• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlı kıza bayram ziyareti sorunsalı

Artık bende önemsemediklerini değer vermediklerini düşünüyorum. Benden artık ona göre davranacağım. Annem bunları önemsiyor ve nişanlıma da söyledik annesi de beklediğimizi bile bile takmadı. Yorgundur yoğundur ama yarım elma gönül almadı. Boş bir günde 15 dk mesafeyi insan yarım kilo tatlı alıp bayramlaşmaya gelir. Ha benim umrumda değil benden uzak olsun işime gelir ama nişanlıyken ailelerin işin içinde olması durumu zorlaştırıyor
Nişanlın ne diyor peki?

Evet sanirsin herkesin ailesi Roma soylusu ve dadilarla buyumus... Ne bohca ister misiniz diyen olmus ne bayramda ziyarete gelinmis essek basi mi bu insanlad herkesin evladi degerlidir
Burda herkes yorum atıyor sanki kendilerine yapılsa böyle amannn deyip geçecekler. 50 küsür yaşında kadın ailesinden böyle görmüş doğal olarak bekliyor. Yapılmayınca ehemmiyete alınmıyor adam yerine konmuyor gibi hissediyor. Benim için de çok önemli değil ama insan en azından kalp kırılmasın diye yapar atla deve değil yani yol da 5 km en kötü insan arar dünürünü bayramlaşır

Hah sen de bütün bunların üstüne şehir dışında yemin törenine gidip halasında kalacaktın da annen izin vermemişti doğru mu hatırlıyorum... bohça falan yapılmayacaksa baştan söylenir ... eve davet etmemenin de mazereti olmaz. Sanki kuzu kesecek hatun, alt tarafı tencere yemeği insan beş ayda davet etmez mi... ağırdan alın biraz can atar gşbi davranınca böyle oluyor işte IncIpek04 IncIpek04

Hah sen de bütün bunların üstüne şehir dışında yemin törenine gidip halasında kalacaktın da annen izin vermemişti doğru mu hatırlıyorum... bohça falan yapılmayacaksa baştan söylenir ... eve davet etmemenin de mazereti olmaz. Sanki kuzu kesecek hatun, alt tarafı tencere yemeği insan beş ayda davet etmez mi... ağırdan alın biraz can atar gşbi davranınca böyle oluyor işte IncIpek04 IncIpek04
Öyleymiş valla iyi ki tekte gitmemişim. Bundan böyle bende daha soğuk daha uzak olacağım

Nişanlın gelecek senin ailenle bayramlaşacak sonra seni alıp bayramlaşmaya ailesine götürecek. Bizim burada adet böyledir. Kayin validemler bize gelmediler özel olarak bayramlasmaya.

Nişanlın gelecek senin ailenle bayramlaşacak sonra seni alıp bayramlaşmaya ailesine götürecek. Bizim burada adet böyledir. Kayin validemler bize gelmediler özel olarak bayramlasmaya.
Nişanlım bayramın 2 günü geldi bayramlaşmaya ama o zaman kp evdeydim kv şehir dışındaydı. Kv bugün geldi evine ama nişanlım gel götüreyim demedi ailesinde davet etmedi. Bende acaba bendennmi bekliyorlar diye düşündüm. İyi ki buraya sormuşum gitmeme uzak durma kararı aldım

Yine bir bayram gerginliği,yine bir dert.Bayram mutlu geçmesi gereken günler değil miydi,neden böyle ''o bana böyle söyledi,öteki evimize gelmedi'' diye hayatı kendinize zehir ediyorsunuz ? Gelmediyse gelmedi,gelene kapınız açık olsun yeter işte.
Kız eviyiz,oğlan eviyiz durumu da artık çok mantıksız.Ne oluyor kız evi olunca,niye naz yapıyorsunuz 2 yetişkin insansınız artık.Eskiler böyle yapmış diye her şeyi onlar gibi yapmanıza gerek yok.Onların sahip olmadığı milyon imkana sahipsiniz çünkü.

Öyleymiş valla iyi ki tekte gitmemişim. Bundan böyle bende daha soğuk daha uzak olacağım
Dığru yaparsın. Kendini ortalara atma sakın, ailenle birlik hareket et. Ben öyle yapmıştım ve karşı taraf çok takdir etmişti. Düzgün davranmazsanız bozulur bu nişan, ben yeterince değerli bir insanım ve nişanı atmak benden bir şey götürmez de nişanlına da az toparlasın ailesini. Benim bildiğim isteme olduktan sonra damat tarafı davet eder eve görsğnler ortamımızı ağırlayalım insanları diye. Bohçayı mohçayı geç bu insanlıktır yani. Sen arkadaşına bile misafirliğe gittiysen sonrasında davet edersin. Bi çorba bi fırında tavuk yapmak bike yük mü gelmiş kayınvalidene... bohça yapmayacaksa da bunu baştan konuşmalıydı annenle asgari müşterekte buluşmalıydı. Çok sinirlendim valla ben olsam çatardım nişanlıma

Burda herkes yorum atıyor sanki kendilerine yapılsa böyle amannn deyip geçecekler. 50 küsür yaşında kadın ailesinden böyle görmüş doğal olarak bekliyor. Yapılmayınca ehemmiyete alınmıyor adam yerine konmuyor gibi hissediyor. Benim için de çok önemli değil ama insan en azından kalp kırılmasın diye yapar atla deve değil yani yol da 5 km en kötü insan arar dünürünü bayramlaşır
Canim annen bin at bin deve istememis kadincagizin istedigi seyde bisey yok kadincagiz bi ziyaret beklemis ona da mi hakki olmasin aramamis bile... Sen de bundan sonra ona gore dawranirain nisanlilik zaten esini ve ailesini tanima donemi

Bu geleneklerimizin devamı evlenince erkek ailesini önde tutmak, bayram öncesi kayınvalide evini temizlemek falan oluyor. Bence böyle başlaması en iyisi.
Cidden ilk defa duyuyorum ev temizliği meselesini :) ortasını nasıl buluruz bu adet meselesinin yaaa. Valla çok zor olsa bir türlü olmasa bir türlü.

Vlla bohca su bu ıvır zıvır değil verilen bir değer insanlar neler neler yapıyor gelinlerine ne nileyim olması gereken seyler ayrıca erkek tarafı byükte olsa küçükte olsa bayramda ilk onlar gelir tatlısını bayramlıklarını getirir çünkü geline

Cidden ilk defa duyuyorum ev temizliği meselesini :) ortasını nasıl buluruz bu adet meselesinin yaaa. Valla çok zor olsa bir türlü olmasa bir türlü.
Şöyle açıklayayım kız alınır değil mi? Kayınvalide evine gelin gelir. Haliyle o evin her türlü sorumluluğu gelinin üstündedir. Erkek tarafı koç göndersin, hediye alsın, altın alsın vs. Bunların karşılığında da kız “veriyorlar” işte.

Nişanlım bayramın 2 günü geldi bayramlaşmaya ama o zaman kp evdeydim kv şehir dışındaydı. Kv bugün geldi evine ama nişanlım gel götüreyim demedi ailesinde davet etmedi. Bende acaba bendennmi bekliyorlar diye düşündüm. İyi ki buraya sormuşum gitmeme uzak durma kararı aldım

iyide karşı taraf zaten dert etmiyor oğlanın nişanlısı geldim de bir bayramlaşmaya gelmedi diye.
dert eden sizin taraf.
sizin anneniz aradı mı kv adayını bayramlaşmak için? yaşça büyükmüş ya.
annenizin fazla gazına gelmeyin bence.

Dığru yaparsın. Kendini ortalara atma sakın, ailenle birlik hareket et. Ben öyle yapmıştım ve karşı taraf çok takdir etmişti. Düzgün davranmazsanız bozulur bu nişan, ben yeterince değerli bir insanım ve nişanı atmak benden bir şey götürmez de nişanlına da az toparlasın ailesini. Benim bildiğim isteme olduktan sonra damat tarafı davet eder eve görsğnler ortamımızı ağırlayalım insanları diye. Bohçayı mohçayı geç bu insanlıktır yani. Sen arkadaşına bile misafirliğe gittiysen sonrasında davet edersin. Bi çorba bi fırında tavuk yapmak bike yük mü gelmiş kayınvalidene... bohça yapmayacaksa da bunu baştan konuşmalıydı annenle asgari müşterekte buluşmalıydı. Çok sinirlendim valla ben olsam çatardım nişanlıma
Hiç bir şeyi takmıyor oluşlarına gıcık oldum. Sırf nişanlımın hatrına bir şey demiyorum şuraya bir tatile geldi canı sıkılmasın diye. Ama bu umursamazlığı bende yapıcam

iyide karşı taraf zaten dert etmiyor oğlanın nişanlısı geldim de bir bayramlaşmaya gelmedi diye.
dert eden sizin taraf.
sizin anneniz aradı mı kv adayını bayramlaşmak için? yaşça büyükmüş ya.
annenizin fazla gazına gelmeyin bence.
Aramadı onların araması gerektiğini düşünüyorlar

Aramadı onların araması gerektiğini düşünüyorlar

ama bakın bu da yanlış.
büyük aranır.
anneniz arardı. siz kadın geldiğinde gider bayramlaşırdınız.
bunlardan sonra gelmezlerse haklı olurdunuz beklentinizde.
kız tarafı tribine girmiş anneniz sizi de dolduruyor.
madem çok adet örf meraklısı büyüğü arayıp bayramını kutlasaymış önce.

Back