Ne yapmalıyım bilmiyorum

rabyahmt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2022
5
-2
Eşim iyi bir baba.Calışır ,içkisi yok, ev den işe işten eve.Ama hep beni bi aşağı görüyo bişey yapacak olsam sen yapamazsın.Ben kapalıyım eşim istediği için en son bi arkadaşım evlenmişti resmine bakıyoduk güzel kızdı dedim.O da evet güzel kız dedi.Bende sen madem kapali istiyosun açık olan nasıl gözüne güzel geliyo.Bende açık olsam böyle giyinsem kuaföre gitsem olurum tabi dedim.Sen öyle san dedi.Hep beni böyle bi alaycı duruma sokar.Hadi geçtim artık açıl desede açılmam alıştım bunun üstünüde örtüyüm diyorum.Etrafında birileri bi konu olduğunda bağırdıklarinda kendini savunmuyo hiç ağzını açmıyo ama resmaren aşağılayıcı uslupla konuşuyolar onlara hiç bişey demiyo.Ben bişey dediğimde herkezin içinde beni rencide ediyo.Bi kavga olduğunda evden s.... Git dio.Bunun için kavga ettiğimde ablam gil bunun içinmi kavga edilir sen haksizsin o gitsin evden diolar suç gine bana kaliyo.Bi topluluğa girince hemen beni orda küçük düşürecek söz söyler.Ara ara övdüde olur.Geçen patates almış kaynatmalık bide kizarmalik bana sen ne salak insansın laf dinlemiyon demedimmi sana büyükleri kaynatma diye dedi.Kardeşi gelmişti eşyadan konu açıldı tv ünitesi ni satip yerine ufak bişey istiyorum dedim.Sen şeytanlaşmissin dio.Evlendiğimde kayin validem ile birlikte oturduğum için hiç bişey istedim gibi olmadi.Beraber oturduğum süreçte eşyalarimi aliyim dedim Kayin babam gitmiş hepsini beğenip bana sormadan eşimin üzerine taksitlendirme yapmişti.Şimdi 10 senelik evliyim evimde içime sinerek oturmak istiyorum.Kayin validemin tv ünitesini verdi bana çok büyük.Eşimede masraf olmasin die satip ikinci elden yenisi alicam.Ama ben bişey istediğimde şükret seytan yerleşmiş sana.Dünya malinda gözün der.Ben bi söz dediğim zaman yüzüme bakara besmele ceker sanki ben şeytanmisim gibi.bu 10 senelik kendi ailesi ile sıkintilari anlamiyorum bile onlari aştik.Benim ailem kalabalik.Onlarin içine girmeyi istemiyo.Babam ise annemin akrabasiyla 2.evliliğini yapti sıkıştı zaman senin baban ş...r..f.. siz der ama beni aldığinda biliyodu çok sıkıstığinda senin ailen düzgünmü der.10 senelik evliyim eşimle şöyle güzelce dışarı çıkıpta beraber vakit geçirdiğimizi bilmem.Her çıkarttığinda ağlatacak yada üzecek bişey bulur illaki benim hatalarımda vardır.Ama bazen artik yeter diyorum nie çekiyosun.Mesala o gün istedi olmazsın sen insani kötü yollara sevk edersin günahi senin boynu.Ne demek bu ya o gün olmadı die hemen başka kadinlari aklindan gecirmek zorundamisin.Bazen çok yorulup bunaliyorum.Annem babam ayri oldugu için erken evlilik yaptik şu an 27 yaşindayim.Boşansam bundan sonra hayatım çok kötü olur karşima birileri çiksa ya bundan kötü olursa.oğlum var 8 yaşinda babasiz o nolur.Benim aile tarafina sorsam çok iyiyim rahatim onlarin gözünde.Çünkü eşimle tartışsa evin içinde kalir o konu anlatmam kötü huylarini hiç.Bu s..k..g.. dediğine eşim kendi kardeşine dio o günki kavga ettiğimiz konuda ha bire anne ara gelsin babani ara gelsin dediği için duyuldu yoksa ben gine kimseye bişey demezdim.Dediğim gibi ayrilmaktan çok korkuyorum.etrafimdakilerin eşlerini görüyorum iyi seninki otur yuvani bozma diyorum napacağimi şaşirdim.Babama gitsem üvey annem var.Annem gitsem orda madde icen kardeşim var.bazen gerçekten çok yorulduğumu hissediyorum.Çocuğum epilepsi hastası kimseye birakip calişamiyorum okuldan çağirdiklarinda yaninda olmam lazim.Dikkat dağinikligi var onun için özel egtime gidiyor okuldu özel eğitimdi evde derslerdi beni bi hayli yoruyo.Eşim böyle davranıyo.Ne zamana kadar böyle gidecek diyorum herkezin içinde kendini aşagilatacaksin diyorum en çokta herkezin içinde yapmasi beni çok üzüyo.Bi yandan akrabalarimiz olsun arkadaşlarimin eşlerine bakilarak çok iyi kaliyo uffffffffffff çıkılmaz sorular içimi dökmek istedim😑😞😞😞

Eşim iyi bir baba.Calışır ,içkisi yok, ev den işe işten eve.Ama hep beni bi aşağı görüyo bişey yapacak olsam sen yapamazsın.Ben kapalıyım eşim istediği için en son bi arkadaşım evlenmişti resmine bakıyoduk güzel kızdı dedim.O da evet güzel kız dedi.Bende sen madem kapali istiyosun açık olan nasıl gözüne güzel geliyo.Bende açık olsam böyle giyinsem kuaföre gitsem olurum tabi dedim.Sen öyle san dedi.Hep beni böyle bi alaycı duruma sokar.Hadi geçtim artık açıl desede açılmam alıştım bunun üstünüde örtüyüm diyorum.Etrafında birileri bi konu olduğunda bağırdıklarinda kendini savunmuyo hiç ağzını açmıyo ama resmaren aşağılayıcı uslupla konuşuyolar onlara hiç bişey demiyo.Ben bişey dediğimde herkezin içinde beni rencide ediyo.Bi kavga olduğunda evden s.... Git dio.Bunun için kavga ettiğimde ablam gil bunun içinmi kavga edilir sen haksizsin o gitsin evden diolar suç gine bana kaliyo.Bi topluluğa girince hemen beni orda küçük düşürecek söz söyler.Ara ara övdüde olur.Geçen patates almış kaynatmalık bide kizarmalik bana sen ne salak insansın laf dinlemiyon demedimmi sana büyükleri kaynatma diye dedi.Kardeşi gelmişti eşyadan konu açıldı tv ünitesi ni satip yerine ufak bişey istiyorum dedim.Sen şeytanlaşmissin dio.Evlendiğimde kayin validem ile birlikte oturduğum için hiç bişey istedim gibi olmadi.Beraber oturduğum süreçte eşyalarimi aliyim dedim Kayin babam gitmiş hepsini beğenip bana sormadan eşimin üzerine taksitlendirme yapmişti.Şimdi 10 senelik evliyim evimde içime sinerek oturmak istiyorum.Kayin validemin tv ünitesini verdi bana çok büyük.Eşimede masraf olmasin die satip ikinci elden yenisi alicam.Ama ben bişey istediğimde şükret seytan yerleşmiş sana.Dünya malinda gözün der.Ben bi söz dediğim zaman yüzüme bakara besmele ceker sanki ben şeytanmisim gibi.bu 10 senelik kendi ailesi ile sıkintilari anlamiyorum bile onlari aştik.Benim ailem kalabalik.Onlarin içine girmeyi istemiyo.Babam ise annemin akrabasiyla 2.evliliğini yapti sıkıştı zaman senin baban ş...r..f.. siz der ama beni aldığinda biliyodu çok sıkıstığinda senin ailen düzgünmü der.10 senelik evliyim eşimle şöyle güzelce dışarı çıkıpta beraber vakit geçirdiğimizi bilmem.Her çıkarttığinda ağlatacak yada üzecek bişey bulur illaki benim hatalarımda vardır.Ama bazen artik yeter diyorum nie çekiyosun.Mesala o gün istedi olmazsın sen insani kötü yollara sevk edersin günahi senin boynu.Ne demek bu ya o gün olmadı die hemen başka kadinlari aklindan gecirmek zorundamisin.Bazen çok yorulup bunaliyorum.Annem babam ayri oldugu için erken evlilik yaptik şu an 27 yaşindayim.Boşansam bundan sonra hayatım çok kötü olur karşima birileri çiksa ya bundan kötü olursa.oğlum var 8 yaşinda babasiz o nolur.Benim aile tarafina sorsam çok iyiyim rahatim onlarin gözünde.Çünkü eşimle tartışsa evin içinde kalir o konu anlatmam kötü huylarini hiç.Bu s..k..g.. dediğine eşim kendi kardeşine dio o günki kavga ettiğimiz konuda ha bire anne ara gelsin babani ara gelsin dediği için duyuldu yoksa ben gine kimseye bişey demezdim.Dediğim gibi ayrilmaktan çok korkuyorum.etrafimdakilerin eşlerini görüyorum iyi seninki otur yuvani bozma diyorum napacağimi şaşirdim.Babama gitsem üvey annem var.Annem gitsem orda madde icen kardeşim var.bazen gerçekten çok yorulduğumu hissediyorum.Çocuğum epilepsi hastası kimseye birakip calişamiyorum okuldan çağirdiklarinda yaninda olmam lazim.Dikkat dağinikligi var onun için özel egtime gidiyor okuldu özel eğitimdi evde derslerdi beni bi hayli yoruyo.Eşim böyle davranıyo.Ne zamana kadar böyle gidecek diyorum herkezin içinde kendini aşagilatacaksin diyorum en çokta herkezin içinde yapmasi beni çok üzüyo.Bi yandan akrabalarimiz olsun arkadaşlarimin eşlerine bakilarak çok iyi kaliyo uffffffffffff çıkılmaz sorular içimi dökmek istedim😑😞😞😞
Bana yaşınız çocuk gibi geldi

Yazdıklarınizdan çok belli

Eşiniz başkalarının eşine bakarak iyi geliyorsa gözünüze, o başkalarına çok üzüldüm ben. Eşiniz tam bir hanzo. Düzelmez. Çalışamıyorum da diyorsunuz. Tek çare sanırım evden çalışmak. Belki birikim yapar ayrilirsiniz. Ama aile de arkanızda değil. Ben çok üzüldüm yahu. İnşallah anlar tez zamanda kıymetinizi.

Anladım açık kapalı meselesine diyosunuz o da şurdan kaynaklandı.Ben kafami zorlada kapattim oda küçük yaşta evliliğin verdiği cahillik diyelim.Hep bana sana açık yakışmaz bende neden yakışmasin ben istiyorum diyorum kapali olmak istemiyorum madem ki açik oluncada gözüne insanlar güzel geliyo bana gelince nie gözüne güzel gelmiyo.Die konuşma oldu

Anladım açık kapalı
Eşiniz başkalarının eşine bakarak iyi geliyorsa gözünüze, o başkalarına çok üzüldüm ben. Eşiniz tam bir hanzo. Düzelmez. Çalışamıyorum da diyorsunuz. Tek çare sanırım evden çalışmak. Belki birikim yapar ayrilirsiniz. Ama aile de arkanızda değil. Ben çok üzüldüm yahu. İnşallah anlar tez zamanda kıymetinizi.
Annem arkamda aslinda ama ordada erkek kardeşim var oğlumu nasıl birakirim.Evden ek iş katolog denedim ama olmadı.Ailesiyle olan sorunlari atlattik.Bazen etrafimdakilerin baskisina bakarak benmi abartiyorum bendemi suç eşimin ailesi şahit olduklari için beni hakli görür ama benim ailem hep eşim hakli seninkide dertmi anlatsan incir kabuğunu doldurmaz derler çünkü ne zaman bi olaya şahit olsalar onlara göre hep eşim hakli.Annem babam olsun olmayacak gibiyse çıkın gelin diyolar ama birisinde üvey annem digerinde kardeşim ama artık herkezin içinde beni daha aşşagilamaya devam ederse nereye kadar dayanirim bilmiyorum😞

Konunun bdv de olması iyi olurdu Mune Mune
Eşiniz hiç normal değil sizde boşuna bunca yıl dayanmissiniz bu adama.
Size saygısı yok zaten o açık belli.
Çok sessiz kalmışsınız,sahipsiz zannediyor sizi ki sizde öyle olduğunuzu düşünüyorsunuz.
Hiç ozguvenin kalmamış.
Çocuğunun bu ortamda büyümesi çok üzücü.
Bir çocuk için anne babanın birbirine davranışı çok önemli.surekli aşağılanan,hor görülen,mutsuz bir evde büyümek çok zor.
Aslında kendi ayaklarının üzerine bassan,kimseye ihtiyaç olmadığını fark etsen çok rahat edersin.
O kocayı da,sahip çıkmayan aileni de umutsadan hayatını yaşasan keşke.
Bunun için kendine güvenmen lazım.

Anladım açık kapalı

Annem arkamda aslinda ama ordada erkek kardeşim var oğlumu nasıl birakirim.Evden ek iş katolog denedim ama olmadı.Ailesiyle olan sorunlari atlattik.Bazen etrafimdakilerin baskisina bakarak benmi abartiyorum bendemi suç eşimin ailesi şahit olduklari için beni hakli görür ama benim ailem hep eşim hakli seninkide dertmi anlatsan incir kabuğunu doldurmaz derler çünkü ne zaman bi olaya şahit olsalar onlara göre hep eşim hakli.Annem babam olsun olmayacak gibiyse çıkın gelin diyolar ama birisinde üvey annem digerinde kardeşim ama artık herkezin içinde beni daha aşşagilamaya devam ederse nereye kadar dayanirim bilmiyorum😞
Çok zor. Ah neden böyle yapar bazı erkekler anlamıyorum. Ne istiyorsun kadından? O kadar pisirik ki dışarıda kedi evde de kaplan. Sırf ego tatmini.

Konunun bdv de olması iyi olurdu Mune Mune
Eşiniz hiç normal değil sizde boşuna bunca yıl dayanmissiniz bu adama.
Size saygısı yok zaten o açık belli.
Çok sessiz kalmışsınız,sahipsiz zannediyor sizi ki sizde öyle olduğunuzu düşünüyorsunuz.
Hiç ozguvenin kalmamış.
Çocuğunun bu ortamda büyümesi çok üzücü.
Bir çocuk için anne babanın birbirine davranışı çok önemli.surekli aşağılanan,hor görülen,mutsuz bir evde büyümek çok zor.
Aslında kendi ayaklarının üzerine bassan,kimseye ihtiyaç olmadığını fark etsen çok rahat edersin.
O kocayı da,sahip çıkmayan aileni de umutsadan hayatını yaşasan keşke.
Bunun için kendine güvenmen lazım.
Çok doğru söylüyosun kendime güvenim hiç yok.Küçüklüğüm hep sevgisizlikle geçti oğlumada anne baba ayriliği yaşatirim die çok korkuyorum.Ama artık çok yoruldum kimseye anlatamiyorum 7 kardeşiz ama 2 ablam var içinde bu kadar ayrintili bilmiyolar tabi eşimin yaptiklarini ama söylesemde ben haksizim eşim çok iyi onlarda.Bişey olduğundada neden anlamiyosun bize diolar.Anlatiyim diyorum bu sefer geri susuyorum😑

Çok doğru söylüyosun kendime güvenim hiç yok.Küçüklüğüm hep sevgisizlikle geçti oğlumada anne baba ayriliği yaşatirim die çok korkuyorum.Ama artık çok yoruldum kimseye anlatamiyorum 7 kardeşiz ama 2 ablam var içinde bu kadar ayrintili bilmiyolar tabi eşimin yaptiklarini ama söylesemde ben haksizim eşim çok iyi onlarda.Bişey olduğundada neden anlamiyosun bize diolar.Anlatiyim diyorum bu sefer geri susuyorum😑
Eşin olacak kişi sana psikolojik şiddet uygulamış sürekli.
Sende sürekli buna maruz kalınca kendini güçsüz,değersiz hissetmişsin.
Bak ne güzel diyorsun çocukluğun sevgisizlikle geçmiş şimdi senin çocuğunda bu ortamda büyüyor.
İlk anne babası ayrı olacak çocuk senin çocuğun değil.
Çoğu çocuk bunu yaşıyor ve inan bana çoğu da mutlu olabiliyor.
Gidecek yerim yok diye düşünme.
Ailenle yaşamak zorunda değilsin,şuan devlet kurumları çok yardım yapabilir.
Ailenden de destek istersin,nafaka istersin çocuğumla tertemiz hayatın olur.yeter ki kendine güven.

Nasıl bir çevreniz varda diğerlerinin yanında bu eşiniz melek kalabiliyor anlamadım🤷🏼‍♀️
Resmen saygısız bir eşin var, Görünüş allah arkası yallah gibi, size karşı küfür aşalama,
eşiniz anca evde sesi yükselen pısırıklardan sanırım.
Sizi böyle küçümsediğinde altta kalmayın sizde onu küçümseyin, sen kendine aynada bakıyomusun, kalıp da bana laf söylüyorsun derim.
Ayyy acayip sinir oldum , birde siz bu kişiyle aynı evi paylaşıyorsunuz,
Bir ömür böyle nasıl geçer bilemedim.
Üzüldüm sizin adınıza..
ama asla hiç bi sözün altında kalıp, köşeye geçip ağlamayın. Herzman cevabınız dik duruşunuz olsun karşında, sizi ezemiceğini anlasın.
Haddini bildirin. Karısısını diye kimse ona böyle cümleler kurmasına hak sağlayamaz..

Birde eklemeden gecemicem.
Ailemin,arkadaşların,kardeşimin yanında eşim beni azarlada,hakaret etse,ezse kimse sen haksizsin,eşin hakli,sizin evliliğiniz iyi diyemez,demezler zaten.
Bu hiç normal değil yani
Eşini ve evliliğini sorgularken bunları da düşün.

Eşiniz dinden bi haber, tam bir kepaze! Besmeleyi çekip kendine üfürsün! Belki o bahsettiği şeytanlardan kendi arınır. On sene boyunca gençliğinizi sömürenin, size zerre hayrı olmayanın daha fazla zararı da dokunmasın. Boşanmam diyorsanız da şunu bilin ki eşiniz ölene dek değişmez. Oyüzden bildiğinizi yapın, altta kalmayın ve 'şeytanlaşma' nasıl olurmuş gösterin o'na!

Merhaba
Boşanmanız gereken bir evliliğin içindesiniz. Ama şu an boşanmaya cesaret edemeyeceksiniz onu çok iyi anlıyorum. Çünkü çalışmadığınızı düşünüyorum ve aileniz veya çevrenizden size destek olacak biri yok gibi duruyor. Zaten anlattıklarınızdan sonra ailenizden birinin evine yerleşseniz bile çocuğunuz yine huzurlu bir ortamda büyüyemeyecek.
Eşiniz hakkında yorum bile yapmak istemiyorum. Görmezden gelmeye çalışın, eğer hala bir duygunuz kaldıysa zaman içerisinde kendinizi ayrılığa ikna edin ve bu süreç boyunca eğitiminize kaldığınız yerden devam edin. Genç evlendiğiniz ve anne olduğunuz için okuyamadığınızı düşünüyorum. Eğitim diyorum, çünkü ileride boşanıp çocuğunuzu tek başınıza büyütürken biraz daha bilinçli ve olgun olmanız gerekiyor. Ayrıca kendinize iş bulmanızı ve birikim yapmanızı da şiddetle tavsiye ederim. Eğitim, iş ve annelik aynı anda zor olacak ama inanın imkansız değil. Örneğin, benim annem beni tek başına büyütürken aynı zamanda işe gidip çalışan ve lisans eğitimini de sürdürebilen gencecik bir kadındı.
Tüm bunlar zor ve uzun vadede olacak şeyler olduğu için umudunuzu kaybedip kaderinize razı gelmeyi tercih etmezsiniz inşallah.
Hakkınızda en hayırlısı olsun.

Rehabilitasyon ile konuşun, eğitim saatlerinde çocuğu okuldan alsın (özel eğitime gidiyor demişsiniz, servis sağlamak zorundalar sağlamazlarsa kaydını başka bir rehabilitasyona alın). Böylelikle size de artı zaman kalır. İş bulup çalışacaksınız mecburen, herkesin artı sorumlulukları olduğu halde çalışıyor. Yani çalışan kadınların çocuk+ ev sorumlulukları var. Eşinizle boşanma konusunda da annenize ya da babanıza güvenmeyin. Kendi işinizi bulun, çalışın öyle boşanın. İşkura başvurun, bebek bakıcılığı ilanlarına bakın, okullarda ablalık ilanlarına bakın. Çalışıp kendi ayaklarınız üstünde durma dışında şansınız yok, tabi ki yorulacaksınız herkes yoruluyor 🤷🏼‍♀️ Eşiniz muhtemelen kendisini yeterli görmediği için sizi aşağılıyor, evlilik ile ilgili durumlarınızın düzeleceğini sanmıyorum. Karar sizin.

17 yasindayken evlenip kayinvalidesiyle yasamayi kabul etmis bir kadinin, 40 sene bile gecse hayatinda herhangi bir seyin duzelecegine inanmasi sacma, komik. Siz ya hayatinizda zor olani basarip büsbütün bir devrim yapacaksiniz. İşinizi elinize alip ailenizden de bir sey beklemeden bu diyardan gideceksiniz, ya da bu deveyi gudeceksiniz. Duzelme ümidinizi bir kenara bırakın bence yormayin kendinizi. Cok da kotu degil diyosunuz, susup sineye cekip en azindan huzursuz olmamaya bakacaksiniz oyleyse. 17 yasinda bir kizi alip kayinvalidenin evine gelin diye getirip evlenmek insani bisey degil , boyle baslayan bir yolda sizi hicbir zaman insan yerine koymayacak bu adam. Ona gore fikirleri olan bir bireu degilsiniz. Esya falansiniz yani oyle bisey.

Eşiniz iyi baba degil. Alkol almaması bu ozelliklerle marifet degil.

Asiri derecede aşağılık hissediyor kendini. Toplum icinde başkalarına bir şey diyemeyip sizi yerin dibine sokmasindan belli.

Kendisinde fiziksel şiddet potansiyeli de görüyorum.

Bugüne kadar siz sustunuz diye buna yeltenmemiş. Çat çat cevabini verseydiniz onu da yapardi ahlaksiz!

Normalde çok kızarım ama acıdım size.Hakikaten eşiniz bir pislikmis.Size dirayet ve sabır dilerim belli ayrilmayacaksiniz bu yaratiktan .

Ahh yaa neden küçük yaşta bu adamla evlenip bir de çocuk yaptınız? Yargılamak için sormuyorum ama aileniz de mi demedi "benim kızım daha küçük" diye? Severek değil de görücü usulü evlendiginizi düşünüyorum.

Sizin düzgün bir eğitiminiz, iyi bir işiniz olmadığı için size böyle davranma hakkını kendisinde görüyor. Bir de başka kadınlara güzel demesi aldatmaya da meyilli olduğunu gösteriyor. "Yapmaz" demeyin, ağzından besmele eksik olmaması yapmayacağı anlamına gelmiyor ne yazık ki.

Aslında eşiniz tam bir zavallı. Topluluk içinde süt dökmüş kedi olan, ama tenha, kalabalık ortam fark etmeksizin size her türlü hakareti eden kişi başka türlü tanimlanamaz. Dışarda kendisine söylenen laflara cevabını veremeyip hıncını sizden alıyor.

Ayrıca evdeki bir şeyi değiştirmek istemenizi "dünya malında gözü var" diye nitelendirmek ancak eşiniz gibilerin yaptığı bir yorum olur. İmkanınız varsa neden değiştirmeyesiniz? Ama işte "parası benden çıkacak" diye düşünüp müsade etmez boyle adamlar.

Lütfen çalışın, didinin, dışardan eğitiminizi tamamlayın. Yapamam demeyin neler neler okuyoruz. İnsanlar küçük bebekleriyle neler yapıyorlar. Ki sizin çocuğunuz ilkokul yaşında, o gidince evdeki zaman size kalıyordur. Bunu şimdiye kadar çoktan fırsata cevirmeliydiniz. Ben burda size de kızdım.

Size tavsiyem bu adamdan tez zamanda bosanmaniz. Sizi daha fazla somurmesine, hakir gormesine izin vermeyin. Kendinize saygınız olsun biraz.

Bence konu sahibi hayatta boşanmaz, boşuna yazıyorsunuz bu kadar kk üyeleri.

Hatta birkaç gün sonra yine iç dökmek için konu açar, yine ne yapayım diye sorar, sonra yazılanları yine dinlemez ve yine boşanmaz.

X