Nikahim var ama ailem kocamin yanina gitmeme izin vermiyor

Türkiye'de yaşayan sefaleti çeken biziz, yurtdışında onlar ülkemiz adına oy veriyor keyfediyor.
Aynen öyle, bir de 😡 bunu koymuşlar insan bir yurt dışı oy oranına ve Türkiye'nin şu an ki ekonomik durumuna bakar da tepki verir.

Ayrıca yurt dışında yaşayan tüm Türkler aynı oyu kullanıyor demişim gibi 😄

Bir köylü olarak söyleyebilirim ki köylü zihniyetine göre evlilik = düğün .Mesela düğün olsun nikah olmasın o kadar sorun etmezler.
Benim de nikahın vardı düğün yoktu ama beraber yaşıyorduk.Ama babam gelince hadi dedim yolladım eşimi.Ne gerek var tantanaya. Zihniyetleri bu ve değişmez.Baska bir yol bulun.

Biraz da erkek ailesinin laf etmesinden çekiniyorlardir.Turkiye şartlarında çok haksız degilller

Cirilla kafa yapıları belli.
Şu yurtdısında yaşayıp gram görüşü ilerlemeyenlerden.
Defalarca konusu oldu buralarda.
Ya zaten bariz ailesinin de tüm derdi tamam nikahlı ama düğüne kadar hamile falan kalır elaleme şimdi açıkla açıklayabilirsen şeklinde. Gurbetçiler işte.

Canım gizli bi gidiş olsa annen belki bişey demicek ama düğüne daha 1 yıl var nerdeyse,gideceksin orda eşinle beraber 2 hafta aynı evde kalacaksın göstere göstere eşinin ailesi herkes de bilecek bunu düğünden önce ilişkiye girmeni istemiyordur girdiysen de bunu göstere göstere yapmanı istemiyordur.
eşimle düğünden 3 ay önce nikah yaptık babam aklını kaçıracaktı niye düğün günü olmuyor diye:)
annemle kendi evim çok yakın oraya gidip evdeki mutfak eşyalarını vs yıkamak istiyordum ve asla kalamıyordum yani anamın da aklı çıkmıştı :) heralde imam nikahı yok diye mi artık bilemicem ama bizde nikah var diye ilişkiye girmemiştik yani eşimde düğünden sonra olmasını istemişti.
Ama biliyosun bizde böyle şeyler konuşuluyo kesinlikle yanlış buluyorum ama eşinin ailesiyle yarın öbür gün kötü olursun hemen lafını yaparlar düğünden 1 sene önce geldin koynuna girdin derler bide hamile falan kalırsın annen böyle şeylerden korkuyordur

Merhaba bayanlar 4 aydir evliyim hem resmi hem dini agustosta dügünümüz olucak ben yurt disinda esim ise türkiyede yasiyor agustosta dügünümüz olucak o yüzden ocakta gelinlik bakmaya gidecegim esimin yanina ama ailem izin vermiyor ablamla gitmemi söylüyorlar ablamda isim var diye gelemiyor benimde tek gitmeme izin vermiyorlar evde tek nasil kalacaksin diyorlar yani ne yapmaliyim veya napabilirim sasirdim kaldim ailemin böyle birseye karisma hakki var mi
Bazı aileler, nikaha, vize işlemi için prosedür olarak bakıyorlar; onların gözünde düğün olunca evli olacaksınız yani.

Iyide resmi nikah var dugunden once ayrilsa ne olacak ki sevisse de boşanmiş biri olur sevişmesede. 😃 Sevişmeden boşaninca bosandim ama bakireyim diye öne mi gececek. 😄

Dugun bir eglence sadece.
Sevısmeden bosanmayın arkadaslar catır catır sevisin.
Hatta Sevısmeden evlenmeyin
Cohzel bişey, ölürüm🫠

Çok saçma.Düğün olsa olmasa da her türlü evlisiniz düğüne kadar ayrılsanız dahi boşanma olacak resmi nikah olduğu için ve herkes size zaten seks yapmış gözüyle bakar.

Aman düğünü olmadı resmi ve dini nikahı var yapmamış demez ki kimse...Aile bundan korkuyorsa diyorum yani.Her türlü şu an evlisiniz Allah katında dahi hala neyin baskısı bu ?

Ya Mune, gelinlik dediğin akşama kadar avm gez mutlaka bulursun olayı değil ki. Diktireceksen provalara gitmen lazım. Kiralayacaksan da niye buradan kiralarsın ki, sanki Avrupa'da gelinlik yok. Aynen dediğin gibi olacak. Ailen şunu bunu yapmıştı al ben de gitmene gelmene izn vermiyorum diyecek. Konu sahibi bu sefer de eşim aileme gitmeme izin vermiyor diye konu açacak.
bafelis gelinlik için ne kadar süre gerekir inan bilmiyorum, ben nikah yaptım onda da günlük kıyafetlerimle gidip bastım imzayı geldim, kızım da nikah yaptı gelinlik istemiyorum dedi, gitti bir nikah elbisesi aldı onu giydi.
Avrupa’da gayet güzel gelinlikler vardır tabii, ki komşularım Almanya’da yaşıyor, oğullarını evlendirdiler gelinlik damatlık her şey oradan alındı, mesele bu da değil.
Türkiye’den almak istiyordur veya gelinlik bahanedir eşini özlemiştir görmek istiyordur, izin kısmı can sıkıcı, aileden izin almak demek eşe de izin kapısını aralamak demek.
Yetişkin bir insan bir yere gitmek istiyorsa izin almaz ki, yolda izde başına bir şey gelme ihtimaline karşı haber verir sadece.

bafelis gelinlik için ne kadar süre gerekir inan bilmiyorum, ben nikah yaptım onda da günlük kıyafetlerimle gidip bastım imzayı geldim, kızım da nikah yaptı gelinlik istemiyorum dedi, gitti bir nikah elbisesi aldı onu giydi.
Avrupa’da gayet güzel gelinlikler vardır tabii, ki komşularım Almanya’da yaşıyor, oğullarını evlendirdiler gelinlik damatlık her şey oradan alındı, mesele bu da değil.

Türkiye’den almak istiyordur veya gelinlik bahanedir eşini özlemiştir görmek istiyordur, izin kısmı can sıkıcı, aileden izin almak demek eşe de izin kapısını aralamak demek.
Yetişkin bir insan bir yere gitmek istiyorsa izin almaz ki, yolda izde başına bir şey gelme ihtimaline karşı haber verir sadece.
Ben sürekli aileden izin almak zorunda kalan ve baskı ile büyütülen bir çocuktum. İzin almıyorum haber veriyorum diyebileceğim bir babaya sahip değildim. Yani demem o ki her insan bunu yapamıyor, hele hele psikolojik rahatsızlığı olan bir ailesi varsa..

Ben sürekli aileden izin almak zorunda kalan ve baskı ile büyütülen bir çocuktum. İzin almıyorum haber veriyorum diyebileceğim bir babaya sahip değildim. Yani demem o ki her insan bunu yapamıyor, hele hele psikolojik rahatsızlığı olan bir ailesi varsa..
Evet cok haklisiniz ben yapamadigim icin bu durumdayim zaten siz evlimisiniz

Evlilik yaparak; 19 yaşımda. Hayat bana hep cömert davranmadı elbette; zorluklar yaşadım, yalnız ve çaresiz hissettim fakat izin almam gereken kimse yoktu.

Yan komşumuz çok muhafazakar bir aile .kızı yurt dışına nişanlandı akrabalık varmış bu arada nıkah yapıldı vıze oturum ıcın falan tam düğün zamanı geldi bi gidelim evıne duzenıne bakalım die ayaklandılar ama damat hıc bısey yapmamış etmemiş bekar evınde yaşayalım idare edelim bi süre dedi die aynı eve girmeden falan boşandılar … Yanı nıkahı kıydım zaten benımdır diyip verilen sözleri yutmuş . Düğün olmadan iş bitti . Farklı olaylar olabiliyor ama düğünden 3 gün sonra da bosanılabılır …garantılı bisey değil ki düğün ,,garantın nikahın eee oda zaten kıyılmıs sorun ne

X