- 23 Aralık 2016
- 1.166
- 1.024
- 53
- Konu Sahibi Askimkizimcanimkizim
Çiçek gibi atanamamış öğretmenler var.Ahhh adalet ahhh
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ablamin o guruba oyle yazmasinin tek nedeni onceki aramalarina cvp vermemesi. Ve ben cocugumun durumunu ogretmendenmi sinif annesindenmi ogrenecegim diyor. Gidin sinif annesine sorun hersryi diyormus. Zirt pirt aradigi flanda yok. Gerektikce aramalarina cvp vermemis. Ablamda oraya oyle yazmis bu yuzden. Digerleri oraya bizi her aramamizda donuyor yazmislar. Aslinda bu konuyu uzatanlar veliler ve sinif annesi. Ogretmene yalakalık yaptilar grupta. Senin yanindayiz imaji verdiler . Ortada buyutulecek birsey yoktu. Ama ogretmenin tavirlari hareketleri cocuga karsi farkli yaklasimlari. Bunlarda dogrumu sizce. Siz bu sucu sadece ablama yuklemissiniz. Beni tanimiyorsunuz degilmi. Neden gizleyelim olaylari olduğu gibi anlattim. Size gore ogretmenin hatasi yok degilmiSizin iddianiza göre ogretmen fakir/zengin ayrimi yapiyorsa, diger fakir velilerin de ogretmene karsi dolu olmasi gerekirdi. Onlar kabullenmis diye bir sey yok. Normalde ses cikarmazlar belki ama bir kisinin bile bas kaldirdigini görünce, en azindan köstek olmazlardi. Bu konuda belli ki yanlis anlasilma olmus ablaniz tarafından.
Hadi hepsini geçiyorum ve ablaniz hakli diyelim, bunu bir suru insanin olduğu whatsapp grubundan 'ayrimcilik' suclamasiyla soylemek nedir? Koskocaman anne olmus kadin, mahalle cigirtkanligi yapmis resmen.
Ayrica ogretmen diger velilerle iyi, bir ablanizla kotuyse ve tek fakir siz degilseniz, belli ki sorun ablanizda. Ustelik veliler bile cephe almis. Herkes yanlis da bir ablaniz mi dogru?
Bence gorusmede ogretmeni anlamaya calisarak, seviyeli bir konusma yaparak, gerekirse özür dileyerek alttan alsin.
Tenis dersinin konusulabildigi bir okula gidiyorsa cocuk, okul da kalburustu bir ozel okul belli ki. Siz de fakir edebiyati yapacak fakirlikte degilsiniz. O yuzden daha anlayisli olun, bence siz biraz yanlis anlamissiniz olaylari.
Konunun icinden sadecetenisemi takildiniz.
Ablamin o guruba oyle yazmasinin tek nedeni onceki aramalarina cvp vermemesi. Ve ben cocugumun durumunu ogretmendenmi sinif annesindenmi ogrenecegim diyor. Gidin sinif annesine sorun hersryi diyormus. Zirt pirt aradigi flanda yok. Gerektikce aramalarina cvp vermemis. Ablamda oraya oyle yazmis bu yuzden. Digerleri oraya bizi her aramamizda donuyor yazmislar. Aslinda bu konuyu uzatanlar veliler ve sinif annesi. Ogretmene yalakalık yaptilar grupta. Senin yanindayiz imaji verdiler . Ortada buyutulecek birsey yoktu. Ama ogretmenin tavirlari hareketleri cocuga karsi farkli yaklasimlari. Bunlarda dogrumu sizce. Siz bu sucu sadece ablama yuklemissiniz. Beni tanimiyorsunuz degilmi. Neden gizleyelim olaylari olduğu gibi anlattim. Size gore ogretmenin hatasi yok degilmi
Ablaniz boyle bir ogrermenden! Neden cocugunu almiyor o zaman?Ablamin o guruba oyle yazmasinin tek nedeni onceki aramalarina cvp vermemesi. Ve ben cocugumun durumunu ogretmendenmi sinif annesindenmi ogrenecegim diyor. Gidin sinif annesine sorun hersryi diyormus. Zirt pirt aradigi flanda yok. Gerektikce aramalarina cvp vermemis. Ablamda oraya oyle yazmis bu yuzden. Digerleri oraya bizi her aramamizda donuyor yazmislar. Aslinda bu konuyu uzatanlar veliler ve sinif annesi. Ogretmene yalakalık yaptilar grupta. Senin yanindayiz imaji verdiler . Ortada buyutulecek birsey yoktu. Ama ogretmenin tavirlari hareketleri cocuga karsi farkli yaklasimlari. Bunlarda dogrumu sizce. Siz bu sucu sadece ablama yuklemissiniz. Beni tanimiyorsunuz degilmi. Neden gizleyelim olaylari olduğu gibi anlattim. Size gore ogretmenin hatasi yok degilmi
bence etmeli cocuk kendini sorunlu ve dıslsnmıs hissedecek .vekli ile sorunlu olsa bile iyi biri olsa bunu cocuga yansıtmamalıydı.Oyle zaten onu yapicak. Ama once milli egitime sikayet etmek istiyor. Sizce nasil bir sonuc cikar oradan
En son konusmasinda ogretmenin cocugunuda senide gormek istemiyorum demesinden. Ablam gidip sinif degistirmisti. 5gun oncede yegenimin psikolojik durumundan ve yaptigi saygisizliktan en ufak birseyde boyle uzatip konunun nerelere gelmesinden oturu ablam milli eğitime şikayet etti. Bugun bunlari yapan o hoca ablami gorur gormez oo sayin velim diyerek yag gibi eriyip hakkini helal etmesini istemis. Ablamda asla etmem deyip bu gune kadar ne yasattiysa hepsini anlatmis. Adam karsisinda oyle alttan almışki ablam bile saskin . Bu adam neden boyle degisti sizce almismidir sikayetiNe oldu
Hosumuza gitmeyen degil hanımefendi. Olaylari yaptigi sacmaliklari bilmiyorsunuz. Durduk yere cocugu sirf annesine giciklik olsun diye siniftan atti. Sinif degistirmeye mecbur birakti. Cocugu arkadaslarindan ayirdi. Cocugun yaninda istemedigini soyledi. Cocugu azarladi kackez. Ablamida tehtit ederek sinif degisttirtti. Cocugun pskolojisini hic dusunmedi. Ogun cocuk okuldan gelip o beni istemiyorsa bende onun fotografini odamda istemiyorum diye fotograflari tum yirtmis. Cocuk okul arkadaşlarını gordukce gozleri doluyor. Bunlari goren annesi sessizmi kalmaliydi. Sirt ego hastasi olan bir ogretmen icinAlmıştır. Hoşunuza gitmeyen bütün öğretmenleri milli eğitime şikayet edin.
Ablam ile iletisimim kucuklugumden beri anne kiz iliskisine benzer benden hicbirsey saklamaz. Ablami uslubunu hatali buldugunu soylerek bunlari yapti. Ablamda sinif annesinin sozunun ogretmenden daha cok gecmesine kizdi. Ben cocugumun durumunu ogretmeninden sormazsam kimden sorucam. Okulla ilgili birsry olunca arayip bilgi almak istemesi mi hata. Bana sorma sinif annesine sor deyip kapatmis konuyu . Bir ogretmen ogresi hakkinda bilgi vermeye durumunu aileye anlatmaya mecburdur. Sinif annesi kim oluyo ya. O kim ki. Maasini devletten alip citir citir yemesini biliyorsa gorevinide lagiyiyla yapmaya mecbur. .. olay zengin fakir tenis futbolu asti. Olay bunlardanda ibaret degil. Ablam vatsap gurubunda kadinlar ustune gitmesine ragmen hanimlar uzatmayin bir soru sordum. Ogretmenimizdende memnunum neden sinif degistireyim dedigi halde. O mesajindan sonra sinif annesi engeli basmis. Hocada o benim velim hanimlar ortada uzatilacak birsey yok . Yanlis anlasilmalar olmus olabilir dryip konuyu kapatmadi. Ablami bir bahaneyle okula cagirip senide gormek istemiyorum oglunuda sınıfım da jstemiyorum dislerini sikarak demis. Sinif degistirin yoksa olsede kalsa da haber vermem demis. Bu nasil hoca bu nasil egitimci. Bugun nasil konusmus sayin velim ben yanlis algilamis olabilirim sizi lutfen hakkinizi helal edin diye. Suan daha iyi bir ogretmenin yaninda yegenim. Layik oldugu sevgiyi ilgiyi goruyor. Ogretmeni demiski oglunuz cok duygusal hepmi boyleydi cokda sessiz demis. Normalde oyle birisi degil. Cocuk cok etkilenmis. Evde bile konusu acilinca uzuldugunu belli etmemeye calisiyor diyor ablam. Ama o bir anne cocugunun degisimini anlamazmi. Ablsm tum olanlari yaptiklarini anlatmis. Pismanlik duygusu gostermis. Cok iyi davranmis o aslan kesilen hoca. Ablamin 3 tane ogrencisi daha var . Hic boyle birsryle denk gelmedi . Yegenim diyormuski anne iyi etmisdin hakkini halal etmedigine. Bende etmem ona diyormus. Daha 7 yasindaki cocuk ya. Inanin ortada buyutulecek birsey yokktu. Ogretmen gaza gelip sacmaladi. Suan kendi yaptiklari yuzunden yasadi bu olanlari. Ablam kacgun uyumadi bu olanlar yuzunden birazda o uyuyamasin. Kimseyi mesleginden etmek gibi bir derdimiz yok istesek o olsede kalsada haber vermem lafi icin sahit bulur ve pskologdan rapor alir cokta guzel herseyi yapardik. Ama kimseyle ugrasmak gibi bir derdimiz yok. Sadece uyari alsin kendine gelsin baskalarinada boyle davranmasin diye goz dagi bütun bunlar. O ablama kandil gunu sinif degistitti o gunu aglayarak gecirrtti. Bugunde abla dan beddua aldi. Insallah oyle insanlarla karsilasirsinizki beni ve cocugumu mumla ararsiniz demis. O soz ona yeter. Bugun tek bugunde onun vicdani sizlasin bugunde o uyuyamasinHaksızsınız demiyorum ama bu hikayede eksik bir şeyler var belki de ablanızın size bile anlatmadığı bir şeyler...
Bir kere hocaya kızıyorsunuz ama maddi güce göre tenis ve futbol takımlarını oluşturması çok normal. Futbol tenise göre daha masrafsız bir spor dalı. Tenise giden öğrencinin mutlaka ekstra masrafları oluyor öğretmen iyi bir gözlemciyse aileleri zora sokmamak adına bunu özellikle yapar zaten.
İkincisi hiçbir öğretmen çocuğunla ilgilenmem ölse de kalsa da gibi bir cümle sarf edemez çünkü o çocuğa onun sorumluluğu altındayken bir şey olursa meslek hayatı biter. Mahlemelerde sürünür. Üçüncüsü WhatsAppta hakaret olayı ispat edilebilir bir şey,yani iftira attılar kısmı çok mantıklı değil.Ablanız yazışmaları göstermemiş mi ?
Dediğim gibi bazı kısımlarda tutarsızlık var.
En nihayetinde sınıf değişikliği çocuk için en ideali olmuş yoksa sorun yaşadığınız öğretmenle 4-5 sene çocuğun psikolojisini mahvederdi.
Bana da o kısım garip geldi. Sınıf fakirler zenginler diye ayrılmış öğretmen ayrım yapıyor deniyo ama başka rahatsız olan sorun çıkartan yok bu durumdanbaska ezilen veliler yok mu? birlik olsaniz?
Baska rahatsiz olanlarda destek verdi onlarla konusarak sikayet etti olay zengin fakir tenis futbolu asti. Olay bunlardan ibaret degilBana da o kısım garip geldi. Sınıf fakirler zenginler diye ayrılmış öğretmen ayrım yapıyor deniyo ama başka rahatsız olan sorun çıkartan yok bu durumdan
Olaylari abartan veliler ve sinif annesi oldu. Ogretmende dahilAblanız biraz abartmış olabilir mi olayları ben kafamda oturtamadım da