- 17 Kasım 2022
- 2.192
- 3.876
- 30
-
- Konu Sahibi nightwish_black
Kendisi Mevlüt tarzı düğünlere alıştığı için pasta tuhaf gelmiştir. Nişanda da baklava getirelim demişlerdi. Nişanı biz yaptığımız için pasta kestik.30 senelik hayatimda ilk defa dugunde baklava dagitilacagini duymam soku...
Onceki konunu hatirliyorum, bilmiyorum barisir misiniz ama barismazsan 5 sene sonraki sen bugunku sen'e tesekkur edecekDiger konunda da negatif enerji almistim nisanlindan, seni surekli kirarak ruhunu oldurmeye, kisiligini yok etmeye calisiyor ki oyun hamuru gibi istedigi sekle sokabilsin seni. Ancak sen kisiligini kaybedersen anlasabilirsiniz uzun vadede.
Kendisi Mevlüt tarzı düğünlere alıştığı için pasta tuhaf gelmiştir. Nişanda da baklava getirelim demişlerdi. Nişanı biz yaptığımız için pasta kestik.
Evet sizi konuya etiketlemiştim. Orda da doğru tespitler yapmıştınız. Konuşacağım demiştim o dönem nişanlımla. Şimdi bitirmiş oldumtespitlerinizde sonuna kadar haklısınız beni tahakküm altına almaya çalıştı ama yapamadı.
Çok haklısınız. Bir sonraki tartışma gelinlik konusu olacaktı. Takılarda da kavga edecektik, ilerde hemen çocuk yapmak isteyecekti orada kavga edecektik. Kısaca her şeyde kavga. Bundan besleniyor çünkü. Üzgün olduğum nokta şu: artık ben de her genç kadın gibi beni anlayan seven değer veren biriyle yuvamı birleştirmek mutlu olmak istiyorum açıkçası inanmıştım da ama olmadı maalesef. Şu an kendimi toparlıyorum çok şükür okullar da tatilde kendime zihinsel olarak vakit ayırıyorum. Ama ailem arkadaşlarım hep destekliyorlar. Herkes doğru karar verdin diyorlar. Sizlerle de konuşmak bana çok iyi geliyorİşin şakası sadece canım gül istedim, ama şunu söylemek istiyorum konunu çok detaylı inceledim gerçekten seni kutluyorum çok daha fazlasını görüp çoğumuz şu duruşu sergileyemiyoruz. Allah inşallah gönlüne göre birini çıkartacaktır sen gerçekten bakış açısı geniş birisin. Mevzu pasta börek değil zaten saygı, sevgi, doğru iletişim, ortak yaşamda ki uyumluluk ve iyi niyet bu olayın temelindeki yoksunluk burda başlıyor. Bu konu kafası karışan belki pek çok kişiye güç kuvvet olur. Sende bu süreçte üzgünsündür kafan karışabilir kendine bazı uğraşlar bul gez toz. Hakkında hayırlısı olsun
Çok teşekkür ederim ya cidden ailem arkadaşlarım herkes aynı şeyi söylüyor desteğiniz için mutluyumDoğru karar verdiğini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Fikir ayrılıklarında konuşarak çözemediğiniz, sürekli sizi suçlayan bir insanla asla evlenmeyin. Umarım barışmazsınız.
Benimki de inanın aynı kafada. İyi olduğumuzda sen benden daha daha iyisin, eğitimlisin, kültürlüsün, medenisin benim için mucizesin şükür sebebisin demişti. Hatta birkaç kere sana ve annene yetemeyeceğimi düşünüyorum korkuyorum tüm sinirim bundan demişti. En son ayrılırken de aşağılık kompleksi var bende diye itiraf etti. O yüzden zaten bana dediklerini yaptıramayınca sürekli sorun yaşadık.Benim de benzer model eski sevgilim vardi da oradan tecrubeliyim. Gerci benimki en sonunda dayanamayip itiraf etmisti 'Ben kadinlarin gelismesini destekliyorum ama hayatimdaki kadinin benden daha iyi durumda olmasini kaldiramiyormusum, sen sosyokulturel seviyesi cok yuksek bir ailede yetistin ben senin gibi degilim, sen cok basarilisin ben senin gibi degilim' vs vs diye kusmustu icindekileri beni sindiremeyince. Bi de benim asik oldugum adam feminist olan, kitap kuluplerine giden, rafine hobileri olan bir adamdi iliskide icinden ortadogu erkegi ciktiOluyor boyle, zararin neresinden donersen kar.
Biraz deli yanları da var“Deli” demediniz şaşırdım.
Doğuda bu tip günlerin tatlısı baklavadır. Nişan yapmaya tepsi tepsi baklavayla giderler. Ama bu illa ki düğünde baklava olacak demek değil. Zaten nişana baklavayla gelmişlerdir düğünde de pasta olsun ne olmuş. Ya da oturup konuşursunuz sana açıklama yapar 'bizde baklava makbul, şu kadar davetlimiz olacak, arkamdan hoş konuşmazlar' dese belki siz de tamam diyeceksiniz. Adamda uzlaşma potansiyeli yokmuş, onun dediği olmazsa küsüyor. Böyle hayat mı geçer ya. İyi yaptınız iyi.Bir insan cidden niye düğünde baklavayı kabul eder onu da anlamadım da daha sıra ona gelmedisanki bilerek sorun çıkarmak için yapmış gibi. Düğünde pasta olur.
Nişanı biz yaptığımız için baklava istemedik onlardan, pasta aldık kendimiz. Katılıyorum bana güzelce açıklasaydı hiç sorun olmazdı. Ben biraz itiraz ederdim yazı tura atardık en kötüDoğuda bu tip günlerin tatlısı baklavadır. Nişan yapmaya tepsi tepsi baklavayla giderler. Ama bu illa ki düğünde baklava olacak demek değil. Zaten nişana baklavayla gelmişlerdir düğünde de pasta olsun ne olmuş. Ya da oturup konuşursunuz sana açıklama yapar 'bizde baklava makbul, şu kadar davetlimiz olacak, arkamdan hoş konuşmazlar' dese belki siz de tamam diyeceksiniz. Adamda uzlaşma potansiyeli yokmuş, onun dediği olmazsa küsüyor. Böyle hayat mı geçer ya. İyi yaptınız iyi.
Aaa hayret, narsisti kessen ağzından o lafları alamazsın. Anca 20 yıl sonra güçten düşmüş k.çının kılı ağarmış olmalı, 30 yaşında dipçik gibi, işi gücü yerinde iken bunları demez. Bu herif düz ezik.Benimki de inanın aynı kafada. İyi olduğumuzda sen benden daha daha iyisin, eğitimlisin, kültürlüsün, medenisin benim için mucizesin şükür sebebisin demişti. Hatta birkaç kere sana ve annene yetemeyeceğimi düşünüyorum korkuyorum tüm sinirim bundan demişti. En son ayrılırken de aşağılık kompleksi var bende diye itiraf etti. O yüzden zaten bana dediklerini yaptıramayınca sürekli sorun yaşadık.
Ben o yüzden narsist olup olmadığından emin olamamıştır çünkü iyi olduğumuzda gayet övüp iltifat ediyordu. Ama güzel giden şeyler sabote etmekte üstüne yoktu. Bambaşka birine dönüşüyordu.Aaa hayret, narsisti kessen ağzından o lafları alamazsın. Anca 20 yıl sonra güçten düşmüş k.çının kılı ağarmış olmalı, 30 yaşında dipçik gibi, işi gücü yerinde iken bunları demez. Bu herif düz ezik.
Narsistik özellikleri var ama narsist değil. Bunun yanında çok sivrilmeyeceksin, sesin çok çıkmayacak, kariyer peşinde koşmayacaksın, geride duracaksın. Çünkü iflah olmaz bir ezik.Ben o yüzden narsist olup olmadığından emin olamamıştır çünkü iyi olduğumuzda gayet övüp iltifat ediyordu. Ama güzel giden şeyler sabote etmekte üstüne yoktu. Bambaşka birine dönüşüyordu.
Bir ilişkide anlaşmak ve anlasılmak cok önemli ben de nişanlıyım ve ailevi birçok problem oldu suan gözlem asamasındayım çözemedğimiz problemlerde ne yapıyor diye Allah her seyin hayırlısını versin hayırsızsa hiç olmasın zatenBen o yüzden narsist olup olmadığından emin olamamıştır çünkü iyi olduğumuzda gayet övüp iltifat ediyordu. Ama güzel giden şeyler sabote etmekte üstüne yoktu. Bambaşka birine dönüşüyordu.
Duygusal boşluk çoğumuzda var ve bence asıl kötü olan şuan evli olmamaktandan ziyade birde evli olup mutsuz olma durumu var bence o daha kötü. Forumds görüyoruz çocukları olup bir nevi hapis hayatı yaşayanlar onun psikolojisi daha kötü. Oyüzden doğru seçim yapmak en azından bazı temel yargılarda orta yolda buluşulanilen biriyle olmak en doğrusu. Psikolojik şiddet inanılmaz kötü birşey bu sadece bağırıp çağırmak hakarette değil birey olarak tanınmamak, isteklerinizin umursanmaması, isteklerinizin tersinin inat uygulanıp değersizleştirilme gibi çok faktör var. Eminim karşınıza çok iyi bir çıkar diye umuyorum benimde tabiÇok haklısınız. Bir sonraki tartışma gelinlik konusu olacaktı. Takılarda da kavga edecektik, ilerde hemen çocuk yapmak isteyecekti orada kavga edecektik. Kısaca her şeyde kavga. Bundan besleniyor çünkü. Üzgün olduğum nokta şu: artık ben de her genç kadın gibi beni anlayan seven değer veren biriyle yuvamı birleştirmek mutlu olmak istiyorum açıkçası inanmıştım da ama olmadı maalesef. Şu an kendimi toparlıyorum çok şükür okullar da tatilde kendime zihinsel olarak vakit ayırıyorum. Ama ailem arkadaşlarım hep destekliyorlar. Herkes doğru karar verdin diyorlar. Sizlerle de konuşmak bana çok iyi geliyor
Bir ilişkide anlaşmak ve anlasılmak cok önemli ben de nişanlıyım ve ailevi birçok problem oldu suan gözlem asamasındayım çözemedğimiz problemlerde ne yapıyor diye Allah her seyin hayırlısını versin hayırsızsa hiç olmasın zaten
Kesinlikle.Araaaar
Katılıyorum annem de mutsuz bir evlilik yaptı. Babamdan boşandı o da diyor sakın evlenmiş olmak için evlenme diye. O kadar doğru ki dedikleriniz. Gerçekten savaştan çıkmış gibi hissediyorum. O kadar yıpranmışım. Duygusal boşluk vardı evet, çünkü hayatımda birinin olmasını istiyordum. İlk başlarda da çok iyiydi. Ama yanlış alarmmış :)Duygusal boşluk çoğumuzda var ve bence asıl kötü olan şuan evli olmamaktandan ziyade birde evli olup mutsuz olma durumu var bence o daha kötü. Forumds görüyoruz çocukları olup bir nevi hapis hayatı yaşayanlar onun psikolojisi daha kötü. Oyüzden doğru seçim yapmak en azından bazı temel yargılarda orta yolda buluşulanilen biriyle olmak en doğrusu. Psikolojik şiddet inanılmaz kötü birşey bu sadece bağırıp çağırmak hakarette değil birey olarak tanınmamak, isteklerinizin umursanmaması, isteklerinizin tersinin inat uygulanıp değersizleştirilme gibi çok faktör var. Eminim karşınıza çok iyi bir çıkar diye umuyorum benimde tabi
Evet ben de konu acmıstım ama baya uzun kısaca ailelerden dolayı ben yüzük atmıstım tekrar taktılar tekrar attım falan ailesi de yüzük atan birinin pesinden nasıl gidersin ya o ya biz dediler ama aramızdaki sorun ailelerin bizi yansıttığı seylerden kaynaklıydı şimdi barıstık ama ilerde evlenince eve kedimi alıcam kediyi istemiyor mesela bu konuya nasıl yaklasıyor ona bakıyorum artık olmazsa olmaz yapcak bir sey yok zamanla sevgim azalır olmazsa yol veririm kimse bizden daha önemli değil istiyorlar ki kadın hep sussunBen daha fazla mücadele edemedim, yoruldum sizin durumunuzu bilmiyorum ama bazı şeyler bu kadar problem olmamalı tabii ki sorunlar kavgalar olacak ama öyle durumlarda anlaşmayı iletişimi hepten kaybediyorsun ve karşında kişi inanılmaz bir hal alıyorsa bırakmak en mantıklısıdır.