• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlı kıza bayram ziyareti sorunsalı

Kusura bakmayın ama açtığınız konuya güldüm.
Akrabalarınızı yobaz diye gömüp, nişanlınızın ailesini görgülü, elit diye göklere çıkarırken adetleri sorun etmeniz komik geldi.

Nişanlı olunca öyle olmuyor işte akrabalar soruyor geldiler mi ne yaptılar diye? ailem sürekli bana laf söylüyor. Bohça öyle şak diye yapılmaz önce oturup konuşulur. Neyi nasıl yapalım edelim diye konu hakkında fikrimizi bile sormadılar. Sanki böyle bir adetten haberleri yokmuş gibi davranıyorlar. Damat bohçası gelin bohçası geldikten sonra gider.
Bence takılmanız gereken, bohçadan çok ziyaretin yapılmamış olması.
Siz ikisini birden istiyorsunuz da Bayram bitti...
Bohça işini nişanlımla konuştuk yapmamaya karar verdik. Sonra annem cık mık edince kendim alışverişe çıktım kendime ve nişanlıma birşeyler aldım paketlettim. Masrafı ikiye böldüm. Ailelerden para çıkmadı zaten az tuttu. Ziyaret esnasında verildi. Madem baskı var beğendiğiniz şeyleri alıp geçin nişanlınızla.

Bence de yeterli peki sizce ailesinin annemin babamın telefonunu arayıp en azından telefonda bayramlaşıp böyle böyle oldu gelemeyeceğim demesi gerekmez mi
Bence kimin kimi aradığı çok önemli değil. Önemli olan bayramlaşmak. Haa şunu göz önünde bulundurun eğer böyle önemli günlerde devamlı siz karşı tarafı arıyorsanız ve karşı taraf siz onları arayıp sormadiginiz sürece sizin halinizi hatrinizi sormuyorsa size pek değer vermiyorlardır. Benim basima böyle bir durum gelse ben bu sonucu çıkarırım açıkçası.

Bence takılmanız gereken, bohçadan çok ziyaretin yapılmamış olması.
Siz ikisini birden istiyorsunuz da Bayram bitti...
Bohça işini nişanlımla konuştuk yapmamaya karar verdik. Sonra annem cık mık edince kendim alışverişe çıktım kendime ve nişanlıma birşeyler aldım paketlettim. Masrafı ikiye böldüm. Ailelerden para çıkmadı zaten az tuttu. Ziyaret esnasında verildi. Madem baskı var beğendiğiniz şeyleri alıp geçin nişanlınızla.
Bayramda bohça vs beklemedim o örnek böyle adetleri takmıyorlar umursamıyorlar sizde görün anlayın diye verildi. Sorun bohça değil ziyaret etmemeleri

Eskidenmiş o bayramda gelmeleri vs. Boşverin demekki kv öyle gelip gitmek istemiyor istese bayramı bahane eder yine gelirdi size.
Öyle çağırmıyo vs diye de takılmayın 3 sene olcak evliyim annemler kvme 1 kere gitti çaya toplamda, hediye olayı da dediğiniz gibi var almıyorsa bile harçlık verilir ama bazılarında görgü kavramı vs yok takılmayın.
Siz yalandan bayramda nişanlınızla elini öpün oturmayın çok gezmenize bakın :)

Kusura bakmayın ama açtığınız konuya güldüm.
Akrabalarınızı yobaz diye gömüp, nişanlınızın ailesini görgülü, elit diye göklere çıkarırken adetleri sorun etmeniz komik geldi.
Ben de eski konulardan girmeyeyim dedim ama haklısın.
Kız ailesi yemin törenine yalnız gönderme taraftarı değilken aile kötü oluyor. Nişanlı ailesi elit oluyor. Madem elitlik istiyoruz bohçadır bileziktir klasik adetlerdir ger planda kalıyor. Görgüsü saygısı olan adetleri yapmak yerine başka zamanlarda başka şekillerde gönül alıyor hoş tutuyor. Konu sahibi bakış açısının ne olduğuna karar vermeli.

Bence kimin kimi aradığı çok önemli değil. Önemli olan bayramlaşmak. Haa şunu göz önünde bulundurun eğer böyle önemli günlerde devamlı siz karşı tarafı arıyorsanız ve karşı taraf siz onları arayıp sormadiginiz sürece sizin halinizi hatrinizi sormuyorsa size pek değer vermiyorlardır. Benim basima böyle bir durum gelse ben bu sonucu çıkarırım açıkçası.
Zaten sorun bu ben elimden geleni yapıyorum anneler gününde kandillerde vs hep ararım gittiğim zaman elimden geleni yaparım. Ailemde yemeğe çaya çağırdı nişanlım gelince hep ikramlarımızı vs yaptık. Değer verdiğinizi gösterdik ama karşı tarafın bu tutumu bizim yaptığımıza karşılık değersiz hissettirdi

bayram bitti zatem. telefonla filan da mi bayramlasmadiniz/bayramlasmadi dunurler? bence arayin, bayramlasin. biz bekledik ama gelemegecekmissiniz ailemin selami var musait okursaniz ben bayramlasmak icin geleyim diyin

Kız ailesi yemin törenine yalnız gönderme taraftarı değilken aile kötü oluyor. Nişanlı ailesi elit oluyor. Madem elitlik istiyoruz bohçadır bileziktir klasik adetlerdir ger planda kalıyor. Görgüsü saygısı olan adetleri yapmak yerine başka zamanlarda başka şekillerde gönül alıyor hoş tutuyor. Konu sahibi bakış açısının ne olduğuna karar vermeli.
konunun burasını ben mi kaçırdım ya hu :(

Gelip gitmesini isteyen ben değilim. Bohça vs isteyende ben değilim. Akrabalar geldiler mi deyip anneme soruyor. Annemde bana nişanlıma bizim adetimiz gelmesi gerekirdi vs diyor. Kv tarafı adetlere bağlı değil umursadıkları da yok. Gelip gitmemesi işime gelir evlenince de mesafeli olur. Ama şu durumda ben ailemde nişanlımın ailesi arasında kalıyorum

Büyükler ayağa gelmez ayağına gidilir gelin kıza gidecek bayramda bide elini öpsün bari kvde ne boş işler ya

bayram bitti zatem. telefonla filan da mi bayramlasmadiniz/bayramlasmadi dunurler? bence arayin, bayramlasin. biz bekledik ama gelemegecekmissiniz ailemin selami var musait okursaniz ben bayramlasmak icin geleyim diyin
Ben ilk gün sabahın erken saatinde ikisini de aradım. Kv burda değildi konuşurken geldiğimde görüşürüz zaten dedi. Kp de normal bayramlaştık gelme gitme konusu olmadı. Ama onlar ailemi aramadı. Bende şimdi davet bile edilmeden el öpmeye mi gideceğim

Gelip gitmesini isteyen ben değilim. Bohça vs isteyende ben değilim. Akrabalar geldiler mi deyip anneme soruyor. Annemde bana nişanlıma bizim adetimiz gelmesi gerekirdi vs diyor. Kv tarafı adetlere bağlı değil umursadıkları da yok. Gelip gitmemesi işime gelir evlenince de mesafeli olur. Ama şu durumda ben ailemde nişanlımın ailesi arasında kalıyorum
Ben sizi anladım zaten. Siz istemiyorsunuz aileniz istiyor burası tamam.
Ya ailenize biz karar verdik bohça falan yok diyeceksiniz ya da nişanlınıza bohça istiyor ailem kalplerini kırmak istemiyorum sembolik de olsa bir bohça hazırlayalım diyeceksiniz. Arada kalınacak birşey değil. Karar verin söyleyin geçin. Nişanlınızla konuşun mevzuyu.
Ek: annenizin bohça istediğiniz söylediniz mi? Söylemediyseniz nişanlınız da biz bohça falan konuşmadım demek ki istemiyorlar demiş olabilir.

Ben sizi anladım zaten. Siz istemiyorsunuz aileniz istiyor burası tamam.
Ya ailenize biz karar verdik bohça falan yok diyeceksiniz ya da nişanlınıza bohça istiyor ailem kalplerini kırmak istemiyorum sembolik de olsa bir bohça hazırlayalım diyeceksiniz. Arada kalınacak birşey değil. Karar verin söyleyin geçin. Nişanlınızla konuşun mevzuyu.
Canim sorun bohça değil onu söylememin sebebi afetleri takmıyor olduklarını anlamanız içindi. Sorun bayramda ziyarete gelmediler ailemi arayıp bayramlaşmadılar. Ben telefonla bayramlaştım annesi köyden bugün geldi. Evlerine gidip el öpmek olur mu bu durumda diye soruyorum

Canım ben kostebal belki hatirlarsin asker topiginden. Nişanlanmışsin bir ömür mutlu mesut olun inşallah. Sen elinden geleni yapmışsın aramış bayramlasmissin e erkek arkadaşın da sizinkilerle bayramlasmissa o zaman hiç sorun etme. Seni çok iyi anlıyorum mesela bizde de tanışma işleri oldu ben ayrı ayrı gittiğim evlere ev hediyesiyle gittim mesela ama bize tatlı geldi sadece. Ben bunu sorun etmedim. Adetler gelenekler vs olabilir. Şunu düşün yapacaktı ama belki içinden gelmeyecek yapacaktı. E o zaman yapmacıkligin ne önemi var dimi? Sen nisanlinla olan iliskine odaklan ve sakin sakin yansıtma aranıza. Şuan belki bu aile resmiyeti ilerde işine yarayacak :) bilemezsin iyi tarafından bak. Elinden geleni yapmışsın. Bir de mesela karşı taraf hakkında birşey merak ediyorsan vs erkek arkadaşın ağız arasın sen arama ya da direk sorma. Yani ikiniz köprü olun. Bak ne güzel sevdiceğinle nişanlısıniz en güzel gunleriniz, burdaysa beraber gezin tozun. Aslinda davet olayını vs konuşmasıni ailesiyle konuşması gereken de erkek arkadaşın. Böyle şeylerle üzme kendini. Mutluluklar.

Eski kafalı bir ben kalmışım forumda.
Konu sahibi ben eski evliliğimde benzer bir durum yaşadım. Ne gelmek istediler ne bir gönül almada bulundular: ve bu görgüsüzlükleri ve umursamamazlıkları evlenince de devam etti. Çok şükür boşandım da kurtuldum. Ha örf ,adet diye tutturmam ama bazı şeylerin de adabı vardır. Ne ala memleket bu ya hu. Erkek ailesi hiç bir şey yapmayacak ama zamanı gelince de en çok onlar olacak ?
Bu tarz şeyler kadının ailesi için önemlidir. Bu değer vermek ve önemsemektir bence.
Nişanlım hem bize geldi hem gelirken ben pasta seviyorum diye pasta aldı hem de altın aldı.
Şimdi bunu yapınca benim ailemde doğal olarak çok memnun oldu.
Benim fikrimce böyle şeyler çok önemli. Özellikle bayramda bayramlaşmamak ne kadar ayıp ya hu.
Asla ne evlerine giderim ne de ararım.

Canim sorun bohça değil onu söylememin sebebi afetleri takmıyor olduklarını anlamanız içindi. Sorun bayramda ziyarete gelmediler ailemi arayıp bayramlaşmadılar. Ben telefonla bayramlaştım annesi köyden bugün geldi. Evlerine gidip el öpmek olur mu bu durumda diye soruyorum
Yahu kv tarafı adetleri umursamıyor madem neden el öpeyim mi, gideyim mi diye sorup duruyorsunuz?

2 ihtimal var biri kötü, biri iyi.
İlki istenmeyen gelinsiniz, o yüzden kv sizinle muhatap olmuyor.
İkincisi kv izole yaşamayı seviyor, akrabalar, adetler vs saçma geliyor, o yüzden gidip gelinsin istemiyor.

Her iki durumda da kv ile aranızda mesafe olsun. Size gösterdiği kadar değer verin.
Önemli olan nişanlınızın tavrı.

Nişanlı olunca öyle olmuyor işte akrabalar soruyor geldiler mi ne yaptılar diye? ailem sürekli bana laf söylüyor. Bohça öyle şak diye yapılmaz önce oturup konuşulur. Neyi nasıl yapalım edelim diye konu hakkında fikrimizi bile sormadılar. Sanki böyle bir adetten haberleri yokmuş gibi davranıyorlar. Damat bohçası gelin bohçası geldikten sonra gider.
Allahaşkına elalemden size ne? Ben ne nişan yaptım ne kına ne düğün ne de kız isteme... laf söylemeye çalışan olmadı mı? Oldu. Ben ne yaptım sizce? Bu ikimizin kararı deyip kestirip attım. Azıcık dişli olun bence. Kim hangi hakla karışıyor hayatınıza?

Back