- 22 Ocak 2017
- 5.646
- 7.040
Geri kalanını okumadınız herhalde orda açıklaması vardı.Hmmm, acaba neden...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Geri kalanını okumadınız herhalde orda açıklaması vardı.Hmmm, acaba neden...
Bence de ama işte annem babam da onlardan evimize ziyarete gelmelerini bekliyor. Kız tarafı olunca yaşın önemli yok gibi düşünüyorlar. Madem gelemeyecekler en azından insan bir arar bayramlaşır diyorlar. Kime ne diyeceğimi şaşırdım vallaama bakın bu da yanlış.
büyük aranır.
anneniz arardı. siz kadın geldiğinde gider bayramlaşırdınız.
bunlardan sonra gelmezlerse haklı olurdunuz beklentinizde.
kız tarafı tribine girmiş anneniz sizi de dolduruyor.
madem çok adet örf meraklısı büyüğü arayıp bayramını kutlasaymış önce.
Zaten şuan okulu yok ki sadece 8 saatlik yoldan geldi. Bizde hemen gelsin istemedik insan müsait olunca gideriz tabi ki vs der. Onun yerine yorgunum vs diye cevap vermiş nişanlımaYani kadın işim var demiş bence bahane değil. Ben işten 6da 7de çıkıyorum hiçbir şeye halim kalmıyor spora zor gdyrm valla.
Aynen kesinlikle öyle gördüğünü düşünüyorum. Yoksa çok zor bir şey değil yolda kısacık mesafe değer veren yapmak isteyen her türlü yapar.Kaynanan resmen değersiz görüyor onla mi uğraşacam ayağında sende evlenince fazla muhatap olma eşinle yoluna bak.
Adetlere karşıyım, bohçaymış, nişanlı kıza Ramazan bayramında altın, kurban bayramında Koç götürme gibi adetleri sevmiyorum ama nişanlınızın annesi gerçekten siz bir şey istemediğiniz talep etmediğiniz halde "hep erkek tarafından bekliyorlar" gibi bir sözü söylediyse yandınız, böyle kayınvalide modelleri ne gelinleri ne de gelinin ailesiyle muhatap olmaktan hoşlanmayan ama evlenince her şeye karışan, oğlu üzerinden manüplasyon yapan kayınvalidelerdir, adetlerden haberdardır ama yapmazlar.Bence de ama işte annem babam da onlardan evimize ziyarete gelmelerini bekliyor. Kız tarafı olunca yaşın önemli yok gibi düşünüyorlar. Madem gelemeyecekler en azından insan bir arar bayramlaşır diyorlar. Kime ne diyeceğimi şaşırdım valla
Bizde nisanliyken evlenme teklif etti is icin uzaktaydi apar topar izininde nisan yaptik sonra animiz olsun icimde kalir diye evlenme teklif etti sagolsun boyle bisey yapmasa kirilmazdim sartlar belli ama iyi ki de yapmis... Yani herkesin hikayesi farklidir sartlari farklidirHerkese nişanlıyken evlilik teklifi yapılması neden garip geldi anlamadım. Nişanlım orduda o yüzden izin almadı nişan için zor izin aldık. Bizde nişanda önce yapmayı biliyorduk. İçimde kalmasındansa nişandan sonra olsun diye düşündü. Zaten 9 yıldır birlikteyiz evlilik bizim için sürpriz değil ama teklif oldu.
Allahım milletin arayıp da bulamadığı sey,kız dert diye açmış:)Kızlar yaklaşık 5 aydır nişanlıyız. Olayı anlatıyorum olması gerekeni lütfen siz söyleyin. Nişanlımın annesi öğretmen her zaman müsait olmuyor. Bu bayram tek başına köye gitmiş daha yeni döndü. Biz bundan önce çaya yemeğe olsun nişanlımı ailesini ağırladık ama onlara sadece bir defa ailecek çaya gittik. Neyse ailem bayramda kızı görmeye gelinir adettendir dedi. Bende baktım araştırdım öyleymiş hatta kıyafet alan altın takanlar bile varmış. Ben kıyafetinde altınında değilim. Nişanlım annesine bizim onları beklediğimizi söylemiş annesi de ben yoldan geldim yorgunum zaten yoğun çalışıyorum vs demiş. Bizim bu bayram ziyaretine beklememiz kızz evi naz evi vs diyerek bekliyoruz hep erkek tarafından bir şeyler yapmasını bekliyoruz gibi sözler duydum açıkçası bu benim canımı sıktı. Ailesi bir kere ailemle beni yemeğe çağırmadı. Hala gelin bohçası getirmediler konusu açılmadı. Ben tek kelime söylemedim. Bizden ne bekliyorlar anlamıyorum davet edilmeden evine mi gideceğiz? Hiç mi gelenekleri adetleri bilmiyorlar bilmiyorum. Biz haksız mıyız bayramda ziyaret etmelerini beklemekle? Yoksa ben tek başıma annesinin babasının elini öpmeye mi gitmeliyim? Bu arada evlerimizin arası 5 km mesafede.
+1000 nişanlının ailesinin sizi ziyaret etmemesi sizi önemsememesi, değer vermemesi demektir. Nereden mi biliyorum? Bizzat yaşadım.Eski kafalı bir ben kalmışım forumda.
Konu sahibi ben eski evliliğimde benzer bir durum yaşadım. Ne gelmek istediler ne bir gönül almada bulundular: ve bu görgüsüzlükleri ve umursamamazlıkları evlenince de devam etti. Çok şükür boşandım da kurtuldum. Ha örf ,adet diye tutturmam ama bazı şeylerin de adabı vardır. Ne ala memleket bu ya hu. Erkek ailesi hiç bir şey yapmayacak ama zamanı gelince de en çok onlar olacak ?
Bu tarz şeyler kadının ailesi için önemlidir. Bu değer vermek ve önemsemektir bence.
Nişanlım hem bize geldi hem gelirken ben pasta seviyorum diye pasta aldı hem de altın aldı.
Şimdi bunu yapınca benim ailemde doğal olarak çok memnun oldu.
Benim fikrimce böyle şeyler çok önemli. Özellikle bayramda bayramlaşmamak ne kadar ayıp ya hu.
Asla ne evlerine giderim ne de ararım.
Herkeste bir elitlik,bilmislik havası..
Bayram bu!Kız tarafı için önemli bi mevzu.Herkes kayinvalidenin bunlardan hoşlanmıyor olabileceğini yazmış da,kızın annesinin hoslanabilecegini önemseyen olmamış.
Nişanlının ailesi gelmeliydi.Kendileri örf adet bilmiyor olabilir ama sana değer verselerdi sorup öğrenir ona göre davranirlardi.
ama bakın bu da yanlış.
büyük aranır.
Evet hatta annesi dunurune el opmeye gitmeliydi buyuk diye yahu yapmayin etmeyin kizin annesi niye arasin damadinin annesini kizini wermeye meraklilar gbiama bakın bu da yanlış.
büyük aranır.