Ne yapmali ne etmeli?

Sizin iddianiza göre ogretmen fakir/zengin ayrimi yapiyorsa, diger fakir velilerin de ogretmene karsi dolu olmasi gerekirdi. Onlar kabullenmis diye bir sey yok. Normalde ses cikarmazlar belki ama bir kisinin bile bas kaldirdigini görünce, en azindan köstek olmazlardi. Bu konuda belli ki yanlis anlasilma olmus ablaniz tarafından.
Hadi hepsini geçiyorum ve ablaniz hakli diyelim, bunu bir suru insanin olduğu whatsapp grubundan 'ayrimcilik' suclamasiyla soylemek nedir? Koskocaman anne olmus kadin, mahalle cigirtkanligi yapmis resmen.
Ayrica ogretmen diger velilerle iyi, bir ablanizla kotuyse ve tek fakir siz degilseniz, belli ki sorun ablanizda. Ustelik veliler bile cephe almis. Herkes yanlis da bir ablaniz mi dogru?
Bence gorusmede ogretmeni anlamaya calisarak, seviyeli bir konusma yaparak, gerekirse özür dileyerek alttan alsin.
Tenis dersinin konusulabildigi bir okula gidiyorsa cocuk, okul da kalburustu bir ozel okul belli ki. Siz de fakir edebiyati yapacak fakirlikte degilsiniz. O yuzden daha anlayisli olun, bence siz biraz yanlis anlamissiniz olaylari.

Ben öğretmenim ve bu yapılan muameleye acayip sinirlendim bizim veliler bişey olmadan soluğu milli eğitim de alıyor siz niye hala duruyorsunuz, bakanlığa kadar gidin efendim ne demek ölse de aramam gurup tan engellemek falan yanlış anlamayın galeyana getirmek istemem ama çocuğu veli olan probleme dahil etmemeli bizzat veli ile görüşülmeli ne demek muhatap olmamak çok ayıp yakıştıramadım malesef her meslekte egolarının kurbanı olan insanlar var ama bu yaptıklarını çocuğum arada kaynar diye yanına bırakma bak milli eğitim ve bakanlık şu muameleye ne cevap veriyor o işler böyle kolay değil

Ablanizin uslubu basta yanlis. Futbol ve tenis olayinda yeteneklerine gore gondermis olamaz mi?
Ben olsam en onemli sey sinif icin de cocuga nasil davraniyorndiye bakardim. Siz bagiriyor ayiriyor demissinizde neye dayanarak? Öğrenciniz bunlari soyluyorsa 1 dk dusunmeden sinifi degistirin. Neden hem ayrim yaptigini hem bağırdığını dusundugunuz ogretmende kalmasini istiyor ablaniz?
Tel cevap vermek zorunda degil okula gider çocuğunun durumunu konusmak icin. Tel ogr hakkinda konusmasini dogru bulmuyor olabilir.
Ablaniz gruptan öğretmene direk suclamada bulunmus farkindaysaniz. Muhatap olmak istemeye bilir. belki cocuk icin daha iyi olacaktir sinif degisikligi.
Ogretmeninde uslubu yanlis ama veli yanlis yoldan gelince niye ultra sabırlı olmak zorunda?
Tekrar sormak istiyorum eger cocuga kötü davrandigini biliyorsaniz neden sinif degisikligi yapmıyor ablaniz?

Bulunduğu ildeki veya ilçedeki milli eğitim müdürlüğüne dilekçe versin. konuyu anlatsın.
Alo 147 MEB hattını da arayın çocuğa öğretmeni tarafından baskı yapıldığını, ayrımcılığa maruz kaldığını, mobing uygulandığını, sınıf değiştirmeye zorlandığını, psikolojik şiddet gördüğünü anlatın. Müfettiş yollayacaklardır.

Hocam veli ile yasadigi sorunun boyutunu b
Hocam benim takildigim nokta ogretmen sinifta kotu davraniyor bagiriyormus bu ogrenciye. Peki bir anne neden cocugunu cekip almaz o ogretmenin elinden? Neden sinifini degistirmez? Öğretmen bize takti ve cocuga yansıtıyor tarzinda olay belki ogretmen hep ezecek cocugu bu riski nasil goze aliyor?
Ben anlatilmayan farkli seyler oldugunu dusunuyorum. Bazen veliler öğretmeni suclamak için olayları oyle evirip cevirebiliyorlar. Ogretmenin uslup hayalari var ancak velininde en bastan suclamalari var.

Kesinlikle Bimer e ve MEB e şikayet edin. ve 1 gün daha fazladan o sınıfta kalmasına izin vermeyin.
Çocuğa yarardan çok zarar verirsiniz o sınıfta devam etmesiyle.

Bende oğlumun sınıfını değil okulunu değiştirdim geçen yıl.
Oğlum öğretmeninin tutumlarına baş kaldırdı ve öğretmenini istemediğini
açıkça belirtince müdürden sınıf değişikliği talep ettim ve reddetti.
Hiç düşünmeden 1 saat içinde kaydımızı evimizin yakınındaki sıradan bir okula aldım.
veee şuan oğlum 4. sınıfta derslerinde başarılı ve öğretmeni tarafından sevilen ve
farkedilen bir çocuk.

Hiç beklemeyin derhal çocuğun sınıfını değiştirin.

ŞUNU ÇOK İYİ ANLADIM Kİ; OKUL KALİTESİ DEĞİL, ÖĞRETMEN KALİTESİ ÇOK ÖNEMLİYMİŞ !

Suclanan tarafida anlamaya calisarak yapilmis harika bir yorum. Hemen sikayet edin demek en kolayi. Bir ogretmen olarak tesekkur ederim duyarliliginiz icin.

Bimer e yazın bakalım bi daha yapabiliyor mu!?

Şuan tek taraftan dinliyoruz,yani hoca tüm velilere cevap verip ablanıza vermiyorsa,vardır başka bir nedeni...ayrıca erkek çocuk fotbolu sever,yani tenis olmak zorunda mı...ben ablanızı haksız buldum.bir derdi varsa gider yüzyüze konuşurdu.böyle ortalık yerde öğretmeni suçlayıp ortalığı karıştırmazdı...

Meslektaşlarım arasında aile ile arası iyi olmadığı için çocuğa kötü davranacak maddiyat yüzünde çocuğa farklı davranacak biri düşünememiştim varmış demekki.147 öğretmen şikayet hattı oldu artık adı ara şikayet et mutlaka dönüş olıyo.sınıftan hatta okuldan da al çocugunuzu

Ya zaten bu saatten sonra tadi kalmadi. Zaten alicak cocugu ama. Karsina gecip dislerini sikarak tehdit edip, istemediginizi belirtin ikinizide istemiyorum ne demek . Alicak cocugu ama once sikayet edecek oyle. Yaptigini yanina kar koymayacak.

Teşekkür ederim. Iyi egitimciler oldugu kadar, olmayanlrda varmis. Bizde ilkkez karsilasiyoruz. Ilk once sikayet edip mudururun davrasislarinida olcup bicip gerekise okuldanda alip , hepsini sikayet etmeyi dusunuyor. Dunku olayda tehtit etmesi tuzu biberi oldu resmen . Bizde boyle olmasini istemezdik ama uyarilmasi gerekiyor . Mudur uyardi ama daha ters tepti.

Whatsapp yazışmalarını silmeden milli eğitime ve beraberinde bimer e, cimer e kadar şikayet etsin. Konuşmaları delil olarak sunsun. Hakkını arasın kimsenin çocuğu ayrımcı bir muameleyi hak etmez. Öğretmenin tavrını aklım almıyor, çocuk söz konusu ve başına bir şey gelirse haber vermem durumu hakkında bilgi vermem diyo, insan olamamış yazık....

Dun ablam gittikten sonra o yalakaci veliler cikip iftira atmislar. Gurupta hocaya hakaret etti kufur etti diye. Mudurde gel kizim hoca kendine destekci bir grup kurmus gel sen ugrasma. En temizi sinif degistirelim . Kapansin bu konu demis. Sinifi degistirildi yarin baska sinifa gidecekmis. Ablamda istese sahit bulabilir. Ama ugrasmak istemiyorum dedi bugun. Ama ben yaptigini yanina birakmasini istemiyorum.

Konunun icinden sadecetenisemi takildiniz.

Keske alsaymis. Aklina gelmemis. Simdi elinde delil olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…