• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlı kıza bayram ziyareti sorunsalı

Kızlar yaklaşık 5 aydır nişanlıyız. Olayı anlatıyorum olması gerekeni lütfen siz söyleyin. Nişanlımın annesi öğretmen her zaman müsait olmuyor. Bu bayram tek başına köye gitmiş daha yeni döndü. Biz bundan önce çaya yemeğe olsun nişanlımı ailesini ağırladık ama onlara sadece bir defa ailecek çaya gittik. Neyse ailem bayramda kızı görmeye gelinir adettendir dedi. Bende baktım araştırdım öyleymiş hatta kıyafet alan altın takanlar bile varmış. Ben kıyafetinde altınında değilim. Nişanlım annesine bizim onları beklediğimizi söylemiş annesi de ben yoldan geldim yorgunum zaten yoğun çalışıyorum vs demiş. Bizim bu bayram ziyaretine beklememiz kızz evi naz evi vs diyerek bekliyoruz hep erkek tarafından bir şeyler yapmasını bekliyoruz gibi sözler duydum açıkçası bu benim canımı sıktı. Ailesi bir kere ailemle beni yemeğe çağırmadı. Hala gelin bohçası getirmediler konusu açılmadı. Ben tek kelime söylemedim. Bizden ne bekliyorlar anlamıyorum davet edilmeden evine mi gideceğiz? Hiç mi gelenekleri adetleri bilmiyorlar bilmiyorum. Biz haksız mıyız bayramda ziyaret etmelerini beklemekle? Yoksa ben tek başıma annesinin babasının elini öpmeye mi gitmeliyim? Bu arada evlerimizin arası 5 km mesafede.
Heryerin adeti cok cok farklı bzm oralarda hem gelinir hem kıyafet ayakkabı canta alınır canım yapılması gerekir bence bu değer vermektir alınacak verilcek deildir mesele

Heryerin adeti cok cok farklı bzm oralarda hem gelinir hem kıyafet ayakkabı canta alınır canım yapılması gerekir bence bu değer vermektir alınacak verilcek deildir mesele
Kesinlikle kimse tatlısında hediyesinde değil zaten ama şu kısacık mesafelyi gelmeye zorlanıyorsa değer vermiyorlar demektir. Bu durumda benim evlerine gidip el öpmem saçma olmaz mı?

Aynen öyle herkes çalışıyor en azından haftasonu yemeğe çağrılır. 5 km mesafede bugün yol yorgunum müsait gün gideriz dese böyle olmayacak. Aileme bana değer vermediklerini takmadıklarını düşünüyorum. Onlar gelip bayramlaşsaydı bende evlerine giderdim el öpmeye. Bu durumda ben arayıp bayramlaştım zaten bende gitmem
Benim de bi oglum var, kismet olur büyüyüp nisanlanirsa bir kutu tatli ve bir hediye ile gelin kizin ailesine giderim. Hem geline hem ailesine verilen önemdir bu.. eger gidilmezse gelini beklemeye hakkim yok yani..

bunlar detay olmasa da olur denmiş ama yapan çok kişi var yaa . ve insan ister istemez heves ediyor .
teyzemin oğlu da nişanlı , bayram günü kızın evine gidip el öptü kızı aldı annesine getirdi el öpmeye ..
teyzemde iyi bir markadan pijama takımı alıp yakasına da çeyrek altın takarak kıza hediye etti elini öptükten sonra.

çok güzel değil mi ? bence güzel . olması gereken . insan heves eder ya gelin alıyorsun sonuçta .

bende nişanlı olsam ufakta olsa bi beklentim olurdu sanırım :KK49:

Kesinlikle kimse tatlısında hediyesinde değil zaten ama şu kısacık mesafelyi gelmeye zorlanıyorsa değer vermiyorlar demektir. Bu durumda benim evlerine gidip el öpmem saçma olmaz mı?
Doğru olmaz bence gitmeyin ailenizide üzmeyin bende zamanında aileme baskı yaptıgım icin cok ama cok pişman oldum cnku iyi niyetim hep suistimal edildi sana gelene gel seni seveni sev benim düşüncem / yorgunluk tamamen bahane ınsan deger verdigine vok yorgunda olsa bes dkka ayırır seven ınsan bahanede uretmez

Bohça hediye altın vs olayına ben de çok şart gözüyle bakmazdım. Alınmalı ama abartmaya gerek yok derdim maddi olarak. Ama evliyim şimdi. İşin içine girince insan anlıyor ki o bohça hediye ziyaret vs sadece masraf çıkaran adetler değilmiş. Ufacık ufacık afetlere gösterdikleri özen size ve sizin evliliğinize ilerde de göstereceği özenin işareti bence.kimse genç kızları yanıltmasın. Bosuna adet olmamış bunlar. Tarih boyunca adete bir süzgeçten geçerek günümüze gelmişse eskilerin vardır bir bildiği. Ha abartıp şatafatlı hediyelerden bahsetmiyorum. Biz yazma bir havlu bir terlik bir gömlek ne bileyim ufak ufak şeyler almak bohçaya koymak... Ne var bunda, çok mu zor Yarım elma gönül alma demişler. Beklentilerinizde haklısınız ama olmadı diye de kendiniz sıkmayın nişanlınızı darlamayın. Siz de nişanlınızı tek davet edin ve bence sakın siz el öpmeye gitmeyin. Böyle kesin ve katı tavsiyede bulunmam normalde. Ama yapmayın bence. Kötülük yapmayın ailesine. Allah yukarıda. Ama aşırı iyilik de yapmayın. Size yakışanı yapın gerisini salın. Takmayın. Bu günler bir daha gelmez. Tadını çıkarın

Kızlar yaklaşık 5 aydır nişanlıyız. Olayı anlatıyorum olması gerekeni lütfen siz söyleyin. Nişanlımın annesi öğretmen her zaman müsait olmuyor. Bu bayram tek başına köye gitmiş daha yeni döndü. Biz bundan önce çaya yemeğe olsun nişanlımı ailesini ağırladık ama onlara sadece bir defa ailecek çaya gittik. Neyse ailem bayramda kızı görmeye gelinir adettendir dedi. Bende baktım araştırdım öyleymiş hatta kıyafet alan altın takanlar bile varmış. Ben kıyafetinde altınında değilim. Nişanlım annesine bizim onları beklediğimizi söylemiş annesi de ben yoldan geldim yorgunum zaten yoğun çalışıyorum vs demiş. Bizim bu bayram ziyaretine beklememiz kızz evi naz evi vs diyerek bekliyoruz hep erkek tarafından bir şeyler yapmasını bekliyoruz gibi sözler duydum açıkçası bu benim canımı sıktı. Ailesi bir kere ailemle beni yemeğe çağırmadı. Hala gelin bohçası getirmediler konusu açılmadı. Ben tek kelime söylemedim. Bizden ne bekliyorlar anlamıyorum davet edilmeden evine mi gideceğiz? Hiç mi gelenekleri adetleri bilmiyorlar bilmiyorum. Biz haksız mıyız bayramda ziyaret etmelerini beklemekle? Yoksa ben tek başıma annesinin babasının elini öpmeye mi gitmeliyim? Bu arada evlerimizin arası 5 km mesafede.
Asla tek gitme. Aradıysan tamam. Onların bayramlaşmaya gelmesi gerekiyor biz biliyorsak kocaman kadın da biliyordur. Evet kıyafet alınır tatlı getirilir altın takılır. Sen istersen kötü oluyorsun kendilerinin düşünmesi gerekir

Neyi araştırıyorsunuz okuyorsunuz allah için ya. Saygıyı sevgiyi örf adeti internetten mi öğrenecez. Yapan yapar yapmayan yapmaz. İnsanların vicdanına merhametine sevgisine kalmış birşey bu. Bana yapmadılar ben bayram ziyaretine gittim küçük olarak birşey hediye edilmedi, geri de bana ziyarete gelmediler niye gelsinler ki ? Ama gittiğimde hediye verebilirdi genelde verirler orası ayrı .ama çok ta takmamak lazım ben düşünmedim bile hiç .

merhaba arkadaşım
1,5 sene sözlü 1 sene nişanlı kalarak evlendim ve seni benim kadar belki kimse anlayamaz çünkü malesef neredeyse benimkilerle aynı şeyleri yaşıyorsunuz.
benim kp sözüme zorla geldi kız isteme akabinde yüzük merasimi o da yani. eşim artık gelmeyeceğini düşünerek abime falan açmıştı konuyu amcam gelse olur mu diye neyse geldi beyefendi. sözden birkaç ay sonra bayram geldi bırak bayramlaşmaya gelmeyi adamı aradım babacım diye hitap ediyorum bana dedi ki "sen kimsin?" dedim işte sözlüsüyüm oğlunun vs kayınvalideme gittim onlar nezaketen aramadılar bile annem artık kendi arayıp ayıp ayıp dedi de bir akşam geldi kaynanam eşim askere gitti diğer bir bayram yani ne arayan ne soran annemde göndermedi beni aradı ( ben urfalıyım bizimde adet bu şekilde) kaynana dediğin gelinini arefeden alır bayramlığını dizer sabah gelin gider el öper kv kp geliniyle tatlısıyla kız evine gelir dedi baya bi konuştular bayramın ilk günü götürdüler beni bir elbise alındı ama yine gelmediler aramış kaynanam vakit bulamadım diye hoş kadına kızamıyorum çünkü evi bayramlarda panayır gibi gelenleri bitmiyor aha bu bayram evliyiz annem gitti ki annemin yaşı daha büyük ilgisiz damat evinden çok çektim ben
arkadaşlar her ne kadar önemli değil bunlar ıvır zıvır dese de öyle olmuyor herşeyden önce kendi ailenize mahçup oluyorsunuz yahu. herkes birşey diyor nişanlınızda hele ailesinin yanlışını görmüyorsa (bazen görseler bile susuyorlar) işte iyice çıkmaza giriyor herşey
ama şunu unutmayın ki inanın evlenince herşey düzeliyor.
çünkü artık aileler iletişim kurma mecburiyeti hissetmiyorlar ne bileyim biz de öyle oldu önemli olan ikinizin birliği ve dirliği ancak şu an inanın sizi çok çok iyi anlıyorum. nişanlınızdan eminseniz ailenize karşı biraz dengeleyici olma rolü birazcık size düşecek malesef umarım herşey iyi olur

Bohça konusuyla ilgili bir kere bile laf açılmadı. Bende bunlarda değilim ama ailem bekliyor. Yapılmayınca istemiyorlar değer vermiyorlar gibi düşünüyorlar

Bunlar ama istemede konuşulan konular. Madem aileniz istiyordu bunu söylemesi lazımdı. Bizde mesela bohçanin yapilmamasina karar verildi.

Haksızsınız

Herkes örf adetine bağlı olmak zorunda değil
Bunun için naz trip vs çok saçma geliyor bana
Gelse ne olacak gelmese ne olacak kız evi naz evi olayı eskide kaldı
Bu arada siz erkek bohçası yaptınız mı?

merhaba arkadaşım
1,5 sene sözlü 1 sene nişanlı kalarak evlendim ve seni benim kadar belki kimse anlayamaz çünkü malesef neredeyse benimkilerle aynı şeyleri yaşıyorsunuz.
benim kp sözüme zorla geldi kız isteme akabinde yüzük merasimi o da yani. eşim artık gelmeyeceğini düşünerek abime falan açmıştı konuyu amcam gelse olur mu diye neyse geldi beyefendi. sözden birkaç ay sonra bayram geldi bırak bayramlaşmaya gelmeyi adamı aradım babacım diye hitap ediyorum bana dedi ki "sen kimsin?" dedim işte sözlüsüyüm oğlunun vs kayınvalideme gittim onlar nezaketen aramadılar bile annem artık kendi arayıp ayıp ayıp dedi de bir akşam geldi kaynanam eşim askere gitti diğer bir bayram yani ne arayan ne soran annemde göndermedi beni aradı ( ben urfalıyım bizimde adet bu şekilde) kaynana dediğin gelinini arefeden alır bayramlığını dizer sabah gelin gider el öper kv kp geliniyle tatlısıyla kız evine gelir dedi baya bi konuştular bayramın ilk günü götürdüler beni bir elbise alındı ama yine gelmediler aramış kaynanam vakit bulamadım diye hoş kadına kızamıyorum çünkü evi bayramlarda panayır gibi gelenleri bitmiyor aha bu bayram evliyiz annem gitti ki annemin yaşı daha büyük ilgisiz damat evinden çok çektim ben
arkadaşlar her ne kadar önemli değil bunlar ıvır zıvır dese de öyle olmuyor herşeyden önce kendi ailenize mahçup oluyorsunuz yahu. herkes birşey diyor nişanlınızda hele ailesinin yanlışını görmüyorsa (bazen görseler bile susuyorlar) işte iyice çıkmaza giriyor herşey
ama şunu unutmayın ki inanın evlenince herşey düzeliyor.
çünkü artık aileler iletişim kurma mecburiyeti hissetmiyorlar ne bileyim biz de öyle oldu önemli olan ikinizin birliği ve dirliği ancak şu an inanın sizi çok çok iyi anlıyorum. nişanlınızdan eminseniz ailenize karşı biraz dengeleyici olma rolü birazcık size düşecek malesef umarım herşey iyi olur
Malesef böyle ailemde en azından insan arayıp bauramlaşır kısacık yolu gelemiyorlar mı deyip başımın etini yiyorlar. Arada ben kalıyorum. Nişanlımdan eminim kızgınlığım ona değil ama keşke böyle olmasaydı

Haksızsınız

Herkes örf adetine bağlı olmak zorunda değil
Bunun için naz trip vs çok saçma geliyor bana
Gelse ne olacak gelmese ne olacak kız evi naz evi olayı eskide kaldı
Bu arada siz erkek bohçası yaptınız mı?
Nişanlı olunca öyle olmuyor işte akrabalar soruyor geldiler mi ne yaptılar diye? ailem sürekli bana laf söylüyor. Bohça öyle şak diye yapılmaz önce oturup konuşulur. Neyi nasıl yapalım edelim diye konu hakkında fikrimizi bile sormadılar. Sanki böyle bir adetten haberleri yokmuş gibi davranıyorlar. Damat bohçası gelin bohçası geldikten sonra gider.

Bence tek basına el öpmeye gitmen doğru değil. Sizi davet etmemişler, ee kendileri de gelmemiş size. İlk gün aramışsın zaten bayram kutlaması için bence bu yeterli şu an için.

Bunlar ama istemede konuşulan konular. Madem aileniz istiyordu bunu söylemesi lazımdı. Bizde mesela bohçanin yapilmamasina karar verildi.
Bu konuyu biz mi açacaktık? Onların sorması gerekmez mi? Sadece yüzükleri taktık onun dışında düğün ne olacak bohça vs hiçbir şey konuşmadılar. Biz durduk yere konuyu da açmadık

Aynen öyle herkes çalışıyor en azından haftasonu yemeğe çağrılır. 5 km mesafede bugün yol yorgunum müsait gün gideriz dese böyle olmayacak. Aileme bana değer vermediklerini takmadıklarını düşünüyorum. Onlar gelip bayramlaşsaydı bende evlerine giderdim el öpmeye. Bu durumda ben arayıp bayramlaştım zaten bende gitmem
Aynen canim bosver normalde baklavasini bayramlik takimini eline alip gelmesi gerekirdi ne kadar ekmek o kadar kofte sen de gider ellerininoperdin icin rahat olsun biseyler icin kendini zorlama nisanlinla da arani bozma hic bunlar icin ailesi ayri o ayri

Nişanlı olunca öyle olmuyor işte akrabalar soruyor geldiler mi ne yaptılar diye? ailem sürekli bana laf söylüyor. Bohça öyle şak diye yapılmaz önce oturup konuşulur. Neyi nasıl yapalım edelim diye konu hakkında fikrimizi bile sormadılar. Sanki böyle bir adetten haberleri yokmuş gibi davranıyorlar. Damat bohçası gelin bohçası geldikten sonra gider.
Benim bildiğim öyle değil
Karşılıklı bohça yapılır kimin önce verdiği önemli değil bizde
Siz yapmadıysanız sizin onlardan beklemeniz hata
Önce siz yapın sonra onlar yapar zaten, siz konusunu açmadan nasıl nereden bilsinler
Ha bir de elleme akrabaya göre yaşamayın hayatınızı
Geldiği gelmediği onları ilgilendirmez, ne alaka yani hesap sorar gibi
Kendiniz için isteyin bunları, elalem soracak diye değil.

Bence tek basına el öpmeye gitmen doğru değil. Sizi davet etmemişler, ee kendileri de gelmemiş size. İlk gün aramışsın zaten bayram kutlaması için bence bu yeterli şu an için.
Bence de yeterli peki sizce ailesinin annemin babamın telefonunu arayıp en azından telefonda bayramlaşıp böyle böyle oldu gelemeyeceğim demesi gerekmez mi

Back