Nişanlı kıza bayram ziyareti sorunsalı

adet gelenek görenek dediğin de insan uydurması allah aşkına. nişanlınla sen mutlu ol yok gelmedi gitmedi bohça getirmedi bilmem ne tamamen tırıvırı.. nişanlın sana ve ailene değer verip saygı gösteriyor mu tamam bu kadar basit.
yormayın bunlarla kendinizi de ailenizi de ilişkinizi de.

Bizde de ilk erkek tarafı ziyarete gelir ve geline kıyafet giydirir
Sonrada kız tarafı erkek tarafına gider ve erkek tarafı kıza harclık veya bilezik vs verir
Eşimin ailesinde yoktu böyle adetler nişan bohcama koydukları elbiseyi giymiştim bayramda evlerine giderkende eşime iletmiştim bişey takmasını bizimkiler bekler diye o gün kuyumcu tanıdık bulup bayram bayram dükkan actırıp almıslardı
iki yıllık evliyim kaynanam hala gelir gider annemlere hala harclıgımı verir mesela
Bilmiyor olabilirler cok dogal aileniz beklenti icinde olabilir buda normal ama süreci nişanlın ve sen yöneteceksin

Kadının o taraklarda bezi yok demek ki, bohça filan boş iş olduğu için uğraşmak istemiyordur. Artık bu mevzunun mantıksız bir uğraş, gereksiz bir masraf olduğunun herkes farkında. Ama evleriniz yakın olmasına rağmen bayramda ziyarete gelmemiş olması, hadi onu da geçtim arayıp bayramlarını kutlamaması insana kendini kötü hissettirebilir. Kadın sizi pek sallamıyor evet. Siz de krizi fırsata çevirin, ona göre tavır alın, sonradan yüz göz olmazsınız. Bayramda benimkiler 1200 km’lik yoldan, hediyelerle gelmişti ama inanın sizinkiler gibi olmasını tercih ederdim. Böyle olunca fazla içli dışlı olunuyor.

O değil de zaten evlenmek için yüzük taktığınız nişanlınız yemin töreninde size evlilik teklifi SÜRPRİZİ yaptı mı? Ne oldu o iş? :rolleyes:

Ben ilk gün sabahın erken saatinde ikisini de aradım. Kv burda değildi konuşurken geldiğimde görüşürüz zaten dedi. Kp de normal bayramlaştık gelme gitme konusu olmadı. Ama onlar ailemi aramadı. Bende şimdi davet bile edilmeden el öpmeye mi gideceğim
aradiysaniz gerek yok bence. ama davet beklemenize gerek de yok. bayramda davet edilmez zaten kimse

Canim sorun bohça değil onu söylememin sebebi afetleri takmıyor olduklarını anlamanız içindi. Sorun bayramda ziyarete gelmediler ailemi arayıp bayramlaşmadılar. Ben telefonla bayramlaştım annesi köyden bugün geldi. Evlerine gidip el öpmek olur mu bu durumda diye soruyorum
Gitmeyin denmiş kaç kez. Çok istiyorsanız gelincilik oynamak konu açmadan gidin. Kaç tane mantıklı yorum gelmiş yazdıklarınızın üzerine hala aynı sorudasınız.

Eski kafalı bir ben kalmışım forumda.
Konu sahibi ben eski evliliğimde benzer bir durum yaşadım. Ne gelmek istediler ne bir gönül almada bulundular: ve bu görgüsüzlükleri ve umursamamazlıkları evlenince de devam etti. Çok şükür boşandım da kurtuldum. Ha örf ,adet diye tutturmam ama bazı şeylerin de adabı vardır. Ne ala memleket bu ya hu. Erkek ailesi hiç bir şey yapmayacak ama zamanı gelince de en çok onlar olacak ?
Bu tarz şeyler kadının ailesi için önemlidir. Bu değer vermek ve önemsemektir bence.
Nişanlım hem bize geldi hem gelirken ben pasta seviyorum diye pasta aldı hem de altın aldı.
Şimdi bunu yapınca benim ailemde doğal olarak çok memnun oldu.
Benim fikrimce böyle şeyler çok önemli. Özellikle bayramda bayramlaşmamak ne kadar ayıp ya hu.
Asla ne evlerine giderim ne de ararım.
Annemde böyle düşünüyor. Bizim yakınlarımızda yeni nişanlanan evlenen olmadığı için ben bilmiyorum nasıl davranmam gerektiğini. Kötü olmak istemediğim için hala saf ve iyi niyetle acaba benim mi gitmem doğru olur diye düşünüyordum

Aletlerin yerine getirilmesi zorunlulugunuz varsa bunlar konuşulur . Bir çok adet artık yok olmaya yüz tutmuş.

Konuşmadan hatırlanmaz.

Ailenizden etkilenmeyin. Nisanlinizla güzelce konuşun bu konuları.

Bence kesinlikle yalnız gitmemelisiniz.

Bayram zIyaretine gidilecekse , evet önce onlar gelmeli.

Gitmeyin denmiş kaç kez. Çok istiyorsanız gelincilik oynamak konu açmadan gidin. Kaç tane mantıklı yorum gelmiş yazdıklarınızın üzerine hala aynı sorudasınız.
Çünkü herkesin farklı düşüncesi var herkesin düşüncesini almak istiyorum. Çevremde yeni nişanlanan evlenen birileri yok. O yüzden doğru olanı yapmak istiyorum

Bizde de ilk erkek tarafı ziyarete gelir ve geline kıyafet giydirir
Sonrada kız tarafı erkek tarafına gider ve erkek tarafı kıza harclık veya bilezik vs verir
Eşimin ailesinde yoktu böyle adetler nişan bohcama koydukları elbiseyi giymiştim bayramda evlerine giderkende eşime iletmiştim bişey takmasını bizimkiler bekler diye o gün kuyumcu tanıdık bulup bayram bayram dükkan actırıp almıslardı
iki yıllık evliyim kaynanam hala gelir gider annemlere hala harclıgımı verir mesela
Bilmiyor olabilirler cok dogal aileniz beklenti icinde olabilir buda normal ama süreci nişanlın ve sen yöneteceksin
Annemde böyle düşünüyor. Bizim yakınlarımızda yeni nişanlanan evlenen olmadığı için ben bilmiyorum nasıl davranmam gerektiğini. Kötü olmak istemediğim için hala saf ve iyi niyetle acaba benim mi gitmem doğru olur diye düşünüyordum

Bu durumda süreci siz ve nişanlınız yöneteceksiniz aileler kırılmasın diye.

Kadının o taraklarda bezi yok demek ki, bohça filan boş iş olduğu için uğraşmak istemiyordur. Artık bu mevzunun mantıksız bir uğraş, gereksiz bir masraf olduğunun herkes farkında. Ama evleriniz yakın olmasına rağmen bayramda ziyarete gelmemiş olması, hadi onu da geçtim arayıp bayramlarını kutlamaması insana kendini kötü hissettirebilir. Kadın sizi pek sallamıyor evet. Siz de krizi fırsata çevirin, ona göre tavır alın, sonradan yüz göz olmazsınız. Bayramda benimkiler 1200 km’lik yoldan, hediyelerle gelmişti ama inanın sizinkiler gibi olmasını tercih ederdim. Böyle olunca fazla içli dışlı olunuyor.

O değil de zaten evlenmek için yüzük taktığınız nişanlınız yemin töreninde size evlilik teklifi SÜRPRİZİ yaptı mı? Ne oldu o iş? :rolleyes:
Herkese nişanlıyken evlilik teklifi yapılması neden garip geldi anlamadım. Nişanlım orduda o yüzden izin almadı nişan için zor izin aldık. Bizde nişanda önce yapmayı biliyorduk. İçimde kalmasındansa nişandan sonra olsun diye düşündü. Zaten 9 yıldır birlikteyiz evlilik bizim için sürpriz değil ama teklif oldu.

Bu durumda süreci siz ve nişanlınız yöneteceksiniz aileler kırılmasın diye.
Elimden geldiğince öyle yapmaya çalışıyorum özellikle anneme karşı kırılmasın diye. İçten içe de kendimce düşünüyorum işte

Herkeste bir elitlik,bilmislik havası..
Bayram bu!Kız tarafı için önemli bi mevzu.Herkes kayinvalidenin bunlardan hoşlanmıyor olabileceğini yazmış da,kızın annesinin hoslanabilecegini önemseyen olmamış.
Nişanlının ailesi gelmeliydi.Kendileri örf adet bilmiyor olabilir ama sana değer verselerdi sorup öğrenir ona göre davranirlardi.

Elimden geldiğince öyle yapmaya çalışıyorum özellikle anneme karşı kırılmasın diye. İçten içe de kendimce düşünüyorum işte
Düşünmeyin.
Nişanlınızla açık açık konuşun.
Benim ailemin şöyle beklentileri var, senin annen ne ister, ne bekler?
Konuşun ortak adetlerde buluşup çözün

Kv sanki sizi pek onemsemiyo gibi geldi bana. Ekonomik olarak daha mi iyiler sizin aileden begenmiyor olabilir mi? Calisiyomusunuz onlarin tasvip ettigi bir iste? Ya da kv soguk birisi yapi olarak.

Bohça ,altın ,hediye vs çok takilmayin yada sizin için önemliyse nisanliniz sizi araya katmadan annesini yonlendirsin guzel güzel ...Bana hepsi yapıldı ama keşke yaoilmasaydj da o zaman huzurlu bir dönem gecirseydim ...

Ayni şehirde olduğunuz için ziyaret uygun olurdu ama köye gitmesi gerekmis demekki .. Telefonla filan görüşüldü mu ?
Bazı insan çok canatar öyle gideyim geleyim ,bazisi da daha mesafelidir kv niz öyle demekki ..size ve ailenize karşı sorun çıkarmıyor da adetleri umursamayin ..

Gidip gelme içinde olmadı anneniz müsait bir gün size gelmek istiyoruz desin ..

Burada bir sürü hatun yazmış zaten. Gitmek içinizden gelmiyorsa sadece sizi sevsin diye gitmeyin.
Ben olsam asla gitmem. Kimseye kendinizi sevdirmeye çalışmayın.

Bayram bu!Kız tarafı için önemli bi mevzu.Herkes kayinvalidenin bunlardan hoşlanmıyor olabileceğini yazmış da,kızın annesinin hoslanabilecegini önemseyen olmamış.
Nişanlının ailesi gelmeliydi.Kendileri örf adet bilmiyor olabilir ama sana değer verselerdi sorup öğrenir ona göre davranirlardi.
Evet sanirsin herkesin ailesi Roma soylusu ve dadilarla buyumus... Ne bohca ister misiniz diyen olmus ne bayramda ziyarete gelinmis essek basi mi bu insanlad herkesin evladi degerlidir

Artık bende önemsemediklerini değer vermediklerini düşünüyorum. Benden artık ona göre davranacağım. Annem bunları önemsiyor ve nişanlıma da söyledik annesi de beklediğimizi bile bile takmadı. Yorgundur yoğundur ama yarım elma gönül almadı. Boş bir günde 15 dk mesafeyi insan yarım kilo tatlı alıp bayramlaşmaya gelir. Ha benim umrumda değil benden uzak olsun işime gelir ama nişanlıyken ailelerin işin içinde olması durumu zorlaştırıyor

X