Ne yapmali ne etmeli?

Askimkizimcanimkizim

Cok bakma , kafa yapar :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2017
644
235
103
32
Arkadaslar konuyu ablam icin açıyorum. Ablamin 1. Sinifa giden bir oglu var. Ablamin anlattığı, hocanin sinif ayrimi yapmasi, zenginleri tenise fakirleri futbola gonderiyormus. Ablam arayip oglu hakkinda bilgi almak istediginde acmiyor, sinif annesine sorun herseyi onunla konusun diyormus. Ve telefonlarina cvp vermiyormus. Ablam en son sinif uyelerinin oldugu bir whatsapp gurubunda hocam neden bilgilendirmiyorsunuz cocuklari tenise gidenleri falan ayirmissiniz bundadami ayrimcilik var demis. Ordan diger veliler ablama uslup dersi vermeye kalkmis. Ablamda hanimlar uzatmayin ben sizinle muhattap degilim dedikce konuyu uzatmis veliler. Ablam hic birsey yazmamis sinif annesi engellemis , hocada muhatapligi kesmis. Sinifta oglunada kotu davraniyor , bagirarak tersleyerek konustugu icin, ablam gidip mudure sikayet etti. Daha sonrasi bu ogretmen, birkac gun sonra bugun, ablami oglunuz birisiyle kvga etti diye baskasina aratip cagiriyor. Ablamda oraya gidince birsry yok aralarinda hallettik deyip hemen şikayet konusuna giriyor. Ve dislerini sikip, ben siz ve oglunuzu sinifimda istemiyorum, mudure gidelim hemen istemiyorum deyin sinif değiştirin, ben hemen imzaliycam diyor. Ablamda boyle birsry istemedigini cocugun psikolojisini dusundugunu belirtsede ogretmen sinirli bir sekilde istemedigini soyluyor tehdit eder gibi mecbura kosarak diyorki, eger benim sinifimda kalirsa , cocugunuz ben onun hakkinda bilgi vermek icin sizi asla aramam , dussede olsede benden degil baskasindan duyarsiniz diyor.. daha boyle bir suru laf. Ablamda yine mudure cikip anlatmis. Müdürde yarin hoca siz rehber öğretmen bir görüşme yapalim demis. Sizce ablam ne demeli ne yapmali? Ortada ogretmene karsi kufur yok , hakaret yok. Cocugun hicbir sucu yok. Ne yapmali sizlere danismami istiyor.
Not: Milli egitime sikayet etmek istiyor , olaylarin akisina gore . Sizce nasil bir sonuc cikar oradan. Daha sonra zaten sinif degistirmeyi dusunuyor.

Edit: Dun ablam gittikten sonra o yalakaci veliler cikip iftira atmislar. Gurupta hocaya hakaret etti kufur etti diye. Mudurde gel kizim hoca kendine destekci bir grup kurmus gel sen ugrasma. En temizi sinif degistirelim . Kapansin bu konu demis. Sinifi degistirildi yarin baska sinifa gidecekmis. Ablamda istese sahit bulabilir. Ama ugrasmak istemiyorum dedi bugun. Ama ben yaptigini yanina birakmasini istemiyorum.

Son düzenleme:
Evet sanırım daha iyi bir öğretmeni hakediyor yegeniniz. Ama konunun arkasını bırakmayın bu görüşmeleri şahit eşliğinde yapsaydiniz keşke . Milli eğitim bakanlığına şikayet edin ama muhtemelen dediğim gibi delil olması gerekecek. Yazık çok üzüldüm. Allah büyük

Ogretmenden once ablanizin teklif etmesi gerekirdi sinif degisikligini.
Cocuk kotu davranan ogretmenden ayrilinca neden psikolojisi bozulsun.

Ogretmenden once ablanizin teklif etmesi gerekirdi sinif degisikligini.
Cocuk kotu davranan ogretmenden ayrilinca neden psikolojisi bozulsun.
Ablamda mudurde, cocuk icin iyi olmyacagini, arkadaslarindan falan ayri kalmasinin iyi olmayacagini düşündüler. Ama sinif degistirmesi gerekecek. Ama yaptigini yanina birakmak istemiyor.

whatsupp konusmalari ise yarar belki silmesin sakin... gerisinde malesef bi bilgim yok.

Ablamda mudurde, cocuk icin iyi olmyacagini, arkadaslarindan falan ayri kalmasinin iyi olmayacagini düşündüler. Ama sinif degistirmesi gerekecek. Ama yaptigini yanina birakmak istemiyor.
Ogretmenden sikayetci baska veli varsa birkac ogrenci sinif degistirebilir cocuklar anlamaz oyle olunca.
Birde biz ayrintili dusunuyoruz cocuklar daha basit dusunur ogretmen seni istemiyor degil sana daha guzel ogretmen bulduk diye anlatilirsa problem olmaz diye dusunuyorum.

Delil olarak vatsap grubundan atilmasi . Aramalarina cevap vermemesi var. Bukadar. Milli egitime giderken yaninnda sahitmi goturmeli

Ben de onu merak ettim sınıfta bu çocuk dışında zengin olmayan yok mu niye kimse bizim çocuğu da dışlıyor diye destek atmamış ki
Ya var durumlari digerlerine gore az dusuk olanlara farkli davraniyor. Diger veliler sesini cikarmamis kabullenmis. Ablamda haksizlik edildigini soyleyince ayrimcilik yapiyorsunuz deyince. Tavir almaya basladi

Ya var durumlari digerlerine gore az dusuk olanlara farkli davraniyor. Diger veliler sesini cikarmamis kabullenmis. Ablamda haksizlik edildigini soyleyince ayrimcilik yapiyorsunuz deyince. Tavir almaya basladi
O zaman ablanızın tavır alması bütün çocuklar için iyi olmuş. Şikayetçi olsun tabi rezalete bak

Ben anlayamadım zenginleri tenise fakirleri futbola gönderiyormuş derken biraz açar misiniz bunu..Öğretmen mi gönderiyormuş okulda tenis ve futbol kursu mu varmiş yoksa öğretmen yönlendiriyormuymuş

Birde şunu anlayamadım hem oğretmeni milli egitime şikayet etmek istiyor hemde çocugunu o öğretmenden almak istemiyor.Bu bana mantiksiz geldi.Öğretmende robot değil sonucta duyguları olan bir insan yani kendisini şikayet etmek isteyen kişiyle muhatap olmak istememesi normal geldi bana.Ben bazı şeyleri ablanizin yanliş anladigini düşünüyorum kendi hisleriyle ögretmene tepki almiş gibi geldi bana yani böyle bir ayrimciliga kimse sessiz kalmazdı ve ablani desteklerlerdi.Tabi bu benim görüşüm yaniliyorda olabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…