Eşimin bitmek bilmeyen borçları

Gidemem demedim,ben ailemle anlasan bir insan hiç olmadım,hep kavga kıyamet geçti gençliğim,simdi geri dönmeye korkuyorum.
gençliğiniz kavga kıyamet geçti, aile evi dayanağınız yok

ama eşinize bana bakar diye güvenip evlendiniz. KPSS bakalım işte 2025te sınava girilecek, bu seneki gibi atama olursa 2026 aralık en iyi ihtimal....

maşallah. iyi ki tutunacak bir aileniz yok demek olsa hiç çalışmayacaksınız.

koca iyi çıkar eve bakar borç yapmazsa ne ala da işte her zaman öyle olmuyor.

Bu para bu borç evin gideri için yapılan bir şey değil,evin gideri belli,maaşı belli ve tam yetiyor,bu büyük 8htimal kumar borcu ve gizli kapakli bir kumar.

Evin gideri nasıl belli? Kocan o kadar borç yapmış hala yapıyor. Oturup karı koca hesap kitap yapamıyorsunuz. Sorgulayamıyorsun evinin giderini nereye ne kadar harcanıyor haberin olamıyor.

Merhabalar herkese,kocamın borçlarından artık bıktım,4 5 senelik beraberiz ilk evlendiğimde işi iyi değildi ama bana geçinemiyorum yapamıyorum tarzı hiç konuşmadı,sakladı,sanki benim için bir evcilik alanı kurdu ve orda yaşadı, çok sonradan öğrendim 300 bine yakın bir borç yapmış ve babası ödemiş,Aile bireyleri haber verdi daha sonrasindan kocanın borcu ödendi ama dikkat et bu adama napiyor bilmiyoruz diye.Konuştuk,geçindiremedim evi sana da yansıtmak istemedim dedi,bir daha böyle bir durumdan haberim olmasını,başkalarından değil senden duymak istediğimi söyledim, sözleştik anlaştık konu kapandı sanmıştım.ondan sonraki sene aile bireyleri tekrar geldi,kocan bizden para istiyor çok borcum var diyor bilgin var mı diye.Yine yoktu yine benden gizli işler yapıldı,borçlar ödendi ama kocam evciliğinde çok mutlu onca sözler,yeminler, senden gizli bir şey yapmicam demeler.Parayi ne yaptığını bilmiyoruz,bir kaç defa hesabında borsa tarzı şeyler gördüm, sildirdim uygulamayı buraya koyacak paramız bile yok zaten dedim,sildim yapmıyorum dedi ve tekrar söz verdi habersiz iş yapmamaya.Bu sefer çok ciddi bir konuşma yaptık ve tekrar olması halinde bırakıp gideceğimi söyledim bu şekilde arkamdan gizli kapaklı ne olduğu belli olmayan borçlar yaparak.Yine anlaştık sandım her şey bir sene guzeldi.Bu arada maaşı arttı borçlarımı topladım dedi,çok rahatız artık dedi( maddiyattan dolayı çocuğu ertelemjştik) çocuk da yapabiliriz artık düzeliyoruz dedi .Aşırı heveslendim mutlu oldum ama güvenemedim bekledim.Daha sonrasında benden telefon saklamalar başlayinca süphelendim ve nerde ne borcu varsa öğrenebilecegim bir yerden bir belgeye ulaştım ve kocamin yine 200 bini aşkın borcunun olduğunu gördüm,yıkıldım resmen adam benimle oyun oynuyor,yalan soylerkenki rahatlığını size anlatamam,kandırıldım.Bir aile dostuna yardım için kredi çektiğini ama bana kızarım diye söylemediğini anlattı,kendi ailesinin de bundan haberi var olay doğru sanırım ama onların da artık borç kapatmaya gücü yok,onlarda bıkmış ve yorulmuş durumda.Bu aile dostu parayı almış ve daha sonra ödeyemem çok sıkışığım diyerek erteleyince paraya faiz binmiş.Ben artık ne yapacağımı ne diyeceğimi şaşırdım.Ona karşı zerre güvenim kalmadı ve nasıl davranmaliyim bilmiyorum.Konuşarak çözemedim bu işi,karı kız işlerinin asla olmadığını biliyorum,evine bağlı bir erkek bu konuda işten eve,evden işe.Bana bir tavsiye verecek biri olursa çok sevinirim.
Ne yapacagim derken belliki borcu odeyeceksiniz baska care birakmamissiniz kendinize. Bu adama acinir mi? Ailesine acimayan adam sizemi aciyacak. Hayir belliki kafa da yok bunda hem beceriksiz hem dolandirici gibi birsey bu iflah olmazki bu eve duzenli bagli olsa ne olur. Hatta dua etmeniz lazim eve gelmesin diye

Öncelikle siz atanma dönemini bekleyen bir öğretmen değilsiniz. Eğitim fakültesinin ilgili branşından mezun olmuş, diplomasına henüz hiçbir tecrübe eklememiş bir bireysiniz.

Kazanılmamış, halen çalışılması gereken KPSS'yi bahane ederek işe girmekten de ayrılmaktan da kaçınıyorsunuz.

Aile evine dönerseniz, bir işte çalışmayıp; evde oturamayacağınız için kardeşlerinizi bahane ediyorsunuz.

Evlilik kurumu, bir eşin diğerine ebeveyniymişçesine bakmasını içermiyor bence. 2,5 yıllık evliliğinizde tek maaşla eşiniz borç yapmışta olabilir, imkansız değil.

Eşinizi seviyor ve evliliğinizi devam ettirmek istiyorsanız; bir işe girip çalışın, eve giren gelir artsın ki borçlar ödensin.
Yorumlarinizi genelde begenirim ama bu yorumunuza katilmiyorum. Egitim fakultesinden ogretmen olarak mezun olunur, sonrasi tecrubedir ve kesinlikle bi yerden baslamak gerekir...

Bende kumar oynadığını düşünüyorum,ama ispatlayamadim,işini çok gizli yapan birisi eve gelmeden bütün delilleri yok eder.
Kumar oynayıp da bırakanı görmedim duymadım, bir an önce kendi hayatınızı kurmaya çalışıp kendinizi kurtarın, eşinizin borçları ömür boyu bitmeyecek çünkü, herkese her yere borçlanacak, siz atanıp çalışmaya başlayınca kredi çekmenizi isteyecek, sizin kartınızdan gizli gizli para çekecek, üzerine giderseniz şiddete maruz kalacaksınız, siz arkasını toplayacaksınız o daha çok borçlanacak, evliliğe devam ederseniz yaşayacaklarınız bunlar, eksiği var fazlası yok.

S selma5658
başka üyelerin konu linklerini verme huyum yoktur ama söz konusu kumar gibi illet bir bağımlılık olunca okumanızı istedim, hayatınızı heba etmenizi istemem, gençliğinize günah:KK43:

Bunlar sadece birkaç konu, benzer içerikli nice konu var ne yazık ki.

S selma5658
başka üyelerin konu linklerini verme huyum yoktur ama söz konusu kumar gibi illet bir bağımlılık olunca okumanızı istedim, hayatınızı heba etmenizi istemem, gençliğinize günah:KK43:

Bunlar sadece birkaç konu, benzer içerikli nice konu var ne yazık ki.
Teşekkür ederimm çok iyi oldu

Belki yaşınız çok küçük bilmiyorum ama bu kadar sakin kalmazsınız şimdiye kadar on kere oturup para hesabı alınan maaş nereye gidiyor diye bakmaliydiniz. Ayrıca kimseye kredi çekmedi sallamasin kumar oynayan adamsa kim niye bundan yardım istesin buda yalan yani. Nasıl ödeyeceksiniz az para değil sonuçta. akillanmali artık dikkatli davranın

Merhabalar herkese,kocamın borçlarından artık bıktım,4 5 senelik beraberiz ilk evlendiğimde işi iyi değildi ama bana geçinemiyorum yapamıyorum tarzı hiç konuşmadı,sakladı,sanki benim için bir evcilik alanı kurdu ve orda yaşadı, çok sonradan öğrendim 300 bine yakın bir borç yapmış ve babası ödemiş,Aile bireyleri haber verdi daha sonrasindan kocanın borcu ödendi ama dikkat et bu adama napiyor bilmiyoruz diye.Konuştuk,geçindiremedim evi sana da yansıtmak istemedim dedi,bir daha böyle bir durumdan haberim olmasını,başkalarından değil senden duymak istediğimi söyledim, sözleştik anlaştık konu kapandı sanmıştım.ondan sonraki sene aile bireyleri tekrar geldi,kocan bizden para istiyor çok borcum var diyor bilgin var mı diye.Yine yoktu yine benden gizli işler yapıldı,borçlar ödendi ama kocam evciliğinde çok mutlu onca sözler,yeminler, senden gizli bir şey yapmicam demeler.Parayi ne yaptığını bilmiyoruz,bir kaç defa hesabında borsa tarzı şeyler gördüm, sildirdim uygulamayı buraya koyacak paramız bile yok zaten dedim,sildim yapmıyorum dedi ve tekrar söz verdi habersiz iş yapmamaya.Bu sefer çok ciddi bir konuşma yaptık ve tekrar olması halinde bırakıp gideceğimi söyledim bu şekilde arkamdan gizli kapaklı ne olduğu belli olmayan borçlar yaparak.Yine anlaştık sandım her şey bir sene guzeldi.Bu arada maaşı arttı borçlarımı topladım dedi,çok rahatız artık dedi( maddiyattan dolayı çocuğu ertelemjştik) çocuk da yapabiliriz artık düzeliyoruz dedi .Aşırı heveslendim mutlu oldum ama güvenemedim bekledim.Daha sonrasında benden telefon saklamalar başlayinca süphelendim ve nerde ne borcu varsa öğrenebilecegim bir yerden bir belgeye ulaştım ve kocamin yine 200 bini aşkın borcunun olduğunu gördüm,yıkıldım resmen adam benimle oyun oynuyor,yalan soylerkenki rahatlığını size anlatamam,kandırıldım.Bir aile dostuna yardım için kredi çektiğini ama bana kızarım diye söylemediğini anlattı,kendi ailesinin de bundan haberi var olay doğru sanırım ama onların da artık borç kapatmaya gücü yok,onlarda bıkmış ve yorulmuş durumda.Bu aile dostu parayı almış ve daha sonra ödeyemem çok sıkışığım diyerek erteleyince paraya faiz binmiş.Ben artık ne yapacağımı ne diyeceğimi şaşırdım.Ona karşı zerre güvenim kalmadı ve nasıl davranmaliyim bilmiyorum.Konuşarak çözemedim bu işi,karı kız işlerinin asla olmadığını biliyorum,evine bağlı bir erkek bu konuda işten eve,evden işe.Bana bir tavsiye verecek biri olursa çok sevinirim.
Düzelmeyecek belli ki . Bağımlılıkları olabilir, hayır diyememe durumu olabilir bu konularda uzmandan destek alsın. Ya da izleyeceğiniz yol belli.

Konuyu okumadan direkt bir hikaye yazayım. Kayınvalidem eşinden bu sebepten boşandı, hiç bilmediği sebepten kocası büyük bir borç takıyor ve memur arkadaşları kadının başı yanmadan bu durumdan kadını haberdar ediyor ve senin de başının yanmaması için boşanma davası açman gerek diyorlar. Bu şekilde boşanıyor. Eşler birbirinin ne haltlar karıştırdığını mutlaka bilmek zorunda. Evlilikte borçlar yasal olarak ortaktır.

Evimden ayrılmak istemiyorum,hala kpss çalışmam gerekiyor sessiz bir ortama ihtiyacım var ,evimi,düzenimi kendimi göre ayarladım ve bunu bozmak çok zor geliyor
Siz bakmayın buradakilere herkese boşan diyorlar aynen kendi evinizde en azından kafanız rahat, eşinizle küsün kızın çektirin ama boşanma en son düşünülecek şey,başkasına borç vermiş bir daha böyle bir şey yapmasın o borcu da istesin

Borçlardan sonradan haberim olduğu için hayır,insan gibi karşıma geçip artık kpss çalışmayı birak,işe gir ödeyelim deseydi girerdim.
insan kocasının açığını kapatmak bir yana kendi için girer bir işe kenara üç beş para atar

bu kadar sorumsuzken yarın öbürgün Allah korusun boşanırım kenarda param olsun demez mi okumuş etmiş kadınsınız!

MEB de ne olacak belli değil diyorsunuz sizin evlilik böyle sürer gider
iyi korunun bari

Öleceği gün bile borç yapacak, bu bir ahlak ve yaşam biçimi.. benim eski eşimde öyleydi asla değişmeyecek. Ya böyle kabul edeceksiniz, ya da direk ayrılacaksınız..

Kumar oynuyor..Çok mu zor bunu çözmek..Adam patolojık bır bagımlı

Konuyu okumadan direkt bir hikaye yazayım. Kayınvalidem eşinden bu sebepten boşandı, hiç bilmediği sebepten kocası büyük bir borç takıyor ve memur arkadaşları kadının başı yanmadan bu durumdan kadını haberdar ediyor ve senin de başının yanmaması için boşanma davası açman gerek diyorlar. Bu şekilde boşanıyor. Eşler birbirinin ne haltlar karıştırdığını mutlaka bilmek zorunda. Evlilikte borçlar yasal olarak ortaktır.
Borçlar ortak degıl..Imza atma hiç bir yere.Attı ıse tabıkı ortak .Kendını hazır hıssedene kadar evlı kalıp kendıne baktırsın..Iyı bır ıs bulunca da ayrılır..Donecegı bır aıle yok demekkı..

4 Senedir evli değiliz birlikteyiz,ayrıca ben ona kpss çalışmam gerektigini söyleyerek evlendim
Sizin iyiliginiz icin soyluyorum, eger baska bir yandan baska bir isiniz fln yoksa 4 sene sadece sinav calismak icin fazla uzun. 4 sene 1 lisans ya da 2 tezli master ya da 4 tezsiz master ya da 1 full time doktora yapma suresi....

X