Geri kalanını okumadınız herhalde orda açıklaması vardı.
Bir kere medeni kanuna aykırı bu. Madde 118: Nişanlanma, evlenme vaadiyle olur.
İki insan birbirini seviyordur, anlaşabileceğini düşünüyordur. Evlilik gibi radikal bir karar almak, bu sürece adım atmak isterler. Evlilik teklifi bir başlangıçtır. Kız evet der, sonra aileler olaya müdahil olur.
Bunun bir jest, incelik, sürpriz vs. olabilmesi için zamanlamasının uygun olması gerekir. Diğer türlü kızın hatrı/zoruyla yaptırıldığı o kadar belli oluyor ki gülünç bir durum oluşuyor. Dostlar alışverişte görsün meselesi. Şartlar, zamanlama uymuyorsa zorlamaya gerek yok. Ben de nişan yapmamıştım mesela, istemede yüzükler takılmıştı sadece. Memleketimizden uzağız, memuruz ikimiz de. İşler o dönem çok yoğundu, git gel yapmayalım dedik. O zaman şartlar uygun değildi diye kına gecesinden sonra nişan yapmak kulağa ne kadar saçma geliyor, değil mi?
Millet de bu yüzden yadırgamıştır işte.
Neyse konu bu da değil, umarım bundan sonrası için her şey gönlünüzce olur. Şu süreci atlatırsanız kafanız rahat olur en azından. Gelinlik yapmanızı bekleyen bir kayınvalide olmaz karşınızda. Şimdi üzülüyorsunuz ama yarın kayınvalide bir şeyler talep ettiğinde de “yorgun” olan siz olursunuz, ne güzel.