• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmali ne etmeli?

Bimere yazıyorsunuz internetten.Şikayette bulunuyorsunuz.Yalnız başka şikayetçi yoksa sonuç çıkmaz.Biz beş veli elimizde darp raporu olduğu halde iki sene uğraştık.

En temizi çocuğun sınıfını değiştirmek.

Bimere yazdığınızda o direk ilçe milli eğitime ve okula gidiyo yani öğretmen huzursuz oluyo mutlaka. Her açıdan hakkınızı koruyun söylediklerinizin arkasında durun. Yalakaci veliler yüzünden siz doğruları söylüyosunuz dye susmak zorunda kalmayın.

Anlamadim tam... nasil bir haksizlik bu? İki secenek var galiba, tennis ve futbol...
Öğretmen sınıfı ikiye bölüp yarisini tennise yarısını furbolami gönderiyor? Eğer böyleyse şuanda daha ayrimcilik yok. Birinci dönemde zaten cocuklar... Belki ikinci dönemde degistircek.

Ablaniz nerden biliyor sadece fakir çocukların velilerinin telefonuna çıkmadığını?

Anlamadim tam... nasil bir haksizlik bu? İki secenek var galiba, tennis ve futbol...
Öğretmen sınıfı ikiye bölüp yarisini tennise yarısını furbolami gönderiyor? Eğer böyleyse şuanda daha ayrimcilik yok. Birinci dönemde zaten cocuklar... Belki ikinci dönemde degistircek.

Ablaniz nerden biliyor sadece fakir çocukların velilerinin telefonuna çıkmadığını?

Ben kuruntu yapıp öğretmenleri boğduğunu düşündüm nedense. Velilerle bile sorun yaşamış yazdığına göre sizinle muhattap değilim diye velilere demiş anladığım doğru ise. Sanki abla sorun yarattığı için bıkmış gibiler..

Öğretmen değilim ama öğretmenler velilerin sürekli arayarak çocuğunu sormasından hoşlanmıyorlar. Öğretmen arkadaşlarımdan duyuyorum biçimsiz saatlerde aranıyormuş falan. Bir de mesai bittikten sonra öğretmen de kendi özel hayatını yaşamak istiyor tabi sürekli veliyle muhattap olmak istemiyor.
Bir arkadaşım kreşe giden çocuğunu sormak için aradı diye azarlandı hatta müdür tarafından.
Bunun haricinde konunuzla ilgili bir şey diyemiyorum. Fakir zengin diye nasıl ayırmış hoş değil ama maalesefte şöyle bir durum var. Tenis pahalı bir spor. Raketi vs. para istiyor.

Ben kuruntu yapıp öğretmenleri boğduğunu düşündüm nedense. Velilerle bile sorun yaşamış yazdığına göre sizinle muhattap değilim diye velilere demiş anladığım doğru ise. Sanki abla sorun yarattığı için bıkmış gibiler..

Banada öyle geldi.
Ben trde okula gitmedim ama yaşadığım ülkede aşırı normal böyle bir durum. Yarim dönem sinifin yarisi yüzme dersine giderdi diğer dönem diğer yarisi. Bu hep böyle devam etdi. Spor öğretmeni ilgi isteyen bir spor dalinda 30 cocukla ilgilenemezki.
Birde tennis zengin futbol fakir sporu diye niye ayrılıyor? Trde raket cokmu pahali? Çoğu erkek çocuğu zaten futbolu secer... hic duymadim daha 6 yaşında bir oglan çocuğu ciksin ve tenisse ilgi göstersin!

Arkadaslar konuyu ablam icin açıyorum. Ablamin 1. Sinifa giden bir oglu var. Ablamin anlattığı, hocanin sinif ayrimi yapmasi, zenginleri tenise fakirleri futbola gonderiyormus. Ablam arayip oglu hakkinda bilgi almak istediginde acmiyor, sinif annesine sorun herseyi onunla konusun diyormus. Ve telefonlarina cvp vermiyormus. Ablam en son sinif uyelerinin oldugu bir whatsapp gurubunda hocam neden bilgilendirmiyorsunuz cocuklari tenise gidenleri falan ayirmissiniz bundadami ayrimcilik var demis. Ordan diger veliler ablama uslup dersi vermeye kalkmis. Ablamda hanimlar uzatmayin ben sizinle muhattap degilim dedikce konuyu uzatmis veliler. Ablam hic birsey yazmamis sinif annesi engellemis , hocada muhatapligi kesmis. Sinifta oglunada kotu davraniyor , bagirarak tersleyerek konustugu icin, ablam gidip mudure sikayet etti. Daha sonrasi bu ogretmen, birkac gun sonra bugun, ablami oglunuz birisiyle kvga etti diye baskasina aratip cagiriyor. Ablamda oraya gidince birsry yok aralarinda hallettik deyip hemen şikayet konusuna giriyor. Ve dislerini sikip, ben siz ve oglunuzu sinifimda istemiyorum, mudure gidelim hemen istemiyorum deyin sinif değiştirin, ben hemen imzaliycam diyor. Ablamda boyle birsry istemedigini cocugun psikolojisini dusundugunu belirtsede ogretmen sinirli bir sekilde istemedigini soyluyor tehdit eder gibi mecbura kosarak diyorki, eger benim sinifimda kalirsa , cocugunuz ben onun hakkinda bilgi vermek icin sizi asla aramam , dussede olsede benden degil baskasindan duyarsiniz diyor.. daha boyle bir suru laf. Ablamda yine mudure cikip anlatmis. Müdürde yarin hoca siz rehber öğretmen bir görüşme yapalim demis. Sizce ablam ne demeli ne yapmali? Ortada ogretmene karsi kufur yok , hakaret yok. Cocugun hicbir sucu yok. Ne yapmali sizlere danismami istiyor.
Not: Milli egitime sikayet etmek istiyor , olaylarin akisina gore . Sizce nasil bir sonuc cikar oradan. Daha sonra zaten sinif degistirmeyi dusunuyor.
Eksik yerler var. Hiçbir öğretmen veliyi çağırıp çocuğunuzu alın demez. Yemez yani. Eksik şeyler var ki, müdür de ''öğretmen, rehber öğretmen ve siz konuşalım'' demiş. Öğretmen gerçekten hatalı olsa, müdür veliyi karşısına almayı göze alamaz. Belli ki veli kaynaklı da bir problem var. Anlatıldığı kadarı ile birkaç şey dikkatimi çekti. Ablanızjn öğretmenle sorunu varsa bunu gruptan, herkesin içinde yzmak yerine yüz yüze görüşmeli. ''Ayrımcılık spor derslerinde de mi var?'' Sözü suçlayıcı bir cümle. Ben de öğretmenim bir veli böyle bir cümle kursa sosyal bir platformda, kesinlikle okula çağırır ve yüz yüze ben de haddini bildiririm. Hatta herkesin içinde ismimi karalama olayı dallanıp budaklandıysa hukuki olarak hakkımı ararım, pabuç bırakmam yani. Ablanız da okula gitmiyor ve sanaldan problemleri çözmeye çalışıyor gördüğüm kadarıyla, ki öğretmen de bahane ile ablanızı okula getirtmeye çalışmış.

Banada öyle geldi.
Ben trde okula gitmedim ama yaşadığım ülkede aşırı normal böyle bir durum. Yarim dönem sinifin yarisi yüzme dersine giderdi diğer dönem diğer yarisi. Bu hep böyle devam etdi. Spor öğretmeni ilgi isteyen bir spor dalinda 30 cocukla ilgilenemezki.
Birde tennis zengin futbol fakir sporu diye niye ayrılıyor? Trde raket cokmu pahali? Çoğu erkek çocuğu zaten futbolu secer... hic duymadim daha 6 yaşında bir oglan çocuğu ciksin ve tenisse ilgi göstersin!

Yani bence de zengin fakir ayırımı söz konusu olamaz. Sonuçta oraya para ödeniyor ve herkes aynı miktarı veriyor. Devlet anaokulu ise zaten teniz olmaz ama belli ki özel.
Bence tenise yatkın olanları tenise,futbola yatkın olanları da futbol bölümüne koymuş.
Kadın da tepkisini zengin fakir ayırımı var dediyse istemiyoruz okulda demişler. Kimse durduk yerde böyle tepki almaz çocuğa ve veliye karşı. Bir öğretmenin diş sıkarak konuşması da sabrının bittiğinin göstergesidir. Bu kadar basit.

Öğretmen değilim ama öğretmenler velilerin sürekli arayarak çocuğunu sormasından hoşlanmıyorlar. Öğretmen arkadaşlarımdan duyuyorum biçimsiz saatlerde aranıyormuş falan. Bir de mesai bittikten sonra öğretmen de kendi özel hayatını yaşamak istiyor tabi sürekli veliyle muhattap olmak istemiyor.
Bir arkadaşım kreşe giden çocuğunu sormak için aradı diye azarlandı hatta müdür tarafından.
Bunun haricinde konunuzla ilgili bir şey diyemiyorum. Fakir zengin diye nasıl ayırmış hoş değil ama maalesefte şöyle bir durum var. Tenis pahalı bir spor. Raketi vs. para istiyor.

Aynen öyle kesinlikle zırt pırt arıyorsa telefonlara çıkmayarak tepkisini koymuş besbelli..

Yani bence de zengin fakir ayırımı söz konusu olamaz. Sonuçta oraya para ödeniyor ve herkes aynı miktarı veriyor. Devlet anaokulu ise zaten teniz olmaz ama belli ki özel.
Bence tenise yatkın olanları tenise,futbola yatkın olanları da futbol bölümüne koymuş.
Kadın da tepkisini zengin fakir ayırımı var dediyse istemiyoruz okulda demişler. Kimse durduk yerde böyle tepki almaz çocuğa ve veliye karşı. Bir öğretmenin diş sıkarak konuşması da sabrının bittiğinin göstergesidir. Bu kadar basit.

Bencede yani. Ya yatkinliga göre yada kura cekdi filan. Dediğim gibi benim okulumda hep böyle oldu ve ben asla ben yabanci olduğum icin ayrim yapildi sanmadim. Birde spor dersindedemi diye yazilinca sanki öncesinde bir ayrim olayi olmuş imaji var.

Genel bir sorum var: trde öğretmenler nerden biliyor ailenin gelirini? Kayit olurken gelir makbuzu filanmi veriliyor okula?

1- fakir cocuklarin kim oldugunu nerden biliyorda bu kaniya vardi ? diyelimki öyle diğer fakir veliler niye destek olmadi?ablaniz yanliş düşunuyor olamaz mi ?

2-velilerden destek almak icin yazdi gruba diger veliler destek vermeyince onlara kizmaya hakki yok ...belki sen yanlis anladin niye israr ediyorsun yani

3-ögretmenlerin bir kismi evet zirt pirt aranmayi sevmez ...teneffus aralarinda bile geliyor bazi veliler 10dkda nefes almasin mi

Oyle zaten onu yapicak. Ama once milli egitime sikayet etmek istiyor. Sizce nasil bir sonuc cikar oradan
Ben olsam milli eğitime şikayet ederdim kesinlikle.ay nasıl sinir oldum o öğretmene.şu mesleği hakkıyla yapacaklar yapsın.sınıfını da değiştirsin.çünkü çocukla ilgilenmiycek adam belli.keşke bunları söylerken ses kaydı filan alsaymış ablanız.

Bencede yani. Ya yatkinliga göre yada kura cekdi filan. Dediğim gibi benim okulumda hep böyle oldu ve ben asla ben yabanci olduğum icin ayrim yapildi sanmadim. Birde spor dersindedemi diye yazilinca sanki öncesinde bir ayrim olayi olmuş imaji var.

Genel bir sorum var: trde öğretmenler nerden biliyor ailenin gelirini? Kayit olurken gelir makbuzu filanmi veriliyor okula?

Hiç alakası yok gelir filan sorulmaz. Kimse kimseyi gelirine maddi durumuna gçre de dışlamaz. İnsan kuruntulu olunca böyle şeyler yazıp çiziyor. Nasıl bir kompleksi varsa insanlara iftira atar derecede konuşmuş ve insanlar da tepkili. Bazı kadınlar takıntılı çocuğum şöyle dışlanıyor ben böyle dışlanıyorum. Kimse kimseyi durduk yere dışlamıyor o insanlar ordan ekmek yiyor.

Açıkçası ben ablanızın biraz fazla takıntılı olduğunu düşünüyorum. Eğitimci bir aileden geliyorum ve ben de bir eğitimciyim. Bu anlattıklarınızın bir alt yapısı olmalı. Bir öğretmen asla sınıfımda çocuğunuzu istemiyorum alın demez. Ablanız diğer velilere ve çocuklara nasıl davranıldığını nereden biliyor. Çocuklarla derse mi giriyor? Ya da diğer velilere bana bunu bunu yaptı mı diyor? Bakın eğer ablanız öğretmen için karalayıcı bir tarzda konuşuyorsa velilere ya da başka yerlerde bu öğretmenin kulağına gitmiş olabilir ve öğretmen bu neden ile istemiyorum demiş olabilir. Çocuğun psikolojisi 3 aylık sınıftan ayrılınca bozulmaz. Kusura bakmayın ama velilerin hepsi artık öğretmen olduğu için ve her sözü söyleme haklarını kendilerinde gördükleri için bu durumlar buralara geliyor. Sizin kafanızda tenis zengin oyunu ona seçilenler zengin mantığı var bence işte yanlışlıklar buradan başlıyor malesef aslında siz ayrım yapıyorsunuz farkında mısınız?

Arkadaslar konuyu ablam icin açıyorum. Ablamin 1. Sinifa giden bir oglu var. Ablamin anlattığı, hocanin sinif ayrimi yapmasi, zenginleri tenise fakirleri futbola gonderiyormus. Ablam arayip oglu hakkinda bilgi almak istediginde acmiyor, sinif annesine sorun herseyi onunla konusun diyormus. Ve telefonlarina cvp vermiyormus. Ablam en son sinif uyelerinin oldugu bir whatsapp gurubunda hocam neden bilgilendirmiyorsunuz cocuklari tenise gidenleri falan ayirmissiniz bundadami ayrimcilik var demis. Ordan diger veliler ablama uslup dersi vermeye kalkmis. Ablamda hanimlar uzatmayin ben sizinle muhattap degilim dedikce konuyu uzatmis veliler. Ablam hic birsey yazmamis sinif annesi engellemis , hocada muhatapligi kesmis. Sinifta oglunada kotu davraniyor , bagirarak tersleyerek konustugu icin, ablam gidip mudure sikayet etti. Daha sonrasi bu ogretmen, birkac gun sonra bugun, ablami oglunuz birisiyle kvga etti diye baskasina aratip cagiriyor. Ablamda oraya gidince birsry yok aralarinda hallettik deyip hemen şikayet konusuna giriyor. Ve dislerini sikip, ben siz ve oglunuzu sinifimda istemiyorum, mudure gidelim hemen istemiyorum deyin sinif değiştirin, ben hemen imzaliycam diyor. Ablamda boyle birsry istemedigini cocugun psikolojisini dusundugunu belirtsede ogretmen sinirli bir sekilde istemedigini soyluyor tehdit eder gibi mecbura kosarak diyorki, eger benim sinifimda kalirsa , cocugunuz ben onun hakkinda bilgi vermek icin sizi asla aramam , dussede olsede benden degil baskasindan duyarsiniz diyor.. daha boyle bir suru laf. Ablamda yine mudure cikip anlatmis. Müdürde yarin hoca siz rehber öğretmen bir görüşme yapalim demis. Sizce ablam ne demeli ne yapmali? Ortada ogretmene karsi kufur yok , hakaret yok. Cocugun hicbir sucu yok. Ne yapmali sizlere danismami istiyor.
Not: Milli egitime sikayet etmek istiyor , olaylarin akisina gore . Sizce nasil bir sonuc cikar oradan. Daha sonra zaten sinif degistirmeyi dusunuyor.
Öğretmenlik bu değil yalnız. Yazıklar olsun. Ablanızda alsın çocuğu onun sınıfından. Ayrıca bu insan öğretmenlik yapmamalı. :KK43:

Hiç alakası yok gelir filan sorulmaz. Kimse kimseyi gelirine maddi durumuna gçre de dışlamaz. İnsan kuruntulu olunca böyle şeyler yazıp çiziyor. Nasıl bir kompleksi varsa insanlara iftira atar derecede konuşmuş ve insanlar da tepkili. Bazı kadınlar takıntılı çocuğum şöyle dışlanıyor ben böyle dışlanıyorum. Kimse kimseyi durduk yere dışlamıyor o insanlar ordan ekmek yiyor.

Ama komplexin formati değişmiş gercekdende. Okullar daha 3 ay önce başladı. Ne ara derse başlandı, ne ara bu öğretmen ayrim yapdida üç ay icinde durum bu seviyeye geldi. Şaşkınım. Çocuğun okul hayati boyunca anne bozacak piskolojiyi galiba. Bunun daha sinavlari var, ortasi, lisesi, ünisi. Bu tip annelere almanyada helikopter anne deniliyor. Çocuğun tepesinden immez. Öğretmen, prof. Doktordan cok bilgileri var ve cocuk piskolojisi diye diye sonunda kendileri bozar.

ablanızın tavrı başta yanlış ya da uygunsuz olmuş.
ama sonrasında öğretmen haksız
ne demek sınıfımda istemiyorum
öyle bir hakkı yok
tüm çocuklara eşit davranmak zorunda.
öncelikle müdüre durumu anlatan bir dilekçe yazılabilir.
sonuç alınamaz ise ilçe milli eğitim müdürlüğüne aynı başvuruda bulunsun.
Bimer'den de yazılabilir.
Ama bence bireysel olarak gidilip başvurulması daha mantıklı.

İşini iyi yapmayan insanların karşılığını alması gerekiyor.

bir de ablanız neden her şeyin en başında öğretmeni telefonla arıyor?
benim bildiğim veliler çocukları hakkında görüşmek için öğretmen ile yüzyüze görüşmeye giderler. ablanız telefon ile zaten bir sorunu varsa halledemezdi ki?
fakir ve zengin ayrımı yapıldığını ona ne düşündürmüştü?

ben ilkokuldayken de çoğu veli öğretmenin beni ayırdığını düşünmüştü babamı sık sık arıyor diye. halbuki benim için değil kadın kendi çocuğu için arıyordu babamı. benim sözüm bile geçmiyordu yani.

ablanız bence biraz abartmış başta. bilemez ki kim fakir kim zengin. belki çocukların yeteneklerine göre ayrıldı. futbol tenisten ağır kondisyon gerektirir. belki fiziksel açıdan daha güçlü çocukları futbola yönlendirdi. gidip öğretmenle yüzyüze görüşmek varken sürekli telefon etmek bence garip. öğretmen de garip tabi,o zaman maaşı da sınıf annesiyle bölüşsün.

şuan şikayet edebilir ablanız öğretmeni milli eğitime,çocuğu sınıfta istemediğini ve huzursuz ettiğine dair. ama kanıtlayabilir mi bilmiyorum.

şikayetini yapıp o öğretmenin başını ağrıtıp yine de çocuğu farklı sınıfa aldırması daha iyi olur diye düşündüm. belli ki kadın öğretmenlik mesleğini paradan ibaret görüyor.

Back