Eşimin bitmek bilmeyen borçları

Merhabalar herkese,kocamın borçlarından artık bıktım,4 5 senelik beraberiz ilk evlendiğimde işi iyi değildi ama bana geçinemiyorum yapamıyorum tarzı hiç konuşmadı,sakladı,sanki benim için bir evcilik alanı kurdu ve orda yaşadı, çok sonradan öğrendim 300 bine yakın bir borç yapmış ve babası ödemiş,Aile bireyleri haber verdi daha sonrasindan kocanın borcu ödendi ama dikkat et bu adama napiyor bilmiyoruz diye.Konuştuk,geçindiremedim evi sana da yansıtmak istemedim dedi,bir daha böyle bir durumdan haberim olmasını,başkalarından değil senden duymak istediğimi söyledim, sözleştik anlaştık konu kapandı sanmıştım.ondan sonraki sene aile bireyleri tekrar geldi,kocan bizden para istiyor çok borcum var diyor bilgin var mı diye.Yine yoktu yine benden gizli işler yapıldı,borçlar ödendi ama kocam evciliğinde çok mutlu onca sözler,yeminler, senden gizli bir şey yapmicam demeler.Parayi ne yaptığını bilmiyoruz,bir kaç defa hesabında borsa tarzı şeyler gördüm, sildirdim uygulamayı buraya koyacak paramız bile yok zaten dedim,sildim yapmıyorum dedi ve tekrar söz verdi habersiz iş yapmamaya.Bu sefer çok ciddi bir konuşma yaptık ve tekrar olması halinde bırakıp gideceğimi söyledim bu şekilde arkamdan gizli kapaklı ne olduğu belli olmayan borçlar yaparak.Yine anlaştık sandım her şey bir sene guzeldi.Bu arada maaşı arttı borçlarımı topladım dedi,çok rahatız artık dedi( maddiyattan dolayı çocuğu ertelemjştik) çocuk da yapabiliriz artık düzeliyoruz dedi .Aşırı heveslendim mutlu oldum ama güvenemedim bekledim.Daha sonrasında benden telefon saklamalar başlayinca süphelendim ve nerde ne borcu varsa öğrenebilecegim bir yerden bir belgeye ulaştım ve kocamin yine 200 bini aşkın borcunun olduğunu gördüm,yıkıldım resmen adam benimle oyun oynuyor,yalan soylerkenki rahatlığını size anlatamam,kandırıldım.Bir aile dostuna yardım için kredi çektiğini ama bana kızarım diye söylemediğini anlattı,kendi ailesinin de bundan haberi var olay doğru sanırım ama onların da artık borç kapatmaya gücü yok,onlarda bıkmış ve yorulmuş durumda.Bu aile dostu parayı almış ve daha sonra ödeyemem çok sıkışığım diyerek erteleyince paraya faiz binmiş.Ben artık ne yapacağımı ne diyeceğimi şaşırdım.Ona karşı zerre güvenim kalmadı ve nasıl davranmaliyim bilmiyorum.Konuşarak çözemedim bu işi,karı kız işlerinin asla olmadığını biliyorum,evine bağlı bir erkek bu konuda işten eve,evden işe.Bana bir tavsiye verecek biri olursa çok sevinirim.
Valla evinin rızkına sahip çıkmayan adama inşallah çocuk yapmazsın. Akıllanmaz bu adam. Ailesi terbiye edememiş de kazık kadar halini sen mi düzelteceksin. Bir şekilde idare ediyorlar diye gayet rahat.
Ayrıca adam profesyonel yalancı nasıl her konuda güvenebilirsin ki? Yalancı birini baba yapmak ne kadar doğru? Hadi sen evlendin iş işten geçti de çocuğun başını yakma.
Defalarca şans verilmiş daha senin de bilmediğin vardır bir dünya yine. Bence bundan yanlış anlama bir cacık olmaz, senin istediğin gibi bir adam çıkmaz.

Şuan atanma dönemini bekleyen bir öğretmenim,bundan dolayı bosanamiyorum,beklemek istiyorum ama aynı evde durmak istemiyorum artık onunla.Ne yapacağımı şaşırdım.
E özelde çalış sen de bahane ile bu işin varacağı yer belli, mutlu olurum sanma ömrünü harcarsın

Kumar kokusu buraya kadar geldi. Bir de şu kpss ye bel bağlamayın lütfen. Güvenip yola çıkılacak son yöntemlerden biri kpss.
Bu konuda tek böyle düşünen benim zannediyordum. Milyon kere katılıyorum.
Konu sahibi sana gelince. Adam belli ki kumarbaz. Bu durum asla değişmez. Tek yapacağın bir şey var. O da ayrılmak.

Size herkesin gözü önündeki çok tanınan birini örnek vereyim. Serdar Ortaç.
Bu adamın kazancı belli ama defalarca kumarda battı. Şimdi geçen ömrünün pişmanlıklarını yaşıyor.Eşi dayanamadı en nihayetinde boşandı.
Kocan bir Sedar Ortaç olmadığına göre sen dibin de dibini görürsün. Yani ağzınla kuş da tutsan bu vakanın çözümü yok.

Borçlar ortak degıl..Imza atma hiç bir yere.Attı ıse tabıkı ortak .Kendını hazır hıssedene kadar evlı kalıp kendıne baktırsın..Iyı bır ıs bulunca da ayrılır..Donecegı bır aıle yok demekkı..
Günün birinde icra kaynanasına gelmeyecek hanımefendi yaşadıkları eve gelecek

Bir aile dostuna yardım için kredi çektiğini
Hıhı kesin öyledir
1730398233798.png

Adamın borcunun nere olduğunu bilmiyorsunuz ama asla karı kız işinin olmadığını söylüyorsunuz. Yani kalp kırmak istemiyorum ama hanımlar bu kadar saf olmayin artık ya. Sizden gizli saklı tonlarca borç takan birinin bir şeyi asla yapmayacagina inanmayın bir zahmet. Bu herifte düzelmez. Kumar vs vardır işin içinde. Debelenmeyin çekin gidin hayatınıza.

Adamdan ayrılmak istemiyorsunuz, KPSS’ye çalışacağınız için işe de giremezsiniz, ailenizin evine gitmek de istemiyorsunuz şu anki durumdan farklı bir şey yapamazsınız ki zaten. Buraya niye konu açtınız gerçekten anlamadım.

Adam kumar oynuyor yada borsada kaybediyor atama olmazsa kendiniz baska is bulun dunyadaki tek is memurluk degil bu adam duzelmez

o kadar zaman kpss ye hazırlanmakta yani bahane gibi birşey. siz konfor alanınızdan çıkmak istemiyorsunuz bence çalışmakta istemiyorsunuz size bakar diye evlendiğiniz adam fos çıkmış malesef. daha arkanızdan neler neler dönüyordur kimbilir görmemezlikten geliyorsunuz belli ama ilerde sonuçları ağır olur

silkelenin

Şuan birlikte çalıştığım iş arkadaşım da aynı nedenden boşanmış 3 yıllık evliliğinden adam sürekli borç getiriyormuş hatta en son tefeciye bulaşmış ve çoğu borcu da bu kadına yıkmış. Siz de dikkat edin borcu size yıkmasın.
Bazı aile evlerine sığmak zordur umarım atanır ve boşanırsınız.

Kopruyu geçene kadar ayıya dayı diyeceksiniz..O ayı tabiki eşiniz..Aile eviniz dönmek için uygun değilse bir iki kızın, küsün, sana verdiğim son şans deyip salağa yatın..Bak salağa yatın diyorum.Bu süreçte KPS ye ölümüne hazırlansanız ıyı olur .O bir bagımlı ve ondan dürüstlük, vicdan, empati vss beklemek nassıl anlatsam mucizeler bile olası bu beklentinin yanında..Ölenler geri gelmiyorsa bu adamda asla düzelemez..Aklını başına al artık..

Merhabalar herkese,kocamın borçlarından artık bıktım,4 5 senelik beraberiz ilk evlendiğimde işi iyi değildi ama bana geçinemiyorum yapamıyorum tarzı hiç konuşmadı,sakladı,sanki benim için bir evcilik alanı kurdu ve orda yaşadı, çok sonradan öğrendim 300 bine yakın bir borç yapmış ve babası ödemiş,Aile bireyleri haber verdi daha sonrasindan kocanın borcu ödendi ama dikkat et bu adama napiyor bilmiyoruz diye.Konuştuk,geçindiremedim evi sana da yansıtmak istemedim dedi,bir daha böyle bir durumdan haberim olmasını,başkalarından değil senden duymak istediğimi söyledim, sözleştik anlaştık konu kapandı sanmıştım.ondan sonraki sene aile bireyleri tekrar geldi,kocan bizden para istiyor çok borcum var diyor bilgin var mı diye.Yine yoktu yine benden gizli işler yapıldı,borçlar ödendi ama kocam evciliğinde çok mutlu onca sözler,yeminler, senden gizli bir şey yapmicam demeler.Parayi ne yaptığını bilmiyoruz,bir kaç defa hesabında borsa tarzı şeyler gördüm, sildirdim uygulamayı buraya koyacak paramız bile yok zaten dedim,sildim yapmıyorum dedi ve tekrar söz verdi habersiz iş yapmamaya.Bu sefer çok ciddi bir konuşma yaptık ve tekrar olması halinde bırakıp gideceğimi söyledim bu şekilde arkamdan gizli kapaklı ne olduğu belli olmayan borçlar yaparak.Yine anlaştık sandım her şey bir sene guzeldi.Bu arada maaşı arttı borçlarımı topladım dedi,çok rahatız artık dedi( maddiyattan dolayı çocuğu ertelemjştik) çocuk da yapabiliriz artık düzeliyoruz dedi .Aşırı heveslendim mutlu oldum ama güvenemedim bekledim.Daha sonrasında benden telefon saklamalar başlayinca süphelendim ve nerde ne borcu varsa öğrenebilecegim bir yerden bir belgeye ulaştım ve kocamin yine 200 bini aşkın borcunun olduğunu gördüm,yıkıldım resmen adam benimle oyun oynuyor,yalan soylerkenki rahatlığını size anlatamam,kandırıldım.Bir aile dostuna yardım için kredi çektiğini ama bana kızarım diye söylemediğini anlattı,kendi ailesinin de bundan haberi var olay doğru sanırım ama onların da artık borç kapatmaya gücü yok,onlarda bıkmış ve yorulmuş durumda.Bu aile dostu parayı almış ve daha sonra ödeyemem çok sıkışığım diyerek erteleyince paraya faiz binmiş.Ben artık ne yapacağımı ne diyeceğimi şaşırdım.Ona karşı zerre güvenim kalmadı ve nasıl davranmaliyim bilmiyorum.Konuşarak çözemedim bu işi,karı kız işlerinin asla olmadığını biliyorum,evine bağlı bir erkek bu konuda işten eve,evden işe.Bana bir tavsiye verecek biri olursa çok sevinirim.
Evine bağlı değil ki Sürekli gizli borç yapıyor,eşi dahil herkesi kandırma peşinde ALLAH korusun ölse gitse borç ödemekten yasını bile tutamaz olursunuz.Ev,araba alsa sizi dünya turuna çıkarsa borç onun borcu olsa hadi bir nebze ikna olun ama öbür türlüsü çekilmez Size yeminler ediyor hemen arkasından bozuyor,kumar oynadığı çok belli ...

gençliğiniz kavga kıyamet geçti, aile evi dayanağınız yok

ama eşinize bana bakar diye güvenip evlendiniz. KPSS bakalım işte 2025te sınava girilecek, bu seneki gibi atama olursa 2026 aralık en iyi ihtimal....

maşallah. iyi ki tutunacak bir aileniz yok demek olsa hiç çalışmayacaksınız.

koca iyi çıkar eve bakar borç yapmazsa ne ala da işte her zaman öyle olmuyor.
Ben anlamıyorum atama süreleri bu kadar uzun ve belirsiz iken hâlâ bugün sınava girip yarın atanacakmış gibi düşünen bir kısım mezunları.( Suç onlarda olmasa bile gerçek maalesef bu ,ülkem gerçeği)Gerceklerden bu kadar uzak ,hayatıyla ilgili plan yapmada bu kadar hatalı yaşamak,sorumsuz bir erkeğin iki dudağı arasında yaşamak .......

Evlilik kurumu, bir eşin diğerine ebeveyniymişçesine bakmasını içermiyor bence. 2,5 yıllık evliliğinizde tek maaşla eşiniz borç yapmışta olabilir, imkansız değil.

Eşinizi seviyor ve evliliğinizi devam ettirmek istiyorsanız; bir işe girip çalışın, eve giren gelir artsın ki borçlar ödensin.

Ağzınız bal yesin.

Konu sahibi gibi olan ev kadınları..bakıma muhtaç kötürüm müsünüz , yeni doğum yaptınız da bebeğinize bakacak kimse mi yok ? evcil hayvan mısınız ? çocuk musunuz ? saksıdaki bitki misiniz ki size birileri bakmak zorunda ? hiçbiri değilseniz niye çalışmaktan kaçıyorsunuz anlayamıyorum.

Boşanıp ailesinin yanına dönmek istememesi gayet doğal zaten 4x4 lük aile olsa bile belirli bir yaştan sonra özellikle 25 + kesinlikle aileyle yaşanamıyor. Dert sahibi sinir küpü olursunuz.

Elde meslek yok, iş yok, aile evine dönmem, boşanmak istiyorum ama kocam bana baksın..hem cam kenarı
hem ön koltuk ! Ne emmeye ne gömmeye hesabı .. KPSS mazeret..hayır bir de atama bekliyorum demişsiniz siz memur değilsiniz ki ?

Hangi KPSS ?? Alım olmayacak ki neden realist düşünmüyorsunuz ? Neden borçlarını ödemesinde kocanıza yardımcı olmuyorsunuz ? Evlenirken iyi günde kötü günde sözüne ne oldu ? Hayat müşterek değil miydi ?

Yeni Medeni Kanuna göre erkek ve kadın evi birlikte geçindirmek zorunda açın okuyun kanun maddelerini yazın google a

Ev kadınlığı sadece Türkiye'de var. Yaşadığım ülkede sadece Fin kadınları arasında değil, Lübnanlı , Suudi, Cezayirli kadınları gözlemledim. Hepsi de tesettürlü ama arı gibi çalışan çalışkan kadınlar. Arap toplumuna dudak bükülüyor ama Arap kadını nın mentalitesi Türk kadınından daha ileriymiş şaştım kaldım

Artık çift maaşla bile Türkiye de geçinmek çok ama çok zor iyi ki terk etmişiz gitmek için neden eşimin baskı yaptığını zorladığını daha iyi anlıyorum. Kocanızı seviyorsanız çalışarak ona destek olursunuz seven kadın kocasına kıyamaz zaten.

bir erkeğin iki dudağı arasında yaşamak .......

Mesele bu işte. Baba veya koca farketmeksizin er kişisi illa ki kendilerine baksın istiyorlar . Kezbaniçelikte nirvana. KPSS bahane evde boş oturma şahane.

Bir kadının düşeceği en değersiz durumdur. Çocukken kıymetiniz var , öğrenciyken kıymetlisiniz, çalışıyorsanız da para kazanıyorsunuz bir değeriniz var ama bu ev kadını hali nedir? Hamilelik ve hastalık dışında ev kadınlığını savunmak akıl işi değil.

Maaş yok, takdir görülen harçlık var , sigorta yok, yerine kocanın merhameti (?) var , özel hayat tanımsız, üzerine cinsel yaşamını kocaya zoraki sunma "mecburiyeti" var zaman zaman aşağılama gibi insanlık ve nefret suçlarına maruz kalma..

Ev kedisi misiniz saksıdaki çiçek misiniz de bakıma muhtaç gibi davranıyorsunuz anlayamıyorum eliniz ayağınız tutuyor gidin çalışın kocanıza yardım edin yazıktır günahtır Allah çalışmayanı sevmez

Hala karı kız işi yok diye savunuyosun gerçekten müstehak 🤦🏻‍♀️
Boşa gitsin.
Parası olsa onuda yapar.

Mesele bu işte. Baba veya koca farketmeksizin er kişisi illa ki kendilerine baksın istiyorlar . Kezbaniçelikte nirvana. KPSS bahane evde boş oturma şahane.

Bir kadının düşeceği en değersiz durumdur. Çocukken kıymetiniz var , öğrenciyken kıymetlisiniz, çalışıyorsanız da para kazanıyorsunuz bir değeriniz var ama bu ev kadını hali nedir? Hamilelik ve hastalık dışında ev kadınlığını savunmak akıl işi değil.

Maaş yok, takdir görülen harçlık var , sigorta yok, yerine kocanın merhameti (?) var , özel hayat tanımsız, üzerine cinsel yaşamını kocaya zoraki sunma "mecburiyeti" var zaman zaman aşağılama gibi insanlık ve nefret suçlarına maruz kalma..

Ev kedisi misiniz saksıdaki çiçek misiniz de bakıma muhtaç gibi davranıyorsunuz anlayamıyorum eliniz ayağınız tutuyor gidin çalışın kocanıza yardım edin yazıktır günahtır Allah çalışmayanı sevmez
Yazdıklarınız çok doğru Ben 22 senelik ev hanımıyım ama benim şartlarım çok daha iyi sigortam yatıyor, kendime ait kredi kartim var.Ama kendi kızım dahil her genç kızımıza nasihat ediyorum iyi şartlar ve iyi eşe sahip olamayabilirsiniz ama kendi ayaklarınız üstünde durmak zorundasınız illa doktor mühendis değil üreten kendine yeten olmalısınız.En kutsal meslek ev hanımlığı ama en nankör ve kıymet bilinmezi de o😔😔😔😔
Bu kocaya yardım edilmez yanlış!!! kumarbaz adamın kıçına tekme basılır gönderilir.Bu adamın borçlarını ödemek için kendini feda etmeye gerek yok.

Temmuzda sınava girenler mülakata çağrıldı mı acaba? En az bir yıl bekler onlar. Siz daha yazın sınava gireceksiniz. çıkmaz ayın son çarşambası… Boşanmaya niyetiniz varsa başka iş bakın. Çocuk yoksa çok zorlanmazsınız

X