basarabileceginize inaniyorsaniz eger, evet o beyefendiye mesaj atin ki icinizde kalmasin. Ama kendinizi de ezen ve ezdirebilecek cumlelerden uzak durun.
Dusundugunuzu, hak verdiginizi ve her ikinizin bir sansi daha hak ettiginizi soyleyebilirsiniz mesela. Bu kafi olucaktir. Fazlasi israra girer ve kendizi de kucultursunuz.
Nacizane benim katkim bu sekilde olucaktir.
Evlilik boyle bir sey olmamali. Zorlastirilmamali, kolaylastirilmali. Zira evlilikte amac her daim huzurlu olmayi arzu ettigimiz bir birliktelik, hayat arkadasligi, sevgi alisverisi, paylasmak, anlayis, dinlemek, anlamak, anlasilmak vs. bunlarin temelinde aslinda asla maddiyat yok. Once bunu cidden sindirmek gerek. Her ne kadar hayat pahali olsa da bu gercegi gercekten kabul etmek gerek. Sevgi anlayis saygi olmadan para da mutluluk getirmez.

Biz de esimle 3 yil arkadaslik ettikten sonra nisanlandik ve nisandan 8 ay sonra evlendik. Dusunun neredeyse 4 yila yayilan bir surec. Ve evlendigimizde birbirimize dair bilmedigimiz yeni kesfettigimiz o kadar cok sey oldugunu gorduk ki.. yani insan kolay taninmiyor. Hele 6 ayda ve iki farkli sehirde bence epeyi bir zamana intiyaciniz olabilir.

Cok sukur durumumuz iyi ancak evleneli 3 yil olucak biz kirada oturuyoruz. Bir evimizin olmasi guzel olmaz miydi elbette her ikimiz icin de guzel olurdu ancak olmamasini hic dert etmedik. Hangi sehirdesiniz bilemiyorum ancak su an istanbul’da ortalama hatta eski bir ev almak bile 1.5- 2 milyondan basliyor. Normal maaslarla alinabilecek bir sey degil artik ev. Atadan deden bir sey kalir da ancak oyle belki. Neyse,
Ne ben ne de ailem, ne altin ne esya ne ev ne araba ne esimin isi kazanci vs konularini asla gundem etmedik. Babam bana dahi sormadi, esimin kazancini vs vs.
Bu tur konular insanlari birbirinden sogutur. Ultra zengin dahi olsan sogutur.
Yasinizin henuz ben ya da benim gibi dusunenlere nazaran kucuk olabilecegini dusunuyorum ve bu nedenle dusunmeden acilmis konular oldugunu farz ediyorum.

Araya bir sogukluk girmis mi evet kesinlikle girmis ve karsi tarafin zihninde artik maddiyat odakli biri olarak varsiniz. Bunu degistirmek guc olabilir. Tek basiniza hatta yetersiz de kalirsiniz bunu basarmakta. O nedenle sizin once ailenizle sadece bu nisanliniz ozelinde degil sadece genel olarak konusmaniz gerek. Aile kurarkenki beklentilerinizi taleplerinizi kendi ailenizle konusup onlara maddiyat eksenli degil de huzur eksenli bir yuvaya adim atmak istediginizi anlatmaniz ve onlari ikna etmeniz gerek.
Bunu basarabileceginize inaniyorsaniz eger, evet o beyefendiye mesaj atin ki icinizde kalmasin. Ama kendinizi de ezen ve ezdirebilecek cumlelerden uzak durun.
Dusundugunuzu, hak verdiginizi ve her ikinizin bir sansi daha hak ettiginizi soyleyebilirsiniz mesela. Bu kafi olucaktir. Fazlasi israra girer ve kendizi de kucultursunuz.
Nacizane benim katkim bu sekilde olucaktir.

Kesinlikle arama sen cok haklisin. Ne demek sen maddiyat icin mi benimlesin demek ya. Evlilik bu tabiki maddiyat onemli. Bunun işine gelmedi bu bahane. Bisver sevgiyi saygıyı bundan hayir gelmez. En nefret ettiğim erkwk türü. Canim evi barki yoksa bastan dusunmen bile hata. Annen hakli.

Böyle durumlarda maddiyat konuşulacak en son şey o da bu şekilde bile değil ,herkes adına yakışanı yapmalı maddi yönden elindeki imkanlarla .Ayrılık olmuş artık bence birleşme ömür boyu başına kakılır bu durum ve son olarak evliliği düşünen insanların nasıl evliliğe yatırımı olmaz bunu da anlamış değilim bence yüzde elli elli hatalı sayılırsınız karşılıklı.Bu devirde ailenin seni güvence altına alması çok normal özellikle ev konusunda ama üslup çok önemli kırıcı olmamak da lazım

Bence kaçan kovalanır hesap. Siz adamın peşine düştükçe o kendini ağırdan satar. Hadi kabul etti diyelim hiç birşey istemeyeceksiniz madem bundan sonra derler. Tayin için de olsa acele etmemenizi öneririm. Kiz evi naz evi sonuçta. Sizi tanıştıran ya da tavsiye eden kişi kimse ona söyleyin sadece oğlanla sizi tekrar konuştursun. Ama maddiyat konuşmayalım dersin. Yani bi nevi arabuluculuk yapsa. Çünkü benim fikrim direk siz adım atınca da erkek tarafından başa kakma olabilir ben ayrılmıştım sen tekrar istedin diye. Ama evlilik kismet işi sonuçta. Kaderinde o varsa evlenirsin belki de daha iyi bir insan karşına çıkacak. Hayırlısı ne ise o olsun diye dua et sürekli.

Ben 5 sene ilişkiden sonra ancak evlenmeye hazır oldum
Şimdiki zamanda hele benim için 1 ay tanışma süresi çok az ve riskli
Karşımızdakini tam tanımadan nasıl bir ömür geçirmeyi düşünüyorsunuz
Ve maddi şeyler geçici bunu annene de söyle
Bedavaya evlen demiyorum
Ama çok düşürmeyin kendinizi bunu için
Ve bitmesi gayet normal bence

Uzun yıllar bir birliktelik olsa pişmanlığını dile getir dicem ama daha 1 aylık bir tanışma ve ailecek maddiyatci olarak onlarda izlenim vermişsiniz bu artık değişmez onların gözlerinde. Ayrıca ayrılık teklif edende sensin bence boşuna kararından dönme. Ayrıca evlilik arefesinde usulünce tabiki maddi konularda konuşulur. O pembe aşklar anca dizilerde olur evlenince aysonu gelmeyince ne aşk gelir gözüne ne meşk. Bence yaşam standartlarına daha denk birileriyle görüş derim.

İroni mi yaptiniz merak ettim bu devirde kaç bekar erkeğin evi barki var

Hazır değilse niye görücü gelmişler.. kısa süredir tanıdığınız birini bu kadar kafaya takmayın. Doğulu olarak söylüyorum çok büyük kültür farkı yaşardınız düğüne kadar 50 sorun daha çıkardı boş verin daha iyi olmuş milletin ne dertleri var..

Bence kesinlikle mesaj atmamalisin..
Cunku bu adam senden ayrildiktan sonra,kendi ailesiyle bir guzel sizin maddiyatci bir aile oldugunuza dair konusmalarda bulunmus olabilir.. Cok zor yani, saglik olsun..

Evlılık asaması cok zor bı surec
Sızı anlıyorum
Ama doduruşa geldim demeyin
Bır daha gözden gecirelim bu kadar kolay noktalamayalım deyın
Cunku doldurusa geldım dersenız ılerıde evlenınce problem olur
Aılenıze karsı cephe alınır fılan
Sız şaka yapmışsınız lakın aılenız cok maddı durum uzerınde durunca sızın şakada batmış anlaşılan
Ama bellı bı maddı ımkanda aranır evlılık netıcede kımse kızını bıle bıle yoksulluğa mahkum etmek istemez
Umarım hakkınızda hayırlısı olur
Aranız duzelır

Ülkenin ekonomik durumundan ya da ev fiyatlarından haberiniz var mı acaba ? Kaç bekar insanın evi barkı var şu anda aileden kalmadıysa ? Evlenmeye mi çalışıyorsunuz yoksa birine kendinizi yıkmaya mı ? Ev bark araba bu devirde el ele verip çalışılarak yapılır anca o da. Sevgi saygı boş evlilikte tabi. Evi olsun yeter.

Ailem ona kızdı neden durumları yoksa görücü usulüne insanları ümitlendiriyorlsr belki 1 sene sonra da durumları olmazsa ne yapıcan dediler kafam Allak bullak oldu
Evlılık demek maddıyat demek zaten bunu goze alıp kız istenir
Yanı aılenızde haklı bence

Bence flört seni kandırmaya çalışıyordu. Ev bu zamanda önemli bi unsur. Daha makul cevaplar verilebilirdi. Altın mevzusunda şaka yaptığın halde yine doğru düzgün kendisini ifade edebilirdi. Şunu alamam ama şunu yapabilirim gibi. Uzlaşma olunmuyorsa yine ayrılırdınız. Bence oğlanın borcu var ve senden saklıyor.

Siz evliliği aşk için değil de maddiyat ve rahat bir yaşam için yapıyor gibi gözükmüşsünüz. Bu da erkek tarafı için itici bir hal almış. Nişanlınız size gönül bağıyla daha çok bağlı oluşaymış yine de isteklerinize daha anlayışla cevap verebilirmiş bence. Ama şu anda onun pek bir gönül bağı oluşmamış sizinle. O nedenle burdan dönüş olur mu bilemiyorum

Pardon da neden illa erkegin evi barki barki olmak zorunda? Erkek de kadinin evinin olup olmadigini sorgulasin ve hatta evi yoksa mizikcilik etsin. Hani esitiz ya kadin erkek. Nerede o zaman esitlik?
Kusura bakmayin ama erkegin evi barki olsun yoksa olmaz diyen zihniyet bana iki yuzlu geliyor ve hatta evlenerek amacinin sadece standardini yukseltmek oldugu izlenimi veriyor.
Evlenince geciminizi saglayabilecek misiniz bunun dusunulmesi okay mantikli ama ev araba sarti sacma.
Ne guzelliginize guveneceksiniz evlenirken ne de maliniza paraniza. Birisi icin bir sivilce digeri icin bir kivilcim yeter demisler.
O vakit ne yapacaksiniz? Bosanacak misiniz?

Eşitlikse böyle bir şeyi olmayan adamlar sonra hadi eşitlik diye ev işi yapıyor mu? Çocuklarla eşit ilgileniyor mu? Bu düzen değişmedikçe her kız isteyebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…