Nişanlı kıza bayram ziyareti sorunsalı

ama bakın bu da yanlış.
büyük aranır.
anneniz arardı. siz kadın geldiğinde gider bayramlaşırdınız.
bunlardan sonra gelmezlerse haklı olurdunuz beklentinizde.
kız tarafı tribine girmiş anneniz sizi de dolduruyor.
madem çok adet örf meraklısı büyüğü arayıp bayramını kutlasaymış önce.
Bence de ama işte annem babam da onlardan evimize ziyarete gelmelerini bekliyor. Kız tarafı olunca yaşın önemli yok gibi düşünüyorlar. Madem gelemeyecekler en azından insan bir arar bayramlaşır diyorlar. Kime ne diyeceğimi şaşırdım valla

Yani kadın işim var demiş bence bahane değil. Ben işten 6da 7de çıkıyorum hiçbir şeye halim kalmıyor spora zor gdyrm valla.
Zaten şuan okulu yok ki sadece 8 saatlik yoldan geldi. Bizde hemen gelsin istemedik insan müsait olunca gideriz tabi ki vs der. Onun yerine yorgunum vs diye cevap vermiş nişanlıma

Kaynanan resmen değersiz görüyor onla mi uğraşacam ayağında sende evlenince fazla muhatap olma eşinle yoluna bak.

Kaynanan resmen değersiz görüyor onla mi uğraşacam ayağında sende evlenince fazla muhatap olma eşinle yoluna bak.
Aynen kesinlikle öyle gördüğünü düşünüyorum. Yoksa çok zor bir şey değil yolda kısacık mesafe değer veren yapmak isteyen her türlü yapar.

Hadi bazı genç kızların evleniyom ben gelin oluyom ben triplerini anlıyorum da akademisyen olma yolunda ilerleyen, mürekkep yalamış diye tabir ettiğimiz insanların bu raddeye gelmelerini aklım almıyor.

Belki önceden yazılmıştır bilmiyorum. Yorumları okumadan konunuza cevap olarak yazıyorum: bayram günü kimse kimseyi evine davet etmez! Bayramlaşmak isteyen gider bayramlaşır...

Bence de ama işte annem babam da onlardan evimize ziyarete gelmelerini bekliyor. Kız tarafı olunca yaşın önemli yok gibi düşünüyorlar. Madem gelemeyecekler en azından insan bir arar bayramlaşır diyorlar. Kime ne diyeceğimi şaşırdım valla
Adetlere karşıyım, bohçaymış, nişanlı kıza Ramazan bayramında altın, kurban bayramında Koç götürme gibi adetleri sevmiyorum ama nişanlınızın annesi gerçekten siz bir şey istemediğiniz talep etmediğiniz halde "hep erkek tarafından bekliyorlar" gibi bir sözü söylediyse yandınız, böyle kayınvalide modelleri ne gelinleri ne de gelinin ailesiyle muhatap olmaktan hoşlanmayan ama evlenince her şeye karışan, oğlu üzerinden manüplasyon yapan kayınvalidelerdir, adetlerden haberdardır ama yapmazlar.

Dediğim gibi adetlere karşıyım, önemsemem öyle şeyleri lakin eğer anneniz gerçekten dünürlerinden adettir adı altında çok büyük şeyler beklemiyorsa, bayramda bari bir telefon açsalardı, onca ayda bir kere olsun bizi ağırlasalardı gibi yapılabilir isteklerde bulunuyorsa ve yapılmadı diye kırılıp size kulağa küpe niteliğinde tavsiyelerde bulunuyorsa dikkate alın, anne baba ters giden bir şeyler olduğunu sezinliyorsa haklılık payı vardır.

Herkese nişanlıyken evlilik teklifi yapılması neden garip geldi anlamadım. Nişanlım orduda o yüzden izin almadı nişan için zor izin aldık. Bizde nişanda önce yapmayı biliyorduk. İçimde kalmasındansa nişandan sonra olsun diye düşündü. Zaten 9 yıldır birlikteyiz evlilik bizim için sürpriz değil ama teklif oldu.
Bizde nisanliyken evlenme teklif etti is icin uzaktaydi apar topar izininde nisan yaptik sonra animiz olsun icimde kalir diye evlenme teklif etti sagolsun boyle bisey yapmasa kirilmazdim sartlar belli ama iyi ki de yapmis... Yani herkesin hikayesi farklidir sartlari farklidir

Kızlar yaklaşık 5 aydır nişanlıyız. Olayı anlatıyorum olması gerekeni lütfen siz söyleyin. Nişanlımın annesi öğretmen her zaman müsait olmuyor. Bu bayram tek başına köye gitmiş daha yeni döndü. Biz bundan önce çaya yemeğe olsun nişanlımı ailesini ağırladık ama onlara sadece bir defa ailecek çaya gittik. Neyse ailem bayramda kızı görmeye gelinir adettendir dedi. Bende baktım araştırdım öyleymiş hatta kıyafet alan altın takanlar bile varmış. Ben kıyafetinde altınında değilim. Nişanlım annesine bizim onları beklediğimizi söylemiş annesi de ben yoldan geldim yorgunum zaten yoğun çalışıyorum vs demiş. Bizim bu bayram ziyaretine beklememiz kızz evi naz evi vs diyerek bekliyoruz hep erkek tarafından bir şeyler yapmasını bekliyoruz gibi sözler duydum açıkçası bu benim canımı sıktı. Ailesi bir kere ailemle beni yemeğe çağırmadı. Hala gelin bohçası getirmediler konusu açılmadı. Ben tek kelime söylemedim. Bizden ne bekliyorlar anlamıyorum davet edilmeden evine mi gideceğiz? Hiç mi gelenekleri adetleri bilmiyorlar bilmiyorum. Biz haksız mıyız bayramda ziyaret etmelerini beklemekle? Yoksa ben tek başıma annesinin babasının elini öpmeye mi gitmeliyim? Bu arada evlerimizin arası 5 km mesafede.
Allahım milletin arayıp da bulamadığı sey,kız dert diye açmış:)
Napcan kvdenle yemek yiyip bacım:)
Anne gelmez zaten,nisanlın gelir bayramda annenlere el öpmeye.
Biz nisan alışverişinde aldiklarımızı giymistk bayramda.Ki bence nisan alışverişi denilen sey bile kalkmalı,
1 sene adamın atletini,pafümünü öduyosun nerdeyse:)
Takı da kurbanda babamlar buyuk hayvan kesiyrlar,koc falan almayın gerek yok demistm.
Esimin içine sinmesis bilezik yapıp gelmişti el öpmeye.
Ki ona bile gerek yoktu.
Yani az beklenti cok mutluluk canisi.
Bayram bitti ,konu bugun açılmış:)
E gitme artk:)

Bence gelmeliydi karşı taraf. Kimileri adeti, geleneği bilip ona göre davranıyor; kimileri de bilmiyo ayağına yatıp hiçbir şey yapmıyor. Açıkça köylü kurnazlığı yapıyor bazı cins insanlar. Arkadaşıma nişanlıyken erkek tarafı kurban bayramıydı diye bir kurban getirdiler, bir de bilezik getirip taktılar. Kimi böyle insan oluyo işte. Ben bir çöp görmedim orası ayrı; köylü kurnazı çok ne de olsa. Gelinine değer vereceksin ki değer görebilesin.

Aslında bohça vs bunlar bizlere teferruat gözüküyor ama anne babalar bunu görüp yaşadığı için haklı olarak bekliyorlar. Ben nişanlıyken eşime bunların aslında önemli olmadığını ama gelenek olduğu için beklenildiğini söyledim kendi imkanıyla bana elbisemi almıştı. Bayram ziyaretine onlar gelmeden asla gitmemiştim. Onlar geldikten sonra bende el öpmeye gittim. Nişanlılık sürem çok uzun değildi ama bizi ailecek evlerine bi kere bile çağırmadılar benim annem bi kere iftara gitmişti nişanlıyken ne abimler ne babamla bir kez bile davet edilmedi bu konuda bende kırgınım. Bohçayı biz götüremedik bile kaynanam yok boyası yok evi toparlaması derken düğün tarihi alındı direk evime getirdim. Nişanlılık süremle birlikte evliliğimi de baz alırsak bir buçuk sene oldu hiç bir bayram hediye verdiklerini bilmem. İnsan bi iğne bile olsa hatırlanmak istiyor ama maalesef. Başta annemle bohça olarak sadece gelin ve damat olarak konuşulmuştu evlendikten sonra kaynanam el öpmeye giderken benden hediye istedi bende bizde adet değil deyip vermek istemedim. Annem normalde hazırlamıştı el öpmeye gittiğinde bunları hazırladım diye ama değer verme açısından tek taraflı olunca bende geri çektim. İstediğin kadar yüz verme insanlar kendi menfaatleri olunca bayram ziyaretine kadar götürüp seni yok saymaya devam edebiliyorlar. Ne yazık ki bişey diyemiyorsun desen kabullenmek yerine suçlu sen oluyorsun. Nişanlınla oturup bunları konuşmanız lazım

Eski kafalı bir ben kalmışım forumda.
Konu sahibi ben eski evliliğimde benzer bir durum yaşadım. Ne gelmek istediler ne bir gönül almada bulundular: ve bu görgüsüzlükleri ve umursamamazlıkları evlenince de devam etti. Çok şükür boşandım da kurtuldum. Ha örf ,adet diye tutturmam ama bazı şeylerin de adabı vardır. Ne ala memleket bu ya hu. Erkek ailesi hiç bir şey yapmayacak ama zamanı gelince de en çok onlar olacak ?
Bu tarz şeyler kadının ailesi için önemlidir. Bu değer vermek ve önemsemektir bence.
Nişanlım hem bize geldi hem gelirken ben pasta seviyorum diye pasta aldı hem de altın aldı.
Şimdi bunu yapınca benim ailemde doğal olarak çok memnun oldu.
Benim fikrimce böyle şeyler çok önemli. Özellikle bayramda bayramlaşmamak ne kadar ayıp ya hu.
Asla ne evlerine giderim ne de ararım.
+1000 nişanlının ailesinin sizi ziyaret etmemesi sizi önemsememesi, değer vermemesi demektir. Nereden mi biliyorum? Bizzat yaşadım.

Herkeste bir elitlik,bilmislik havası..
Bayram bu!Kız tarafı için önemli bi mevzu.Herkes kayinvalidenin bunlardan hoşlanmıyor olabileceğini yazmış da,kızın annesinin hoslanabilecegini önemseyen olmamış.
Nişanlının ailesi gelmeliydi.Kendileri örf adet bilmiyor olabilir ama sana değer verselerdi sorup öğrenir ona göre davranirlardi.

Vallahi elit görüneceğiz diye fazla kasmışlar. Sanki kendileri olsa önemsemeyecekler. Bal gibi da kafaya takılacak mevzu.

ama bakın bu da yanlış.
büyük aranır.

Hayır efendim erkek tarafı kız tarafını arar. Nişanlı iken usül böyledir. Annesi doğru olanı yapıyor. Bu konularda erkek tarafı adım atan taraf olur.

ama bakın bu da yanlış.
büyük aranır.
Evet hatta annesi dunurune el opmeye gitmeliydi buyuk diye 😁 yahu yapmayin etmeyin kizin annesi niye arasin damadinin annesini kizini wermeye meraklilar gbi

Kadın çalışan kadınmıs asiri beklentiye giriyorsunuz.

bayramda onun cagirmasina gerek yok ki siz kücüksunuz bayramlasmaya gidin yarim saat oturun donun.

kendisi calisan bayan oldugu icin her isini kendisi yapmaya kimseden bir sey beklemeye alışmıştır.

sizin ondan kıyafetimi alsın altın taksın beklentileriniz ona abzürt gelebilir.

ben de ögretmenim ve bayram oncesi sinav yap e okula gir proje odevi oku cok yogundum. Ben bu kadar yogunken oğlumun nisanlisi ama bana bayramlık alsın diye beklentilere girerse bana da tuhaf gelir.

Kv adetlerle uğraşacak, sizi nazlayacak birine benzemiyor pek.
Nisanlinizla iyiyseniz hiç beklentiye girmeyin en iyisi.
Diğer türlü sorun yaşarsınız, çünkü kadın yapmiyorsa yapmiyordur,zorla olacak şeyler değil bunlar..
He olsa da fena olmazdı o ayrı..

X